Hezký večer, mám na vás prozbu. Mám štěně BSP, kterému za dva dny bude půl roku. Váží 35kg a měří v kohoutku 62cm. Co myslíte, je to moc, či málo? Bohužel, nikdo v mém okolí štěně berňáka nemá, tak nemůžu porovnat. Ale pár lidí mi řeklo, že na půl roku je dost malý, někdo zase, že je velký, tak já nevím. Jinak, krmíme většinou vařenou stravou, granule jen občas. A nemyslete si, nejsem žádný hloupý začátečník, mám ještě jednoho psa a společně jsme několik let chodili na cvičák a byli účastníky i několika zkoušek. Ale tohle prostě neumím posoudit.
marky88
napsal(a):
Hezký večer, mám na vás prozbu. Mám štěně BSP, kterému za dva dny bude půl roku. Váží 35kg a měří v kohoutku 62cm. Co myslíte, je to moc, či málo? Bohužel, nikdo v mém okolí štěně berňáka nemá, tak nemůžu porovnat. Ale pár lidí mi řeklo, že na půl roku je dost malý, někdo zase, že je velký, tak já nevím. Jinak, krmíme většinou vařenou stravou, granule jen občas. A nemyslete si, nejsem žádný hloupý začátečník, mám ještě jednoho psa a společně jsme několik let chodili na cvičák a byli účastníky i několika zkoušek. Ale tohle prostě neumím posoudit.
Tady je jako malý, osmitýdenní
marky88
napsal(a):
Tady je jako malý, osmitýdenní
A toto je foceno dnes
marky88
napsal(a):
Ahoj,
nakolko je to este stale stendo, porastie, ten rast nebude az taky "prekotny", ale myslim ze tie 4 cm co mu chybaju aspon do min. vysky ktoru pozaduje standart mat urcite bude. Myslim ze rast bude cca do 12.mesiacov (plus minus). Vahou by som sa nejako nezaoberala (pokial nie je vykrmeny, alebo podvyziveny) :-) mozno je vhodnejsie ho drzat do tych 15. mesiacov trosku subtilnejsieho (ziadne prekrmovanie).
Pre porovnanie, u naseho Atosa v 6. mesiacoch - mali sme sme 64 cm a 35 kg. Teraz ( 21 mes.) - 69 cm a váha cca 54 kg. Vaha laviruje podla obdobia.
Zalezi vsak aj od rodicov (vyska, vaha) popripade ako su na tom surodenci. Ale v 6. mesiacoch u velkeho plemena je este vsetko neiste :-)