Černé skvrny na jazyku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2006 07:11

Manžel mi včera povídal historku z vojny (bál se pekelně psů, ale byl chvíli taky u psovodů), že tam měli psa, kterého se všichni báli (mluvím o psovodech), protože měl černé skvrny na jazyku a že všichni zdůrazňovali, ža takoví psi jsou nejostřejší (s těmi skvrnami na jazyku). Matně si vzpomínám, že jsem kdysi dávno o tom slyšela, ale jak rychle to ke mně přišlo, tak rychle se mi to vykouřilo z hlavy, protože jsem to už tehdy považovala za nesmysl. ...Teď mi to ale připoměl.
Slyšeli jste o tom někdy a věříte tomu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2006 00:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

eva nohelova napsal(a):
Manžel mi včera povídal historku z vojny (bál se pekelně psů, ale byl chvíli taky u psovodů), že tam měli psa, kterého se všichni báli (mluvím o psovodech), protože měl černé skvrny na jazyku a že všichni zdůrazňovali, ža takoví psi jsou nejostřejší (s těmi skvrnami na jazyku). Matně si vzpomínám, že jsem kdysi dávno o tom slyšela, ale jak rychle to ke mně přišlo, tak rychle se mi to vykouřilo z hlavy, protože jsem to už tehdy považovala za nesmysl. ...Teď mi to ale připoměl.

No podle mě je to dokonale nesmysl. To je jako byste řekla, že brunety jsou hádavější než blondýny a zrzky.

5.2.2006 11:08

eva nohelova napsal(a):

nikdy jsem to neslyšela a doufám, že to není pravda ......můj mlaďoch (10 měsíců ) má černou skvrnu na jazyku ......pravda je, že ten starší ji nemá a je mírnější

5.2.2006 12:33

eva nohelova napsal(a):

Jé zajímavé. Můj pes (čínský naháč) má skvrnu na jazyce a na patře. Ale jako ostrého psa si ho nedovedu představit.
Možná máte na mysli velká plemena.

5.2.2006 13:13

eva nohelova napsal(a):

ja jsem zase kdysi slysela, ze je to skvrna cistokrevnosti, ale je to samozrejme blbost, jelikoz ji mel i krizenec novofoundlanda s cimsi

5.2.2006 13:41

eva nohelova napsal(a):

Samozřejmě já si o tom nemyslím, že je to pravdivé (jak si možná někdo vyložil)! Tedy jsem to napsala, jak mi to bylo přetlumočeno, ale já to neříkala... Kdo byl na vojně (já samozřejmě ne), tak ví, že se často k psovodům dostali totální neznalci a provodi v pravém slova smyslu byli zařazeni třeba k tankánům.
Jen píšu, že se to říkalo. (Ono se říká blbostí, existuje nespočet mítů, které zní věryhodněji.)
Jen mě zajímalo, jestli jste to někde slyšeli a nebo jestli se najde někdo, kdo tomu z nějakého důvodu věří.

5.2.2006 18:54

eva nohelova napsal(a):

Já myslím, že je to jen obyčejné mateřské znamínko . Hanka

5.2.2006 21:04

eva nohelova napsal(a):
Samozřejmě já si o tom nemyslím, že je to pravdivé (jak si možná někdo vyložil)! Tedy jsem to napsala, jak mi to bylo přetlumočeno, ale já to neříkala... Kdo byl na vojně (já samozřejmě ne), tak ví, že se často k psovodům dostali totální neznalci a provodi v pravém slova smyslu byli zařazeni třeba k tankánům.
Jen píšu, že se to říkalo. (Ono se říká blbostí, existuje nespočet mítů, které zní věryhodněji.)
Jen mě zajímalo, jestli jste to někde slyšeli a nebo jestli se najde někdo, kdo tomu z nějakého důvodu věří.

No, o jazyku nic nevim, ale mockrat sem uz slysel ze NO s cernym patrem jsou ostrejsi. Stejne tak mi ale cerny NO pripadnou nejostrejsi.... Mozna je to ale jen psychologicky.. Tezko rict. Q

6.2.2006 08:59

eva nohelova napsal(a):

taky jsem to jako dítě slýchávala od strýce, ale přesně naopak jak tady psal někdo o NO. Černé patro klidný pes, strakaté -nervák rudé nebo povětšinou rudé -pes zlý. Co je na tom ale nevím, nikdy se mi nic nepotvrdilo, dobrouši měli tmavé a byli normální, zvladatelní, stejně jako je normální černé patro. Ačkoli faktem je, že naše pekinézka, teď jsem se jí dívala -má černé s červenými flíčky a to by měla být nervní a to je
Nikdy to ale nikdo nevysvětlil nějak logicky, myslím, že lidé zlobu psa začali svádět na psa samotného a pak tak nějak nesmyslně určovali znaky podle kterých se zajistépozná pes zlý.
takže slyšela jsem tyhle škatulky, ale nijak je neumím podložit, ale ani vyvrátit-táááák a jsme na začátku.

6.2.2006 10:30

eva nohelova napsal(a):

No, tak to me vorisci skorovlce ma flek na jazyku a co se tyka ostrosti, tak ublizi leda tim, ze cloveka ulize k smrti...

Takze bourame vsechny myty...

Ale je pravda, ze je mezi lidmi dost pover, kterym se veri - ted docela bojuju s tim, ze "kdyz se psovi dava syrovy maso, tak pak chce lovit vsechno zive"...

6.2.2006 10:53

wami napsal(a):
No, tak to me vorisci skorovlce ma flek na jazyku a co se tyka ostrosti, tak ublizi leda tim, ze cloveka ulize k smrti...

Takze bourame vsechny myty...

Ale je pravda, ze je mezi lidmi dost pover, kterym se veri - ted docela bojuju s tim, ze "kdyz se psovi dava syrovy maso, tak pak chce lovit vsechno zive"...

Mě zase včera přesvědčovala jedna mladá holka, že fena musí mít minim.1 za život štěňata, jinak brzy onemocní a umře. Že to říkala její mamka a tak je tio pravda. Mají 2 jorky, prý dvou velikostních typů...

6.2.2006 13:32

eva nohelova napsal(a):
Mě zase včera přesvědčovala jedna mladá holka, že fena musí mít minim.1 za život štěňata, jinak brzy onemocní a umře. Že to říkala její mamka a tak je tio pravda. Mají 2 jorky, prý dvou velikostních typů...

Můj briard má taky fleka na jazyku. A ještě ho kopla kobyla když ji otravoval, takže má špičku jazyka ukouslou. Ale nevadí mu to v ničem.
Onehdy na výstavě se lidi ptali, proč má skvrnu na jazyku. Odpověděla jsem "Spolknul čerta" ...všichni s ním šijí ale nikomu by neublížil. Lidičky má totiž strašně rád a dětičkám z kočárku krade rohlíky, co si žužlají

7.2.2006 12:25

eva nohelova napsal(a):

JÉÉÉ lidi, správně by to měli mít všichni psi....je to od nějakého štěněcího očkování...teď nevim které ale určitě to není mateřské znamínko ani nic podobného...

7.2.2006 12:35

danan napsal(a):
Můj briard má taky fleka na jazyku. A ještě ho kopla kobyla když ji otravoval, takže má špičku jazyka ukouslou. Ale nevadí mu to v ničem.
Onehdy na výstavě se lidi ptali, proč má skvrnu na jazyku. Odpověděla jsem "Spolknul čerta" ...všichni s ním šijí ale nikomu by neublížil. Lidičky má totiž strašně rád a dětičkám z kočárku krade rohlíky, co si žužlají

Onehdy na výstavě se lidi ptali, proč má skvrnu na jazyku. Odpověděla jsem "Spolknul čerta"
Přesně tak, to už napsal pan Čapek (tuším), že pes který má černou skvrnu na jazyku, spolknul čerta Moje katalánče jich muselo spolknout celou tlupu, jak má jazyk flekatý

7.2.2006 13:48

primaaa napsal(a):
JÉÉÉ lidi, správně by to měli mít všichni psi....je to od nějakého štěněcího očkování...teď nevim které ale určitě to není mateřské znamínko ani nic podobného...

Od očkování?? Teda to až budu mít mimino, tak ho určitě nebudu nechávat očkovat. Nebo bude mít též skvrny na jazyku...

7.2.2006 14:37

primaaa napsal(a):

To si děláš legraci, nebo to myslíš vážně?

8.2.2006 08:42

zet napsal(a):
To si děláš legraci, nebo to myslíš vážně?

Já si vůbec nemůžu vzpomenout jaký očkování nebo co to zač je...ale určitě to není vrozený..jednou jsem se na to ptala veta....a hlavně to by byla náhodička kdyby skoro všichni psi měly mateřské znamínko na jazyku....u některých to nevypadá...můj pes ho má třeba až v zadu, a při vyplazení není vidět...

8.2.2006 10:18

primaaa napsal(a):
Já si vůbec nemůžu vzpomenout jaký očkování nebo co to zač je...ale určitě to není vrozený..jednou jsem se na to ptala veta....a hlavně to by byla náhodička kdyby skoro všichni psi měly mateřské znamínko na jazyku....u některých to nevypadá...můj pes ho má třeba až v zadu, a při vyplazení není vidět...

Chi chi, pěkná fáma
Skvrny na jazyku jsou normální pigmentové skvrny ... a jako takové jsou dědičné. Proto je někteří psi mají a jiní nemají. Nehledejte v tom žádnou "magii"

9.2.2006 13:11

zet napsal(a):
Chi chi, pěkná fáma
Skvrny na jazyku jsou normální pigmentové skvrny ... a jako takové jsou dědičné. Proto je někteří psi mají a jiní nemají. Nehledejte v tom žádnou "magii"

jj, též jsem se s chutí zasmála.

9.2.2006 13:32

impact napsal(a):
jj, též jsem se s chutí zasmála.

Já se taky připojuju Kdyby to bylo po očkování, měly by to všichni psi v okolí včetně mého.Ještě jednou haha

10.2.2006 17:23

zet napsal(a):
Chi chi, pěkná fáma

No tak já se zasměju zase vám no co říkaly mi to dva veterináři, pane bože kde by se vzaly pigmentové skvrny na jazyku to asi ne.....a hlavně má to valná většina psů...no a neříkejte mi že by to byla taková náhodička...ooo všichni mají pigmentové skvrny na jazyku

13.2.2006 07:11

primaaa napsal(a):
No tak já se zasměju zase vám no co říkaly mi to dva veterináři, pane bože kde by se vzaly pigmentové skvrny na jazyku to asi ne.....a hlavně má to valná většina psů...no a neříkejte mi že by to byla taková náhodička...ooo všichni mají pigmentové skvrny na jazyku

Teď se směju já. Mluvila jsem v sobotu s veterinářama, tři u toho byli a chytali se za hlavu co že je to za nesmysl. Skvrna na jazyku po očkování. Blbost. Je to pigmentová skvrna a s očkováním nemá společný vůbec nic. Takže zpět na zem, a nevěřit takovým nesmyslům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík