Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2007 13:52

Zdravím návštěvníky iFauny!
Jsou tu mezi vámi i "caníkáři"? Přijďte pokecat o našich miláčcích.
Přikládám foto mého caníka Big boye .

23.2.2007 20:54

masoterianka napsal(a):

Ahojky, muj Monty v 6 měs.

24.2.2007 11:39

marmon napsal(a):

posouvám vám to...Snad se Janča nebude lobit

Kamarádky Janči prďolka Domingo - cca 7měsíců

24.2.2007 11:44

sabina napsal(a):
posouvám vám to...Snad se Janča nebude lobit

Kamarádky Janči prďolka Domingo - cca 7měsíců

ještě jednou

24.2.2007 18:10

masoterianka napsal(a):

Ahoj, jsem ráda, že se tu někdo objevil :o). Moc pěkné fotky, jak Monty, tak Domingo. Můžu se zeptat, odkud pejskové jsou (z jaké CHS pocházejí?), jen ze zvědavosti

-Big Boy & kámoška Cora

24.2.2007 18:42

masoterianka napsal(a):

Babetka a Bára (Cacobes) kamárádky mého Australáka

25.2.2007 13:12

masoterianka napsal(a):

Tak naše bueruška Nicolas Del Orte,Quaris a Ondrášek pospolu

25.2.2007 13:25

masoterianka napsal(a):

Ahoj lidičky, tak se taky přidám s fotkama toho svýho ďáblíka caníka Peeťulíka

25.2.2007 13:29

pitimiti napsal(a):

portrétek

25.2.2007 13:30

pitimiti napsal(a):
portrétek

a taky nějaká akce

25.2.2007 13:39

pitimiti napsal(a):
a taky nějaká akce

A ještě naše holka Míťulka

25.2.2007 17:24

pitimiti napsal(a):

Ahoj Lenko,
Peet a ďáblík? Vždyť to je hotovej anděl! ;-)

25.2.2007 20:15

masoterianka napsal(a):
Ahoj Lenko,
Peet a ďáblík? Vždyť to je hotovej anděl! ;-)

Ahojky, no jasně že andílek, takovej černej a s růžkama Ale máš pravdu,hotovej andílek to je, jen lidi co ho potkají a neznají ho jakej je to totální důvěřivej lidumil při pohledu na něj většinou spíš myslí na to peklo

26.2.2007 12:49

pitimiti napsal(a):
Ahojky, no jasně že andílek, takovej černej a s růžkama Ale máš pravdu,hotovej andílek to je, jen lidi co ho potkají a neznají ho jakej je to totální důvěřivej lidumil při pohledu na něj většinou spíš myslí na to peklo

Bigboš sice je starej pekelník, ale malá Denynka(staffíková) - ta miluje všechny, všechno, s každým by za piškot odešla (i když páníček je páníček), ale jak lidi slyší stafordšírský bulteriér tak ´jéééžišmarjáá to je to zlý bojový, jak to žere lidi ´
Bigboš si Denynku strašně moc oblíbil. Vždycky řikám, že dovolit si na Bigboše jinej pes to, co si dovolí Denča, tak se nezná, Denča mu skáče po hlavě, kouše ho do uší, pořád ho otravuje a Big kouká a nechá si všechno líbit..
Pokoušela jsem se je oba spolu vyfotit, ale nelze - buďto utečou ze záběru (takže vyfotim zadky) nebo je vidět akorát Bigboš a Denynka za nim vidět není (taky je to prďolka proti Bigbošovi).... A když už jsou vidět oba, tak je fotka tmavá nebo světlá nebo rozmazaná, no jo moje fotografický schopnosti

27.2.2007 11:00

masoterianka napsal(a):

Ahoj! Tady je mírně přerostený Caník Enzo

27.2.2007 11:15

marcelka napsal(a):
Ahoj! Tady je mírně přerostený Caník Enzo

Ještě jeden:o)

28.2.2007 12:34

masoterianka napsal(a):

Posouvám nás nahoru, ať jsem vidět

28.2.2007 16:25

marmon napsal(a):

Heroe při zákusu

28.2.2007 16:26

pluto napsal(a):
Heroe při zákusu

A ještě dávám pozor

28.2.2007 16:29

pluto napsal(a):
Tak naše bueruška Nicolas Del Orte,Quaris a Ondrášek pospolu

Budu taky velký jako můj táta???

28.2.2007 18:23

masoterianka napsal(a):
Posouvám nás nahoru, ať jsem vidět

Tak já přikládám ještě nějaké krapítek starší. Tady Míťa, Peet a Uma

28.2.2007 18:29

pitimiti napsal(a):
Tak já přikládám ještě nějaké krapítek starší. Tady Míťa, Peet a Uma

Peetův moudrý pohled

28.2.2007 18:32

pitimiti napsal(a):
Peetův moudrý pohled

Míťa skákající

28.2.2007 18:41

pitimiti napsal(a):
Míťa skákající

A ještě Peetula se strejdou figurantem ... a to by zase pro jednou mohlo stačit, co?

28.2.2007 20:06

masoterianka napsal(a):

.

28.2.2007 20:30

bubo napsal(a):
.

Pěkný fotečky

28.2.2007 21:06

masoterianka napsal(a):
Bigboš sice je starej pekelník, ale malá Denynka(staffíková) - ta miluje všechny, všechno, s každým by za piškot odešla (i když páníček je páníček), ale jak lidi slyší stafordšírský bulteriér tak ´jéééžišmarjáá to je to zlý bojový, jak to žere lidi ´
Bigboš si Denynku strašně moc oblíbil. Vždycky řikám, že dovolit si na Bigboše jinej pes to, co si dovolí Denča, tak se nezná, Denča mu skáče po hlavě, kouše ho do uší, pořád ho otravuje a Big kouká a nechá si všechno líbit..
Pokoušela jsem se je oba spolu vyfotit, ale nelze - buďto utečou ze záběru (takže vyfotim zadky) nebo je vidět akorát Bigboš a Denynka za nim vidět není (taky je to prďolka proti Bigbošovi).... A když už jsou vidět oba, tak je fotka tmavá nebo světlá nebo rozmazaná, no jo moje fotografický schopnosti

Jooo to Peet se Sofinkou jsou taky obrovský kamarádi! Docela se k sobě tyhle plemena hodí

28.2.2007 21:08

pitimiti napsal(a):
Jooo to Peet se Sofinkou jsou taky obrovský kamarádi! Docela se k sobě tyhle plemena hodí

.

28.2.2007 21:12

pitimiti napsal(a):
přetahovaná

tady ještě jedna starší

1.3.2007 11:10

masoterianka napsal(a):

jsem moc ráda, že se tu scházíme Hirry Mao Dao

1.3.2007 11:11

masoterianka napsal(a):

.... pojď si hrát Hirry Mao Dao

1.3.2007 11:12

masoterianka napsal(a):

a naposledy vím, že všeho moc škodí ....tak jdete nebo co?

1.3.2007 12:35

masoterianka napsal(a):

Ahoj, nechtěli byste se podělit i o nějaké informace o těchto krásných psech? Caník je na mém "top ten" listu plemen (která mě zajímají i když spíš teoreticky, psy teď máme dva a bohatě to stačí), tak by mě zajímaly zkušenosti vás jako páníčků, hlavně povaha, co je nejvíc baví, co s nimi děláte, jak jsou na tom s dominancí vůči jiným psům, s loveckým pudem, jestli jsou hodně nezávislí nebo na pánovi visí...
Díky!

1.3.2007 12:54

marcha napsal(a):
Ahoj, nechtěli byste se podělit i o nějaké informace o těchto krásných psech? Caník je na mém "top ten" listu plemen (která mě zajímají i když spíš teoreticky, psy teď máme dva a bohatě to stačí), tak by mě zajímaly zkušenosti vás jako páníčků, hlavně povaha, co je nejvíc baví, co s nimi děláte, jak jsou na tom s dominancí vůči jiným psům, s loveckým pudem, jestli jsou hodně nezávislí nebo na pánovi visí...
Díky!

Moje zkušenosti i co jsem si vyčetla. CC je jediné plemeno s empatií - vyčteno i zkušenost. Jinak jsou to molossové takže lovecká vášeň není dominantní. Nejdůležitější na světe je pro ně páníček a jeho rodina - závislák. Prvotříní obranář bez zbytečné agrese, poslouchá i nejmladšího člena rodiny bez problémů. Pokud proběhne správná socializace - bez zbytečné agrese vůči cizím psům. Nedůvěřiví k cizím lidem, ale Vaše přátele i jejich děti respektuje bez výhrad.

1.3.2007 14:48

laomy71 napsal(a):
Moje zkušenosti i co jsem si vyčetla. CC je jediné plemeno s empatií - vyčteno i zkušenost. Jinak jsou to molossové takže lovecká vášeň není dominantní. Nejdůležitější na světe je pro ně páníček a jeho rodina - závislák. Prvotříní obranář bez zbytečné agrese, poslouchá i nejmladšího člena rodiny bez problémů. Pokud proběhne správná socializace - bez zbytečné agrese vůči cizím psům. Nedůvěřiví k cizím lidem, ale Vaše přátele i jejich děti respektuje bez výhrad.

To zní úplně ideálně Díky.
Jak myslíte to "jediné plemeno s empatií"?

1.3.2007 15:27

marcha napsal(a):
To zní úplně ideálně Díky.
Jak myslíte to "jediné plemeno s empatií"?

Ahoj, tak já souhlasím s tím co napsala Laomy. Až na to že ten můj pacholek teda není zrovna moc nedůvěřivý k cizím. Až bych řekla, že je důvěřivý až chorobně! Miluje všechny lidi na světě bezdomovci po Praze začínaje, veterináři konče S čubinou už je to spíš tak jak se všude píše, že caníci jsou k cizím nedůvěřiví... takže jako u všeho platí jak který. Peet moc miluje i děti a plní jakékoli rozkazy co mu svými hlásečky povídají - někdy jim dělá takové koniny, co by mě dělal jen s nechutí. Je to dospělý pes, takže ke psům samcům se chová dominantně, ale pokud ho mám u sebe či na vodítku a druhý pes ho neobtěžuje, tak se po něm nijak nevrhá, nevrčí či něco podobného. Na výstavách či někde kde je větší koncentrace psů si jich vůbec nevšímá. Jiná zvířata má moc rád, vše by chtěl oslintávat. Feňule je taková trochu oproti němu hysteričtější, ale o to víc na mě fixovaná a oddaná. Psi jí nezajímají, lidi jí moc nezajímají, hlavně že má mě. Oba jsou šílení závisláci! Když jdu ven s jedním, tak ten druhý celou dobu prokňučí, pokud jsem pryč a jsou doma oba tak se většinou se zbytkem rodiny zas tak moc nebaví. Lehnou si k nim, jsou rádi že nejsou sami ale s jakoukoli "činností" čekají až přijdu já. S caníky se dá dělat hodně věcí. Ač jsou to molossi tak jsou docela temperamentní. S Peetem se věnuju klasickému výcviku - poslušnost, stopy, obrana. Poslední dobou je pro něj nejzajímavější ta obrana, do které dává celé své srdce, ale vše dělá jen s hravostí, figuranti jsou jeho nejoblíbenější osoby na světě a to halvně ten náš "hlavní" figurant, kterému třeba ihned po obranách skočí do náruče a olizuje mu plešku . Nevím zda by byl schopný přes tu svojí důvěřivost pořádně obránit v reálné situaci, ale pokud by mu došlo že je zle tak by určitě zakročil o to nesmlouvavěji. Myslím, že by Peeta i ohromě bavil záhranářský výcvik. Oba moc rádi plavou ... a mohla bych pokračovat ještě dlouho. Takže myslím, že jsou hodně přizpůsobiví, jen je třeba jim činost navnadit tak aby o ní sami měli zájem, aby to nebylo jen upovelované a donucené. Na to by se vám pak vyprdli. Takže činostem se meze nekladou až na jednu pořádnou mez a to je jejich váha a s tím spojené problémy s klouby. Nechce to nic uspěchat. Počkat si až pesan doroste a pak až teprve můžete postupně začít s něčím intenzivnějším. Do té doby opravud dávat pozor, žádné skákání a tak. Neznamená to, že nemůže dělat nic, jen to chce opravdu myslet i na budoucnost. Tak nevím co ještě napsat. O takovýchto všeobecných věcech by se mohlo povídat hodně dlouho.

1.3.2007 15:39

pitimiti napsal(a):
Ahoj, tak já souhlasím s tím co napsala Laomy. Až na to že ten můj pacholek teda není zrovna moc nedůvěřivý k cizím. Až bych řekla, že je důvěřivý až chorobně! Miluje všechny lidi na světě bezdomovci po Praze začínaje, veterináři konče S čubinou už je to spíš tak jak se všude píše, že caníci jsou k cizím nedůvěřiví... takže jako u všeho platí jak který. Peet moc miluje i děti a plní jakékoli rozkazy co mu svými hlásečky povídají - někdy jim dělá takové koniny, co by mě dělal jen s nechutí. Je to dospělý pes, takže ke psům samcům se chová dominantně, ale pokud ho mám u sebe či na vodítku a druhý pes ho neobtěžuje, tak se po něm nijak nevrhá, nevrčí či něco podobného. Na výstavách či někde kde je větší koncentrace psů si jich vůbec nevšímá. Jiná zvířata má moc rád, vše by chtěl oslintávat. Feňule je taková trochu oproti němu hysteričtější, ale o to víc na mě fixovaná a oddaná. Psi jí nezajímají, lidi jí moc nezajímají, hlavně že má mě. Oba jsou šílení závisláci! Když jdu ven s jedním, tak ten druhý celou dobu prokňučí, pokud jsem pryč a jsou doma oba tak se většinou se zbytkem rodiny zas tak moc nebaví. Lehnou si k nim, jsou rádi že nejsou sami ale s jakoukoli "činností" čekají až přijdu já. S caníky se dá dělat hodně věcí. Ač jsou to molossi tak jsou docela temperamentní. S Peetem se věnuju klasickému výcviku - poslušnost, stopy, obrana. Poslední dobou je pro něj nejzajímavější ta obrana, do které dává celé své srdce, ale vše dělá jen s hravostí, figuranti jsou jeho nejoblíbenější osoby na světě a to halvně ten náš "hlavní" figurant, kterému třeba ihned po obranách skočí do náruče a olizuje mu plešku . Nevím zda by byl schopný přes tu svojí důvěřivost pořádně obránit v reálné situaci, ale pokud by mu došlo že je zle tak by určitě zakročil o to nesmlouvavěji. Myslím, že by Peeta i ohromě bavil záhranářský výcvik. Oba moc rádi plavou ... a mohla bych pokračovat ještě dlouho. Takže myslím, že jsou hodně přizpůsobiví, jen je třeba jim činost navnadit tak aby o ní sami měli zájem, aby to nebylo jen upovelované a donucené. Na to by se vám pak vyprdli. Takže činostem se meze nekladou až na jednu pořádnou mez a to je jejich váha a s tím spojené problémy s klouby. Nechce to nic uspěchat. Počkat si až pesan doroste a pak až teprve můžete postupně začít s něčím intenzivnějším. Do té doby opravud dávat pozor, žádné skákání a tak. Neznamená to, že nemůže dělat nic, jen to chce opravdu myslet i na budoucnost. Tak nevím co ještě napsat. O takovýchto všeobecných věcech by se mohlo povídat hodně dlouho.

Přiládám ještě jednu fotku Peeta na obranách na výcvikovém víkendě v Kladně. Je to sice rozmazaný ale celkem vtipný

1.3.2007 16:04

pitimiti napsal(a):
Přiládám ještě jednu fotku Peeta na obranách na výcvikovém víkendě v Kladně. Je to sice rozmazaný ale celkem vtipný

Díky za info! Já totiž mám dost nezávislého a dominantního labradora, který psy nesnáší a lidi miluje až nekriticky, každý nový je mu milejší než okoukaná panička. Tím dost trpím, takže jakmile se někde dočtu "hrdé, nezávislé plemeno se sklony k dominanci" vím, že to není nic pro mne.
Druhého psa mám beauceronku a ta je v tomhle super, je mazlivá, pozorná, pracovitá a i přes probíhající pubertu poslušná. Jakmile začnem něco dělat, visí na mne očima a všechno ji baví. Vím, že mi povahově sednou spíš takovíto psi, nejsem bohužel z těch silných osobností, co u psa oceňují jeho samostatnost, proto mne u plemen povahové sklony hodně zajímají (ačkoliv samozřejmě vím, že záleží i na výchově a individualitě toho kterého jedince - oba naše psy jsem vychovávala obdobně). Některá plemena bych si tudíž nepořídila, ač se mi líbí sebevíc, protože vím, že bychom se sice milovali, ale taky trpěli.
Podle vašich informací to vypadá, že caníka ze svého "top ten" vyškrtávat nemusím a třeba jednou...

1.3.2007 17:52

marcha napsal(a):
Díky za info! Já totiž mám dost nezávislého a dominantního labradora, který psy nesnáší a lidi miluje až nekriticky, každý nový je mu milejší než okoukaná panička. Tím dost trpím, takže jakmile se někde dočtu "hrdé, nezávislé plemeno se sklony k dominanci" vím, že to není nic pro mne.
Druhého psa mám beauceronku a ta je v tomhle super, je mazlivá, pozorná, pracovitá a i přes probíhající pubertu poslušná. Jakmile začnem něco dělat, visí na mne očima a všechno ji baví. Vím, že mi povahově sednou spíš takovíto psi, nejsem bohužel z těch silných osobností, co u psa oceňují jeho samostatnost, proto mne u plemen povahové sklony hodně zajímají (ačkoliv samozřejmě vím, že záleží i na výchově a individualitě toho kterého jedince - oba naše psy jsem vychovávala obdobně). Některá plemena bych si tudíž nepořídila, ač se mi líbí sebevíc, protože vím, že bychom se sice milovali, ale taky trpěli.
Podle vašich informací to vypadá, že caníka ze svého "top ten" vyškrtávat nemusím a třeba jednou...

Marcus ČERNÝ ŠAOLIN 2,5 měsíce

1.3.2007 17:55

marmon napsal(a):
Marcus ČERNÝ ŠAOLIN 2,5 měsíce

Marcus 14 měs

1.3.2007 17:56

marmon napsal(a):
Marcus 14 měs

Monty 1,5 roku

1.3.2007 18:35

marcha napsal(a):

Tak u caníka opravdu nehrozí, že by ses mu okoukala a pustil tě k vodě kvůli jiným, neokoukaným tvářím kvůli piškotu. Já mám psa a fenu, fenka je určitě na mě víc závislá, pokud jsme někde v cizím prostředí, nespustí mě z očí. Peet je přeci jen "hrdý, nezávislý a dominantní" samec ale i přesto si mě stále hlídá kde jsem. A i když se tváří že závislák není tak je a pořádný. A přijde mi že je dokonce čím dál větší. Míťulka je taková až slepě oddaná. Mě osobně Peetova povaha vyhovuje daleko víc než Mítina právě proto, že je schopný i uvažovat samostatně, ale někdo jiný by právě tu Míti neuvěřitelnou oddanost cenil mnohem víc. Ale tyto nyance povahy jsou určitě dost individuální a určitě to k tomu přispívá i rozdíl pohlaví. Prostě to shrňme - caník je ta nejlepší volba

2.3.2007 14:24

marcha napsal(a):

Big Boy je zase někdy až moc nedůvěřivý. Má mě - je to snad největší závislák na paničce na světě , naši rodinu a okruh nejbližších přátel. Víc k životu nepotřebuje. Je to pes, který nestojí o žádné kamarádíčkování s cizími (ať už s lidmi nebo psy - vyjímku tvoří zvláště mladé fenky všech plemen - ty by otravoval do skonání světa). Kdybych na procházce nechala Big Boye např. mojí mamině(kterou BigBoy miluje) a chtěla odejít, Big by se zbláznil. Ode mě by neodešel ani s nikým z rodiny. Něco jiného je, když jsem třeba ve škole. Ví přesně kdy odejdu a kdy přijdu a už čeká u vrátek. Když nejsem doma, tak celý den dělá vocásek tátovi nebo mamce (všude za nimi chodí), ale jak přijdu já, tak se ode mně nehne.
Vůči psům je BigBoy dost dominantní, ale když si BigBoye nikdo nevšímá, ani Big se ho nevšímá. To platí i u lidí. Trvá dlouho než si BigBoy oblíbí nějakého cizího člověka nebo psa, ale když už se tak stane, tak ho má opravdu rád.
I s našimi kočkami Big vychází skvěle, dokonce spolu spí na gauči, ale na procházce by cizí kočku rád prohnal.
Myslím si, že kdyby mě někdo chtěl ublížit v Bigiho přítomnosti, dopadl by asi hodně špatně.. Nevím, ještě naštěstí možnost vyzkoušet to nebyla.
Jinak doma je BigBoy snad nejmazlivější pes, jakého jsem kdy měla.

4.3.2007 19:44

masoterianka napsal(a):

Jedete někdo do Budějovic?

4.3.2007 22:06

masoterianka napsal(a):
Jedete někdo do Budějovic?

Zdravím,jen co vím,tak do mladých Nico Černý Šaolin,otevřená Kobby Č.Š.,šampionů Nicolas a dorst feny Ornelly Č.Š. a otevřená Indis Č.Š.,nevím zda ještě hlásil někdo ode mne,to jen co vím.
Jinak jestli se můžu pochlubit tak Nicolas včera vyhrál BIS-celou výstavu na oblastní výstavě v Českých Budějovicích.

5.3.2007 10:52

pluto napsal(a):
Zdravím,jen co vím,tak do mladých Nico Černý Šaolin,otevřená Kobby Č.Š.,šampionů Nicolas a dorst feny Ornelly Č.Š. a otevřená Indis Č.Š.,nevím zda ještě hlásil někdo ode mne,to jen co vím.
Jinak jestli se můžu pochlubit tak Nicolas včera vyhrál BIS-celou výstavu na oblastní výstavě v Českých Budějovicích.

Caníci jsou super (i když na mě je to už velký pes).
Zajímalo by mě, jak se snáší pokud je "doma" více psů - třeba i stejného pohlaví. Je to pes vhodný jako jediný v rodině, nebo snese kolem sebe i jiné psy?
Je pravda, že různé linie CC jsou i různí povahou - tj. některé linie jsou ostřejší a některé méně?

5.3.2007 14:01

danone napsal(a):
Caníci jsou super (i když na mě je to už velký pes).
Zajímalo by mě, jak se snáší pokud je "doma" více psů - třeba i stejného pohlaví. Je to pes vhodný jako jediný v rodině, nebo snese kolem sebe i jiné psy?
Je pravda, že různé linie CC jsou i různí povahou - tj. některé linie jsou ostřejší a některé méně?

Danone, o povaze a os nášenlivosti caníků tu bylo napsáno už hodně. My máme doma neustále více psů a snáší se naprosto v pohodě. Když byl Peet malý tak jsme měli starší pudlici a jezečici, teď máme dva CC a plus jednu pudlici. Ne že by se navzájem milovali - problém vždy ze strany menších zlatíček než caníků - ale respektují se. Canci by se kamarádili víc, pudlice ne, tak si sebe nějak nevšímají.
U caníků samozřejmě jsou různé linie, ale jen pár lidí zde má caníka 100% krve jedné linie, takže se o tomhle zrovna moc mluvit nedá.

5.3.2007 14:02

pluto napsal(a):

Nicolasovi i Vám samozřejmě gratulujeme. Musíte mít velkou radost

5.3.2007 19:39

pluto napsal(a):

také moc gratulujeme!super

5.3.2007 19:58

pitimiti napsal(a):
Pěkný fotečky

Díky,ale ty máš mnohem pěknější!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.3.2007 20:01

pitimiti napsal(a):
Nicolasovi i Vám samozřejmě gratulujeme. Musíte mít velkou radost

Lenko, jestli se můžu zeptat, čím fotíš?

5.3.2007 20:31

masoterianka napsal(a):
také moc gratulujeme!super

Děkujeme za gratulace,až budu moci zveřejnit fotky,tak je sem dám.
Byl to úžasný pocit i když to byla jen oblastka,ale bylo to super.

5.3.2007 23:09

bubo napsal(a):
Lenko, jestli se můžu zeptat, čím fotíš?

Pro Bubo, mám Nikon D50 + dva setové objektivy Nikkor 18-55 a 55 - 200, ale převážně používám ten druhý.

5.3.2007 23:14

bubo napsal(a):
Díky,ale ty máš mnohem pěknější!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ó, díky moc. Snažím se a baví mě to, ale ... má to plno rezerv, které snad časem napravím.

8.3.2007 18:07

masoterianka napsal(a):

Tak se s vámi musím podělit s (alespoň pro mě) radostnou novinou - dnes mi přišla potvrzená přeregistrace z plemenné knihy - konečně! Bigboš je chovný :-)
Ještě by to ale chtělo nějakou tu nevěstu (jestli se vůbec někdy ňáká najde)..

8.3.2007 21:00

masoterianka napsal(a):
Tak se s vámi musím podělit s (alespoň pro mě) radostnou novinou - dnes mi přišla potvrzená přeregistrace z plemenné knihy - konečně! Bigboš je chovný :-)

Tak to vám gratulujeme a přejeme ať si vás nějaká holka najde.
Nějak nám to tu zaostává tak přikládám další fotečku.

9.3.2007 05:10

masoterianka napsal(a):

Také moc gratulujeme a ať se brzo nějaká holka na krytí ozve.

9.3.2007 11:30

pluto napsal(a):
Také moc gratulujeme a ať se brzo nějaká holka na krytí ozve.

Nazdar vsem!
Ukazujete tady na fotkach velmi krasne psy. Gratuluji Big Boyovi k chovnosti! Dejte vedet, az budou na ceste nejaka standa.
Mam mensi dotaz - nezahral si Peet posledni dobou v nejakem filmu? Nekde jsem o tom cetla, snad jsem to nepopletla.

No nic. Supnete tady vic fotek, at mam co obdivovat! zdravim

9.3.2007 12:15

wera napsal(a):
Nazdar vsem!
Ukazujete tady na fotkach velmi krasne psy. Gratuluji Big Boyovi k chovnosti! Dejte vedet, az budou na ceste nejaka standa.
Mam mensi dotaz - nezahral si Peet posledni dobou v nejakem filmu? Nekde jsem o tom cetla, snad jsem to nepopletla.

Zajímalo by mě, jestli se dá nějak obecně říct, které CHS chovají spíše ty lehčí typy CC. Četla jsem si na stránkách Peeta velmi zajímavou bakalářskou práci, která zase o něco rozšířila moje obzory . Linie Dyrium se v ČR chová v jedné CHS jak jsem už vysledovala, ale to jsou na můj vkus už moc mohutní a těžcí psi.
Johnse má p. Bajerová a kdo má Crosbyho???? (pokud to není tajemství).
Prohlédla jsem i množství fotek na stránkách klubu CC a tam je myslím i dost vidět, jak se někteří Caníci vzhledově dost liší.

9.3.2007 12:51

wera napsal(a):
Nazdar vsem!

Zdravím jdu něco vyhrabat z archívu.:-)))

9.3.2007 12:56

pluto napsal(a):
Zdravím jdu něco vyhrabat z archívu.:-)))

Nicolasevé s baccarou ve sněhu

9.3.2007 13:59

wera napsal(a):
Nazdar vsem!

Ano zahrál. Teď běží v kinech a je to pokračování Hannibala Lectera "Hannibal - Zrození" (Hannibal Rising)

9.3.2007 14:27

danone napsal(a):
Zajímalo by mě, jestli se dá nějak obecně říct, které CHS chovají spíše ty lehčí typy CC. Četla jsem si na stránkách Peeta velmi zajímavou bakalářskou práci, která zase o něco rozšířila moje obzory . Linie Dyrium se v ČR chová v jedné CHS jak jsem už vysledovala, ale to jsou na můj vkus už moc mohutní a těžcí psi.
Johnse má p. Bajerová a kdo má Crosbyho???? (pokud to není tajemství).
Prohlédla jsem i množství fotek na stránkách klubu CC a tam je myslím i dost vidět, jak se někteří Caníci vzhledově dost liší.

Danone, jsem moc ráda, že bakalářka rozšiřuje obzory Jak už jsem tu psala tak u nás téměř nikdo nechová 100 % čistou linii, ale zrovna linií Dyrium se zabývá víc stanic. Jsou to totiž nejimpozantnější zvířata s krásnými hlavami a tak dále. Ono je totiž dost nesprávné říkat, že někdo chová lehčí typ CC - standard plemene nerozeznává několik typů, je jen jeden. Caník je moloss a jako moloss má mít také mohutnou kostru. Jasně že ne tak mohutnou jako jiní molossové ale... Caník má být atletický, pohyblivý ale prostě s kostrou! Takže lehčí typ... může se ti takový caník llíbit, ale pak by sis ho měla takového pořídit jen domů jako kamaráda a ne na chov či výstavy. Určitě by to nikdo z chovatelů neměl podporovat či záměrně odchovávat! Já taky neuznávám ani druhý extrém čím těžší tím lepší - přeci jen se dost zabývám i výcvikem a to s hodně těžkým psem nejde, ale prostě nesmí toho být moc ale ani málo. Myslím, že všichni co jsme si caníky vybrali jsme si je vybrali právě proto, že ač je to moloss tak to není pes jen na dvorek, ale nesmíme z nich dělat něco co cane corso není. Je to asi zamotaný ale doufám, že mě chápete . Když se vrátím k Dyriákům tak asi ze všech linií je tato nejmohutnější ale psů v čisté linii u nás moc neuvidíte (kor těch ostatních linií). Jones se nepíše Johns ale Jones a Crosbyho nevím jakého myslíš? Jeden Crosby je pes importovaný z Itálie (nicméně není chovný a dělá radost svým páníčkům jen jako kamarád) zlaté barvy, u nás momentálně asi jeden z nejstarších caníků, myslím že mu je kolem 8 let.
A pokud jsme u těch klubových stránek, už delší dobu se psychicky připravuju, že na stránky umístím daleko informačně cennější fotografie a to fotografie psů z venku a to především z Itálie. Mám pár fotek i s posudky od pana Vandoniho, takže myslím, že to bude zajímavé A ješětě plno informací z ciziny doufejme že pro lepší osvětu, ale nebudu vše prozrazovat. Tak se snad máte na co těšit...

10.3.2007 22:13

pitimiti napsal(a):
Ano zahrál. Teď běží v kinech a je to pokračování Hannibala Lectera "Hannibal - Zrození" (Hannibal Rising)

Dnes u nás byl na návštěvě Peetův synáček Akimek tak se s vámi podělím o pár foteček. První foto Akimek s taťkou.

10.3.2007 22:14

pitimiti napsal(a):
Dnes u nás byl na návštěvě Peetův synáček Akimek tak se s vámi podělím o pár foteček. První foto Akimek s taťkou.

...

10.3.2007 22:16

pitimiti napsal(a):

tatínek vychovává malého nezbedníka

10.3.2007 22:17

pitimiti napsal(a):
tatínek vychovává malého nezbedníka

A konečně poslední a to kluci s Míťulkou.

12.3.2007 18:45

pitimiti napsal(a):
A konečně poslední a to kluci s Míťulkou.

Tak koukám, že sem přispívám jen já co?
Peetula včera

12.3.2007 18:46

pitimiti napsal(a):
Tak koukám, že sem přispívám jen já co?
Peetula včera

...

12.3.2007 18:49

pitimiti napsal(a):
.

A nakonec Míťulka.

12.3.2007 21:59

pitimiti napsal(a):
A nakonec Míťulka.

Lenko, to jsou moc hezky dělané fotky. O psech už tady bylo a bude napsáno slávy víc než dost, ale stejně - krasavci. Obzvlášť je mou favoritkou Míťa. Je to mezi caníky "kočka" jak blázen.

13.3.2007 09:53

wera napsal(a):
Lenko, to jsou moc hezky dělané fotky. O psech už tady bylo a bude napsáno slávy víc než dost, ale stejně - krasavci. Obzvlášť je mou favoritkou Míťa. Je to mezi caníky "kočka" jak blázen.

Díky moc! Vyřídím jí to . Míťu dělá atraktivní především ta barva. To se lidem hrozně líbí. Jinak by to mohlo být lepší . Její hlavní problém je však zdraví! Takže bohužel, i když plány byly jiné je to jen naše kámoška na gauč a na mazlení což ona fakt může . Ale snad to bude časem aspoň trochu lepší. Pořád mě nepřešel optimismus i když se v tom zatím stále jen tak plácáme.
Na fotce jako malá čudla, pořádně vychutnávající "vítězství" v kousacím souboji. (Peet byl a je k ní opravdový gentleman, nechá si od ní líbit naprosto vše)

13.3.2007 09:54

pitimiti napsal(a):
Díky moc! Vyřídím jí to . Míťu dělá atraktivní především ta barva. To se lidem hrozně líbí. Jinak by to mohlo být lepší . Její hlavní problém je však zdraví! Takže bohužel, i když plány byly jiné je to jen naše kámoška na gauč a na mazlení což ona fakt může . Ale snad to bude časem aspoň trochu lepší. Pořád mě nepřešel optimismus i když se v tom zatím stále jen tak plácáme.
Na fotce jako malá čudla, pořádně vychutnávající "vítězství" v kousacím souboji. (Peet byl a je k ní opravdový gentleman, nechá si od ní líbit naprosto vše)

ještě jedna

13.3.2007 11:01

pitimiti napsal(a):
Danone, jsem moc ráda, že bakalářka rozšiřuje obzory Jak už jsem tu psala tak u nás téměř nikdo nechová 100 % čistou linii, ale zrovna linií Dyrium se zabývá víc stanic. Jsou to totiž nejimpozantnější zvířata s krásnými hlavami a tak dále. Ono je totiž dost nesprávné říkat, že někdo chová lehčí typ CC - standard plemene nerozeznává několik typů, je jen jeden. Caník je moloss a jako moloss má mít také mohutnou kostru. Jasně že ne tak mohutnou jako jiní molossové ale... Caník má být atletický, pohyblivý ale prostě s kostrou! Takže lehčí typ... může se ti takový caník llíbit, ale pak by sis ho měla takového pořídit jen domů jako kamaráda a ne na chov či výstavy. Určitě by to nikdo z chovatelů neměl podporovat či záměrně odchovávat! Já taky neuznávám ani druhý extrém čím těžší tím lepší - přeci jen se dost zabývám i výcvikem a to s hodně těžkým psem nejde, ale prostě nesmí toho být moc ale ani málo. Myslím, že všichni co jsme si caníky vybrali jsme si je vybrali právě proto, že ač je to moloss tak to není pes jen na dvorek, ale nesmíme z nich dělat něco co cane corso není. Je to asi zamotaný ale doufám, že mě chápete . Když se vrátím k Dyriákům tak asi ze všech linií je tato nejmohutnější ale psů v čisté linii u nás moc neuvidíte (kor těch ostatních linií). Jones se nepíše Johns ale Jones a Crosbyho nevím jakého myslíš? Jeden Crosby je pes importovaný z Itálie (nicméně není chovný a dělá radost svým páníčkům jen jako kamarád) zlaté barvy, u nás momentálně asi jeden z nejstarších caníků, myslím že mu je kolem 8 let.
A pokud jsme u těch klubových stránek, už delší dobu se psychicky připravuju, že na stránky umístím daleko informačně cennější fotografie a to fotografie psů z venku a to především z Itálie. Mám pár fotek i s posudky od pana Vandoniho, takže myslím, že to bude zajímavé A ješětě plno informací z ciziny doufejme že pro lepší osvětu, ale nebudu vše prozrazovat. Tak se snad máte na co těšit...

Lenko děkuju za odpověď.
S tím "lehčím typem" jsem to myslela tak, že v Bakalářské práci se zmiňují 3 linie CC - Dyrium, Degli Olmi, Murgese a i tady je přímo napsané, že tyto linie se od sebe odlišují a u Murgese linie je přímo napsané, že jsou atletičtější, lehčí.... (takhle nějak jsem to myslela, ale asi špatně napsala).
Je mi jasné, že CC je moloss a má nějaký standart a nemůže vypadat jako chrt... Jen škoda, že se čisté linie u nás nechovají.....

Co se týče Crosbyho - tak o tom je zmínka právě v Bakalářské práci - že je stejně jako Jones (se mu omlouvám za zkomolení jména...) linie Degli Olmi a byl importován do ČR (takže je to asi ten nechovný 8 letý pes?).
Osobně by se mi CC v linii Degli Olmi nebo Murgese líbil nejvíc, ale už tu bylo psáno, že čisté linie u nás ani nejsou (mimo snad Dyrium, ale tam zase řádí nejvíce DKK).

Kdysi jsem v časopisu Pes, přítel člověka o CC četla článek. Bylo to asi někdy v době, kdy se do ČR importovalo prvních pár CC (už si to přesně nepamatuji), ale bylo tam napsáno, že CC uspokojí "milovníky suchých tlamiček".
Takže asi "blbá otázka", ale opravdu CC vůbec neslintají ? Na některých fotkách se mi zdá, že se občas nějaká ta "žgrynda" vyskytne....

13.3.2007 12:02

pitimiti napsal(a):
ještě jedna

Tak to mne strasne mrzi, ze zdravi nepreje. Budu drzet palce, snad se to vekem zlepsi. Jako kamaradka a mazlik ma s Vama zivot urcite moc hezky.
Jinak, barva ano, je krasna, ale ta mne na psech uz az tak nebere. Mne jde hlavne o jeji postavu, nadherne tvarovanou hlavu, skvele vyvazenou celist atd, atd. Jsou to jen me laicke posudky, ale barva u ni, podle mne, neni to nej (i kdyz se neda prehlednout).

13.3.2007 12:18

danone napsal(a):
Lenko děkuju za odpověď.
S tím "lehčím typem" jsem to myslela tak, že v Bakalářské práci se zmiňují 3 linie CC - Dyrium, Degli Olmi, Murgese a i tady je přímo napsané, že tyto linie se od sebe odlišují a u Murgese linie je přímo napsané, že jsou atletičtější, lehčí.... (takhle nějak jsem to myslela, ale asi špatně napsala).
Je mi jasné, že CC je moloss a má nějaký standart a nemůže vypadat jako chrt... Jen škoda, že se čisté linie u nás nechovají.....

Co se týče Crosbyho - tak o tom je zmínka právě v Bakalářské práci - že je stejně jako Jones (se mu omlouvám za zkomolení jména...) linie Degli Olmi a byl importován do ČR (takže je to asi ten nechovný 8 letý pes?).
Osobně by se mi CC v linii Degli Olmi nebo Murgese líbil nejvíc, ale už tu bylo psáno, že čisté linie u nás ani nejsou (mimo snad Dyrium, ale tam zase řádí nejvíce DKK).

Kdysi jsem v časopisu Pes, přítel člověka o CC četla článek. Bylo to asi někdy v době, kdy se do ČR importovalo prvních pár CC (už si to přesně nepamatuji), ale bylo tam napsáno, že CC uspokojí "milovníky suchých tlamiček".
Takže asi "blbá otázka", ale opravdu CC vůbec neslintají ? Na některých fotkách se mi zdá, že se občas nějaká ta "žgrynda" vyskytne....

Jasný v rámci linií rozdíl určitě bude. Já se v tom neorientuju ale myslím, že ani venku není moc zvířat čistých linií například Murgese. To chce prostě prolézat rodokmeny. Dyriákama se zabývá hodně chovatelů (právě pro jejich nejimpozantnější zevnějšek), ale ten zbytek... ale možná se pletu Když vezmu svoje pesany tak Peet má jak Cerberus (Arras, Paco) tak i Dyrium (Quaron, ...) ale i Murgese (Idra del Murgese,Ciopper,...) a Míťa má zase Degli Olmi (Jones) a Cerberus (Paco,...) - beru jen to v čem se \"vyznám\" Já osobně bych taky brala určitě ne čistého Dyriáka ale šmrnclého něčím pracovitějším - prostě aby to mělo jak vzhled, tak lepší zdraví a vlohy pro práci - ale pak bych se ještě musela z toho snu probudit .

Jo jo, tak to je ten Crosby. Na klubových stránkách v galerii klubových akcí ho určitě najdeš na fotkách.

No a k suchým tlamičkám. Nechci ti kazit ideály, ono se všude píše že CC neslintá, já mám však zkušenosti jiné . A vůbec to není blbá otázka, ptají se na to všichni řekla bych to takhle, určitě neslintají tolik asi jako jiná molossoidní plemena ale strašně moc záleží na jedinci jak moc má ty spodní \"okápky\" vyvinuté. Míťa doma téměř nic neupustí ale zato Peet . Ten slintá především po žrádle či pití a pak třeba venku, když něco prožívá . To se takhle zakouká do dáli, stojí jak socha a od tý jeho chlebárny mu na každé straně visí slinta až na zem Míťa zase začne slintat když je nervózní... Takže shrnutí - caníci slintají a pokud to někomu vadí ať si je nepořizuje I když jak už jsem psala, jak který. Možná ti tu někdo napíše že ten jeho neupustil ani jednu slintečku, u nás to však díky Peetovi občas vypadá jak po náletu stáda slimáků... hlavně bacha na podlaze kolem misky s vodou

13.3.2007 12:41

wera napsal(a):
Tak to mne strasne mrzi, ze zdravi nepreje. Budu drzet palce, snad se to vekem zlepsi. Jako kamaradka a mazlik ma s Vama zivot urcite moc hezky.
Jinak, barva ano, je krasna, ale ta mne na psech uz az tak nebere. Mne jde hlavne o jeji postavu, nadherne tvarovanou hlavu, skvele vyvazenou celist atd, atd. Jsou to jen me laicke posudky, ale barva u ni, podle mne, neni to nej (i kdyz se neda prehlednout).

Díky moc, snad se někdy obě dočkáme a Peet ostatně taky. Taky mu chybí kámoška na lumpačení a divoké hrátky i když se obávám, že divoké hrátky nebudou moct být ani za několik let
Tak s postavou bych souhlasila s hlavou už méně. Tam je dle mě hodně rezerv ale samozřejmě mě moc těší že se líbí! Ale bohužel je nám to k ničemu, protože jak s výstavní tak bohužel i s pracovní a především chovatelskou kariérou máme totální útrum. I když uchovněná je, ale jelikož DKK je snad jediné co jí netrápí bylo by dost nezodpovědné na ní štěňata odchovat byť jsem si jistá že zájem by o ně byl. Nevím zda jsou její problémy dědičně podmíněné, ale každopádně jich je na jednoho psa až příliš

13.3.2007 12:46

pitimiti napsal(a):
Díky moc, snad se někdy obě dočkáme a Peet ostatně taky. Taky mu chybí kámoška na lumpačení a divoké hrátky i když se obávám, že divoké hrátky nebudou moct být ani za několik let
Tak s postavou bych souhlasila s hlavou už méně. Tam je dle mě hodně rezerv ale samozřejmě mě moc těší že se líbí! Ale bohužel je nám to k ničemu, protože jak s výstavní tak bohužel i s pracovní a především chovatelskou kariérou máme totální útrum. I když uchovněná je, ale jelikož DKK je snad jediné co jí netrápí bylo by dost nezodpovědné na ní štěňata odchovat byť jsem si jistá že zájem by o ně byl. Nevím zda jsou její problémy dědičně podmíněné, ale každopádně jich je na jednoho psa až příliš

Lenko, nevím jestli o tom budeš chtít tak veřejně...., ale můžeš napsat, co Míťu trápí? Myslela jsem, že mimo DKK je CC jinak velmi zdravá rasa????

Neregistrovaný uživatel

13.3.2007 16:07
Neregistrovaný uživatel

danone napsal(a):
Lenko, nevím jestli o tom budeš chtít tak veřejně...., ale můžeš napsat, co Míťu trápí? Myslela jsem, že mimo DKK je CC jinak velmi zdravá rasa????

No ono by to bylo na dost dlouho... možná jednou sepíšu knihu . Teď momentálně řešíme prasklé vazy v kolenech (ty už jsou tedy vyřešené - doufejme) a luxovanou čéšku, která stále nechce držet tam kde má... Jednou tady někde probíhala "soutěž" o nejnemocnějšího psa tak jsem to tam trochu rozepisovala, ale k tomu se ještě něco přidalo. Pokusím se to shrnout. V 6 měsících operace obou loktů - osteochondroza, pak několikrát entropium, taky chytla od koček plíseň - ale to byla jen banalitka, teď prasklé kolenní vazy na obou nohách - nejdříve jedna a tím jak dlouhodobě přetěžovala druhou tak se odporoučela taky... S tím že tu první nohu má operovanou 4x (3x od jednoho veta naprosto neúspěšně takže jsme změnili a od nového 1x + zítra znovu) druhou jednou (samozřejmě od nového veterináře) - ta drží bezvadně. Zítra jde znovu na operaci s tou první nohou - takže už popáté, vazy sice konečně drží ale ta čéška stále zlobí. Jelikož od předešlého doktora byla noha v dost zajímavém stavu takže nový udělal jen takové nejednodušší zákroky s tím že se uvidí, zda to bude držet. Teď už konečně bude moci udělat něco "radikálnějšího" a trvalého. Operace zadních nohou jsou otázkou jen několika měsíců - operace šly za sebou tak po 2 - 3 týdnech!!! Vždy když už to vypadalo dobře tak se to opět zhroutilo... Teď měla dlouhou a konečně šťastně vyhlížející dvou měsíční pauzu, ale stejně se to zvrtlo. Věřím, že zítra už to bude opravdu naposled a že už bude konečně fit!!! V jejích čerstvě dvou letech má tedy za sebou cca 9 narkóz, už to radši ani nepočítám. Od loňského srpna je téměř pořád zavřená jen doma (jen občas bylo šťastnější období, kdy sme mohli na krátkou procházku na vodítku), ven se dostane čistě jen vyvenčit a zase hned domů. Doma jí samozřejmě všude do chodů či ze schodů musím nosit. Jen dnes jsem jí vzala na malou procházku ať si to užije než jí po operaci opět čeká jen "čůrací" režim. Takže myslím, že si to vyžrala za několik psů dohromady... Já jsem ze začátku taky měla pocit, že by se o tom asi veřejně nemělo mluvit ale vlastně proč? Jen ať lidi vědí co je může potkat, že ne vždy se zadaří. Proč psát pořád jen o těch příjemných věcech, každý musí počítat i s tím, že se může něco pokazit... a že mít psa je nejen o radosti ale i o strarosti. Tohle asi nebude otázkou plemene, prostě je to "povedený" jedinec. Prostě je to naše zlatíčko, ale stále má pořádnou chuť do života tak snad už se vše v dobré obrátí... Už si chuděra ani nevšímá toho, že by jí mělo něco bolet, už to prostě vůbec neřeší a chce užívat mládí...samozřejmě k mojí velké radosti, protože udržet jí v klidu je vyloženě sci-fi No tak to je asi tak výčet jejích hlavních problémů... Tak doufám, že to nikoho od caníků neodradí

13.3.2007 16:28

masoterianka napsal(a):

Tak Míťa si teda protrpěla své. Na zítra držím palce, ať je to už fakt naposled.

Nedávno jsem na procházce s našim bíglem potkala chlapa s Bordeauxkou dogou. Psi si začali hrát a vypadalo to komicky, protože ač je náš bígl mezi příslušníky svého plemene mezi těmi většími a mohutnějšími, u Bordiny byl malinký jako myška u lva.
Nu, majitel se mi svěřil, že je velice rád, že si takto může pohrát s jiným psem a já si myslela, že má problém se strachem ze strany jiných psů a jejich majitelů, ale ne. Ukázalo se, že tato krásná (hezčí fenku Bordeauxké dogy jsem neviděla) měla v mládí hrozné problémy s klouby a skoro vůbec nechodila. Prošla pár operací, majitelé s ní absolvovali pár "čůracích režimů" a jen doufali, že se fenka bude moct někdy proběhnout. Od jejich 3 let se její zdravotní stav začal zlepšovat, vazy se už netrhaly, češka se už také přestala vrtět a teď si majitelé užívají už 5-leté krásné a veselé fenky, na kterou je radost se dívat.

Snad toto uzdravení u Míti příjde rychleji, nejlépe už zítra, ať si můžem prohlédnout sadu jejich aktuálních běhacích fotek. Přeji mnoho štěstí a trpělivosti.

13.3.2007 16:50

wera napsal(a):
Tak Míťa si teda protrpěla své. Na zítra držím palce, ať je to už fakt naposled.

Nedávno jsem na procházce s našim bíglem potkala chlapa s Bordeauxkou dogou. Psi si začali hrát a vypadalo to komicky, protože ač je náš bígl mezi příslušníky svého plemene mezi těmi většími a mohutnějšími, u Bordiny byl malinký jako myška u lva.
Nu, majitel se mi svěřil, že je velice rád, že si takto může pohrát s jiným psem a já si myslela, že má problém se strachem ze strany jiných psů a jejich majitelů, ale ne. Ukázalo se, že tato krásná (hezčí fenku Bordeauxké dogy jsem neviděla) měla v mládí hrozné problémy s klouby a skoro vůbec nechodila. Prošla pár operací, majitelé s ní absolvovali pár "čůracích režimů" a jen doufali, že se fenka bude moct někdy proběhnout. Od jejich 3 let se její zdravotní stav začal zlepšovat, vazy se už netrhaly, češka se už také přestala vrtět a teď si majitelé užívají už 5-leté krásné a veselé fenky, na kterou je radost se dívat.

Snad toto uzdravení u Míti příjde rychleji, nejlépe už zítra, ať si můžem prohlédnout sadu jejich aktuálních běhacích fotek. Přeji mnoho štěstí a trpělivosti.

Díky moc!
Takhle se to čte dobře když víš, že si někdo poršel tím samým a dopadlo to dobře... náš veterinář je taky optimista a tvrdí, že určitě bude v pohodě. Sice máme smůlu se vším co jsem měla původně v plánu a to především s výcvikem výcvik (když mám jednoho týranýho), ale proběhnout na procházce to snad půjde. I když nevím jak s Peetem dohromady, oni jsou pak jak větrná smršť a asi vždycky ve mě zůstane strach aby někde zase něco neruplo...

Aktuálně jsem fotila dnes tak až to poupravím tak sem něco šoupnu. Abych jí měla vyfocenou zase jednou v pěkné kondici po těch operacích je to vždy děs a hrůza. Kolikrát mi úplně odmítá žrát třeba klidně i několik týdnů v kuse. Sežere jen hrstičku masa a to je vše! Takže ze svých asi 44 kil měla ještě před těmi dvěma měsíci 36 a to by v tomto věku měla ještě stále nabírat! Teď už zas vypadá dobře, tak snad jí to už tentokrát tolik nezkrouší. Tahle poslední pauza jí hodně prospěla a to nejen po fyzické stránce ale především po psychické.

13.3.2007 23:18

pitimiti napsal(a):
Díky moc!
Takhle se to čte dobře když víš, že si někdo poršel tím samým a dopadlo to dobře... náš veterinář je taky optimista a tvrdí, že určitě bude v pohodě. Sice máme smůlu se vším co jsem měla původně v plánu a to především s výcvikem výcvik (když mám jednoho týranýho), ale proběhnout na procházce to snad půjde. I když nevím jak s Peetem dohromady, oni jsou pak jak větrná smršť a asi vždycky ve mě zůstane strach aby někde zase něco neruplo...

Aktuálně jsem fotila dnes tak až to poupravím tak sem něco šoupnu. Abych jí měla vyfocenou zase jednou v pěkné kondici po těch operacích je to vždy děs a hrůza. Kolikrát mi úplně odmítá žrát třeba klidně i několik týdnů v kuse. Sežere jen hrstičku masa a to je vše! Takže ze svých asi 44 kil měla ještě před těmi dvěma měsíci 36 a to by v tomto věku měla ještě stále nabírat! Teď už zas vypadá dobře, tak snad jí to už tentokrát tolik nezkrouší. Tahle poslední pauza jí hodně prospěla a to nejen po fyzické stránce ale především po psychické.

Tak takhle vysmátá byla dnes venku ta moje holka

14.3.2007 19:40

pitimiti napsal(a):
Tak takhle vysmátá byla dnes venku ta moje holka

Co dodat? Přeji Míti i Vám, ať se feňule může celý zbytek života takhle parádně usmívat! Výstavy a chov nejsou ani tak důležité. Hlavně ať se holka cítí dobře, ať se jí život líbí. Zdravím!

14.3.2007 20:26

wera napsal(a):
Co dodat? Přeji Míti i Vám, ať se feňule může celý zbytek života takhle parádně usmívat! Výstavy a chov nejsou ani tak důležité. Hlavně ať se holka cítí dobře, ať se jí život líbí. Zdravím!

Jasný jasný, díky . Jinak dnešní operace nebyla, odloženo na pátek. Pan doktor tam měl nějaké akutní případy...

14.3.2007 20:54

pitimiti napsal(a):
Jasný jasný, díky . Jinak dnešní operace nebyla, odloženo na pátek. Pan doktor tam měl nějaké akutní případy...

Hmmm...

Neregistrovaný uživatel

15.3.2007 13:35
Neregistrovaný uživatel

pitimiti napsal(a):

Lenko napište jak Míťa dopadla. Myslím na Vás obě ať je to OK. Já si naivně myslela, že moje fenka IW byla největší chudinka na světě když měla obě kolena na předních tlapkách operované. Tak vidím, že Míťa zkusí daleko víc. Tak hodně zdraví

15.3.2007 18:59

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Lenko napište jak Míťa dopadla. Myslím na Vás obě ať je to OK. Já si naivně myslela, že moje fenka IW byla největší chudinka na světě když měla obě kolena na předních tlapkách operované. Tak vidím, že Míťa zkusí daleko víc. Tak hodně zdraví

Dobrý večer, no ještě jsme nijak nedopadli, jdeme až zítra. Díky moc a zítra napíšu. Doufám, že vaše holka už je v pořádku.

16.3.2007 11:26

pitimiti napsal(a):
Dobrý večer, no ještě jsme nijak nedopadli, jdeme až zítra. Díky moc a zítra napíšu. Doufám, že vaše holka už je v pořádku.

Lenko, držím pěstičky a dej vědět, co a jak (teda doufám, že Míti doktor tu operaci zase nedoložil...), ať už to má holka za sebou.

16.3.2007 17:19

danone napsal(a):
Lenko, držím pěstičky a dej vědět, co a jak (teda doufám, že Míti doktor tu operaci zase nedoložil...), ať už to má holka za sebou.

Ahoj, jo jo, máme to za sebou. Zatím je tedy ve stádiu probouzení ale už na nás i vrtěla ocáskem tak se určitě rychle probere... No asi bude mít ještě chvíli trochu opičku, ale už byla schopná jít i po svých 3 nohách na louži. No a co nožka, to ukáže čas
Díky moc všem za podporu, budu průběžně informovat.
Jinak Peetula se ode mě teď nehne, asi žárlí chudáček, by taky prý chtěl za panem doktorem Zaplať pánbůh o tyhle srandy k mé velké radosti přichází... Ale tak mu to mám prý vynahradit aspoň doma

17.3.2007 12:07

pitimiti napsal(a):
Ahoj, jo jo, máme to za sebou. Zatím je tedy ve stádiu probouzení ale už na nás i vrtěla ocáskem tak se určitě rychle probere... No asi bude mít ještě chvíli trochu opičku, ale už byla schopná jít i po svých 3 nohách na louži. No a co nožka, to ukáže čas
Díky moc všem za podporu, budu průběžně informovat.
Jinak Peetula se ode mě teď nehne, asi žárlí chudáček, by taky prý chtěl za panem doktorem Zaplať pánbůh o tyhle srandy k mé velké radosti přichází... Ale tak mu to mám prý vynahradit aspoň doma

No, teď mně napadlo - jak to Peet všechno snáší? Pouštíte ho k Míti? Dává na ni pozor, nebo spíš fakt žárlí?
Určitě ho to také netěší, když věnujete víc pozornosti Míti... Už ať se holka zotaví, a bude vše OK.

18.3.2007 14:58

wera napsal(a):
No, teď mně napadlo - jak to Peet všechno snáší? Pouštíte ho k Míti? Dává na ni pozor, nebo spíš fakt žárlí?
Určitě ho to také netěší, když věnujete víc pozornosti Míti... Už ať se holka zotaví, a bude vše OK.

Peet? No spolu jsou samozřejmě ale oni oba jsou víc fixovaní na mě než jeden na druhého, což u Peeta platí ještě víc než u Míti, takže spíš žárlí . Ale zase většinou nemá proč, protože Míťa je stále doma když on jde se mnou na procházku, na cvičák a tak....
Jinak Miťka po operaci je na tom dobře, na nohu i trochu občas našlapuje, je veselá, žere, takže narozdíl od předchozích pohoda .

20.3.2007 09:19

pitimiti napsal(a):
Peet? No spolu jsou samozřejmě ale oni oba jsou víc fixovaní na mě než jeden na druhého, což u Peeta platí ještě víc než u Míti, takže spíš žárlí . Ale zase většinou nemá proč, protože Míťa je stále doma když on jde se mnou na procházku, na cvičák a tak....
Jinak Miťka po operaci je na tom dobře, na nohu i trochu občas našlapuje, je veselá, žere, takže narozdíl od předchozích pohoda .

Jsem moc ráda, že to Míťa zvládá tak snad to zvládne i ta nožka. Případ z IW je historie, ale fenka umřela stářím. Teď mám CC Hirrču Mao Dao a zatím známe veta jen na očkovandu tak doufám, že to tak zůstane. Hezký den Lenko!

22.3.2007 16:31

masoterianka napsal(a):

Posouvám nás

22.3.2007 17:58

masoterianka napsal(a):
Posouvám nás

Neposouvej a pošli radši zase nějakou fotečku Je tady moc přePeetováno a přeMíťováno, takže posílejte taky někdo někoho jiného

Tady dva znuděný ksichtíci z mého focení.

22.3.2007 18:14

pitimiti napsal(a):
Neposouvej a pošli radši zase nějakou fotečku Je tady moc přePeetováno a přeMíťováno, takže posílejte taky někdo někoho jiného

KAmoška ma chov.stanici těchto obludek!

22.3.2007 18:39

pitimiti napsal(a):

Ahoj,
fotečku jsem přidat chtěla, ale zjistila jsem, že žádnou "bigošáckou" nemam po ruce, tak to bylo bez fotečky.
Zkusím to napravit fotkou focenou před 5 minutama - Big Boy po procházce

Fórum už se nám přehouplo přes první stovku - super.

22.3.2007 20:03

masoterianka napsal(a):
Ahoj,
fotečku jsem přidat chtěla, ale zjistila jsem, že žádnou "bigošáckou" nemam po ruce, tak to bylo bez fotečky.
Zkusím to napravit fotkou focenou před 5 minutama - Big Boy po procházce

Fórum už se nám přehouplo přes první stovku - super.

naše malá Baccara a máma

24.3.2007 19:20

pluto napsal(a):
naše malá Baccara a máma

Jedna starší. Sám by to neunes

24.3.2007 20:09

marmon napsal(a):
Jedna starší. Sám by to neunes

No to je jasný, musí si přeci pomáhat
Tak já taky přídávám jednu starší s klacíčkem.

26.3.2007 22:56

pitimiti napsal(a):
No to je jasný, musí si přeci pomáhat
Tak já taky přídávám jednu starší s klacíčkem.

Pokud se můžu přidat, tak taky doplním fotku mého zlatíčka

27.3.2007 08:30

patfil napsal(a):
Pokud se můžu přidat, tak taky doplním fotku mého zlatíčka

No super!!! Krásná fotečka! Jen tak dál
A koukám, že čas vložení se ti taky povedl
Ještě pro nás zvědavce bych prosila ještě objasnit jak se to tvoje zlatíčko jmenuje

27.3.2007 08:38

pitimiti napsal(a):
Ještě pro nás zvědavce bych prosila ještě objasnit jak se to tvoje zlatíčko jmenuje

kamarádky Klaudie Č.Š. a povel lehni

27.3.2007 09:04

marmon napsal(a):
kamarádky Klaudie Č.Š. a povel lehni

moc hezký povel lehni. To my umíme něco podobného, jen tomu říkáme chcípni

27.3.2007 10:53

pitimiti napsal(a):

Jmenuje se Bizinka. Priložím sem ještě fotku toho, čemu mi říkáme "LEHNI"

27.3.2007 10:55

patfil napsal(a):
Jmenuje se Bizinka. Priložím sem ještě fotku toho, čemu mi říkáme "LEHNI"

No a tady je s jedním ze svých kamarádů Ernym

28.3.2007 08:34

patfil napsal(a):
No a tady je s jedním ze svých kamarádů Ernym

Annie od Zlatavého rybníka, malá slečna po našem Peetovi. Ať sem nedávám jen ty moje obludy stále dokola

28.3.2007 23:04

pitimiti napsal(a):
Annie od Zlatavého rybníka, malá slečna po našem Peetovi. Ať sem nedávám jen ty moje obludy stále dokola

Další krásná holka, Tiffy s PP v něm. útulku.

29.3.2007 10:02

marmon napsal(a):
Další krásná holka, Tiffy s PP v něm. útulku.

Jestli je holka v útulku a máš nějaké info tak to kdyžtak napiš a já to můžu šoupnout na klubový stránky...

29.3.2007 12:15

pitimiti napsal(a):
Jestli je holka v útulku a máš nějaké info tak to kdyžtak napiš a já to můžu šoupnout na klubový stránky...

http:// www.heilbronner-tierschutz.de /tiere/hunde/mittel.html

29.3.2007 12:48

marmon napsal(a):
http:// www.heilbronner-tierschutz.de /tiere/hunde/mittel.html

Dva týraný sourozenci/ pořezáni majitelem/, rok staří, kastrovaný
něm. útulek : http://www.tierheim-pirmasens.com/
Večer jsem toho šoupnu víc. Cena v něm. útulcích ca od 150 do 350 EUR

29.3.2007 12:49

marmon napsal(a):
Dva týraný sourozenci/ pořezáni majitelem/, rok staří, kastrovaný
něm. útulek : http://www.tierheim-pirmasens.com/
Večer jsem toho šoupnu víc. Cena v něm. útulcích ca od 150 do 350 EUR

Jeho bratr

29.3.2007 14:04

marmon napsal(a):
Jeho bratr

Je to vůbec možné? Takoví krasavci v útulku??? Ježiši, až mě svrbí ruce si tam zavolat a jednoho vzít. Na svého psa si budu muset ještě trochu počkat, ale ta trojka z německého útulku je božská. To se musí nechat.

30.3.2007 09:29

wera napsal(a):
Je to vůbec možné? Takoví krasavci v útulku??? Ježiši, až mě svrbí ruce si tam zavolat a jednoho vzít. Na svého psa si budu muset ještě trochu počkat, ale ta trojka z německého útulku je božská. To se musí nechat.

přihodím vám sem par fotek též
Janča a Domingo

30.3.2007 09:31

sabina napsal(a):
přihodím vám sem par fotek též
Janča a Domingo

..

30.3.2007 09:32

sabina napsal(a):
..

hračičkování s nevlastním bráškou Gabem

30.3.2007 09:34

sabina napsal(a):
hračičkování s nevlastním bráškou Gabem

a poslední

30.3.2007 22:36

sabina napsal(a):
a poslední

NOOOO! Čím Dominga krmíte, že tak rychle roste??? Je nádherný! S nevlastním bráchou na špacíru musejí vypadat božsky. A asi slyšíte hodně komentářů od kolemjdoucích, co... Někdy se člověk fakt zasmějě z tho, co se jiným rodí v hlavách.
Tak pohodu a zdraví pro všechny caníky!!! ahojky

3.4.2007 08:46

masoterianka napsal(a):

Je Cane Corso plemeno vhodné na záchranné práce? Děkuji.

3.4.2007 10:09

aston napsal(a):

Ahojky,vím o dvou fenách caníků.které jsou v záchranářské brigádě. http://www.canecorso.webz.cz/, http://www.canecorso.wbs.cz/

3.4.2007 14:25

aston napsal(a):

Já si myslím že i jo, jen jsou těžší takže dle mého naprosto laického názoru bude asi větší problém třeba v sutinách, budou asi nemotornější než lehčí plemena... a taky je to bude více náročné na jejich zdravotní stav... ale asi proč ne... je několik caníků, kteří se této činnosti věnují.

3.4.2007 18:28

pitimiti napsal(a):
Já si myslím že i jo, jen jsou těžší takže dle mého naprosto laického názoru bude asi větší problém třeba v sutinách, budou asi nemotornější než lehčí plemena... a taky je to bude více náročné na jejich zdravotní stav... ale asi proč ne... je několik caníků, kteří se této činnosti věnují.

s tou vahou bych to neviděl tak černě. nevim sice o žádnem corsu, který to dělá, ale s bizinkou mám i labradora a nikdy nebyl tak mrštný jako biesa. s biesou v klidu chodim po horach, zdolala bez problému žebříky na sulovských skalách a přes překážky skáče líp jak něm.ovčák. někdy se mi rozum zastavuje nad tím, jak je úžasně koordinovaná a mrštná.

3.4.2007 18:56

masoterianka napsal(a):

Ahoj všichni, na Bigbošovy stránky jsem přidala pár nových foteček ze včerejší procházky, tak pokud to někoho zajímá zde je adresa: www.bigboy.estranky.cz

3.4.2007 19:00

masoterianka napsal(a):

A také přejeme všem návštěvníkům tohoto fóra krásné Velikonoce!

4.4.2007 18:17

pitimiti napsal(a):

Zdravim vsechny chovatele CC, hlavne Domuliny.Cetl jsem si vase prispevky o Mite,je moc krasna a s tim zdravickem je mi moc lito.Je mi ji hrozne lito a doufam,ze bude co nejdriv v poradku,vzdyt je tady jaro.Vubec si nedokazu predstavit,ze by se neco podobnyho stalo mymu hafanovi.je to sourozenec Dominga (www.mrspike.webgarden.cz).Je to moje zlaticko a rad bych necemu podobnymu predesel.Mame uz objednane tabletky na klouby,doktorem doporuceny a davame mu taky tlacenku.Asi to neni nejidealnejsi,ale miluje ji,tak ji ma jako odmeny.Pry ale i pomaha nakloubiky.Jeste jednou preji hodne stesti s Mitulkou a vsem,co CC maji.
Zdravi Spikovci

5.4.2007 18:59

mrspike napsal(a):
Zdravim vsechny chovatele CC, hlavne Domuliny.Cetl jsem si vase prispevky o Mite,je moc krasna a s tim zdravickem je mi moc lito.Je mi ji hrozne lito a doufam,ze bude co nejdriv v poradku,vzdyt je tady jaro.Vubec si nedokazu predstavit,ze by se neco podobnyho stalo mymu hafanovi.je to sourozenec Dominga (www.mrspike.webgarden.cz).Je to moje zlaticko a rad bych necemu podobnymu predesel.Mame uz objednane tabletky na klouby,doktorem doporuceny a davame mu taky tlacenku.Asi to neni nejidealnejsi,ale miluje ji,tak ji ma jako odmeny.Pry ale i pomaha nakloubiky.Jeste jednou preji hodne stesti s Mitulkou a vsem,co CC maji.
Zdravi Spikovci

díky

5.4.2007 19:01

masoterianka napsal(a):
A také přejeme všem návštěvníkům tohoto fóra krásné Velikonoce!

Tak jsem dnes zase po nějaké době vyrazila na lov fotografií. Tak přikládám maličký vzorek

5.4.2007 19:02

pitimiti napsal(a):
Tak jsem dnes zase po nějaké době vyrazila na lov fotografií. Tak přikládám maličký vzorek

5.4.2007 19:05

pitimiti napsal(a):

Autoportrét - foceno na samospoušť, takže jsem se fááákt docela naběhala
Bych měla dostat nějakou super cenu za nejúchvatnější atletický výkon všech dob
Ještě kdybych se u toho tak neksichtila

9.4.2007 16:07

pitimiti napsal(a):
Autoportrét - foceno na samospoušť, takže jsem se fááákt docela naběhala
Bych měla dostat nějakou super cenu za nejúchvatnější atletický výkon všech dob
Ještě kdybych se u toho tak neksichtila

Přidávám naše přírustky po Nicolasovi.

9.4.2007 16:09

pluto napsal(a):
Přidávám naše přírustky po Nicolasovi.

A ještě malou Rachel,uvidíme co z ní vyroste

9.4.2007 17:31

masoterianka napsal(a):

Kde jste všichni?

Něvíte někdo, jak dopadli caníci teď v sobotu v Mladé Boleslavi? Posuzoval pan Václavík. Byla jsem tam s bráchou na staffíkovské klubovce, ale caníky jsme vůbec nestihla. V katalogu byli hlášení,myslím, tři..

9.4.2007 19:51

masoterianka napsal(a):

další fotečka

9.4.2007 22:45

pluto napsal(a):
další fotečka

Cane corso jsou nádherní psi, víte prosím někdo, kolika let se průměrně dožijí? Děkuji

10.4.2007 16:53

pluto napsal(a):
A ještě malou Rachel,uvidíme co z ní vyroste

Krásné fotečky. Držíme palce ať štěníci pěkně rostou! Viděla jsem fotku Nicolase v , myslím, Pes, přítel člověka a fakt mu to tam moc slušelo. Caníci se tam moc často neobjevují, škoda.. Ještě přikládám fotku, kterou jsme vyfotila včera večer -- prý já mám spát na zemi Big Boy dnes začal nějak kulhat na levou přední Prohlížela jsem mu nožičku, ale nic píchnuto tam nemá, nemá to ani oteklé a když mu to trochu zmáčku, tak nekňučí, ale je vidět, že dvakrát příjemné mu to není. Za chvíli jedeme k vetovi, tak mám trochu strach, co nám řekne.. Doufám, že to není nic vážného..

P.S. to fórum se nám nějak neposouvá.. i když máme spoustu nových příspěvků.. Nebo se to takhle ukazuje jenom mně?

10.4.2007 18:29

masoterianka napsal(a):
Krásné fotečky. Držíme palce ať štěníci pěkně rostou! Viděla jsem fotku Nicolase v , myslím, Pes, přítel člověka a fakt mu to tam moc slušelo. Caníci se tam moc často neobjevují, škoda.. Ještě přikládám fotku, kterou jsme vyfotila včera večer -- prý já mám spát na zemi Big Boy dnes začal nějak kulhat na levou přední Prohlížela jsem mu nožičku, ale nic píchnuto tam nemá, nemá to ani oteklé a když mu to trochu zmáčku, tak nekňučí, ale je vidět, že dvakrát příjemné mu to není. Za chvíli jedeme k vetovi, tak mám trochu strach, co nám řekne.. Doufám, že to není nic vážného..

P.S. to fórum se nám nějak neposouvá.. i když máme spoustu nových příspěvků.. Nebo se to takhle ukazuje jenom mně?

Tak už jsem zpět z veteriny. Naštěstí to prý nic vážného není. Prý jen namožená tlapka. Big Boy dostat injekci a mazání, mělo by to být tak do 4 dnů v pořádku. Tak snad ano..

Přidejte reakci

Přidat smajlík