Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2005 11:23

Znáte nějakého psa tohoto plemene?Tak ho sem vložte!
Tak tohle je komondor.Je z webu..

Ps:Nevíte nějakou CHS těchto psů?

26.10.2005 17:43

z8 napsal(a):

A další!Z webu..
Před jeho 1. výstavou....

26.10.2005 17:44

z8 napsal(a):
A další!Z webu..
Před jeho 1. výstavou....

Páník mi pořídil kamaráda!

(všechny fotky co sem dám jsou z webu)

26.10.2005 17:47

z8 napsal(a):
Páník mi pořídil kamaráda!

(všechny fotky co sem dám jsou z webu)

Módní účes -trčák

26.10.2005 17:48

z8 napsal(a):
Módní účes -trčák

Kdo je věčí tak má holt výhody

26.10.2005 18:54

z8 napsal(a):
Kdo je věčí tak má holt výhody

Ty si ho chceš pořídit?
Přidávám sem štěňátko z webu.

26.10.2005 20:26

magie napsal(a):
Ty si ho chceš pořídit?
Přidávám sem štěňátko z webu.

Já ne...Sousedka!

26.10.2005 21:00

z8 napsal(a):
Já ne...Sousedka!

Hm a jak jsi tu tetě scháněla toho francouzského buldočka nebo mopse, tak ta ho už má?

27.10.2005 13:09

magie napsal(a):
Hm a jak jsi tu tetě scháněla toho francouzského buldočka nebo mopse, tak ta ho už má?

CHS v ČR je myslím jen jedna - Király Puszta v Havířově. Pozor - komondor je velmi samostatné plemeno a nehodí se pro každého.

1.11.2005 12:25

z8 napsal(a):
Já ne...Sousedka!

Doufám, že sousedka bydlí v panelovém domě Je to asi tři dny zpátky, šla jsem s naší princeznou ven a viděla jsem na sídlišti v Brně - Líšni venčit psa, který byl hodně podobný štěněti Komondora! Holka ho táhla na špagátu jak blbá a hned jak nás uviděla, šup s ním do vchodu paneláku. Nevím to na 100%, ale pokud to byl skutečně Komondor, je mi ho moc líto. To není pes do bytu. Mě osobně se strašně líbí, moc bych ho chtěla, ale bohužel, mám jenom byt. Jinak jsou to krásní psy. Chovná stanice u nás je skutečně KIRÁLY PUSZTA v Havířově. www.komondor.cz Fotky máte nejspíš od tam, ne?

1.11.2005 14:58

z8 napsal(a):

Já mám puliho, je to hodně podobný - taková zmenšenina komondora. Samo rozdíly tam jsou v povaze, mám na mysli spíš vzhled.

1.11.2005 16:00

verivery napsal(a):
Já mám puliho, je to hodně podobný - taková zmenšenina komondora. Samo rozdíly tam jsou v povaze, mám na mysli spíš vzhled.

vevivery: Jé pulík.... A já bych si ho jednou strašně přála pořídit....jsem na tom totiž tak nějak jako ty-panelový byt, a tudíž na komondora můžu zapomenout...
Kolik mu je? Bude nejspíš mladej, soudím podle srsti
Z jaké stanice je? Jak je na tom se srstí? Jak moc línají, dokuď se jim neudělají "dredy"?

1.11.2005 18:26

nika napsal(a):
vevivery: Jé pulík.... A já bych si ho jednou strašně přála pořídit....jsem na tom totiž tak nějak jako ty-panelový byt, a tudíž na komondora můžu zapomenout...
Kolik mu je? Bude nejspíš mladej, soudím podle srsti
Z jaké stanice je? Jak je na tom se srstí? Jak moc línají, dokuď se jim neudělají "dredy"?

Bydlíme sice v cihláku 3+1, ale je to pořád jenom byt. Puliho jsme si dovezli letos na jaře přímo z Maďarska, protože u nás nebyl žádný aktuální vrh a já už nechtěla čekat Pokud se ale podíváš do inzerce, můžeš si tam zadat štěně na rok 2006 - předpokládám jaro, je tam aktuální inzerát CHS Canis hungaricus (do vyhledávače inzerce zadej PULI).
Naše fenka má půl roku, takže ještě štěndo. Dredy se začínají tvořit až v dospělosti. Vůbec nelíná, maximálně když jí při nějaké manipulaci pár chlupů vytrhneš sama (odstraňování kudlibabek apod.), takže v tomto směru naprostá pohoda. Odkud jsi?

4.11.2005 17:39

verivery napsal(a):
Bydlíme sice v cihláku 3+1, ale je to pořád jenom byt. Puliho jsme si dovezli letos na jaře přímo z Maďarska, protože u nás nebyl žádný aktuální vrh a já už nechtěla čekat Pokud se ale podíváš do inzerce, můžeš si tam zadat štěně na rok 2006 - předpokládám jaro, je tam aktuální inzerát CHS Canis hungaricus (do vyhledávače inzerce zadej PULI).
Naše fenka má půl roku, takže ještě štěndo. Dredy se začínají tvořit až v dospělosti. Vůbec nelíná, maximálně když jí při nějaké manipulaci pár chlupů vytrhneš sama (odstraňování kudlibabek apod.), takže v tomto směru naprostá pohoda. Odkud jsi?

Tak to je fajn, že nelíná:) Chtěla bych si ho pořídit, ale to výhled do vzdálené budoucnosti, bohužel:(
A jak je na tom puli s poslušností?
Jsem z Ostravy.

5.11.2005 22:16

nika napsal(a):
Tak to je fajn, že nelíná:) Chtěla bych si ho pořídit, ale to výhled do vzdálené budoucnosti, bohužel:(
Jsem z Ostravy.

Jéé. Zrovna blízko Ostravy vím o minim. 3 pulících. (V Těšíně a v Šenově). Co vím, jsou to prima psi, jen je s nimi problém v tom, že jejich srst se po "zašňůrkování" nesmí koupat v samponě, jinak by se "rozpletla", tak je trochu problém s "vůní" psa, pokud se v něčem "voňavém" vyválí. Také z té srsti se špatně dostává nepořádek z venku, protože to nejde vyčesat. Povahově to není žádný jemný ustrašený mazánek, ale pes jak se patří. Škoda, že jich je tak málo.

6.11.2005 11:24

eva nohelova napsal(a):
Jéé. Zrovna blízko Ostravy vím o minim. 3 pulících. (V Těšíně a v Šenově). Co vím, jsou to prima psi, jen je s nimi problém v tom, že jejich srst se po "zašňůrkování" nesmí koupat v samponě, jinak by se "rozpletla", tak je trochu problém s "vůní" psa, pokud se v něčem "voňavém" vyválí. Také z té srsti se špatně dostává nepořádek z venku, protože to nejde vyčesat. Povahově to není žádný jemný ustrašený mazánek, ale pes jak se patří. Škoda, že jich je tak málo.

To jsem nevěděla, že se nesmějí koupat v šampóně...to jsou "vůní" je asi trošku problém no

6.11.2005 19:20

nika napsal(a):
To jsem nevěděla, že se nesmějí koupat v šampóně...to jsou "vůní" je asi trošku problém no

Prý se to řeší suchým (práškovým) šamponem, ale nakolik je to v některých případech účinné, těžko říci. Přesto - jsou to informace od majitelů puli, ....já pulika nemám, tedy nemůžu se 100% jistotou říci, jak to všechno vlastě v praxi opravdu je.... Já jen vím, že nejvíce si stěžují na podzimní suché - rozpadající se listí.

7.11.2005 12:40

eva nohelova napsal(a):
Prý se to řeší suchým (práškovým) šamponem, ale nakolik je to v některých případech účinné, těžko říci. Přesto - jsou to informace od majitelů puli, ....já pulika nemám, tedy nemůžu se 100% jistotou říci, jak to všechno vlastě v praxi opravdu je.... Já jen vím, že nejvíce si stěžují na podzimní suché - rozpadající se listí.

Koupání šamponem se doporučuje tak 1-2x ročně, nejlépe na jaře, když už je venku docela teplo. My sprchujeme normálně ťapky a spodek po každé vycházce v marastu, ale bez použití šamponu. Pokud je sucho, tak ani nesprchujeme. Momentálně aktuální spadané listí je trošku problém, takže nezbývá než dát si tu práci, sednout na zadek a ručně nachytené lístí a jiný bordýlek odstranit. Jinak naši puli se naštěstí nikdy v ničem smrdutém nevyváleli, myslím, že to spíš dělají psi s loveckými instikty. Máme třetí fenku a znala jsem i jiné puliky a o žádném bych neřekla, že smrděl. Asi záleží na tom, jak se o psa majitel stará. Když bude zavřený v nevyčištěném kotci mezi vlastními výkaly, asi bude smrdět jako každý jiný pes. Fakt to v té zvláštní, provázkové srsti není - zápach se v ní nedrží. Srst by se po šamponování nerozpletla, ale začala by se odmašťovat a mohli by vzniknout kožní problémy a provázky by mohly začít odpadávat a srst by byla otevřená - netvořila by jednotlivé dredy - což je nežádoucí. Měli jsme to u první fenky, kdy jsme z neznalosti často koupali a doknce fénovali!!! a podle toho srst taky vypadala. Dnes už víme

7.11.2005 14:14

nika napsal(a):
Jsem z Ostravy.

To je škoda. Puli je strašně inteligentní a učenlivé plemeno. Dá se říct, že se naučí poslouchat i bez výcviku, protože je přirozeně inteligentní, dá si dohromady, co se po něm chce. My tedy cvičíme zatím základní povely a ty už zvládáme. Puli se dá v pohodě vycvičit i na posunky či pohyby rukou.

12.11.2005 13:17

verivery napsal(a):
To je škoda. Puli je strašně inteligentní a učenlivé plemeno. Dá se říct, že se naučí poslouchat i bez výcviku, protože je přirozeně inteligentní, dá si dohromady, co se po něm chce. My tedy cvičíme zatím základní povely a ty už zvládáme. Puli se dá v pohodě vycvičit i na posunky či pohyby rukou.

něco o komodorovi z knížky PES PRO MĚ:Velikost:kohoutková výška psů kolem 80cm,fen kolem 70cm. Hmotnost:asi 45kg. typ srsti:dlouhá silná,hrubá,tvoří šňůry. Zbarvení:bílé Pro koho se hodí:pro majitele rozlehlých pozemků a objektů. Výskyt v ČR: vzácný,stejně jako jinde ve světě.

14.11.2005 11:23

andela napsal(a):
něco o komodorovi z knížky PES PRO MĚ:Velikost:kohoutková výška psů kolem 80cm,fen kolem 70cm. Hmotnost:asi 45kg. typ srsti:dlouhá silná,hrubá,tvoří šňůry. Zbarvení:bílé Pro koho se hodí:pro majitele rozlehlých pozemků a objektů. Výskyt v ČR: vzácný,stejně jako jinde ve světě.

Moc fandím této rase a všem, kteří ji chovají ve vyhovujících podmínkách. Lidi, hlavně si komondora nepořizujte, pokud nesplňujete bod "Pro koho se hodí", třeba do bytu v paneláku. To byste byli chudáci oba. Sama si budu muset počkat do doby, kdy budu majitelkou nějakého rozlehlého pozemku

2.8.2007 15:40

verivery napsal(a):
Moc fandím této rase a všem, kteří ji chovají ve vyhovujících podmínkách. Lidi, hlavně si komondora nepořizujte, pokud nesplňujete bod "Pro koho se hodí", třeba do bytu v paneláku. To byste byli chudáci oba. Sama si budu muset počkat do doby, kdy budu majitelkou nějakého rozlehlého pozemku

Ahojky všem!! Komondora mám,bude mu 6.srpna ted 1 rok,úžasný pes,ale je potřeba prostory,čas,,důslednost ,trpělivost a bez trestů!!!!!!!!!!!!!!!!! je to mazel,moje největší zlatíčko,můj medvídek bílý .Moc mi pomohly stránky "Psí škola Falco".

6.8.2007 13:46

gyoker napsal(a):
Ahojky všem!! Komondora mám,bude mu 6.srpna ted 1 rok,úžasný pes,ale je potřeba prostory,čas,,důslednost ,trpělivost a bez trestů!!!!!!!!!!!!!!!!! je to mazel,moje největší zlatíčko,můj medvídek bílý .Moc mi pomohly stránky "Psí škola Falco".

A budete s ním o víkendu na Zbraslavi??

6.8.2007 14:49

verivery napsal(a):
A budete s ním o víkendu na Zbraslavi??

Ahoj,hmm..právě že nebudu,nenarostl mu jeden zub(3.premolár nahoře) a můj muž (tento smajlík patří mému muži a né pejskovi)-usoudil,že to je k ničemu,když nebude chovný..jsem z toho neštastná,protože na své první výstavě byl "velmi nadějný"..Co bych za to dala,kdybych se tam mohla jenom jet podívat a pokecat se známými..On je navíc jinak moc pěkný,pigmentace nosu ,oka atd..perfektní,..už se mu začínají tvořit dredíky,je fakt moc pěkný i chovatelka říkala,že je to škoda,že mu nenarostl,v republice jsou jen dva krycí psi...Dneska je mu rok!!!!

6.8.2007 16:08

gyoker napsal(a):
Ahoj,hmm..právě že nebudu,nenarostl mu jeden zub(3.premolár nahoře) a můj muž (tento smajlík patří mému muži a né pejskovi)-usoudil,že to je k ničemu,když nebude chovný..jsem z toho neštastná,protože na své první výstavě byl "velmi nadějný"..Co bych za to dala,kdybych se tam mohla jenom jet podívat a pokecat se známými..On je navíc jinak moc pěkný,pigmentace nosu ,oka atd..perfektní,..už se mu začínají tvořit dredíky,je fakt moc pěkný i chovatelka říkala,že je to škoda,že mu nenarostl,v republice jsou jen dva krycí psi...Dneska je mu rok!!!!

Mimo klubovou a speciální výstavu je to především neformální setkání chovatelů, majitelů a příznivců maďarských pasteveckých plemen, takže tam může přijet úplně každý, bez ohledu na to jestli má chovného jedince nebo ne nebo jestli má vůbec nějakého jedince. To bych asi neřešila a přijela. Kromě klubovky, pořádané v dubnu v Ostravě je to jediná možnost vidět víc těchto psů pohromadě. Jestli chcete poslat pozvánku a propozice, písněte mi na mail verivery@seznam.cz

Z jaké CHS máte pejska? Király puszta?

Přidejte reakci

Přidat smajlík