sita

Tak včera jsem byla s policií Jáchymov odebírat majitelům fenku RTW.
K tomu jak vypadá opravdu nemám slov.
Fenku mám doma a snažím se jí nějak dát dohromady.
Naštěstí se mi podařilo kontaktovat předešlé majitele a ty ihned bez rozmyšlení chtějí fenku domů.
sita

sita
napsal(a):
Naštěstí se mi podařilo kontaktovat předešlé majitele a ty ihned bez rozmyšlení chtějí fenku domů.
fotka2
sita

sita

sita

sita

eavy
napsal(a):
Co té fenečce provedli?
Pán nám tvrdil, že nabyla krmena týden. Úsudek si, ale každý udělejte sám
cipalka

sita
napsal(a):
Pán nám tvrdil, že nabyla krmena týden. Úsudek si, ale každý udělejte sám
tak toho, kdo má tuhle hrůzu na svědomí, bych taky "krmila týden"
jesie
napsal(a):
Pán možná myslel ten poslední týden před vašim zásahem....
Já jsem asi natvrdlá... Vidím samozřejmě, že fenka je ve zuboženým stavu, podvyživená, ale co to má s tou srstí??? A jak jste se o ní, chudince, vůbec dozvěděli? I když musela moc zkusit, jsem šťastná, že jste jí pomohli a že se bude mít snad teď už u původních páníčků je dobře. Děkuju za odpověď.
petra kireckova
napsal(a):
Já jsem asi natvrdlá... Vidím samozřejmě, že fenka je ve zuboženým stavu, podvyživená, ale co to má s tou srstí??? A jak jste se o ní, chudince, vůbec dozvěděli? I když musela moc zkusit, jsem šťastná, že jste jí pomohli a že se bude mít snad teď už u původních páníčků je dobře. Děkuju za odpověď.
Ta srst je důsledek špatného zacházení.
Informoval nás jeden občan, který v tom domě žije,,díky bohu za něj".
Budu muset končit, jdu nakrmit smečku, ale zítra odpovím na všechny Vaše otázky.
Ahojte Míša.
Sita
napsal(a):
Ta srst je důsledek špatného zacházení.
Informoval nás jeden občan, který v tom domě žije,,díky bohu za něj".
Budu muset končit, jdu nakrmit smečku, ale zítra odpovím na všechny Vaše otázky.
Ahojte Míša.
Tak, koukám, že žádné dotazy nepadly, každopádně mně by zajímaly podrobnosti ohledně fenečky. Je fakt super, že jste ji, myslím, doslova zachránili! Taky díky pánovi, který Vám to oznámil, ale možná zbytečně moc dlouho čekal......Takže její majitelé byli alkoholici nebo jen "občasní pijani"? Proč si ji pořizovali...? Jak je na tom fenka psychicky? Jak je stará? Od kdy ji měli? Měla nějakou socializaci, nebo byla pořád jen sama v kotci? Děkuju za odpověď.
petra kireckova
napsal(a):
Tak, koukám, že žádné dotazy nepadly, každopádně mně by zajímaly podrobnosti ohledně fenečky. Je fakt super, že jste ji, myslím, doslova zachránili! Taky díky pánovi, který Vám to oznámil, ale možná zbytečně moc dlouho čekal......Takže její majitelé byli alkoholici nebo jen "občasní pijani"? Proč si ji pořizovali...? Jak je na tom fenka psychicky? Jak je stará? Od kdy ji měli? Měla nějakou socializaci, nebo byla pořád jen sama v kotci? Děkuju za odpověď.
Teda je mi z toho úplně zle, jak tohle může někdo udělatt???
Bože, to je hrůza, sama mám doma dobrmana,mám ho jako dítě...
Jste moc hodná,že jste si ji vzala k sobě, doufám,že majitel té fenečky bude potrestán !!!!!
petra kireckova
napsal(a):
Airuška byla odebraná romské rodině, která ji měla údajně 3 roky. Pán který volal na policii je též romský občan. Ta fenka prý nechodila ven, proto si toho nikdo nevšiml.
Airušce je 6 let a po psichycké stránce NIC, MOC.
Na každého štěká, ale jakmile ten dotyčný jde se mnou, tak je v pohodě a už si říká i o mazlení.
Předchozí majitelka jí bohužel musela prodat, ale když jsem jí teď kontaktovala, tak hned bez rozmyšlení chce fenku zpět. Taky se na ní včera přijeli podívat a brečela ona její manžel a babička která s nimi přijela.
Pořád si to vyčítají až mi jich bylo líto.
Airuška u mě ještě určitě bude jeden měsíc možná dva dokud neuvidím, že je opravdu v dobré kondici.
Přála bych si, aby už konečně poznala co je to ,,mít rád"
Sita
napsal(a):
Airuška byla odebraná romské rodině, která ji měla údajně 3 roky. Pán který volal na policii je též romský občan. Ta fenka prý nechodila ven, proto si toho nikdo nevšiml.
Airušce je 6 let a po psichycké stránce NIC, MOC.
Na každého štěká, ale jakmile ten dotyčný jde se mnou, tak je v pohodě a už si říká i o mazlení.
Předchozí majitelka jí bohužel musela prodat, ale když jsem jí teď kontaktovala, tak hned bez rozmyšlení chce fenku zpět. Taky se na ní včera přijeli podívat a brečela ona její manžel a babička která s nimi přijela.
Pořád si to vyčítají až mi jich bylo líto.
Airuška u mě ještě určitě bude jeden měsíc možná dva dokud neuvidím, že je opravdu v dobré kondici.
Přála bych si, aby už konečně poznala co je to ,,mít rád"
Sito máš svatozář, jsi moc hodná,že jsi se fenečky ujala.
Doufám,že bude o.k. i když už asi nikdy nezapomene.
berunka
napsal(a):
Sito máš svatozář, jsi moc hodná,že jsi se fenečky ujala.
Doufám,že bude o.k. i když už asi nikdy nezapomene.
Hm, romské rodině bych psa NIKDY neprodala.... Možná mě teď odsoudíte, ano, vím, že i "bílí" dokážou jednat se zvířaty jako hovada, ale Cikáni....tam je ještě větší předpoklad! Zas na druhou stranu: DÍKY rómskému občanovi, kterej to oznámil! A není riziko, že bývalá majitelka fenku zase prodá? To už by na Airušku bylo třochu moc - přehazovat si ji jak horkou bramboru... Každopádně moc držím palce, moc děkuju za Airušku, že se o ní postaráte!!!!
petra kireckova
napsal(a):
Hm, romské rodině bych psa NIKDY neprodala.... Možná mě teď odsoudíte, ano, vím, že i "bílí" dokážou jednat se zvířaty jako hovada, ale Cikáni....tam je ještě větší předpoklad! Zas na druhou stranu: DÍKY rómskému občanovi, kterej to oznámil! A není riziko, že bývalá majitelka fenku zase prodá? To už by na Airušku bylo třochu moc - přehazovat si ji jak horkou bramboru... Každopádně moc držím palce, moc děkuju za Airušku, že se o ní postaráte!!!!
Tak Airy je mi opravdu moc líto, sama mám rotvíka a tak vím co je to za bezva psy, i když ten můj se trošku vymyká, přeju Aiře ať já dočasná panička dá do kupy a ať už konečně pozná co to znamená mít opravdový domov se vším všudy, moc jí to přeju a Vám fandím, to by každý neuděla, díky moc i za Airu, opravdu.
kalliope
napsal(a):
Tak Airy je mi opravdu moc líto, sama mám rotvíka a tak vím co je to za bezva psy, i když ten můj se trošku vymyká, přeju Aiře ať já dočasná panička dá do kupy a ať už konečně pozná co to znamená mít opravdový domov se vším všudy, moc jí to přeju a Vám fandím, to by každý neuděla, díky moc i za Airu, opravdu.
Děkuji všem.
Chtěla bych jen dodat, že předchozí majitelka jí prodala jednomu mladému muži (né romovi), který jí pak dal romské rodině.
Asi víte, když někdo z Vás prodává štěňata, jak se lidi dokáží přetvařovat, sama jsem také naletěla. A do dnes mě to hryže svědomí.
Airuška samozřejmě bude pod stálím dohledem a budu na to sama dohlížet.
Už nedopustím, aby si tím znovu prošla.
Sita
napsal(a):
Děkuji všem.
Chtěla bych jen dodat, že předchozí majitelka jí prodala jednomu mladému muži (né romovi), který jí pak dal romské rodině.
Asi víte, když někdo z Vás prodává štěňata, jak se lidi dokáží přetvařovat, sama jsem také naletěla. A do dnes mě to hryže svědomí.
Jste hodná.Airuška konečně pozná,co je to život.Ať se dá do kopy holka,budu Vám moc držet palce.
Sita
napsal(a):
Děkuji všem.
A to je právě důvod, proč jsem nikdy nechtěla fenku (mám 2 psy). Chtěla bych jí určitě dopřát štěňátka - pokud by byla uchovněná, ale nevím, jestli bych ty štěňátka byla schopná pak někomu prodat.... Po zjištění toho, co všechno jsou lidi schopní zvířatům udělat, by mi nakonec zbyly všechny....
A kampak se dostalo tvoje štěndo... ? Vím, že člověk není vševědoucí a lidi se umějí perfektně přetvařovat...
A kdepak Airuška teď přechodně u Vás bydlí? Doma?
sita
napsal(a):
teda to je chuderka, teda to sou bestie, to je strasny co lidi dokazou provest pejskum.
koukala sem na fotky a je mi z nich do breku.
ja bych to prala tem lidem, aby skoncily tak jako ta fenka, aby je nekdo mucil a tyral tak jako to delali ji.Stesti, ze byl vcas provedenej zasah.
Jste strasne obetava a to se ceni.
Preju hodne stesti a fence ted uz jen to nej nej.
Kez by i ostatni lide byli jako vy stejne obetavi. Mate muj uprimnej obdiv
lisakova
napsal(a):
teda to je chuderka, teda to sou bestie, to je strasny co lidi dokazou provest pejskum.
koukala sem na fotky a je mi z nich do breku.
ja bych to prala tem lidem, aby skoncily tak jako ta fenka, aby je nekdo mucil a tyral tak jako to delali ji.Stesti, ze byl vcas provedenej zasah.
Jste strasne obetava a to se ceni.
Preju hodne stesti a fence ted uz jen to nej nej.
Kez by i ostatni lide byli jako vy stejne obetavi. Mate muj uprimnej obdiv
Já jsem bohužel jedno ze svých štěňat nevědomky prodala překupníkovi. Pán se choval velice seriózně a dodnes o fence nic nevím.
Pán se jmenuje Zahradník a pak jsem i o něm někde na fóru četla.
Kdyby jste náhodou někdo slyšel o fence border collie jménem Beira Silver Breeze, přijmu jakékoliv informace o ní.
Včera mi volala předchozí majitelka Airušky a strašně mě prosila jestli by si pro ní nemohli přijed už příští týden. Souhlasila jsem, protože u mě je Airuška bohužel umístěná v kotci, jelikož doma jí mít nemohu.
Mám doma starého pitbula, který má artrózu na obou nohách (mimocodem je taky z útulku) a další psiska.
Jestli se chcete mrknout, tak tady jsou moje stránky. www.ulovcova.wz.cz
P.S. Airušce už je mnohem lépe a i když bude u nové paničky, tak jí budu mít pod stálím dohledem
Sita
napsal(a):
Já jsem bohužel jedno ze svých štěňat nevědomky prodala překupníkovi. Pán se choval velice seriózně a dodnes o fence nic nevím.
Pán se jmenuje Zahradník a pak jsem i o něm někde na fóru četla.
Kdyby jste náhodou někdo slyšel o fence border collie jménem Beira Silver Breeze, přijmu jakékoliv informace o ní.
Včera mi volala předchozí majitelka Airušky a strašně mě prosila jestli by si pro ní nemohli přijed už příští týden. Souhlasila jsem, protože u mě je Airuška bohužel umístěná v kotci, jelikož doma jí mít nemohu.
Mám doma starého pitbula, který má artrózu na obou nohách (mimocodem je taky z útulku) a další psiska.
Jestli se chcete mrknout, tak tady jsou moje stránky. www.ulovcova.wz.cz
P.S. Airušce už je mnohem lépe a i když bude u nové paničky, tak jí budu mít pod stálím dohledem
Je to od vás krásné,že se konečně dostala fenka pryč,ale zase tolik nesouhlasím s tím,že cikáni jsou na psi hrozní.
Nemám tuto menšinu vůbec v lásce,žila jsem na předměstí s nimi v baráku 5 let a užila jsem si svoje,ale co si pamatuji,ti "naši" měli jednoho psa a ten se měl líp jak ten můj.Jedl zásadně jen maso,granule by snad ani neuměl jíst...sice se koupat jen jednou za uherák,ale co,naši se taky nekoupou nějak často.Vodítko a obojek taky neměl,natož očkování,ale jak říkám,chovali se k němu relativně slušně..tohle,co vidím na fotce je příšerné...
Mám dotaz,jaký postih může tu romsko rodinu čekat?
jesie
napsal(a):
Je to od vás krásné,že se konečně dostala fenka pryč,ale zase tolik nesouhlasím s tím,že cikáni jsou na psi hrozní.
Nemám tuto menšinu vůbec v lásce,žila jsem na předměstí s nimi v baráku 5 let a užila jsem si svoje,ale co si pamatuji,ti "naši" měli jednoho psa a ten se měl líp jak ten můj.Jedl zásadně jen maso,granule by snad ani neuměl jíst...sice se koupat jen jednou za uherák,ale co,naši se taky nekoupou nějak často.Vodítko a obojek taky neměl,natož očkování,ale jak říkám,chovali se k němu relativně slušně..tohle,co vidím na fotce je příšerné...
Mám dotaz,jaký postih může tu romsko rodinu čekat?
postih za tohle ? A ještě k tomu postih romské rodiny ?????
mac1
napsal(a):
postih za tohle ? A ještě k tomu postih romské rodiny ?????
Jesie plně s tebou souhlasím, že každý rom není stejný.
Z nám ze svého okolí hodně romských občanů a opravdu se někteří o své pejsky starají lépe nežli mi Češi.
Ale tohle opravdu těžce nezvládli, doufám, že se už s takovím případem nesetkám.
I když se musím přiznat, že v pondělí mě zastihl snad ještě horší případ než se stal Airušce.
Nějaký dobrák vyhodil nad Jáchymovem z auta starou (asi 12let) fenku, s velkým nádorem na břiše a jako by to nestačilo, taky jí srazilo auto.
Fenka sice vnímala, ale nemohla se postavit, nezbývalo jiné řešení než jí jed utratit.
Bože ona měla tak krásné oči a při cestě na veterinu se přesunula na místo spolujezdce a snažila se o kontakt.
Celou cestu domů jsem prořvala, a proklínala všechny ty lidičky kteří jsou něčeho takového schopni.