Ahoj všem!
Jedu teď na výstavu do Olomouce (bude to moje druhá a vlastně i Charonova)
Cvičíme výstavní postoj.. zde přikládám fotku z dneška.. fotila jsem to sama, ale dívá se směrem kde byl náš druhý pejsek Brit a proto vapdá tak zaujatě.. jinak to bývá katastrofa.. .
Ještě kdo by to nepoznal.. jedná se o plemeno Hovawart. Je mu 10. měsíců
Mohl by mi někdo říci jestli stojí hodně špatně, případně co opravit atd.?
A moc bych prosila o radu.. jestli při výstavě mám u něho klečet nebo stát před ním? Jsem zatím spíše pro druhou variantu, když budu z boku u něj tak se pomě možná bude ohlížet.. když budu předním tak by se na mě měl také dívat, ale mohl by být pozornější.. jenže kdoví?
Za kažou radu, kritiku postoje.. atd.. budu jen vděčná.
Děkuji
charon
napsal(a):
Ahoj všem!
Cvičíme výstavní postoj.. zde přikládám fotku z dneška.. fotila jsem to sama, ale dívá se směrem kde byl náš druhý pejsek Brit a proto vapdá tak zaujatě.. jinak to bývá katastrofa.. .
A moc bych prosila o radu.. jestli při výstavě mám u něho klečet nebo stát před ním? Jsem zatím spíše pro druhou variantu, když budu z boku u něj tak se pomě možná bude ohlížet.. když budu předním tak by se na mě měl také dívat, ale mohl by být pozornější.. jenže kdoví?
Děkuji
Takhle by měl vypadat výstavní postoj Tibetské dogy!!!!!!!!!!
charon
napsal(a):
Ahoj všem!
Děkuji
Takze postoj je ok, jen bych to trosicku dosperkovala, kdyz ho stavis do postoje pichni mu prstem do hrudnicku, at se narovna v hrbetu a neni tak prohnuty. Doporucuji ti vystavovat z boku...je to snazsi, muzes psa kdykoli upravit a pohlidat si, aby si nesedal ci nedelal kroky. Pri vystavovani, tak ze stojis pred nim musis pustit voditko, jelikoz by jinak pusobilo velice rusuve.
Pokud stopovacku upustis dej si pozor, aby nesla pres hrbet psa jako na fotce... opet to pusobi velice rusive. Spravne by se mela stopovacka, pokud ji nedrzis v ruce a pes stoji volne sundavat.
Jinak postoj celkem dobry na stendo :-)
janii
napsal(a):
Takze postoj je ok, jen bych to trosicku dosperkovala, kdyz ho stavis do postoje pichni mu prstem do hrudnicku, at se narovna v hrbetu a neni tak prohnuty. Doporucuji ti vystavovat z boku...je to snazsi, muzes psa kdykoli upravit a pohlidat si, aby si nesedal ci nedelal kroky. Pri vystavovani, tak ze stojis pred nim musis pustit voditko, jelikoz by jinak pusobilo velice rusuve.
Pokud stopovacku upustis dej si pozor, aby nesla pres hrbet psa jako na fotce... opet to pusobi velice rusive. Spravne by se mela stopovacka, pokud ji nedrzis v ruce a pes stoji volne sundavat.
Jinak postoj celkem dobry na stendo :-)
Píchnout do hrudníku ho má zespoda? Trošku se obávám, že takhle je stavěný.. nebo spíš ještě není úplně osvalený =o/
Zkusím s ním trénovat ještě to kde budu stát a uvidíme jak mu to půjde lépe.
Kdybych stála před ním tak není problém, že bych nedržel vodítko. Když řeknu "zůstaň" tak on zůstane stát.Jenže se zase bojím, že třeba přešlápne a budu se k němu muset vracet a opravovat ho a to nebude opravdu vypadat moc dobře
charon
napsal(a):
Píchnout do hrudníku ho má zespoda? Trošku se obávám, že takhle je stavěný.. nebo spíš ještě není úplně osvalený =o/
Zkusím s ním trénovat ještě to kde budu stát a uvidíme jak mu to půjde lépe.
Kdybych stála před ním tak není problém, že bych nedržel vodítko. Když řeknu "zůstaň" tak on zůstane stát.Jenže se zase bojím, že třeba přešlápne a budu se k němu muset vracet a opravovat ho a to nebude opravdu vypadat moc dobře
pichnout do hrudnicku samozrejme ze spodu... :-) jde o to ze i kdyz neni dobre staveny tak bude, protoze po tom pichanci se mu ten hrbet narovna
charon
napsal(a):
Ahoj všem!
Děkuji
Pejsek stojí pěkně. Samozřejmě, jsou tam drobné nedostatky, ale celek - dobrý. Janii vlastně napsala to hlavní. Pohlídat si, aby vodítko nešlo přes hřbet a nepůsobilo tak rušivě. Pak se taky pokusit "něco" udělat s tím hřbetem. Zkusit "popíchnout", nebo jednoduše rukama nadzvednout celou přední frontu, aby se jaksi posunuly přední končetiny trochu vzad a hřbet se trochu srovnal. nakolik je hřbet volný nebo přestavěný sice stejně dobrý rozhodčí pozná i v pohybu, ale nemusí to tolik razit.
Doporučuji stát z bohu od psa hlavně z toho důvodu, aby pes příliš nezvedal hlavu. Když budete stát před nám a pes bude koukat nahoru na vás, dá se předpokládat, že bude "prohnutý" více, nebo že to alespoň více vynikne. Zbytečně nesrovnávejte rukama, psa často více rozladí, nebo ještě více se začne kroutit, (pokud na to není opravdu zvyklý). Je-li ta možnost, spíše ho srovnávejte drobnými krůčky vpřed. Jestli to srozumitelně vysvětluji. Poproste toho člověka, který bude s vámi, (předpokládám, že někdo bude), tak ať vám na psa zavolá v momentě, kdy ho rozhodčí pozoruje (v postoji). Neučte ho zbytečně na sebe koukat (stojíte-li bokem) - ruší to postoj. Dělá se to jen tehdy, stojíte-li před psem, ale jak jsem psala, zatím bych se tomu vyhnula - lépe k tomu přistoupit až později, pokud ten hřbet bude lepší. Pamlsky můžete dávat, ale musí být účelné (musí pes vědět za co) a v pravý moment.
Každopádně trénujte dál , protože lehko na cvičišti,těžko na bojišti...