Dlouhé tůry s RR-od kdy??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2005 18:18

Dobrý den,máme tříměsíčního psa RR,my sami jsme turisté-chodci a rádi chodíme na dlouhé vycházky po horách a už se moc těším, až budeme moct chodit i s našim "mladým".Chtěla bych vědět od kdy s námi může začít chodit,v kolika měsících a kolik km může ujít .Prozatím se na delší procházky /cca hodinové/ moc nadšeně netváří,tak doufám že s postupem času to bude lepší.Díky za rady!

29.3.2005 23:14

jenka napsal(a):
Dobrý den,máme tříměsíčního psa RR,my sami jsme turisté-chodci a rádi chodíme na dlouhé vycházky po horách a už se moc těším, až budeme moct chodit i s našim "mladým".Chtěla bych vědět od kdy s námi může začít chodit,v kolika měsících a kolik km může ujít .Prozatím se na delší procházky /cca hodinové/ moc nadšeně netváří,tak doufám že s postupem času to bude lepší.Díky za rady!

Trochu se divím, že hodinová procházka je pro 3 měsíčního RR příliš. Přesto si myslím, že v tomto věku by měla být max.1 hod. dlouhá, raději méně a častěji. Většinou jsou to neúnavní psi a to už i v tomto věku.
Já bych každopádně doporučila délku túr zvyšovat postupně. Tedy začít přibližně v půl roku věku na nějakých 5 km a velmi pozvolna přidávat. Také samozřejmě záleží na členitosti terénu a míře stoupání. Já bych se ale přikláněla k tomu, aby letos vaše túry s tak mladým psem nebyly delší než cca 12 km. Raději bych doporučila šetřit jeho klouby, aby mu sloužily do vysokého věku. Bylo-li by to možné, na dlouhé túry bych ho začala brát až od jeho minim. věku 1 roku.
Ono se říká, lépe řečeno je známo, že štěně „si řekne“, kdy už nemůže. Jenže v tom je problém. Vycházka by měla končit PŘED tím, než si „řekne“, že už nemůže. Navíc – co když už bude v tom stavu „že už má v nohách dost“ v momentě, když budete od domova (či autobusové zastávky ) 5 km? Tedy – já bych psa v tomto věku co se týče „výdrže v chůzi“ nepřeceňovala.

30.3.2005 18:18

jenka napsal(a):

Brali jsme štěndo i na deset kilometrů ve třech měsících, ale s hodinovýma pauzama na odpočinek a s vždy připraveným manželem k nesení našeho psího mimina. Máme psisko teď ve váze kolem dvaceti kilo a docela jsme se nanosili, nejdříve v náručí a pak kolem krku, ale byla to legrace. Měla jsem trochu strach, ať si psisko na to nošení nějak nenavykne, ale jen nabrala sílu, tak chtěla po svých. Teď má dva roky a DKK nulové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík