Dobry den,vcera mi zniceho nic (NO, 7let)ochrnul na zadni nohy,od poloviny hrbetu az po nohy.Mlada veterinarka na klinice v brne mu pichla steroidy na odpuchnuti a rekla ze by mohla pomoci operace ktera by mohla pomoci tak na 50% ani mozna to ne.Rada bych se poradila nebo ho nechala vysetrit jeste jinym veterinarem,nejvetsi problem je s mocenim,kadi normalne ale od te doby co se mu to stalo necural.Prosim vas o kontakt na dobreho veterinare s kterym bych to mohla jeste prokonzultovat,nemuzu se smirit s tim ze ho mam nechat utratit.I za vase zkusenosti budu vdecna.Dekuji vsem
sunin
napsal(a):
Dobry den,vcera mi zniceho nic (NO, 7let)ochrnul na zadni nohy,od poloviny hrbetu az po nohy.Mlada veterinarka na klinice v brne mu pichla steroidy na odpuchnuti a rekla ze by mohla pomoci operace ktera by mohla pomoci tak na 50% ani mozna to ne.Rada bych se poradila nebo ho nechala vysetrit jeste jinym veterinarem,nejvetsi problem je s mocenim,kadi normalne ale od te doby co se mu to stalo necural.Prosim vas o kontakt na dobreho veterinare s kterym bych to mohla jeste prokonzultovat,nemuzu se smirit s tim ze ho mam nechat utratit.I za vase zkusenosti budu vdecna.Dekuji vsem
Měla jsem kdysi pudlici, které se toto stávalo, ale až tak ve 12 letech. Injekce vždycky pomohla, po čtvrt roce se to zopakovalo znovu. Taky mi veterinář nabízel operaci a s úplně stejným předpokladem úspěšnosti, jako je tomu ve vašem případě. Může to být jednorázová záležitost, může se to i opakovat.
makki
napsal(a):
Měla jsem kdysi pudlici, které se toto stávalo, ale až tak ve 12 letech. Injekce vždycky pomohla, po čtvrt roce se to zopakovalo znovu. Taky mi veterinář nabízel operaci a s úplně stejným předpokladem úspěšnosti, jako je tomu ve vašem případě. Může to být jednorázová záležitost, může se to i opakovat.
No prave toho se bojim ze se to bude opakovat,injekce mu nepomohla porad se nemuze postavit.
sunin
napsal(a):
No prave toho se bojim ze se to bude opakovat,injekce mu nepomohla porad se nemuze postavit.
nejlepší doktoři jsou v klinice JAGGY, taky Brno. ne, jsou dobří, mají obrovskou praxi, ale není to nejlevnější, osobně s nima mám zkušenost, operovali mi psa, sic to stálo 35 isíc ale pomohlo to, to samé co píšeš se stalo mojí kamarádce, bohužel, operace jí nepomohla.... a počůrával se, kdekoli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

rude
napsal(a):
nejlepší doktoři jsou v klinice JAGGY, taky Brno. ne, jsou dobří, mají obrovskou praxi, ale není to nejlevnější, osobně s nima mám zkušenost, operovali mi psa, sic to stálo 35 isíc ale pomohlo to, to samé co píšeš se stalo mojí kamarádce, bohužel, operace jí nepomohla.... a počůrával se, kdekoli.
Na JAGGY jsou opravdu moc drazí. Podle mě je lepší VFU, máme s ní v rodině ty nejlepší zkušenosti - operace křížových vazů u kavkazáka, kastrace feny kavkazáka, a podobně. Ceny nižší než JAGGY a odborníci špičkoví.
sunin
napsal(a):
Být tebou, odvezu ho na veterinu a nechám ho vycévkovat... Ať z toho nechytne nějakej zánět.
napsal(a):
Na JAGGY jsou opravdu moc drazí. Podle mě je lepší VFU, máme s ní v rodině ty nejlepší zkušenosti - operace křížových vazů u kavkazáka, kastrace feny kavkazáka, a podobně. Ceny nižší než JAGGY a odborníci špičkoví.
Tak jsme se vratily z Jaggy kliniky.Ta slecna co mi vysetrovala psa na VFU behem 5 minut rekla ze je to vyhrezla plotenka a tlaci na michu,doktor z jaggy mi vysvetloval ze mechanicke poskozeni z venku na michu je velice bolestive a muj pes vubec nereaguje nic ho neboli.Zaver je ze ma michu poskozenou zevnitr ( infarkt michy) mame 48 hod.na to aby se to zlepsilo jinou sanci nemame,protoze sam necura a i kdyz mu vymackame mechyr neni to "ono"-katetrizovat ho neni nejlepsi dostal steroidy a riziko infekce je tim vyssi.
Moc dekuji za doporuceni Jaggy kliniky-i kdyz jsou drazi jsou odbornici na slovo vzati,na VFU uz nejdu po teto zkusenosti.
sunin
napsal(a):
Tak jsme se vratily z Jaggy kliniky.Ta slecna co mi vysetrovala psa na VFU behem 5 minut rekla ze je to vyhrezla plotenka a tlaci na michu,doktor z jaggy mi vysvetloval ze mechanicke poskozeni z venku na michu je velice bolestive a muj pes vubec nereaguje nic ho neboli.Zaver je ze ma michu poskozenou zevnitr ( infarkt michy) mame 48 hod.na to aby se to zlepsilo jinou sanci nemame,protoze sam necura a i kdyz mu vymackame mechyr neni to "ono"-katetrizovat ho neni nejlepsi dostal steroidy a riziko infekce je tim vyssi.
Moc dekuji za doporuceni Jaggy kliniky-i kdyz jsou drazi jsou odbornici na slovo vzati,na VFU uz nejdu po teto zkusenosti.
Držím pejskovi pěsti.

sunin
napsal(a):
Měli jste štěstí... Mému známému na Jaggy odoperovali právě páteř u NO tak strašně, že pes, který před operací chodil, běhal a skákal se od operace (cca třičtvrtě roku) plouží, neběhá a je vidět jak odchází. A to za tu operaci dal 30.000,--. Prostě to zprasili. Nikdy bych na Jaggy proto nešla.
napsal(a):
Měli jste štěstí... Mému známému na Jaggy odoperovali právě páteř u NO tak strašně, že pes, který před operací chodil, běhal a skákal se od operace (cca třičtvrtě roku) plouží, neběhá a je vidět jak odchází. A to za tu operaci dal 30.000,--. Prostě to zprasili. Nikdy bych na Jaggy proto nešla.
Asi je to vsude stejne,neco se jim povede perfektne a neco ne.Me na VFU prijde ze zacinajici veterinari zkousi jak se co dela-metoda pokus omyl a doktor na Jaggy-zamlouval se mi pristup atd......
Jinak dekuji vsem ze drzi pesti-ptala jsem se jeste na nemoderce jak vymackat mechyr,protoze jsem ve stresu zapomela presne misto,ale nez nekdo odepsal zvladla jsem to sama sice jen asi 50ml ale aspon neco-kdyz bude curat mame o dost vetsi sanci
sunin
napsal(a):
Asi je to vsude stejne,neco se jim povede perfektne a neco ne.Me na VFU prijde ze zacinajici veterinari zkousi jak se co dela-metoda pokus omyl a doktor na Jaggy-zamlouval se mi pristup atd......
Jinak dekuji vsem ze drzi pesti-ptala jsem se jeste na nemoderce jak vymackat mechyr,protoze jsem ve stresu zapomela presne misto,ale nez nekdo odepsal zvladla jsem to sama sice jen asi 50ml ale aspon neco-kdyz bude curat mame o dost vetsi sanci
Kdykoliv je to mozne davam ho ven do pelisku a naladu mu zpestruje malej kamarad-na fotce vypada jak mrtvolka-je jen unavenej z neustalyho skotaceni.
Jeste jsem se chtela zeptat videla jsem u jezevciku vozicky aby mohli sami chodit,existuje neco i pro velke psy??
sunin
napsal(a):
Kdykoliv je to mozne davam ho ven do pelisku a naladu mu zpestruje malej kamarad-na fotce vypada jak mrtvolka-je jen unavenej z neustalyho skotaceni.
Jeste jsem se chtela zeptat videla jsem u jezevciku vozicky aby mohli sami chodit,existuje neco i pro velke psy??
A tady posledni foto,ma nestastnej vyraz,nechape proc mu nefunguji nohy,ale jinak se chova uplne normalne.
maťa

sunin
napsal(a):
Míšo, na fotce vypadá Rexík moc spokojeně! A to je dobře!
Držím pěstičky s tím vyměšováním, to je nejdůležitější Vozíčky pro velké psy existují, teď o tom byl článek v Pes přítel člověka....je tam přesný popis atd. Bohužel u nás se nevyrábí, jen v Americe, ale určitě by to dle plánku, váhy a rozměrů pejska, nějaký šikovný člověk dokázal udělat
maťa

maťa
napsal(a):
Míšo, na fotce vypadá Rexík moc spokojeně! A to je dobře!
Držím pěstičky s tím vyměšováním, to je nejdůležitější Vozíčky pro velké psy existují, teď o tom byl článek v Pes přítel člověka....je tam přesný popis atd. Bohužel u nás se nevyrábí, jen v Americe, ale určitě by to dle plánku, váhy a rozměrů pejska, nějaký šikovný člověk dokázal udělat
Jo a to číslo Psa bylo 5/2007 a nyní v čísle 6/2007 má být pokračování
impact
napsal(a):
Být tebou, odvezu ho na veterinu a nechám ho vycévkovat... Ať z toho nechytne nějakej zánět.
fakt si myslím, že jsou v JAGGY dobří, hlavně Beránek, určitě se nepovede vše, nejsou všemocní. Ale celkově si myslím, že je to jedna z nejlepších klinik v čechách, doporučí vám ji každý druhý vet.
snad se dá pejsek dokupy, dej vědět jak pokračujete.
rude
napsal(a):
fakt si myslím, že jsou v JAGGY dobří, hlavně Beránek, určitě se nepovede vše, nejsou všemocní. Ale celkově si myslím, že je to jedna z nejlepších klinik v čechách, doporučí vám ji každý druhý vet.
snad se dá pejsek dokupy, dej vědět jak pokračujete.
Ahoj, tady jsem našla něco o vozíčku pro pejsky http://www.vet-centrum.cz/stodulky/lekar/660/ psi-invalidni-vozik
před psi je pomlčka
mikka
napsal(a):
Ahoj, tady jsem našla něco o vozíčku pro pejsky http://www.vet-centrum.cz/stodulky/lekar/660/ psi-invalidni-vozik
před psi je pomlčka
Dekuju za tip na vozicek.
Ted vecer se to zhorsilo,o dost vic vyvraci hlavu dozadu,je nevrlej coz predtim nebyl a celkove je horsi. Pres den se snazil hodne hybat tak se to trba pres noc zlepsi kdyz bude spat a bude v klidu.
sunin
napsal(a):
Dekuju za tip na vozicek.
Ted vecer se to zhorsilo,o dost vic vyvraci hlavu dozadu,je nevrlej coz predtim nebyl a celkove je horsi. Pres den se snazil hodne hybat tak se to trba pres noc zlepsi kdyz bude spat a bude v klidu.
náš pes (50 kg) měl míšní infarkt ve třech letech, naštěstí ochrnul jen na jednu zadní nohu - ale zato úplně. tahal ji za sebou víc jak dva měsíce úplně bezvládnou, vet už navrhoval amputaci. nakonec to částečně rozchodil, kulhá, ale chodí. teď - je mu 9 - se to horší a pomalu odchází i druhá noha - už nestačí kompenzovat omezenou hybnost té nemocné. ale pes nikdy nevypadal, že by ho to bolelo, jen mu noha prostě neposlouchala mozek. držím palce, snad to tvůj pes taky zvládne....
sunin
napsal(a):
Ahoj Miska,
aj moj pes zo dna na den ochrnul, je to krizencek fancuzskeho buldocka. Sme po operacii vyse troch mesiacov a zo zaciatku to vobec nevyzeralo ruzovo...
Avsak posledne dva tyzdne to vyzera ovela lepsie. Ani som nedufala pomaly, ze spravi, co len par krokov. No a teraz prejde aj zo 5 metrov. No stale ho kymaca do vsetkch stran, ale dufam, ze sa z toho dostane.
Nasa diagnoza bola vyskocenie medzistavcovej platnicky.
Ak ste sa tak ako my odhodlali na operaciu, moc moc vam drzim palce, pretoze pooperacna starostlivost o psa je narocna... ani nie tak fyzicky ako psychicky.
No myslim, ze to za to stoji. T
reba vela trpezlivosti a hlavne sa nevzdat, i ked to zo zaciatku nevyzera moc dobre...
Nas Edi ma aspon to stastie, ze sa dokaze sam vymocit aj vykalit.
No a radost zo zivota ma taku ako predtym
Dufam, ze napises ako sa vam dari.
Drzime palce a packy.
sunin
napsal(a):
No a som este zabudla... v Cechach tiez existuje firma, ktora vyraba vozicky pre psy, dokonca v 2 velkostnch kategoriach (jazvecik, labrador... podla foto) a daju sa nastavit na vysku psa. Su to podobne typy ake vyrabaju aj v USA. Nam taky vozicek maju zajtra dorucit. Je to typ rehabilitacneho vozika, kedy pes bude moct doslapavat zadnymi nohami na zem a posuvat sa. Ak bude zaujem, poslem aj kontakt. Pekny den.
stanninka
napsal(a):
No a som este zabudla... v Cechach tiez existuje firma, ktora vyraba vozicky pre psy, dokonca v 2 velkostnch kategoriach (jazvecik, labrador... podla foto) a daju sa nastavit na vysku psa. Su to podobne typy ake vyrabaju aj v USA. Nam taky vozicek maju zajtra dorucit. Je to typ rehabilitacneho vozika, kedy pes bude moct doslapavat zadnymi nohami na zem a posuvat sa. Ak bude zaujem, poslem aj kontakt. Pekny den.
určitě bych mu dala čas ,dobré by bylo mu přidávat vitamín B1..Obrna zádi je záležitost dlouhodobá,trvající týdny i měsíce,postižený úsek se masíruje,zadní nohy se rozcvičují.Pokud to jen jde doporučuje se psa znovu učit chodit i za cenu podpírání zádě.Teplo a klid vytvářejí základní podmínky ke zlepšení zdravotního stavu.
sunin
napsal(a):
Paní doktorka má pravdu je to 50 na 50 ať už to vyšetří kdokoli z ortopedů ať už na jaggy nebo na univerzitě, skvělý je i Zlín-Medipet...čím dříve tím lépe, každá hodina šanci snižuje, ale šance je vždy...nikdy však stoprocentní jsme bohužel v přírodě a té neporučíme...MVDr. A.
PS: V 7 letech by jsem do toho šla v 10 už ne...
např:
http://www.invalidnivozikpropsy.cz/
http://www.rebeldog.cz/cz/nase-znacky/165/k-9-carts-invalidni-voziky-pro-psy-a-kocky
http://www.4luckypets.cz/www-4luckypet-cz/eshop/5-1-Zdravotni-potreby-a-kosmetika/0/5/28-Invalidni-vozik-pro-zadni-nohy-pro-psy-a-kocky
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_6175_0.html
https://cs-cz.facebook.com/vozikymonty
http://invopeshop.webnode.cz/
Nevím, jestli by to bylo pro pejska vhodné, to musíte zkonzultovat a kolik by to stálo:
http://www.veterinajihlavska.cz/veterinarni-ordinace/fyzioterapie
Zdravím a hodně děkuji za neskutečnou pomoc! Zorientovala jsem se a můj stres a strach co dál a jak zvládnu zvířátko, které mi tolik v mé nesnadné cestě po tomto nádherném světě pomohlo a NYNÍ potřebuje moji pomoc, tak byla hrozná představa jak zvládnu váhu 45KG - jak s hygienou atd. - prostě super už se nebojím...Díky Sonice
Dobrý den pokud máte někdo zájem o vozík pro pro pejska dejte vedet nemá smysl vyhazovat takové peníze jake jste uvedly v odkazech výrobou vozíčku se zabývám cca 5 let a rozhodně jsem schopen udelakt kvalitní vozík za poloviční náklady a i tak je základ pohodlí psa a to u vetšiny vozíčku nenajdete pro info stačí napsat na : ondra8707@seznam.cz
Dobrý den, dneska se už vyhřezlé plotenky u psu operují běžně ! tedy aspon co já vím, sice cena je hodně vysoká ale člověk dá všecko za svého kamaráda za kterého je zodpovědný :)
stačí projet na netu veteriny a divát se na co specialzují a pak prohlídnout fora co na daného veterináře řikaji lidé ! osobně bych nikdy nelámal hul nad psem z vyjadření jednoho veterináře dicky aspon oběhnu 3 /4 vety ! a i tak hodně vaham
ja osobně se rozhoduji podle toha jak pes vypadá : papá ? chodí ? venčí se ? má bolesti ? má chut do života ? (to jestli má chut do života se da na psovy poznat ) a taky hraje roli věk psa ! čím starší tim menší šance na vylečení i když příroda dokaže překvalit :).