monell
napsal(a):
Vážení chovatelé těchto krásných psů,pochlubte se se svými miláčky.
Můj pes Rick....nar.2000
monell
napsal(a):
ještě jednou Rick...
Cassiopeia la Blankpapilio, cca 6 týdnů
monell
napsal(a):
Ďábelský úsměv - Faironus Taien
monell
napsal(a):
Záplavy jsou legrace
monell
napsal(a):
Siesta na zahradě
monell
napsal(a):
Výstava
monell
napsal(a):
Ahoj, nechcete o nich i něco napsat? Je to jeden z kandidátů na našeho druhého psa (konkrétně přítel by ho chtěl, já mám jiné favority), tak by mě zajímaly jakékoliv zkušenosti ze soužití s tímto krásným psem. Třeba jestli bývají dominantní, utíkají za zvěří, jak se chovají k cizím lidem, jestli hlídají, jestli by ho bavil canicross a jiné psí sporty... Vím, že je to všechno dost individuální a že zrovna o BŠO se píše, že jsou povahově dost rozdílní, ale přece...
dík!
marcha
napsal(a):
Ahoj, nechcete o nich i něco napsat? Je to jeden z kandidátů na našeho druhého psa (konkrétně přítel by ho chtěl, já mám jiné favority), tak by mě zajímaly jakékoliv zkušenosti ze soužití s tímto krásným psem. Třeba jestli bývají dominantní, utíkají za zvěří, jak se chovají k cizím lidem, jestli hlídají, jestli by ho bavil canicross a jiné psí sporty... Vím, že je to všechno dost individuální a že zrovna o BŠO se píše, že jsou povahově dost rozdílní, ale přece...
dík!
Já se omlouvám, ale o BŠO vím, jenom, že jsou krásní, ty fotky jsou z jednoho venčení mé kamarádky, která je chová, takže můžu posloužit odkazem na jí stránky.
http://www.bohemia-balada.info/cz
monell
napsal(a):
Akilles 9 mesiacov
marcha
napsal(a):
dík!
Všem, kdo se chtějí dozvědět co nejvíce o nádherném plemeni zvaném bílý švýcarský ovčák, vřele doporučuji návštěvu stránek Klubu BŠO www.bily-ovcak.cz. Zde se dozvíte prakticky vše, vyjma kontaktů na chovatelské stanice (ale ty lze najít jinak).
Jinak přikládám pro inspiraci foto mého hafana v půl roce.
gery1
napsal(a):
Akilles 9 mesiacov
Nechybí vám někomu papírový švýcar? útulek olomouc:(
uzivatel
napsal(a):
Nechybí vám někomu papírový švýcar? útulek olomouc:(
Můžeš uvést podrobnosti nebo třeba internetové stránky útulku? Možná by bylo dobré kontaktovat některého ze členů Klubu BŠO, který by umístil oznámení na oficiální stránky klubu. V minulosti už jsme podobný případ totiž řešili.
impact
napsal(a):
Už dlouho žádná zmínka o bělouších ... tak to napravuji.
sarrada
napsal(a):
Na první fotce můj pesan, na druhé naše bílá dáma.
Ahojky,naší slečně bude za pár dní rok a půl,myslím že se nám moc povedla.
lenocka
napsal(a):
To je naše ani ne roční Mia. Krásná, že? Na to, z jakých pochází podmínek
lenocka
napsal(a):
A ještě jedna. Tentokrát s osmiletým nejvěrnějším kamarádem - ovčákem Arexem
sarrada
napsal(a):
Je to fešanda, ale smím se zeptat na ty "podmínky"? Znělo to dost smutně...
Brali jsme si ji, když ji podle majitelky (sděleno po tel.)byli 3 měsíce. Podle očkováku ji byli víc než 4,5 měsíce. Už na místě nám bylo jasné, že to nebude nejlepší nápad si ji brát. Jeli jsme si pro ni na ÚPLNOU samotu a ona celou tu dobu potkávala pouze chovatelku a její maminku. Takže z nás byla vyděšená, jak kdyby jsme v ruce drželi nastartovanou motorovku. Krmení asi vyloženě na hov... 3.den (u nás jsme začli krmit Pro-planem) začala kulhat na přední packu. Ale takovým způsobem, že vyjekla vždy bolestí a skoro si až rozbila bradu o zem. Takže veterinář. HRŮZA. Ona byla pořád ještě vyděšená z nás a najednou jsme ji táhli do rušné ulice (bydlíme v Hradci Králové) a mezi cizí lidi na vet. V podstatě jsem ji většinou nesla ( já mám 55kg a ona měla 19kg, takže fakt supr posilovna) Tam po rozboru krve a RTG jasně stanovili diagnózu. Nevhodným krmením měla strašně vysoko fosfor a vápníku málo. Takže dostala injekce a nasadilo se paradoxně o třídu horší krmení, protože to mělo málo P a hodně Ca. Během měsíce si střídavě pokulhala na všechny packy. Má panickou hrůzu z dětí a bojí se cizích a když na ni někdo zvýší hlas, tak se strachy počůrává. Ale je to príma poděs a když se necháte tak půl hodiny okopávat (je pořád plná energie) tak se i uklidní a nechá se drbat
. My by jsme už neměnili, ale ona měla ten start do života docela bolestivý. Teď už v poho chodí ven a už se ani nebojí vodítka a je strááášně moc chytrá. Základy pochopila hned na první procházce, ale nikdy se nám nedaří ji zavolat k noze. S tím už si nevím vůbec rady a v situacích, kdy vběhne k silnici je to opravdu potřeba, ale ona prostě nechce nikdy přijít ani na pamlsky.
odberryho
napsal(a):
Brali jsme si ji, když ji podle majitelky (sděleno po tel.)byli 3 měsíce. Podle očkováku ji byli víc než 4,5 měsíce. Už na místě nám bylo jasné, že to nebude nejlepší nápad si ji brát. Jeli jsme si pro ni na ÚPLNOU samotu a ona celou tu dobu potkávala pouze chovatelku a její maminku. Takže z nás byla vyděšená, jak kdyby jsme v ruce drželi nastartovanou motorovku. Krmení asi vyloženě na hov... 3.den (u nás jsme začli krmit Pro-planem) začala kulhat na přední packu. Ale takovým způsobem, že vyjekla vždy bolestí a skoro si až rozbila bradu o zem. Takže veterinář. HRŮZA. Ona byla pořád ještě vyděšená z nás a najednou jsme ji táhli do rušné ulice (bydlíme v Hradci Králové) a mezi cizí lidi na vet. V podstatě jsem ji většinou nesla ( já mám 55kg a ona měla 19kg, takže fakt supr posilovna) Tam po rozboru krve a RTG jasně stanovili diagnózu. Nevhodným krmením měla strašně vysoko fosfor a vápníku málo. Takže dostala injekce a nasadilo se paradoxně o třídu horší krmení, protože to mělo málo P a hodně Ca. Během měsíce si střídavě pokulhala na všechny packy. Má panickou hrůzu z dětí a bojí se cizích a když na ni někdo zvýší hlas, tak se strachy počůrává. Ale je to príma poděs a když se necháte tak půl hodiny okopávat (je pořád plná energie) tak se i uklidní a nechá se drbat
. My by jsme už neměnili, ale ona měla ten start do života docela bolestivý. Teď už v poho chodí ven a už se ani nebojí vodítka a je strááášně moc chytrá. Základy pochopila hned na první procházce, ale nikdy se nám nedaří ji zavolat k noze. S tím už si nevím vůbec rady a v situacích, kdy vběhne k silnici je to opravdu potřeba, ale ona prostě nechce nikdy přijít ani na pamlsky.
Hm, tak to je opravdu hrůza a přechod ze samoty do HK pro ni musel být hrozný šok. Ale aspoň že má holka príma páničku. A je fajn, že v našem okolí je zase o jednoho bělouše víc (my jsme z Chocně).
Co se týče toho přivolání - jak je teď asi stará? Protože třeba můj pes v pubertě taky odmítal přicházet na přivolání a přesně, jak píšeš, nejvíc stávkoval, když stál uprostřed silnice. Vysloužil si tím chození přes město pouze na vodítku, na volno ho pouštím jen výjimečně, a to si to pane hošan užívá.
sarrada
napsal(a):
Hm, tak to je opravdu hrůza a přechod ze samoty do HK pro ni musel být hrozný šok. Ale aspoň že má holka príma páničku. A je fajn, že v našem okolí je zase o jednoho bělouše víc (my jsme z Chocně).
Co se týče toho přivolání - jak je teď asi stará? Protože třeba můj pes v pubertě taky odmítal přicházet na přivolání a přesně, jak píšeš, nejvíc stávkoval, když stál uprostřed silnice. Vysloužil si tím chození přes město pouze na vodítku, na volno ho pouštím jen výjimečně, a to si to pane hošan užívá.
Zvládli jsme to proto, že ona je skvělá a učenlivá. Adaptace na město byla celkem rychlá. V podstatě hned, jak k nám získala důvěru (což trvalo asi týden), tak s námi byla ochotná jít kamkoliv. Občas nám podrážela nohy, když se lekla auta, nebo vidí dítě či kočárek (z nepochopitelných důvodů se pořád strašně bojí malých lidí a věcí na kolečkách).
Co se týče věku, tak tuším, že se narodila loni v dubnu, ale očkovák nemám po ruce. Pubertu máme zmáklou u něm. ovčáků, které jsme měli do teďka a problémová byla u obou psů, ale naopak obě fenky byli přes pubertu co se týče povelů ukázněné. Občas nás pozlobili něčím vyhrabaným nebo roztrhaným, ale byli podstatně klidnější než pejskové. Ale jak jsme zjistili, tak ovčák má do švýcaráka docela daleko. Jsou to povahově docela rozdílná zvířata, ale nikdy bych žádného nevyměnila.
Vy máte pejska? Uvažujeme o tom, že by jsme příštím rokem měli od Mii štěňátka. Ona je sice bez pp a vím moc dobře, jaká se tu rozpoutá vždycky diskuze o množení psů bez pp, ale my jsme nikdy neměli problémy umístit štěňátka do príma rodin. A na druhou stranu mi připadá těžce diskriminující připouštět jen pp zvířata. To je jako kdyby mohli mít děti jen ti lidé, kteří vystudovali vysokou školu.
monell
napsal(a):
Dobrý den
Chtěla bych poporosit o radu. Již delší dobu uvažuji nad pořízením fenky plemene Švýcarský bílý ovčák. Projela jsem weby chs, dostupnou literaturu i vyslechla názory známých, ale nerada bych udělala chybu. Protože je tady hodně šikovných lidí, ochotných poradit, zkouším získat názor i od vás.
Popíšu vám naši situaci: Jsme mladý pár, bydlíme na vesnici v domku s velkou zahradou. Máme chovatelskou stanici - chováme plemeno čivava ( máme nyní osm čivavek ). Pejsci s námi žijí doma, spí s námi v posteli a když je hezky, vyrážíme na procházky nebo trávíme čas na zahradě.
Krom čivavek máme doma i dva staré pejsky ( žijí s mamkou v horním patře domku ) - 14 ti letého staforda a 15-ti letého špice ( ti již kvůli zdrav. stavu na procházky nemůžou, takže si užívají zahrádku a přízeň malých fenek. Jsou vvýborně socializovaní a vím, že by v přijetí nového štěnda nebyl problém.)
V BŠO bych chtěla mít hlavně kamarádku pro čivavy a staré pejsky ( a samozřejmě pro nás ). Představuji si to tak, že by od malička vyrůstala mezi čivavkami, spala v posteli...
Láká mě agility ( ale ne závodně ), návštěvy cvičáku. Bylo by i moc fajn, mít pejska, který na procházkách malé drobky trošku ochrání. A který by do budoucna kamarádil i s dítětem, které tak za dva roky plánujeme. Taky chci psa, který není moc známý, "neujali" se ho množitelé a netrpívá až tak dysplazií. A nemá tak spáditou záď jako NO...Dál by neměl mít agresivní povahu nebo sklony k agresivitě jako znak plemene.
No a o co mi jde... Právě o názor, zda je podle vás dobrá kombinace psů, kterou uvádím. Zda by podle Vás fenka BŠO do smečky zapadla a naučila se, kamarádit s mini pejsky. Taky jestli by nebylo trápení, aby s námi ovčanda žila doma, spala v posteli atd ( ale nemohu si představit, mít psa venku a nemít s ním takový ten domácí kontakt ).
Určitě uvítám Vaše zkušenosti s tímto plemenem, případně tipy na dobrou chs. Pokud bych kupovala štěně, nechtěla bych mimčo z venkovního, kotcového, chovu s malou socializací.
Tak to je snad vše. Děkuji za Váš čas a případné příspěvky. Cream
cream
napsal(a):
Dobrý den
Chtěla bych poporosit o radu. Již delší dobu uvažuji nad pořízením fenky plemene Švýcarský bílý ovčák. Projela jsem weby chs, dostupnou literaturu i vyslechla názory známých, ale nerada bych udělala chybu. Protože je tady hodně šikovných lidí, ochotných poradit, zkouším získat názor i od vás.
Popíšu vám naši situaci: Jsme mladý pár, bydlíme na vesnici v domku s velkou zahradou. Máme chovatelskou stanici - chováme plemeno čivava ( máme nyní osm čivavek ). Pejsci s námi žijí doma, spí s námi v posteli a když je hezky, vyrážíme na procházky nebo trávíme čas na zahradě.
Krom čivavek máme doma i dva staré pejsky ( žijí s mamkou v horním patře domku ) - 14 ti letého staforda a 15-ti letého špice ( ti již kvůli zdrav. stavu na procházky nemůžou, takže si užívají zahrádku a přízeň malých fenek. Jsou vvýborně socializovaní a vím, že by v přijetí nového štěnda nebyl problém.)
V BŠO bych chtěla mít hlavně kamarádku pro čivavy a staré pejsky ( a samozřejmě pro nás ). Představuji si to tak, že by od malička vyrůstala mezi čivavkami, spala v posteli...
Láká mě agility ( ale ne závodně ), návštěvy cvičáku. Bylo by i moc fajn, mít pejska, který na procházkách malé drobky trošku ochrání. A který by do budoucna kamarádil i s dítětem, které tak za dva roky plánujeme. Taky chci psa, který není moc známý, "neujali" se ho množitelé a netrpívá až tak dysplazií. A nemá tak spáditou záď jako NO...Dál by neměl mít agresivní povahu nebo sklony k agresivitě jako znak plemene.
No a o co mi jde... Právě o názor, zda je podle vás dobrá kombinace psů, kterou uvádím. Zda by podle Vás fenka BŠO do smečky zapadla a naučila se, kamarádit s mini pejsky. Taky jestli by nebylo trápení, aby s námi ovčanda žila doma, spala v posteli atd ( ale nemohu si představit, mít psa venku a nemít s ním takový ten domácí kontakt ).
Určitě uvítám Vaše zkušenosti s tímto plemenem, případně tipy na dobrou chs. Pokud bych kupovala štěně, nechtěla bych mimčo z venkovního, kotcového, chovu s malou socializací.
Dobrý den,
myslím že jste si vybrali dobře a nemusíte mít žádné obavy. BŠO je maxilmálně přizpůsobivé a bezproblémové plemeno. Pokud jsou starší psi v pohodě, tak nevidím v soužití žádný problém. Snad jen že by štěně mohlo v mladém "divokém" věku nějaké čivavce nechtěně ublížit, ale to se dá ohlídat.. U nás je CH kde mají právě čivavy a BŠO dohromady, takže to určitě jde: http://www.bohemiamandiga.com/
Já mám švýcarku už přes 3roky a nemůžu si stěžovat, lepšího psa bych nenašla. Snese se se všemi psy (na maličké dává velký pozor - viz.foto) i jinými zvířaty a i když máme zahradu, tak je to "pes domácí", protože prostě chce být se mnou, všude se mnou jezdí a není jediný problém.
Mám jí z CHS Z blatenských luk a mohu jen doporučit, chovatelka skvělá, feny krásné a vyrovnané a socializace naprosto perfektní http://www.ovcak.estranky.cz
Přeju šťastnou ruku při výběru
cream
napsal(a):
Dobrý den
též můžu doporučit toto plemeno jako absolutně super volbu. My jsme udělali hodně špatné rozhodnutí (viz.výše) - mimčo bez PP nesocializované a prostě bída a děs.
Ale i tak z ní vyrostla krásná inteligentní, malinko praštěná a hlavně rodinu milující dušička. Běhá po zahradě s několika kočkami a 14ti letou jorkšírkou a je tak něžná a opatrná, že se to nedá ani popsat. Jen to puberťácké období zhruba do roka a kousek bylo třeba dávat pozor, aby nesrazila v rozběhu zvláště starou jorkšírku.
Mia se dětí panicky bojí, přitom ale mého nejmladšího bráchu nadevše miluje, i když je to takový hromotluk, který o ní nejednou omylem zakopl. I přes její velmi bázlivou povahu ve vypjatých situacích se ani jednou nestalo, že by se snažila byť jen výstražně cvaknout zuby. A to ani, když neměla možnost úniku.
Proto si myslím, že když si dáte opravdu záležet (ne jako my) s výběrem chs a aby byla štěnda socializovaná, tak rozhodně nemůžete udělat špatně.
Ja mela teky jednoho, jmenoval se Axl, ale kazdy mu rikal Blondak. Narostl nam do krasnych 50 kilo a povahou byl ten nejlepsi. Uz to je 3,5 roku, co neni mezi nami a stale mi sem tam ukapne slzicka pri vzpomince na nej. Strasne mi tu chybi. *23.10.2000- 21.10.2007 Ted mame jednu utulkovou krizenku a JAck Russell teriera a ti jsou taky nasi milacci, ale Axlik byl jen jeden (snad i proto, ze to byl muj prvni pes)