Nalezenec - je to kříženec??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2006 14:55

Aahoj, dnes když jsem přijela se svým psem ze školy, přebíhalo k nám přes cestu štěně a málem ho přejelo auto. Okolo byla hned spousta lidí, když slyšely skřípět brzdy, ale nikdo nebyl páníček a nikdo neprojevil ani nnáznak toho, že by je ten pes zajímal... tak jsem si ho odvedla domů a zavolala policii. Týden bude v útulku čekat na majitele, potom bude nabídnut k adopci.. Jedná se o Uherské Hradiště.
byla bych moc nerada, kdyby tam zůstal déle než bude nutné, takže kdyby ho někdo chtěl, posílám i fotky.

Můžete mi prosím napsat, co si myslíte, že by to mohlo být??
Moc díky,
Jana

26.10.2006 14:56

wewerushka napsal(a):
Aahoj, dnes když jsem přijela se svým psem ze školy, přebíhalo k nám přes cestu štěně a málem ho přejelo auto. Okolo byla hned spousta lidí, když slyšely skřípět brzdy, ale nikdo nebyl páníček a nikdo neprojevil ani nnáznak toho, že by je ten pes zajímal... tak jsem si ho odvedla domů a zavolala policii. Týden bude v útulku čekat na majitele, potom bude nabídnut k adopci.. Jedná se o Uherské Hradiště.
byla bych moc nerada, kdyby tam zůstal déle než bude nutné, takže kdyby ho někdo chtěl, posílám i fotky.

Moc díky,
Jana

Ještě jedna fotka

26.10.2006 15:48

wewerushka napsal(a):
Ještě jedna fotka

Já bych řekla, že je to kříženec jezevčíka.

26.10.2006 18:24

wewerushka napsal(a):
Ještě jedna fotka

Je moc krásnej. Podle mě jezevčík X Bígl?
Ale to je jen můj typ, určitě se najde "větší odborník"

26.10.2006 18:25

wewerushka napsal(a):

Moc díky,
Jana

I když to sem nepatří, doufám, že nebude vadit, když přihodím ještě jednoho pesana....tipněte dvě plemena? (Oba rodiče čistokrevní)

26.10.2006 18:26

jessie napsal(a):
I když to sem nepatří, doufám, že nebude vadit, když přihodím ještě jednoho pesana....tipněte dvě plemena? (Oba rodiče čistokrevní)

A ještě jedno foto....

26.10.2006 19:22

jessie napsal(a):
Je moc krásnej. Podle mě jezevčík X Bígl?
Ale to je jen můj typ, určitě se najde "větší odborník"

No jezevčík by to snad i být mohl.. ale s bíglinkou v pozadí nemá nic společného ;o) ta je moje.
Jana

26.10.2006 19:42

jessie napsal(a):
A ještě jedno foto....

Jeden z nich je podle mne určitě labrador...

26.10.2006 19:45

marcha napsal(a):
Jeden z nich je podle mne určitě labrador...

Správně, mamka je labradorka......tatínek je složitější, ale třeba se někdo trefí

26.10.2006 19:58

jessie napsal(a):
Správně, mamka je labradorka......tatínek je složitější, ale třeba se někdo trefí

No jí odborník nejsem ale nebude to boxer, bordercolie, australský ovčák nebo něco takového???

(podle toho co píšeš z toho vyleze jezevčík, beagle nebo tak něco viď)

26.10.2006 20:01

lucie buresova napsal(a):
No jí odborník nejsem ale nebude to boxer, bordercolie, australský ovčák nebo něco takového???

(podle toho co píšeš z toho vyleze jezevčík, beagle nebo tak něco viď)

no mě připomíná tělem jezevčíka, zbarvením něco s bíglem a tlamičkou foxíka, ale asi se pletu, jelikož kříženec čistého foxe je opravdu nepravděpodobný - podle mě. Jestli to není spíš kříženec kříženců....ale je roztomilý

26.10.2006 21:12

wewerushka napsal(a):

Moc díky,
Jana

může to být i nějaký brakýř, honič , těžko říci

26.10.2006 21:25

wewerushka napsal(a):
No jezevčík by to snad i být mohl.. ale s bíglinkou v pozadí nemá nic společného ;o) ta je moje.
Jana

No mě právě ten bíglík v pozadí inspiroval. Ale je fakt, že i když nemá nic společného, třeba byla někdy babička nebo mamina bíglice...ale to už se asi nedozvíme.

26.10.2006 22:37

jessie napsal(a):

Maminka tedy labrador a tatínek....border kolie?

Naše hafule je taky kříženec dvou čistokrevných , ale labrador není ani jeden z rodičů. I když nás na jedné voříškiádě pan rozhodčí pochválil, že je to fakt hezká labradorka Ta genetika je opravdu kouzelnice.

26.10.2006 22:48

lerry napsal(a):

Naše hafule je taky kříženec dvou čistokrevných , ale labrador není ani jeden z rodičů. I když nás na jedné voříškiádě pan rozhodčí pochválil, že je to fakt hezká labradorka Ta genetika je opravdu kouzelnice.

A ještě jedna....vítězná

27.10.2006 00:16

mac1 napsal(a):
může to být i nějaký brakýř, honič , těžko říci

na jedné fotce se mi zdá, že má trošku užší hlavu...co takhle otec dobrman?

27.10.2006 07:22

lesterka napsal(a):
na jedné fotce se mi zdá, že má trošku užší hlavu...co takhle otec dobrman?

můj tip na otce je CC

27.10.2006 08:30

litanie napsal(a):
můj tip na otce je CC

Tatínek toho prvního pesana je Brazilská fila
A rodiče druhého? Nevím nevím, já bych taky řekla LR.....:-)

27.10.2006 08:34

lerry napsal(a):

Opravdu jen laický typ - RTW X amstaf......na té druhé fotce mi přijde čumákem jak amstaf, ale to asi opravdu ne...

27.10.2006 08:35

jessie napsal(a):
no mě připomíná tělem jezevčíka, zbarvením něco s bíglem a tlamičkou foxíka, ale asi se pletu, jelikož kříženec čistého foxe je opravdu nepravděpodobný - podle mě. Jestli to není spíš kříženec kříženců....ale je roztomilý

tato odpověď byla směrována na první fotku

27.10.2006 09:39

jessie napsal(a):
Opravdu jen laický typ - RTW X amstaf......na té druhé fotce mi přijde čumákem jak amstaf, ale to asi opravdu ne...

Polovina je výborně - maminka RTW a tatínek......
Amstaf ne, i když na jedné pouti se s náma dala do řeči paní kolotočářka, že taky měla pitbula a že se jí ten náš moc líbí , tak mi udělala radost, amstaf jsou má srdeční záležitost, ale hafuša je v genech fakt nemá.
Tak ještě loňská fotka z boku....

27.10.2006 09:44

lerry napsal(a):
Polovina je výborně - maminka RTW a tatínek......
Amstaf ne, i když na jedné pouti se s náma dala do řeči paní kolotočářka, že taky měla pitbula a že se jí ten náš moc líbí , tak mi udělala radost, amstaf jsou má srdeční záležitost, ale hafuša je v genech fakt nemá.
Tak ještě loňská fotka z boku....

A z téhle je ten tatínek troooošku vidět

27.10.2006 10:31

lerry napsal(a):
A z téhle je ten tatínek troooošku vidět

Ta fotka je móc pěkná, tatíka se mi ale nedaří nějak identifikovat...je to nějaký retrívr? (ne labradorský, ale třeba flat?)

27.10.2006 13:18

jessie napsal(a):
Ta fotka je móc pěkná, tatíka se mi ale nedaří nějak identifikovat...je to nějaký retrívr? (ne labradorský, ale třeba flat?)

Správně , tak už to odhálím úplně: vlevo tatínek, vpravo maminka. Autorem fotografie jsou majitelé hafáků, od kterých naši šikulu máme

27.10.2006 13:40

lerry napsal(a):
Správně , tak už to odhálím úplně: vlevo tatínek, vpravo maminka. Autorem fotografie jsou majitelé hafáků, od kterých naši šikulu máme

Jé, to je moc hezká fotka a Váš pejsek je opravdu fešák. Tak už víme, jaké má labrador předky...a jaký je povahově?

27.10.2006 13:42

jessie napsal(a):
Tatínek toho prvního pesana je Brazilská fila
A rodiče druhého? Nevím nevím, já bych taky řekla LR.....:-)

Tak podle ty fotky rodiču mi to řpide jak GR a Rotvajler ;)

27.10.2006 13:50

jackie simon napsal(a):
Tak podle ty fotky rodiču mi to řpide jak GR a Rotvajler ;)

Ale u toho prvniho podle ty prvni fotky mi to přišlo trochu jako RR A nebo Jack Rusell Teriér- sestřenka ho má, zrovna ted mi leží pod stolem a docela podobny ksichtiky

27.10.2006 20:28

jessie napsal(a):
Jé, to je moc hezká fotka a Váš pejsek je opravdu fešák. Tak už víme, jaké má labrador předky...a jaký je povahově?

Díky, hafuli to vyřídím No povahově....dokonalý rodinný pes, snadno se cvičí, poslouchá i 3letou dcerku, nekonfliktní ke psům i ostatní zvířeně,..... no nemůžeme si stěžovat.
Jen já jí občas brblu, že je moc "měkká" (chtěla jsem drsného hlídače ), ale zas mám jistotu, že nám dítko nezbaští

27.10.2006 22:09

lerry napsal(a):
Díky, hafuli to vyřídím No povahově....dokonalý rodinný pes, snadno se cvičí, poslouchá i 3letou dcerku, nekonfliktní ke psům i ostatní zvířeně,..... no nemůžeme si stěžovat.
Jen já jí občas brblu, že je moc "měkká" (chtěla jsem drsného hlídače ), ale zas mám jistotu, že nám dítko nezbaští

Dám vám taky jednu hádanku- poznáte, co to je za plemeno? Napoveda: Jsou to 2 pleminka, ale jedno převažuje, tatík je čistokrevnej, mamina křižena to druhy plemeno a to prvni

28.10.2006 00:07

jackie simon napsal(a):
Dám vám taky jednu hádanku- poznáte, co to je za plemeno? Napoveda: Jsou to 2 pleminka, ale jedno převažuje, tatík je čistokrevnej, mamina křižena to druhy plemeno a to prvni

A nebyla by ještě nějaké "stojící fotka" ? Takhle bych odhadem tipla -tatínek JRT nebo foxteriér a maminka totéž s jezevčíkem? Ale nevím, hafík si sice lebedí, ale není tam moc vidět

Přidejte reakci

Přidat smajlík