Pro majitele kavkazských psů!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2007 19:08

Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Rodiče výborní hlídači. Fenka nehlídá.
Nemá snahu, nejeví zájem. Všechny vítá, nechává se hladit(víme z vyprávění, ne před námi). Teď dokonce začala utíkat za dětmi ke škole.
Chovatelé říkají, že má úžasnou nekonflikní povahu.
Já však potřebuji hlídače, na kterého se mohu spolehnout.
Pomocník na cvičišti se pokusil o vydráždění, bez odezvy.
Teď "babo" raď. Co s tím? Jak u fenky vzbudit zájem o střežení? Jak ji vysvětlit, že má hlídat?
Děkuji.

26.5.2007 19:17

matahary napsal(a):
Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Nemá snahu, nejeví zájem. Všechny vítá, nechává se hladit(víme z vyprávění, ne před námi). Teď dokonce začala utíkat za dětmi ke škole.
Teď "babo" raď. Co s tím? Jak u fenky vzbudit zájem o střežení? Jak ji vysvětlit, že má hlídat?
Děkuji.

nejsem přeborník na kavkaze...ale co když je to na ni ještě brzy??? Aby začla hlídat....osobně nato může dojít pozdějc....si myslím já.

26.5.2007 19:39

sabina napsal(a):
nejsem přeborník na kavkaze...ale co když je to na ni ještě brzy??? Aby začla hlídat....osobně nato může dojít pozdějc....si myslím já.

Ahoj máme kavkazandu jsou jí tři roky.,hlídat pořádně začala až ke druhému roku,jinak dělala to samé,ještě někdy to udělaá i teď,ale jen pokud jsme u toho my.Jinak sama hlídá docela ostře..Kavkazi dospívají později kolem čtvrtého roku takže vyčkej.Nebo pokud budeš chtít dám ti kontakt na chovatelku a ta ti poradí.

26.5.2007 21:06

bednarik petr napsal(a):
Ahoj máme kavkazandu jsou jí tři roky.,hlídat pořádně začala až ke druhému roku,jinak dělala to samé,ještě někdy to udělaá i teď,ale jen pokud jsme u toho my.Jinak sama hlídá docela ostře..Kavkazi dospívají později kolem čtvrtého roku takže vyčkej.Nebo pokud budeš chtít dám ti kontakt na chovatelku a ta ti poradí.

Pár psů větších plemen jsem vychoval a myslím že většina těchto plemen dozrává kolem druhého roku a později.V tomto věku se taky často mění razantně jejich chování vůči cizím a vůbec jako hlídačů.Do 15měsíců bych z agresivity a hlídání ani neměl radost.Myslím,že je to spíš projev menšího sebevědomí,strachu,...Takže fenečka se v osmi měsících chová tak jak má,jako dítě.

27.5.2007 11:29

reldnis napsal(a):
Pár psů větších plemen jsem vychoval a myslím že většina těchto plemen dozrává kolem druhého roku a později.V tomto věku se taky často mění razantně jejich chování vůči cizím a vůbec jako hlídačů.Do 15měsíců bych z agresivity a hlídání ani neměl radost.Myslím,že je to spíš projev menšího sebevědomí,strachu,...Takže fenečka se v osmi měsících chová tak jak má,jako dítě.

My jsme řešili to samé.Pořídili jsme si před 3 mi lety kavkazandu-fenu a i když jsme ji v tom nepodporovali,byla hrozně milá,hodná,nechala se hladit od cizích,utíkala.....bylo to docela náročné,řešili jsme co s ní,protože u nás byla vysloveně na ostrahu (bydlíme na samotě).Když už jsem to vzdávala okolo jejího 2 roku,přišel k nám nečekaně druhý kavkazák-samec a od té doby hlídá jako splašená.Naopak,dost často je razantnější.Tak nevím,bylo to tím,že dospěla nebo tím,že se chtěla "ukázat"

I když mi tenkrát taky káždý říkal,jak máme být rádi,že je milá a hodná,standartu plemene to neodpovídá ani náhodou a Kavkaz,který byl vyšlechtěn k ochraně majetku (stáda ) a nechá se od cizích hladit a i pouští na pozemek...tam bych hledala chybu v postupném přešlechťování plemene a jeho směrování jiným směrem,než kam patří .

Hodně štěstí

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2007 16:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

matahary napsal(a):
Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Děkuji.

já teda žádné zkušenosti s podobnými psy nemám, ale není tohle docela častý dotaz na psích diskusích? A většina majitelů se shoduje, že jejich pes začal hlídat až kolem 1,5 - 2 let. Vaše fenka je ještě štěně a podle toho se chová. Zatím má vás, abyste jí hlídali.

1.8.2008 19:14
llucinkaa2

XXX.XXX.30.142

matahary napsal(a):
Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Děkuji.

Dobrý den,mám 21měsíční fenu KAO,a ve věku 9-ti měsíců to byl mazlící medvídek..nechala se pohladit od každého....teď to zas takový mazlík není(pro cizí),i když to není ještě ideální..na hlídání mám vysoké nároky,právě proto mám KAO,ovšem já dávám své feně ještě šanci na vylepšení ve 21 měsících,takže myslím,že věk 9 měsíců je ještě mazlící a myslím,že by jste ji měla dát více času...vždyť je to ještě mimčo,že sem tam začne hlídat 9-ti měsíční štěně neznamená,že je to tak u všech,spíše bych řekla,že se to nestává často...s tím figurantem-já osobně bych jí zbytečně nestrašila..počkala bych až bude vyzrálejší..zatím si s ní hrajte hry,které jí zvýší seběvědomí....tak přeji hodně štěstí a pevné nervy

1.8.2008 21:39
pitimiti

XXX.XXX.1.189

llucinkaa2 napsal(a):
Dobrý den,mám 21měsíční fenu KAO,a ve věku 9-ti měsíců to byl mazlící medvídek..nechala se pohladit od každého....teď to zas takový mazlík není(pro cizí),i když to není ještě ideální..na hlídání mám vysoké nároky,právě proto mám KAO,ovšem já dávám své feně ještě šanci na vylepšení ve 21 měsících,takže myslím,že věk 9 měsíců je ještě mazlící a myslím,že by jste ji měla dát více času...vždyť je to ještě mimčo,že sem tam začne hlídat 9-ti měsíční štěně neznamená,že je to tak u všech,spíše bych řekla,že se to nestává často...s tím figurantem-já osobně bych jí zbytečně nestrašila..počkala bych až bude vyzrálejší..zatím si s ní hrajte hry,které jí zvýší seběvědomí....tak přeji hodně štěstí a pevné nervy

Také nemám žádné přímo osobní zkušenosti s takovýmito psy ale naprosto souhlasím s tím co napsal Reldnis. Osobně si také nemyslím, že hlazení štěněte cizími lidmi by pak nějak extrémně narušovalo jeho pozdější dráhu hlídacího psa - naopak se cizích lidí nebude bát a bude to opravdu vyrovnaný pes, který dokáže situaci správně vyhodnotit a řešit... Pes, který se cizích lidí bojí sice hodně štěká (což si nemyslím že by se zas až tak rovnalo s hlídáním) ale řekla bych že trochu uvědomnělější narušitel si s takovým až bázlivým nevyrovnaným psem snadno poradí. Dala bych fenečce určitě čas aby mohla v klidu dospět a hlavně jí do "agrese" zbytečně násilím netlačit... až dospěje sami uvidíte jak se z "ničehonic" začne sama do sebe chovat úplně jinak

cobli

1.8.2008 23:30
cobli

XXX.XXX.176.34

Takovou debilitu už jsem dlouho nečetla

2.8.2008 17:31
sí

XXX.XXX.18.78

My máme sice SAO, ale myslím, že je to stejné. Je mu 17měsíců a také teprve hlídat začíná. Osobě si myslím, že je to normální vývoj, všechno chce čas. Na rozdíl od paní Filikarové ( nebo jak bylo to jméno) si nemyslím, že je v pohodě nebo dokonce žádoucí, aby 8měs štěně na někoho vyjíždělo/chtělo pokousat navíc mimo svoje území. To my fakt hlava nebere. A také si myslím, že hlídací vlohy v sobě pes má nebo nemá, osobě nejsem příznivec na cvičáku "vypilovaných NO", mám ráda přírodní plemena, ty zrají jak víno, ale samozřejmě všude existují výjimky - tady je zas otázka proč jsou pak takový psi uchovňováni a v chovu používáni.......

16.8.2008 12:47
corinka

XXX.XXX.75.41

Ne nadarmo se ve všude říká a píše, že PASTEVEC dozrává po psychické stránce později, než jiná plemena. Kavkazák je pastevec, přírodní plemeno, že je velký fyzicky vůůůůůbec neznamená, že je dozrálej i po psychické stránce. Kolem 9 měsíců je kavkazák dítě, proto se tak chová a je , podle mě, jen a jen dobře, že je fenka zatím milá a přívětivá. Ona se učí poznávat lidi, nechte ji, já myslím, že je to v pořádku. Určitě je po prvním hárání nebo ještě nehárala, takže co po "dítěti" vlastně chcete. Podle mě z ní začne být "kavkazák" až tak po 3 roku života, jelikož ji dáváte prostor a možnost kontaktu s lidmi i cizími, bude z ní dozajista VYROVNANÁ fena, která nebude řičet a řvát a trhat plot jen kvůli tomu, že po chodníku naproti jdou malé děti nebo malý pejsek. Zasáhne tehdy, až to bude opravdu potřeba. a teritorium vám ubrání o to razantněji, že se vy k ní chováte mile a pěkně a dáváte ji dost času a lásky , aby dozrála. Kavkazák není žádnej blb, i teď rozezná lidi, určitě k sobě nepustí na blízko všechny a všem nedovolí totéž. Ale na hlídání teritoria, domu, objektu a zahrady bych asi spíše volila psa-samce, na rozdíl od fenek , které jsou dárkyně života, u nich v dospělosti je trošku více potlačen instinkt pudu sebezáchovy,prostě když pracuje tak nezná bratra a jde do toho, kdyby měl zemřít, neustoupí.Toť můj názor. Všechno chce čas

16.8.2008 19:01
laomy71

XXX.XXX.48.2

matahary napsal(a):
Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Děkuji.

Myslím si to samé - chce to čas, ale také si myslím, že u nás v ČR je málo chovatelů co dávají důraz na povahu. Hodně ty chovy stáčíme na exterier - všeobecně. I když u plemen jako je KAO, SAO, Moskevan - to není ještě tak zlé. Trochu zapomínáme, že pejsci mají pracovat a nejen mít krásnou srts a umět výstavní postoj.

16.8.2008 19:27
corinka

XXX.XXX.83.116

laomy71 napsal(a):
Myslím si to samé - chce to čas, ale také si myslím, že u nás v ČR je málo chovatelů co dávají důraz na povahu. Hodně ty chovy stáčíme na exterier - všeobecně. I když u plemen jako je KAO, SAO, Moskevan - to není ještě tak zlé. Trochu zapomínáme, že pejsci mají pracovat a nejen mít krásnou srts a umět výstavní postoj.

S tím víc než souhlasím. Ale on je rozdíl, jestli pracuje 9ti měsíční fenečka anebo 4 letý , vyspělý pes. A myslím si, že v 9ti měsících je to právě tak čas na hraní a řádění a mazlení, při tom se samozřejmě učí poznávat lidi, vnímá pocity cizích lidí, jejich reakce. Je dobře, že je zatím klidná. Je to dítě. Někdo , a znám dooost takových lidí, kteří mají radost a potěšení z toho, že jejich 7 měsíční kavkazák napadne bezdůvodně souseda, je agresivní na vlastního pána, či se ožene surově po vlastní paničce.A ještě se chlubí tím, jakého že to mají skvělého kavkaze.Ale co s ním budou dělat za půl roku, jakej bude ve třech letech, to si nedovedu představit.Ve standardu kavkazského pasteveckého psa se píše o dospělém jedinci a jeho povaha má být klidná, vyrovnaná s aktivní obrannou reakcí.Vyrovnaný pes podle mě znamená to, že je v klidu, leží v poho u pánečka nebo někde v křoví, v jamce, v úkrytu a sleduje. Velice bedlivě, i když se to na první pohled nezasvěcenému člověku nezdá, je ve střehu, ale v klidu. Během sekundy se dovede vymrštit a jednat. Psa, který řve jak ďábel na všechno a všechny kolem, kdy procházka s ním je utrpením, kdy se páník chytá každého stromu, brzdí patama v poli a panička už vůbec nemůže jít s klukem ven, to asi není dobře.Ale záleží na tom, co kdo doma chce. Já raději beru toho vyrovnaného, na první pohled medvídka na hraní, doma mazlíka, venku obranáře , velmi razantního, ale zbytečně nemrhajícího svou energií.

16.8.2008 19:29
corinka

XXX.XXX.83.116

corinka napsal(a):
S tím víc než souhlasím. Ale on je rozdíl, jestli pracuje 9ti měsíční fenečka anebo 4 letý , vyspělý pes. A myslím si, že v 9ti měsících je to právě tak čas na hraní a řádění a mazlení, při tom se samozřejmě učí poznávat lidi, vnímá pocity cizích lidí, jejich reakce. Je dobře, že je zatím klidná. Je to dítě. Někdo , a znám dooost takových lidí, kteří mají radost a potěšení z toho, že jejich 7 měsíční kavkazák napadne bezdůvodně souseda, je agresivní na vlastního pána, či se ožene surově po vlastní paničce.A ještě se chlubí tím, jakého že to mají skvělého kavkaze.Ale co s ním budou dělat za půl roku, jakej bude ve třech letech, to si nedovedu představit.Ve standardu kavkazského pasteveckého psa se píše o dospělém jedinci a jeho povaha má být klidná, vyrovnaná s aktivní obrannou reakcí.Vyrovnaný pes podle mě znamená to, že je v klidu, leží v poho u pánečka nebo někde v křoví, v jamce, v úkrytu a sleduje. Velice bedlivě, i když se to na první pohled nezasvěcenému člověku nezdá, je ve střehu, ale v klidu. Během sekundy se dovede vymrštit a jednat. Psa, který řve jak ďábel na všechno a všechny kolem, kdy procházka s ním je utrpením, kdy se páník chytá každého stromu, brzdí patama v poli a panička už vůbec nemůže jít s klukem ven, to asi není dobře.Ale záleží na tom, co kdo doma chce. Já raději beru toho vyrovnaného, na první pohled medvídka na hraní, doma mazlíka, venku obranáře , velmi razantního, ale zbytečně nemrhajícího svou energií.

A teď jdu toho svého myšánka nachystat na zítřejší cizinu, na výstavu, musíme odbahnit, vyčesat a nakrmit "krakena", třeba prorazíme i "exterierově".

19.8.2008 07:53
veras

XXX.XXX.144.2

Minulý rok jsme si koupili fenu briarda, která už v 7 měsících chtěla pokousat chlápka, který nás ( mě a ji) míjel na procházce s jiným psem a pes po mě vylítl.

Nezlobte se, ale tuhle situaci si nedovedu představit.

Míjíte se s člověkem, který má psa a toho nezajímá váš pes, ale "vylítne" po vás ! Po člověku.
Načež váš pes ignoruje výpad psa a útočí na člověka.

To už jsou trochu velký klíny, nemyslíte ?

19.8.2008 09:29
kalliope

XXX.XXX.235.85

matahary napsal(a):
Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Děkuji.

Já tedy kavkazům pramálo rozumí, ale mám také velké psy (rtw), a když jsem si prního pořizovala, dělala jsem vše proto, aby si ho co nejdéle každý hladil, mýuckal se s ním, aby pes byl v dospělosti v pohodě a pokavad by se nedejbože stalo, že by se dostal ze zahrady, byl v pohodě a ani ho nenapadlo nějakého člověka napadnout, či si s ním jinak "pohrát". Myslím, že tento postup byl ideální a docela se vyplatil a troufám si říct, že kdyby došlo na lámání chleba, můj pes by se za mě postavil.

Myslí si, že v devíti měsících je fena ještě skutečně mimino a měla by poznávat jen to dobré, aby v dospělosti uměla situace dobře vyhodnocovat a neřešila blbosti typu, že 10 metrů za plotem jde ženská s kočárem.

maťa

19.8.2008 10:23
maťa

XXX.XXX.31.114

kalliope napsal(a):
Já tedy kavkazům pramálo rozumí, ale mám také velké psy (rtw), a když jsem si prního pořizovala, dělala jsem vše proto, aby si ho co nejdéle každý hladil, mýuckal se s ním, aby pes byl v dospělosti v pohodě a pokavad by se nedejbože stalo, že by se dostal ze zahrady, byl v pohodě a ani ho nenapadlo nějakého člověka napadnout, či si s ním jinak "pohrát". Myslím, že tento postup byl ideální a docela se vyplatil a troufám si říct, že kdyby došlo na lámání chleba, můj pes by se za mě postavil.

Myslí si, že v devíti měsících je fena ještě skutečně mimino a měla by poznávat jen to dobré, aby v dospělosti uměla situace dobře vyhodnocovat a neřešila blbosti typu, že 10 metrů za plotem jde ženská s kočárem.

Musím souhlasit opět se Soňou , ale co ty tady píšeš za bludy, Zuzano, to je opravdu příšerný Tvůj věk bude hodně nízký a tvoje znalosti o psech ještě nižší, nemluvě o tvém vztahu k nim, protože jinak bys takový pitomosti prostě napsat nemohla ani ve snu
Ani Lucčiny názory se mi nelíbí, nejen v této diskuzi

On někdy ani 20-ti měsíční pastevec ještě ani omylem není dospělý! Někteří jedinci opravdu dospívají pomalunku, polehunku, ale pak to za to stojí A to že vzhledově jako dospělý vypadá, že umí štěknout za plotem, případně na úvaze, že se naučí kousat na rukáv, to ani omylem neznamená, že dospělý je!

Osobně mám více respektu ze psa, který je ostražitý a vše sleduje, aniž by se nějak zbytečně nervil, než ze psa, který jen zběsile řve a řve na všechno a všechny, aniž by k tomu měl sebemenší důvod Protože ten sledující a ostražitý pes je dle mne vyrovnanější a tím pádem v případě zásahu nebezpečnější, než hysterák, který vlastně ani neví, proč ječí, ale obvykle je to z nudy, nebo strachu

19.8.2008 12:53
llucinkaa2

XXX.XXX.71.41

maťa napsal(a):
Musím souhlasit opět se Soňou , ale co ty tady píšeš za bludy, Zuzano, to je opravdu příšerný Tvůj věk bude hodně nízký a tvoje znalosti o psech ještě nižší, nemluvě o tvém vztahu k nim, protože jinak bys takový pitomosti prostě napsat nemohla ani ve snu
Ani Lucčiny názory se mi nelíbí, nejen v této diskuzi

On někdy ani 20-ti měsíční pastevec ještě ani omylem není dospělý! Někteří jedinci opravdu dospívají pomalunku, polehunku, ale pak to za to stojí A to že vzhledově jako dospělý vypadá, že umí štěknout za plotem, případně na úvaze, že se naučí kousat na rukáv, to ani omylem neznamená, že dospělý je!

Osobně mám více respektu ze psa, který je ostražitý a vše sleduje, aniž by se nějak zbytečně nervil, než ze psa, který jen zběsile řve a řve na všechno a všechny, aniž by k tomu měl sebemenší důvod Protože ten sledující a ostražitý pes je dle mne vyrovnanější a tím pádem v případě zásahu nebezpečnější, než hysterák, který vlastně ani neví, proč ječí, ale obvykle je to z nudy, nebo strachu

A kde jinde já píši své názory?...mimo jiné-píši to co Ty,jen jsem se více rozepsala

maťa

19.8.2008 14:09
maťa

XXX.XXX.31.114

matahary napsal(a):
Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Děkuji.

Hádám se snad s tebou Zuzano? Napadám tě? Kdeeee???

Napsala jsem svůj názor na tvoje příspěvky - nejen ohledně KPP, a nejen na této diskuzi, či zde na ifauně
Na svůj názor mám právo, a nezlob se, vydržím hodně a obvykle nad žvásty mávnu rukou, ale když to čtu všude a pořád, tak už mi to nedá

A jestlipak víš, jaký je rozdíl mezi "žít se psem" a "žít se psem"??? Jsou lidi, co mají psy 30-40 let, a stejně o nich ví jen to, že mají 4 nohy a ocas, stejně je nemají rádi a prostě ten vztah, který já uznávám a se svými psy mám, tam není a nikdy nebude. Znáš to? Měla bys Pak se takovým lidem stává, že neuhlídají fenu od nechtěného nakrytí, a to i víckrát, že jejich psi jsou nevychovaní a útočí nesmyslně na jiné psy, na lidi.....

Zrovna mně prostě přijdeš jako někdo, kdo sice "má" psy, ale to je asi tak všechno

Svůj názor jsem napsala a tím končím

19.8.2008 15:34
evicka

XXX.XXX.59.26

Musím se přidat k Matě, ačkoli o pastevcích nic moc nevím, tak jsem si teda nevšimla, že by jakýkoli pes tím, že je ve štěněcím věku muchlán a hlazen, ztratil schopnost hlídat. Mám mírumilovné přátelské plemeno, které každý mucká a hladí, ale když jde do tuhýho, hlídá, a nepochybuju, že by mě bránila.
Jinak to, co máte na stránkách, jak se vám množí psi i kočky a necháváte jenom některé z potomků, to mi přijde dost ošklivý teda. Nijak to samozřejmě nesnižuje hodnotu vašich dalších zásluh.
A myslím, že Maťa má i fenky i psy a že opravdu ví, jaké to je, je uhlídat. Já to vím taky, je to pekelný, ale musíte se snažit. Asi se to může stát, ale víckrát?

19.8.2008 15:35
evicka

XXX.XXX.59.26

evicka napsal(a):
Musím se přidat k Matě, ačkoli o pastevcích nic moc nevím, tak jsem si teda nevšimla, že by jakýkoli pes tím, že je ve štěněcím věku muchlán a hlazen, ztratil schopnost hlídat. Mám mírumilovné přátelské plemeno, které každý mucká a hladí, ale když jde do tuhýho, hlídá, a nepochybuju, že by mě bránila.
Jinak to, co máte na stránkách, jak se vám množí psi i kočky a necháváte jenom některé z potomků, to mi přijde dost ošklivý teda. Nijak to samozřejmě nesnižuje hodnotu vašich dalších zásluh.
A myslím, že Maťa má i fenky i psy a že opravdu ví, jaké to je, je uhlídat. Já to vím taky, je to pekelný, ale musíte se snažit. Asi se to může stát, ale víckrát?

Pardon, zapomněla jsem se podepsat. Eva.

19.8.2008 15:57
evicka

XXX.XXX.59.26

No, já si to taky nemůžu dovolit, proto si feny hlídám, kočky nemám a kocoury mám vykastrované - aby tu selekci naším přičiněním nedělala někdo jiný, že. A o tom, myslím, to je. Nenechat narodit zvířata, kterým nemůžu poskytnout domov nebo jim ho nemůžu najít.

19.8.2008 18:01
evicka

XXX.XXX.59.26

No to mi teda vadí dost. A plno jiných hanebných věcí. Je třeba proti nim něco dělat, ne brblat. A začnu si pěkně u sebe!
No, trochu jsme se odchýlili od tématu této diskuse, to se omlouvám.
Takže k tématu - myslím, že devítiměsíční fenka je ještě dítě a hlídat začne, až dospěje. Je to jenom můj názor, nejlíp by vám asi poradili chovatelé, kteří se tím zabývají roky.

19.8.2008 23:08
veras

XXX.XXX.144.2

ale že někteří ( mám-li být konkrétní - pí Kupecká, od které máme naší briardku) kryjí fenu každé hárání, to je většině z vás fuk, že?

Ne ! Nám to není fuk ! Ale tobě asi ano !
Tys ji podpořila v jejím počínání tím, že sis od ní koupila štěně !

Jinak, nezlob se, ale takové nesmysly a bajky co tu píšeš, jsem slyšela akorát tak od starých lidí, kteří svého psa neviděli jinak než u boudy.

Ještě se tu moc neorientuju, ale Maťa zřejmě žije se svými psy, kdežto ty žiješ vedle nich. Podle toho taky vypadají tvé názory.

20.8.2008 10:43

Zuzano a Lucie - je vidět , že jste ještě mladá a nezkušená děvčata.O psech možná víte, že je máte na zahradě , a že se snima mazlíte ,ale do pastevců se nemíchejte moc toho o nich nevíte .Že máte jednoho na zahradě neznamená , že jim rozumíte Pastevci jsou velmi specifecké plemeno a i chovatele ,kteří je maji X let dokážou každý den překvapit,takže se prosím stále nepovažujte za znalce - jak se zde stále prezentujete.Pokud je chcete opravdu poznat jezděte po výstavách a chovatelích a sbírejte informace a poznatky ,ty na internetu nenajdete!!! A zrovna ta Vaše fena mi jako čistá KAO moc nepřijde

20.8.2008 10:54
evicka

XXX.XXX.59.26

Ne ne, není to tak úplně o tom, kde vaše zvířata žijí, spíš o tom, jaký k nim máte vztah. A o psech se toho všude píše...taky mám plemeno, které SNESE být celoročně venku a většinou tam taky je - z vlastní vůle, ale taky se každou chvíli rve dovnitř, třeba se jenom podívat, co děláme. Takže něco jiného je, co pes snese, něco jiného to, co chce. A mně se zdá, že pes, chce hlavně být hodně se svojí smečkou.

20.8.2008 11:11
evicka

XXX.XXX.59.26

Mám smečku, a celá smečka chce být s námi, protože do ní tak nějak patříme všichni...

maťa

20.8.2008 11:14
maťa

XXX.XXX.31.114

matahary napsal(a):
Modelová situace.
Fena KPP, věk 9 měsíců.
Děkuji.

Zuzano já mám smečku a vlastně jsem vždy měla nejméně dva, spíše ale tři psy, jeden čas i pět, dneska mám 4 A budeš se šíleně divit, ale dávají přednost tomu, být se mnou doma, než sami venku
Mají stále otevřeno, mohou courat sem tam po libosti, ale obvykle je většina doma se mnou, pokud se něco venku neděje, a nebo leží těsně u dveří, aby viděli mě doma, i dění venku

A kupodivu mám můj kavkazák, Papiš i NO srst hustší a delší, než spousta čistě venkovních psů, ba dokonce u Papiše se mne lidé ptají, jak to dělám, zda-li ho mám i v zimě venku Ona hustota a délka srsti je také z části daná geneticky, není to jen a jen o podmínkách, kde pes žije

maťa

20.8.2008 11:29
maťa

XXX.XXX.31.114

No sranda je, Zuzano, že právě ten Papiš je ze všech mých psů nejvíc venku, protože je to starej zvědavec
Ale to máš jedno, ty prostě nepochopíš, o čem já mluvím a mě nebaví ti to vysvětlovat
Ostatní to pochopili, protože jejich vztah k pejskům je úplně někde jinde, než u tebe

20.8.2008 11:39
evicka

XXX.XXX.59.26

maťa napsal(a):
No sranda je, Zuzano, že právě ten Papiš je ze všech mých psů nejvíc venku, protože je to starej zvědavec
Ale to máš jedno, ty prostě nepochopíš, o čem já mluvím a mě nebaví ti to vysvětlovat
Ostatní to pochopili, protože jejich vztah k pejskům je úplně někde jinde, než u tebe

U nás je taky nejvíc venku ta nejprťavější fenka, aby jí náhodou něco neuteklo. Jinak jsou buď venku, nebo s námi doma nebo s námi v dílně, ve stodole, na zahradě...prostě kdekoli, ale motaj se kolem nás. Jenom když jdu do práce, tak jsou venku, protože se tam líp zabaví.

20.8.2008 12:25

No to je neuvěřitelný blud - opět jste nahrála množitelům ???A co to je zachovatele , který si radši nakryje doma aby nemusel jezdit přes pul republiky kvuli zlepšení kvality odchovů ?? A radši množí bez PP ??? Radši už nereagujte , to je hrozný co to plodíte za bludy

20.8.2008 12:25
veras

XXX.XXX.144.2

Zuzko zbytečně se čílíš ! Z tvých příspěvků lze vyčíst mnoho. Třeba toto podle mne charakterizuje celý tvůj (váš) postoj ke psům.

<<<pak je zcela logické, že pes, jež je sám venku, chce kontakt se svou lidskou smečkou častěji než ten, co má svou psí smečku.

To je právě to, na co všichni tady poukazují. Vy, jako rodina, totiž netvoříte dohromady se svými psy jednu smečku. Psi mají svou a vy taky svou.
A o tom to celé je !

my je naučili, že domů se nechodí..

A to je ono. Proč pes nesmí přes váš práh ? Protože to tak vždycky bylo ? Nebo proč ?
Nemám teď na mysli, že by s vámi musel rovnou spát v posteli, ale prostě jen mít možnost přijít se podívat za svými páníčky.
Když totiž necháš psům "vstup volný", tak se budou stejně převážně zdržovat venku nebo nejlepe tak, aby na vás viděli. Ale budou patřit k vám !!
Nebudou "někde" na zahradě. Sice navolno, ale bez kontaktu s vámi.
Věř, že pokud by tu možnost měli a mohli chodit i do domu, tak i vaše vzájemné vztahy by byly na zcela jiné úrovni.

20.8.2008 13:47
evicka

XXX.XXX.59.26

To je právě otázka priorit, taky máme doma vodu, bláto, chlupy, písek - no, nedá se nic dělat, tak to vytřu. Za ten vztah my to stojí. Mám pididomek, takže to mám uklizený raz dva. A mám dřevěnou podlahu a těžké psy a není to zas taková velká hrůza...ale je asi zbytečné to vysvětlovat, každý má svoje psy tak, jak chce a jak umí.

20.8.2008 14:41
llucinkaa2

XXX.XXX.182.162

kao napsal(a):
Zuzano a Lucie - je vidět , že jste ještě mladá a nezkušená děvčata.O psech možná víte, že je máte na zahradě , a že se snima mazlíte ,ale do pastevců se nemíchejte moc toho o nich nevíte .Že máte jednoho na zahradě neznamená , že jim rozumíte Pastevci jsou velmi specifecké plemeno a i chovatele ,kteří je maji X let dokážou každý den překvapit,takže se prosím stále nepovažujte za znalce - jak se zde stále prezentujete.Pokud je chcete opravdu poznat jezděte po výstavách a chovatelích a sbírejte informace a poznatky ,ty na internetu nenajdete!!! A zrovna ta Vaše fena mi jako čistá KAO moc nepřijde

Ale Karle,já stále nechápu co řešíte??Líbí se Vám co píše Maťa,ale co píši já ne,i když smysl to má stejný..to mi nejde do hlavy....asi by jste s měl ještě jednou přečíst můj příspěvek,než začnete někoho obviňovat

20.8.2008 14:45
llucinkaa2

XXX.XXX.182.162

evicka napsal(a):
To je právě otázka priorit, taky máme doma vodu, bláto, chlupy, písek - no, nedá se nic dělat, tak to vytřu. Za ten vztah my to stojí. Mám pididomek, takže to mám uklizený raz dva. A mám dřevěnou podlahu a těžké psy a není to zas taková velká hrůza...ale je asi zbytečné to vysvětlovat, každý má svoje psy tak, jak chce a jak umí.

Vy tu obviňujete Zuzanu,že nepouští své psy,kteří maji mimojiné radši venkovní pobyt,domů??Ano,zde se ukazuje neznalost plemen-respektive jejich potřebách

20.8.2008 14:49

Lucko už dost !!!!!!! Tady jsou všichni tupci a vy dvě jste jediný znalý plemen
A ještě jsem se nedozvěděl . proč si stále zuzka pořizuje psy od množitelů bez PP po rodičích s PP ??to musi být kvalitní chovatelé když radši nakrejou doma než by pro kvalitu štěnat něco obětovali

20.8.2008 14:59
llucinkaa2

XXX.XXX.182.162

kao napsal(a):
Lucko už dost !!!!!!! Tady jsou všichni tupci a vy dvě jste jediný znalý plemen
A ještě jsem se nedozvěděl . proč si stále zuzka pořizuje psy od množitelů bez PP po rodičích s PP ??to musi být kvalitní chovatelé když radši nakrejou doma než by pro kvalitu štěnat něco obětovali

Ale Karle,já neříkám,že jsem znalec..já nevím mnoho věcí o KAO..s třeba s chovateli se nemohu srovnávat vůbec...já jen reaguji na to,o čem jsem něco četla,tak bych MOHLA znát odpověď.....O tom,jakého psa si Zuzka pořizuje či ne,není moje věc a já o tom nic nevím,tak do tohoto se cpát nebudu.....Zakladatelka tohoto fora se na něco zeptala a já jen odpověděla-hlavně to bylo z mých zkušeností,takže se omlouvám,zda-li to má být jinak,že 9-ti měsíční štěně má být ještě v pohodě a né žádný agresor(jak jsem mimo jiné psala) ....

21.8.2008 09:08
veras

XXX.XXX.144.2

Tak Zuzko nepropaguj názory a postupy svých rodičů, ale zkus uvažovat sama a dávat si věci do souvislostí.
Já vím, je hodně těžké v něčem vyrůstat a pak se na to podívat kriticky, ale k tomu člověk musí dospět.
Zkus si něco přečíst, třeba Sehnerku, ta je hodně čtivá a pak uvažuj, ale svým rozumem.
Však jednou budeš mít svou domácnost a svého psa, třeba se budou mít líp než ti tvých rodičů.

P.S. Jak dopadla ta malá Kavkazanda s PP ?

21.8.2008 09:58

veras napsal(a):

Tak Zuzko nepropaguj názory a postupy svých rodičů, ale zkus uvažovat sama a dávat si věci do souvislostí.
Já vím, je hodně těžké v něčem vyrůstat a pak se na to podívat kriticky, ale k tomu člověk musí dospět.
Zkus si něco přečíst, třeba Sehnerku, ta je hodně čtivá a pak uvažuj, ale svým rozumem.
Však jednou budeš mít svou domácnost a svého psa, třeba se budou mít líp než ti tvých rodičů.

P.S. Jak dopadla ta malá Kavkazanda s PP ?

Zuzko ,já nechápu když vaši nechtějí vyhazovat peníze za psa s PP , tak proč jich máte tolik bez PP ?? To co jste dali za bezpapíráky by stačilo i na papíráka

21.8.2008 19:53
kamelp

XXX.XXX.56.195

tak tomu nerozumim ,bojíte se koupit psa s PP že jsou přešlechtěni a přitom kupujete psy po rodičích s PP trošku dost divočina jinak štěně KAO se dá za 12000 t taky koupit

22.8.2008 11:01
kamelp

XXX.XXX.56.195

Zuzano mám pocit že se do toho zamotáváš čím dál tím víc, nekupujete s PP ale po rodičích s PP aby pes měl povahu, to jako že ti uchovnění povahu nemají jo to je zase hovadinakdyž ti uchovnění narorzdíl od těch neuchovněných musí mít zkoušku povahy, trošku by to chtělo přemýšlet a že podpurujete množitele to Vám asi taky nevydí CO

22.8.2008 21:43
kamelp

XXX.XXX.56.195

tak pro tvojí informaci u kao je příbuzenská plemenitba zakázaná, a kde máš jistotu že rodiče štěnat bez pp nejsou příbuzný , když to nikdo nehlídá

24.8.2008 14:08
kamelp

XXX.XXX.56.195

opět obpověd k pobavení a když jste vždy viděli pp rodičů , tak jste určitě také viděli jejich chrup , jsou určitě plnochrupý , žádný předkus ani podkus ,dkk tu určitě taky mají atd. takže když mají pp a nejsou uchovněni tak je tam asi nějaký průser a neříkej že majitel byl líný rodiče uchovnit , tomu by stejně nikdo nevěřil ono je totiš jednoduší dělat štěnata bez pp

24.8.2008 16:23
kamelp

XXX.XXX.56.195

jasně že je to Vaše věc co máte doma, zda si koupíte s pp nebo bez pp ale tak tu nepiš takové hovadiny že pes s pp je drahý proto máte 4 bez pp ,pes bez pp je zravější proto kupujete jen po rodičích s pp kteří ani neprojdou žádnou kontrolou , natož nějakou výstavou, ono mít štěnata není o tom že by na tom člověk zbohatl ,když spočítáš náklady tak je to od nuly k nule, z bohatnout se dá právě na těch bez pp tam jsou náklady minimální, ale nic Ti nebráni to skusit a pak pochopíš

Přidejte reakci

Přidat smajlík