Jak psa naučit být v boudě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2006 17:51

Po velmi usilovné práci se nám podařilo postavit boudičku, ale naše labradorka v ním nechce bývat.
Prosím můžete mi poradit jak ju to naučit.
Bouda zatím nemá střechu, tak si za ní někdy vlezu dovnitř a Besynka je tam úplně v pohodě. Ale jak odejdu tak je zpátka na starém gauči.
Děkuji všem za rady

24.10.2006 19:58

harryz napsal(a):
Po velmi usilovné práci se nám podařilo postavit boudičku, ale naše labradorka v ním nechce bývat.
Bouda zatím nemá střechu, tak si za ní někdy vlezu dovnitř a Besynka je tam úplně v pohodě. Ale jak odejdu tak je zpátka na starém gauči.
Děkuji všem za rady

No asi nemá důvod tam být Až ji bude zima, anebo bude pršet, tak si tam určitě vleze

25.10.2006 08:27

harryz napsal(a):
Děkuji všem za rady

Až bouda bude mít střechu,tak spíše se naučí být v ní.Se střechou bude mít větší pocit bezpečí a soukromí.Vám by se také nechtělo bydlet v baráku ,který nemá vša jak má být.
Máte tu boudu venku,na fotce to vypadá jako když ji máte uvnitř.

25.10.2006 17:33

aranka napsal(a):
Až bouda bude mít střechu,tak spíše se naučí být v ní.Se střechou bude mít větší pocit bezpečí a soukromí.Vám by se také nechtělo bydlet v baráku ,který nemá vša jak má být.
Máte tu boudu venku,na fotce to vypadá jako když ji máte uvnitř.

Máme zastřešený dvorek, tak je tam

25.10.2006 20:18

harryz napsal(a):
Děkuji všem za rady

Měli jsme obdobný problém s naší salašandou. Na gauči a na zemi v seně ano, ale do boudy ani omylem, a to i v zimě. Má velmi krátkou srst, takže jsem měla před zimou dost obavy. Prostě se dovnitř bála. Jenom strčila čumák do chodbičky a pak couvla ven. Pak jsme jí na nějakou dobu nadzvedli střechu špalíčkama, aby v boudě nebyla tma. Pak se vevnitř objevilo vyležené místečko. Chce to čas, než si pes zvykne.

25.10.2006 21:23

makki napsal(a):
Měli jsme obdobný problém s naší salašandou. Na gauči a na zemi v seně ano, ale do boudy ani omylem, a to i v zimě. Má velmi krátkou srst, takže jsem měla před zimou dost obavy. Prostě se dovnitř bála. Jenom strčila čumák do chodbičky a pak couvla ven. Pak jsme jí na nějakou dobu nadzvedli střechu špalíčkama, aby v boudě nebyla tma. Pak se vevnitř objevilo vyležené místečko. Chce to čas, než si pes zvykne.

přesně tak! Jak naučit? Nijak, dojde na to sám...

27.10.2006 13:29

harryz napsal(a):
Máme zastřešený dvorek, tak je tam

Máte krááásnou boudu / i dvorek /. Pes bude ležet na gauči už proto, že z něj lépe vidí a je měkčí..Taky jsme lezla se štěnětem do boudy. Docela se mi tam líbilo. Zatím není zima, takže jí tam asi neudržíte, ale jak bude mráz, ona na to přijde. Taky je možné, že bouda smrdí novotou a lakem a musí trochu vyčichnout. Choďte ke psovi na návštěvu klidně dál, byla to docela sranda, ta moje holka byla blažená, když jsem tam byla s ní . Helena

Přidejte reakci

Přidat smajlík