sterkule
napsal(a):
Ahoj lidičky.Rozhodujme se pro pejska a do úzkého výběru mezi tři kandidáty se dostal i Chodský pes.Nevíte prosím náhodou v jaké cenové relaci se tak pohybují štěňátka a popřípadě nějaké aktuálnější vrhy?Moc by jste nám pomohli.Díky moc.
Já sice choďáky nemám (máme nofondlandy), ale o víkendu jsme se byli tady kousek od nás mrknout na štěňátka choďáčků! 4 týdny, s PP, krásná šTěňátka, 2 psi, 5 feneček. Matka i otec špičkoví. Je to dlouholetá chovatelka ....paní Kaňoková z Kunčiček u Bašky.....chovná stanice Daraskár. Najdeš na netu. Má dvě feny a dva psy. Jedna má nyní ta štěňátka a druhá je zrovna nakrytá. Pokud vím, cena se u Chodského psa pohybuje ´6 - 10 000,- , což je velmi slušná cena na PP. Navíc má opravdu psy namakané a povahově super. Doporučuji. Známý od ní bude nyní brát jednu fenku. Jinak je choďák velice chytrý pes, temperamentní a dobře ovladatelný. I psi byli milí a naprosto vstřícní, i když jsme byli cizí a viděli nás poprvé v životě a fena nás klidně nechala šahat na malá štěňátka.....jsou moc hodní. Dobře se prý učí, nemusí se stále drilovat, pamatují si.
Hodně štěstí při hledání.
Lucky
sterkule
napsal(a):
Ahoj lidičky.Rozhodujme se pro pejska a do úzkého výběru mezi tři kandidáty se dostal i Chodský pes.Nevíte prosím náhodou v jaké cenové relaci se tak pohybují štěňátka a popřípadě nějaké aktuálnější vrhy?Moc by jste nám pomohli.Díky moc.
Ahojky, chodský pes je skvělá volba Štěník stojí 5-10 000. Já mám čtyřletého choďáčka a nikdy bych už za jinou rasu neměnila
Inzeráty na štěňátka jsou tady: http://www.kpchp.org/inzerce.html a vůbec, na těchto klubových stránkách najdeš plno informací
Moje stránečky jsou www.darri.xf.cz, můžeš se mrknout
darca
napsal(a):
Ahojky, chodský pes je skvělá volba Štěník stojí 5-10 000. Já mám čtyřletého choďáčka a nikdy bych už za jinou rasu neměnila
Inzeráty na štěňátka jsou tady: http://www.kpchp.org/inzerce.html a vůbec, na těchto klubových stránkách najdeš plno informací
Souhlasím s vámi.Já mám taky choďandu a za nic bych ji nevyměnila. Cena bez PP je od 5 000,- dolu a cena s PP od 5 000,- nahoru. Je fakt pravda,že jim stačí něco jednou vysvětlit a oni to chápou. Informace máš na www.kpchp.org-jak už bylo řečeno Choďáka doporučuji !!!
milan kolář

darca
napsal(a):
Dobrý večer! Jsem moc rád, že jsem našel na webových stránkách někoho, kdo mně může poskytnout radu. Mám 9-ti měsíční fenečku Chodského psa. Je velmi temperamentní. Řekl bych, že až moc. Soustavně nás napadá zuřivým štěkotem a bolestivě kouše do rukou i nohou. Chci se tedy zeptat, zda jste měli podobný problém a jak jste ho vyřešili.
Děkuji za odpověď.
Kolář
milan kolář
napsal(a):
Dobrý večer! Jsem moc rád, že jsem našel na webových stránkách někoho, kdo mně může poskytnout radu. Mám 9-ti měsíční fenečku Chodského psa. Je velmi temperamentní. Řekl bych, že až moc. Soustavně nás napadá zuřivým štěkotem a bolestivě kouše do rukou i nohou. Chci se tedy zeptat, zda jste měli podobný problém a jak jste ho vyřešili.
Děkuji za odpověď.
Kolář
Ahoj, chci Vás všechny nejdříve pozvat na výlet s chodským psem na Kunětickou horu! Více info je na http://psi.mysteria.cz
A teď k těm dotazům, asi nemá cenu řešit to tady, jedna rada nepomůže, udělala jsem na klubových stránkách nové forum pro nováčky, tam vložte dotaz a my vám pomůžeme ho vyřešit: http://www.kpchp.org/forum/viewtopic.php?t=439
Mimochodem jako majitel choďáka, ho samozřejmě vřele doporučuju :)
milan kolář
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Kolář
Dobrý den, panu Kolářovi:
Moje fenka ze začátku,to dělala také. jakmile mně uviděla,radostí se mohla zbláznit , skákala na mě ,okusovala mi ruku,naštěstí to nebolelo. Je potřeba to včas řešit.Jakmile mi to párkrát udělala,rázně ale ne řevem jsem jí řekla nesmíš,ukázala na ruku a trochu ji plácla na krk. Když po mně chce skákat, dám před ní ruce a řeknu nesmíš a ona nemůže skočit.Po dvou dnech to nedělala,a to je dvouroční temperamentní trdlo!
milan kolář
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Kolář
Věřím, že to musí být dost nepříjemné... můj choďák zkoušel v pubertě na moji malou, tehdy asi 4 letou sestru, skákat a chňapal jí po nohách a po rukách, takže mu bylo rázně vysvětleno, že tohle teda opravdu NE. Okřiknout, chytit svrchu za čumák, zklidnit ho. Pravděpodobně je vaše fenka v pubertě a nevidí ve vás přílišnou autoritu, takže si řádí, jak se jí zachce. Vyjasňovala bych jí místo ve "smečce" - choďte do dveří dřív než ona, berte jí uprostřed žraní misku s granulemi, cvičte s ní poslušnost a odměňujte žádoucí chování. Ono je to takhle na dálku horší radit, chtělo by to trochu víc popsat, při jakých situacích takto řádí atp.
darca
napsal(a):
Věřím, že to musí být dost nepříjemné... můj choďák zkoušel v pubertě na moji malou, tehdy asi 4 letou sestru, skákat a chňapal jí po nohách a po rukách, takže mu bylo rázně vysvětleno, že tohle teda opravdu NE. Okřiknout, chytit svrchu za čumák, zklidnit ho. Pravděpodobně je vaše fenka v pubertě a nevidí ve vás přílišnou autoritu, takže si řádí, jak se jí zachce. Vyjasňovala bych jí místo ve "smečce" - choďte do dveří dřív než ona, berte jí uprostřed žraní misku s granulemi, cvičte s ní poslušnost a odměňujte žádoucí chování. Ono je to takhle na dálku horší radit, chtělo by to trochu víc popsat, při jakých situacích takto řádí atp.
Přidám svůj názor. I choďák potřebuje výchovu, ostatně jako každý pes. Dělejte s čubinkou základní povely sedni, lehni, vstaň, zůstaň, je to velmi užitečné, jde to použít, ikdyž divočí. Jinak si myslím, že si chce spíše hrát než, že by dominovala. Převedla bych to na hru, třeba přetahování se o hadr a během toho učila povel dost(konec), poslechne, pochvala, a pak hra. Hru, ale musí ukončit vždycky paníček, nakonec bude stačit říct pouze dost. Pokud Vás při hře trochu kousne, zaječte au, ona neví, že Vás to bolí a brzy to pochopí.
ikarka
napsal(a):
Přidám svůj názor. I choďák potřebuje výchovu, ostatně jako každý pes. Dělejte s čubinkou základní povely sedni, lehni, vstaň, zůstaň, je to velmi užitečné, jde to použít, ikdyž divočí. Jinak si myslím, že si chce spíše hrát než, že by dominovala. Převedla bych to na hru, třeba přetahování se o hadr a během toho učila povel dost(konec), poslechne, pochvala, a pak hra. Hru, ale musí ukončit vždycky paníček, nakonec bude stačit říct pouze dost. Pokud Vás při hře trochu kousne, zaječte au, ona neví, že Vás to bolí a brzy to pochopí.
Poradna byla přesunuta na: http://www.kpchp.org/forum/viewforum.php?f=17