Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2007 13:28

Může mi někdo odpovědět, jak to je když máte fenku a pejska dohromady a nechcete štěňata? Jednoho z nich necháte kastrovat?

17.8.2007 13:43

janulina napsal(a):
Může mi někdo odpovědět, jak to je když máte fenku a pejska dohromady a nechcete štěňata? Jednoho z nich necháte kastrovat?

My máme 4 psy a 2 feny. Když feny hárají jsou zavřené v kotci a střídají se s kluky. Když jsou venku holky kluci jsou zavření a naopak.Jeden pes bydlí v bytě, takže ten jde od fen oddělit nejsnáze. Nevýhoda je že psy jsou z fen úplně mimo. A také se v tomto období nejvíce perou. Jednoho psa máme vykastrovaného a nemůžu si to vynachválit. V povaze ho to vůbec neovlivnilo, jen když feny harájí a kluci okolo nich blázní, jeho to nechává chladným. Větší problém nastává v bytě, kde je těžší psa a fenu od sebe oddělit. Psi jsou schopní zničit nábytek, dveře cokoliv o čem si myslí, že je drží od feny. V takovém případě je podle mého názoru lepší kastrace.

17.8.2007 13:49

janulina napsal(a):

My máme taky psa a fenu, pes je zatím štěně. Ale fena půjde v brzké době vykastrovat, jednak je naprosto nulový předpoklad chovnosti, další důvod je, že už prodělala zánět dělohy a ušetří se tím zdravotní problémy do budoucna (nádor mléčné lišty apod)

17.8.2007 14:41

strelish napsal(a):
My máme taky psa a fenu, pes je zatím štěně. Ale fena půjde v brzké době vykastrovat, jednak je naprosto nulový předpoklad chovnosti, další důvod je, že už prodělala zánět dělohy a ušetří se tím zdravotní problémy do budoucna (nádor mléčné lišty apod)

taky máme psy i fenu. Zatím jsme je museli při hárání oddělovat - každý má svůj kotec a venku jsme je hlídali jako oko v hlavě. Ale tohle není řešení napořád. Někdo doporučuje injekce proti hárání - antikoncepci, ale není to vhodné podávat dlouhodobě, protože hrozí rakovina děložního čípku.

Proto jediné spolehlivé řešení je kastrace. Naši fenku APBT necháme na podzim nakrýt, a potom půjde vykastrovat.

17.8.2007 15:53

janulina napsal(a):

My máme pětiletého psa a fenu rok a půl. Hárala zatím jen jednou a překvapilo mě, jak to bylo v pohodě. Psa ze začátku sama odháněla a on na ní víceméně kašlal. Pak jsme je důsledně oddělovali. Máme to usnadněné tím, že máme k dispozici zahradu, pes byl přes den venku a fenka doma. Pes takhle navíc odehnal od plotu všechny případné cizí "nápadníky". Ale myslela jsem, že pes bude z přítomnosti háravky mimo, a překvapilo mě, že ani nebyl! Když hárá vořech od vedle, kňourá celé noci, venku zdrhá, neposlouchá... A když mu hárá pod nosem "ta jeho", nic. Asi "co je v domě, není pro mně" (ale jasně, že na to nelze spoléhat...)

17.8.2007 18:02

janulina napsal(a):

Také mám psa a fenu, rok a pul stareho krizence dobrmana a ovcaka a 8 mesícní leopardku, ktera zacala zrovna nedavno harat, zatim je vsechno v pohode pubertalni krizenec ze zacku by si dal rici,ale fena nechce a odhani takze musim zatim zaklepak, ze je vse v poradku,ale jelikoz chci leopardici uchovnit a poridit si jeste jednoho leoparda kluka, tak krizence do budoucna dam urcite vykastrovat

19.8.2007 02:35

janulina napsal(a):

Doporučila bych přečíst článek: http://psiskolafalco.web3.cz/vycvik.htm#_kastrace

Přidejte reakci

Přidat smajlík