Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2008 21:11

Ahoooj !!!!!!!!!!
Zakládám acdéčka 8 -2008!!!!!!!!!!!!!!

10.3.2008 21:12

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Ahoooj ženské!!!

10.3.2008 21:14

proxima napsal(a):
Ahoooj ženské!!!

Balíky to je moje!

10.3.2008 21:15

proxima napsal(a):
Balíky to je moje!

Holky poznáte Lysou horu???

10.3.2008 21:15

proxima napsal(a):
Holky poznáte Lysou horu???

Bože to focení...to je nudá....

10.3.2008 21:17

proxima napsal(a):
Bože to focení...to je nudá....

Jooo klacky...to je jiná!!

10.3.2008 21:18

proxima napsal(a):
Jooo klacky...to je jiná!!

...a myšičky to je taky moje!!!!!!!!!!!

10.3.2008 21:19

proxima napsal(a):
...a myšičky to je taky moje!!!!!!!!!!!

Tak ahoooj-běžím na kutě!!!!!!!!!!!!

11.3.2008 08:51

proxima napsal(a):
Tak ahoooj-běžím na kutě!!!!!!!!!!!!

Je to fešák!! Docela vydařené fotky na to, že tam je australák

Soni, my jsme nakonec agility nechali. Sice jsme měli dobrého cvičitele a Diazovi to šlo dobře, ale byl totálně spruzenej. Bylo na něm vidět, že ho to nebavilo. Není prostě taktik. A tak jsem si říkala, než se takhle trápit, tak to raději budu dělat něco co ho baví a já ušetřím peníze (není to vůbec levná záležitost - v zimě jsem platila 300,- v hale a v létě 200,- za jednu lekci). Agility je dost těžký sport a chce to cvičit opravdu intenzivně, aby byly vidět nějaké výsledky.

11.3.2008 12:21

helvan1 napsal(a):
Je to fešák!! Docela vydařené fotky na to, že tam je australák

Soni, my jsme nakonec agility nechali. Sice jsme měli dobrého cvičitele a Diazovi to šlo dobře, ale byl totálně spruzenej. Bylo na něm vidět, že ho to nebavilo. Není prostě taktik. A tak jsem si říkala, než se takhle trápit, tak to raději budu dělat něco co ho baví a já ušetřím peníze (není to vůbec levná záležitost - v zimě jsem platila 300,- v hale a v létě 200,- za jednu lekci). Agility je dost těžký sport a chce to cvičit opravdu intenzivně, aby byly vidět nějaké výsledky.

Heli, tak to je docela pálka. To my byli v Třebíči a tam nás stála hodina 30Kč což je hodně v pohodě (akorát je to od nás docela z ruky, takže bych utratila neskutečné peníze za benzín). Ale pokud by vyšlo udělat agi u nás na cvičáku, měla bych to kousek a hlavně zadara, což by bylo super
Ale u prcka bylo vyloženě vidět, že by ho to bavilo. Stačí když jsme na cvičáku a on si chodí sám kladinu Je takový malý nadšenec naprosto pro všechno (na rozdíl od Gwyna. Ten ale skákat stejně nemůže kvůli kloubům)

Ztracenko, o tom otrávení mi nemusíš ani povídat. To je hned . Povedlo se mi to u Gwyna a tahání, takže teď máme po žouželkách. Na kolo můžu vyrazit, Gwynouš nadšeně doprovází, ale tahat prostě nebude. No moje chyba. U Tokyška už budu opatrnější. Ale jak jsem psala, zatím jde nadšeně do všeho. Myslím, že i ta poslušnost ho baví víc než Gwyna. Ale je to fajn, bude se s ním pak ve všem líp pracovat.

Proximo, fotečky fakt pěkné (jak psala Helča, na to že je to australák
)

11.3.2008 12:53

sonja napsal(a):
Heli, tak to je docela pálka. To my byli v Třebíči a tam nás stála hodina 30Kč což je hodně v pohodě (akorát je to od nás docela z ruky, takže bych utratila neskutečné peníze za benzín). Ale pokud by vyšlo udělat agi u nás na cvičáku, měla bych to kousek a hlavně zadara, což by bylo super
Ale u prcka bylo vyloženě vidět, že by ho to bavilo. Stačí když jsme na cvičáku a on si chodí sám kladinu Je takový malý nadšenec naprosto pro všechno (na rozdíl od Gwyna. Ten ale skákat stejně nemůže kvůli kloubům)

Ztracenko, o tom otrávení mi nemusíš ani povídat. To je hned . Povedlo se mi to u Gwyna a tahání, takže teď máme po žouželkách. Na kolo můžu vyrazit, Gwynouš nadšeně doprovází, ale tahat prostě nebude. No moje chyba. U Tokyška už budu opatrnější. Ale jak jsem psala, zatím jde nadšeně do všeho. Myslím, že i ta poslušnost ho baví víc než Gwyna. Ale je to fajn, bude se s ním pak ve všem líp pracovat.

Proximo, fotečky fakt pěkné (jak psala Helča, na to že je to australák
)

Soni, je to paráda, že má člověk druhou šanci napravit všechny ty "chyby", které u prvního australáka udělal. Až budu mít dalšího, taky na některé věci půjdu trošičku jinak. Agility se mi strašně líbili jako sport a myslím, že jsou velkým přínosem i v oblasti poslušnosti, socializace a vytvoření pěkného vztahu se psem.Je to úžasné a přeji ti mnoho zdarů!!!

11.3.2008 13:19

proxima napsal(a):
Balíky to je moje!

Ahojte, čo sa týka športovania so psíkom tak ja sa s mojim venujem záchranárskemu výcviku a športovej kynológii...
...a do nového fóra pripájam aj nejaké to foto:

11.3.2008 13:23

proxima napsal(a):
Ahoooj ženské!!!

...a ešte jedna v akcii...

11.3.2008 15:43

acd napsal(a):

A jak jste daleko s výcvikem? Jak dlouho to děláte a jak vám to jde?

11.3.2008 16:02

acd napsal(a):

...základy teda nácvik štekania za odmenu sme začali nacvičovať cca.od 5mes. s čím vzhľadom na jeho uštekanosť nebol problém a momentálne vo veku 10 mes.psík vyhľadá a označí v lese alebo v ruinách štyroch figurantov...

11.3.2008 16:27

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Ahoj holky! Konečně jsem doma z Moldávie - čekala mě jedna moc nepříjemná událost - bohužel v sobotu mi umřela ovčačka Dorri.

Jak se dařilo na výstavách.
Sobotní mezinárodka Bubba - CAC, Jessi - CAC, R.CACIB
Sobotní národka - Bubba - CAC, Jessi - CAC a BOB (pozarila Bubbouše)
Nedělní mezinárodka - Bubba - CAC, CACIB, Jessi - CAC, R.CACIB

Oba ziskem 3x CAC splnili podmínky pro udělení titulu šampion Moldávie.

A bohužel nejedu do Slavětína - má mi rodit čivavka a netroufnu si ji nechat doma jen s chlapem. Možná to přes víkend nebude, ale kdyby náhodou a něco se stalo nikdy bych si to neodpustila. Přece jen porod čivavy je hodně komplikovaný narozdíl od velkých pejsanů. Takže si to všichni užijte a třeba se potkáme někde jinde.

12.3.2008 08:10

oddorrinky napsal(a):
Ahoj holky! Konečně jsem doma z Moldávie - čekala mě jedna moc nepříjemná událost - bohužel v sobotu mi umřela ovčačka Dorri.

A bohužel nejedu do Slavětína - má mi rodit čivavka a netroufnu si ji nechat doma jen s chlapem. Možná to přes víkend nebude, ale kdyby náhodou a něco se stalo nikdy bych si to neodpustila. Přece jen porod čivavy je hodně komplikovaný narozdíl od velkých pejsanů. Takže si to všichni užijte a třeba se potkáme někde jinde.

Ahoj Míšo, tak ses v pořádku vrátila.
Dorri mi je líto.....

K výstavním úspěchům blahopřejeme. Jaká byla konkurence? Kolik se v Moldávii účastní australáků? Ale stejně je zvláštní, že za jeden víkend udělá člověk tři výstavy. Tady nic takového není. To se pak získávají šampioni jedna radost.....

A s tím Slavětínem mě to tedy mrzí. Moc jsem chtěla poznat Jessi a vidět Australii. Na tu jsem byla hodně zvědavá. Hlavně by si s Tokrou pěkně pohráli, to by bylo super. Tokyšek potřebuje stejně staré vrstevníky, aby se vyblbnul....Ale chápu že porod je přednější. Akorát mě překvapuje, že sis to celou dobu plánovala, když jsi musela vědět, že ten termín porodu se se Slavětínem bude krýt......

12.3.2008 08:29

oddorrinky napsal(a):

Ahoj Míšo, to je mi líto, že ti umřel pejsek. Ale alespoň máš ostatní pejsky, kteří ti to jistě vynahradí

K výstavám gratulujeme!!!

A Slavětína je fakt škoda, naše řady se snižují. Taková příležitost mít pár ACD pěkně pohromadě. Já jsem byla zvědavá zase na Bubba. Ach jo, tak snad příště. Další příležitost bude asi Seilin memoriál, ale tam možná nebudeme, protože máme flyballový turnaj... Tak to teda nevím, kdy že se to zase sejdeme... No nic, tak ať se čivavě porod "povede" a má hóóóódně krásných štěňátek

12.3.2008 08:45

sonja napsal(a):
Ahoj Míšo, tak ses v pořádku vrátila.
Dorri mi je líto.....

K výstavním úspěchům blahopřejeme. Jaká byla konkurence? Kolik se v Moldávii účastní australáků? Ale stejně je zvláštní, že za jeden víkend udělá člověk tři výstavy. Tady nic takového není. To se pak získávají šampioni jedna radost.....

A s tím Slavětínem mě to tedy mrzí. Moc jsem chtěla poznat Jessi a vidět Australii. Na tu jsem byla hodně zvědavá. Hlavně by si s Tokrou pěkně pohráli, to by bylo super. Tokyšek potřebuje stejně staré vrstevníky, aby se vyblbnul....Ale chápu že porod je přednější. Akorát mě překvapuje, že sis to celou dobu plánovala, když jsi musela vědět, že ten termín porodu se se Slavětínem bude krýt......

Soňo byla tam jedna fena australáka, která Jessi porazila, upřímně se mi moc nelíbila - byla strašně ušatá, ale to jsou hold výstavy jednou vyhraje ten a pak zase ten Když nás porazí krásný pes tak mě to vůbec nemrzí a ráda přiznám že byl lepší, ale tentokrát to tak bohužel nebylo...
Takové výstavy kde se dá získat šampion za víkend se pořádají ve více zemích, už máme v plánu další v květnu... U nás opravdu nic takového není. Jsou i země kde získáš šampiona za jeden CAC pokud je pes šampion jiné země nebo za CACIB atd..

A to víš že jsem věděla jak vychází porod, ale jelikož jsem kryla 5x byl termín porodu neurčitý. Podle toho jak jsem to odhadovala vycházel porod nejdříve na příští úterý, ale podle stavu bříška a cecíků mám opravdu strach aby to nebylo dříve. Už jsem problém u porodu měla a nechat to na chlapovi si netroufám. Čivava opravdu málokdy porodí sama.

To víš že jsem se moc těšila na všechny ACD a na Tokyše moc! Snad se potkáme někde jinde - jestli budeš v červenci v Brně budu tam - s Bubbou, Austy, Jessi, a určitě tam bude i můj odchovanec Antík!

12.3.2008 08:49

helvan1 napsal(a):
Ahoj Míšo, to je mi líto, že ti umřel pejsek. Ale alespoň máš ostatní pejsky, kteří ti to jistě vynahradí

K výstavám gratulujeme!!!

A Slavětína je fakt škoda, naše řady se snižují. Taková příležitost mít pár ACD pěkně pohromadě. Já jsem byla zvědavá zase na Bubba. Ach jo, tak snad příště. Další příležitost bude asi Seilin memoriál, ale tam možná nebudeme, protože máme flyballový turnaj... Tak to teda nevím, kdy že se to zase sejdeme... No nic, tak ať se čivavě porod "povede" a má hóóóódně krásných štěňátek

Na Seilině memoriálu taky nebudem jedeme na 4 výstavy

Čivavička by měla mít dvě miminka, ale má opravdu strach, už jednou se jí narodilo mrtvé a musely jsme na císař, tak mám opravdu strach aby to dobře dopadlo.

12.3.2008 09:03

oddorrinky napsal(a):
Soňo byla tam jedna fena australáka, která Jessi porazila, upřímně se mi moc nelíbila - byla strašně ušatá, ale to jsou hold výstavy jednou vyhraje ten a pak zase ten Když nás porazí krásný pes tak mě to vůbec nemrzí a ráda přiznám že byl lepší, ale tentokrát to tak bohužel nebylo...
Takové výstavy kde se dá získat šampion za víkend se pořádají ve více zemích, už máme v plánu další v květnu... U nás opravdu nic takového není. Jsou i země kde získáš šampiona za jeden CAC pokud je pes šampion jiné země nebo za CACIB atd..

A to víš že jsem věděla jak vychází porod, ale jelikož jsem kryla 5x byl termín porodu neurčitý. Podle toho jak jsem to odhadovala vycházel porod nejdříve na příští úterý, ale podle stavu bříška a cecíků mám opravdu strach aby to nebylo dříve. Už jsem problém u porodu měla a nechat to na chlapovi si netroufám. Čivava opravdu málokdy porodí sama.

To víš že jsem se moc těšila na všechny ACD a na Tokyše moc! Snad se potkáme někde jinde - jestli budeš v červenci v Brně budu tam - s Bubbou, Austy, Jessi, a určitě tam bude i můj odchovanec Antík!

Jo, do Brna se chystáme, snad nám do toho nic nevleze. Tedy pokud myslíš výstavu 28.06. – 29.06 MVP Intercanis Brno. Ráda bych tam s Tokrou šla, máme to napsané i v plánovaných akcích. Tak uvidíme. To budeme s Antíkem v kruhu, co?

S tím porodem to chápu, tak držíme palce, aby bylo vše v pořádku

12.3.2008 09:11

sonja napsal(a):
Jo, do Brna se chystáme, snad nám do toho nic nevleze. Tedy pokud myslíš výstavu 28.06. – 29.06 MVP Intercanis Brno. Ráda bych tam s Tokrou šla, máme to napsané i v plánovaných akcích. Tak uvidíme. To budeme s Antíkem v kruhu, co?

S tím porodem to chápu, tak držíme palce, aby bylo vše v pořádku

Jo, jo tu výstavy myslím - takže jsem se sekla je to červen Čekala jsem co bude za rozhodčí, jestli vůbec pojedeme, ale je dobrej tak jedem.¨
A s Antíkem se oparvdu setkáte v kruhu

12.3.2008 09:25

oddorrinky napsal(a):
Jo, jo tu výstavy myslím - takže jsem se sekla je to červen Čekala jsem co bude za rozhodčí, jestli vůbec pojedeme, ale je dobrej tak jedem.¨
A s Antíkem se oparvdu setkáte v kruhu

Přemýšlím, jestli má cenu jezdit i na oblastní výstavy, aby si to malej (i já) natrénoval. Týden před tím Brnem je totiž oblastní výstava v Náměšti na Hané....Co myslíš?

12.3.2008 09:43

sonja napsal(a):
Přemýšlím, jestli má cenu jezdit i na oblastní výstavy, aby si to malej (i já) natrénoval. Týden před tím Brnem je totiž oblastní výstava v Náměšti na Hané....Co myslíš?

Určitě i takové výstavy mají smysl - já mám taky letos v plánu dvě krajské Pro Jessi je třeba každá výstava navíc super, prostě výstavu od výstavy se její předvedení lepší. Když vzpomenu na začátky kdy jsem ji pomalu tahala za sebou a teď kdy už se nechá i nabudit na balonek je to sto a jedna.

12.3.2008 19:48

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Foto z Moldávie

Jessi

12.3.2008 19:51

oddorrinky napsal(a):
Foto z Moldávie

Jessi

Bubba

12.3.2008 19:52

oddorrinky napsal(a):
Foto z Moldávie

Jessi

A tady těhotná čivavička

12.3.2008 21:11

oddorrinky napsal(a):
A tady těhotná čivavička

Ahoj vespolek

Proximo, teda tak pěkné fotky australáčka by člověk i záviděl
Hani,teda vy jste šikulky

Právě řeším drobné kulhání Bruta... je to ta nožka s trnem..... žádná dirka, nikde nic není vidět, ale přesto občas na ní zapajdá .. asi budu muset na veterinu, jestli se mi nepovedl kousek zlomit a teď tam nedělá paseku.... a nebo už vidím i to co není ..ach jo

Míšo, veliká gratulace k výsledkům v Moldávii ...
Dorrinky je mi líto, ale máš další pejsky, kteří tě utěší
Právě čtu, že nejedeš do Slavětína... to mně ale mrzí, ovšem čivavka má samozřejmě přednost a tak držíme palce, aby holka v klidu porodila a štěníci byli v pořádku
Jinak fotka kulatého bříška je skvělá Bubba vypadá jak ostřílený matador

13.3.2008 07:43

ztracenka napsal(a):
Ahoj vespolek

Proximo, teda tak pěkné fotky australáčka by člověk i záviděl
Hani,teda vy jste šikulky

Právě řeším drobné kulhání Bruta... je to ta nožka s trnem..... žádná dirka, nikde nic není vidět, ale přesto občas na ní zapajdá .. asi budu muset na veterinu, jestli se mi nepovedl kousek zlomit a teď tam nedělá paseku.... a nebo už vidím i to co není ..ach jo

Míšo, veliká gratulace k výsledkům v Moldávii ...
Dorrinky je mi líto, ale máš další pejsky, kteří tě utěší
Právě čtu, že nejedeš do Slavětína... to mně ale mrzí, ovšem čivavka má samozřejmě přednost a tak držíme palce, aby holka v klidu porodila a štěníci byli v pořádku
Jinak fotka kulatého bříška je skvělá Bubba vypadá jak ostřílený matador

Ztracenko, vůbec neříkej slovo kulhání nahlas. Aby nakonec z našeho velesrazu nebylo veleprd. Ať se dá Brut okamžitě do pořádku!!!! Z naší strany to zatím vypadá slibně a žádná zranění zatím nejsou. Ale máme ještě večer trénink flyballu a celý zítřejší den v kanceláři, takže zatím není vyrháno...

13.3.2008 08:07

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Gratulujem ku krásny výsledkom z výstav Jessi a Bubovi... aj my sa chystáme s našim Teddym o necelé dva mesiace na "klubovku"...kôli mojim materským povinnostiam to bude naša aj jeho prvá výstava... včera keď som ho prečesávala ma napadlo či australák potrebuje nejakú špeciálnu predvýstavnu úpravu alebo stačí len vykúpanie a vyčesanie a celkom nemám jasno ani v správnom vystavení /postoji/...ak môžete, prosím poraďte...

13.3.2008 08:41

acd napsal(a):
Gratulujem ku krásny výsledkom z výstav Jessi a Bubovi... aj my sa chystáme s našim Teddym o necelé dva mesiace na "klubovku"...kôli mojim materským povinnostiam to bude naša aj jeho prvá výstava... včera keď som ho prečesávala ma napadlo či australák potrebuje nejakú špeciálnu predvýstavnu úpravu alebo stačí len vykúpanie a vyčesanie a celkom nemám jasno ani v správnom vystavení /postoji/...ak môžete, prosím poraďte...

Ahoj Hani! Vy máte na Slovensku klubovku? Prozradíš kde?
Já pejsany před výstavama koupu, protože jsou venku a většinou jsou jak prasata. jinak nic speiáního není potřeba. Do kruhu pejsek musí umět hezky chodit na vodítku - předvádí se v co nejrychlejším klusu aby vynikl pohyb. Dál musí umět ukazovat zuby a postoj je u ACD celkem jednoduchý - srovnají se přední nohy aby byly rovně a trochu porovnáš zadní aby vyniklo zaúhlení. Tohle je nejlepší učit úplně od štěňátka - malá Austy už je v tom profík
Mrknu po nějaké pěkné fotce v postoji, nemám totiž svoje PC tak to musím najít Ale ta fotka Jessi z Moldávie je myslím hezký postoj.

13.3.2008 08:44

oddorrinky napsal(a):
Já pejsany před výstavama koupu, protože jsou venku a většinou jsou jak prasata. jinak nic speiáního není potřeba. Do kruhu pejsek musí umět hezky chodit na vodítku - předvádí se v co nejrychlejším klusu aby vynikl pohyb. Dál musí umět ukazovat zuby a postoj je u ACD celkem jednoduchý - srovnají se přední nohy aby byly rovně a trochu porovnáš zadní aby vyniklo zaúhlení. Tohle je nejlepší učit úplně od štěňátka - malá Austy už je v tom profík
Mrknu po nějaké pěkné fotce v postoji, nemám totiž svoje PC tak to musím najít Ale ta fotka Jessi z Moldávie je myslím hezký postoj.

Tady je Jessi v postoji akorát ty přední jsou trochu zešikma, měly by být pěkně rovně

13.3.2008 08:58

oddorrinky napsal(a):
Tady je Jessi v postoji akorát ty přední jsou trochu zešikma, měly by být pěkně rovně

Já Bruta ai nemusela koupat... stačí s ním jít okolo vody a hodit mu klacík, pak je vystaráno a když by suchý, tak jsem ho jen přečísla "hrablátkem". Ale je pravda, že my nejsme nijak vystavovací a o našem postoji bych mohla psát odstrašující fejetonky ( a nejen o něm)

Helčo, jedeme v každém případě, jen asi Brut vynechá podzemí, kam měl jít s páníčkem. Nemyslím, že by mu zrovna tohle nějak moc vadilo

13.3.2008 09:42

ztracenka napsal(a):
Já Bruta ai nemusela koupat... stačí s ním jít okolo vody a hodit mu klacík, pak je vystaráno a když by suchý, tak jsem ho jen přečísla "hrablátkem". Ale je pravda, že my nejsme nijak vystavovací a o našem postoji bych mohla psát odstrašující fejetonky ( a nejen o něm)

Helčo, jedeme v každém případě, jen asi Brut vynechá podzemí, kam měl jít s páníčkem. Nemyslím, že by mu zrovna tohle nějak moc vadilo

Ztracenko, tak to ráda slyším. My do podzemí nejdeme vůbec... Jen na odpolední výlet na zříceninu. Nevíš, jestli se za den bude běhat 1 nebo 2 kola?

Co se týče potřeb na vystavování, tak náš chovatel svoje psy někdy ani nevykoupal a když rozhodčí psa posuzoval a poplácal ho na boku, občas se objevil malý obláček prachu okolo pejska. No a přesto vyhrával.

13.3.2008 10:36

oddorrinky napsal(a):

Ahoj Miška! Je to klubová výstava KCHMPP CAC,CAJC,KV a BOB dňa 10.5 2008 v Remate, moc sa v tom nevyznám, ale takto to je napísane na prihláške tak ak som niečo zle napísala tak sa ospravedlňujem k mojim obľúbenejším a navštevovanejším patria skôr skúšky z výkonu a rôzne preteky...ďakujem za fotku je tam naozaj pekučká... čo sa týka výstavného postoja sme ten nácvik trošku zameškali, ale skúsime dovtedy niečo nacvičiť...som rada aj tej nenáročnej úprave, každopádne vééééľmi pekne vám ďakujem za reakcie a od dnes začíname z nácvikom...

13.3.2008 11:27

acd napsal(a):
Ahoj Miška! Je to klubová výstava KCHMPP CAC,CAJC,KV a BOB dňa 10.5 2008 v Remate, moc sa v tom nevyznám, ale takto to je napísane na prihláške tak ak som niečo zle napísala tak sa ospravedlňujem k mojim obľúbenejším a navštevovanejším patria skôr skúšky z výkonu a rôzne preteky...ďakujem za fotku je tam naozaj pekučká... čo sa týka výstavného postoja sme ten nácvik trošku zameškali, ale skúsime dovtedy niečo nacvičiť...som rada aj tej nenáročnej úprave, každopádne vééééľmi pekne vám ďakujem za reakcie a od dnes začíname z nácvikom...

Helčo, běhat by se měli pokaždé dvě kola.... vyjímka by mohla nastat jen v případě nepřízně počasí. Na výlet půjdeme taktéž.... Bruta povede páníček, já budu mít co dělat se sebou
S naším chovatelem máš naprostou pravdu

13.3.2008 11:48

ztracenka napsal(a):
Helčo, běhat by se měli pokaždé dvě kola.... vyjímka by mohla nastat jen v případě nepřízně počasí. Na výlet půjdeme taktéž.... Bruta povede páníček, já budu mít co dělat se sebou
S naším chovatelem máš naprostou pravdu

Holky já Vám tak závidím Já vím že když budu doma tak stejně přes víkend neporodí a kdybych odjela tak určitě ano

13.3.2008 12:46

oddorrinky napsal(a):
Holky já Vám tak závidím Já vím že když budu doma tak stejně přes víkend neporodí a kdybych odjela tak určitě ano

Míšo, já teda nevím jak dlouho takovej porod trvá, ale nešlo by třeba přijet a v případě, že by to začalo tak se rychle zbalit a odjet? Nikdy jsem nic nerodila, takže možná jsem úplně mimo.

13.3.2008 15:50

acd napsal(a):

Dívala jsem se, že týden po klubovce je mezinárodka v Bratislavě. To by se nám asi líbilo s Tokyškem víc, protože to je pro nás mnohem blíž. Akorát tomu moc nerozumím. Když se podíváte na propozice, tak to jsou dvě výstavy za víkend? Rozumím tomu dobře? Nechala jsem si poslat přihlášku a tam je právě uvedeno, přihláška na jeden den a na oba dva dny.....poradíte někdo, jak to vlastně je?

13.3.2008 16:25

sonja napsal(a):
Dívala jsem se, že týden po klubovce je mezinárodka v Bratislavě. To by se nám asi líbilo s Tokyškem víc, protože to je pro nás mnohem blíž. Akorát tomu moc nerozumím. Když se podíváte na propozice, tak to jsou dvě výstavy za víkend? Rozumím tomu dobře? Nechala jsem si poslat přihlášku a tam je právě uvedeno, přihláška na jeden den a na oba dva dny.....poradíte někdo, jak to vlastně je?

Ano Soni, jsou to dvě výstavy v jeden víkend. Jedna v sobotu, druhá v neděli - to samé je pak v Blavě ještě v srpnu. Můžeš získat dva tituly v jeden víkend. Taky zvažuju jestli jet nebo ne........ Ale v sobotu pojedu asi krajskou ve Zlíně tak možná bych jela jen neděli, uvidíme...

13.3.2008 16:29

helvan1 napsal(a):
Míšo, já teda nevím jak dlouho takovej porod trvá, ale nešlo by třeba přijet a v případě, že by to začalo tak se rychle zbalit a odjet? Nikdy jsem nic nerodila, takže možná jsem úplně mimo.

To víš že jsem o tom uvažovala, ale... Co se týče starání o pejsky a koně je na chlapa spoleh v době kdy jsem na výstavách. Ale tohle na něm prostě nechci nechat, v noci spí jak dřevo a kdoví jestli by vůbec slyšel že se chystá rodit a chtít po něm aby věděl jestli ji odtekla voda nebo ne už by asi bylo nad jeho síly Takže to prostě nebudu riskovat, strašně moc se na ty prcky těším, je to něco úplně jiného než velká štěňátka. Taky strašně moc přibrala tak nevím jestli jich tam nebude více, a čím více mimin tím je porod dříve.

13.3.2008 16:58

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

U nás je pěkně hnusně, ale štěňatům to vůbec nevadí, řádí i v dešti a pak jsou jak prasata Ayers Rock je tak nádhernej že si ho asi fakt nechám

Všichni tři

13.3.2008 17:04

oddorrinky napsal(a):
U nás je pěkně hnusně, ale štěňatům to vůbec nevadí, řádí i v dešti a pak jsou jak prasata Ayers Rock je tak nádhernej že si ho asi fakt nechám

Všichni tři

Ayers Rock

13.3.2008 17:05

oddorrinky napsal(a):

Všichni tři

Australia - už nám skoro stojí uši

14.3.2008 07:50

oddorrinky napsal(a):
Australia - už nám skoro stojí uši

Míšo, ať se ti porod vydaří a štěňátka jsou zdravá!!!

14.3.2008 08:05

helvan1 napsal(a):
Míšo, ať se ti porod vydaří a štěňátka jsou zdravá!!!

Míšo, Australijka je čím dál hezčí ... teda ne že by malej byl ošklivec, ale není modrý
Držím palce, ať je čivavka v pořádku a mimča taky. Dej nám pak vědět ... jsme zvědavá na pidi mimísky

Tak holky nastal čas odjezdu. Vše máme zabalené, Brut je taky v pořádku, takže vyrážíme pro granulky a pak hurá do Slavětína. Už se na Vás těšíme

14.3.2008 08:36

ztracenka napsal(a):
Míšo, Australijka je čím dál hezčí ... teda ne že by malej byl ošklivec, ale není modrý
Držím palce, ať je čivavka v pořádku a mimča taky. Dej nám pak vědět ... jsme zvědavá na pidi mimísky

Tak holky nastal čas odjezdu. Vše máme zabalené, Brut je taky v pořádku, takže vyrážíme pro granulky a pak hurá do Slavětína. Už se na Vás těšíme

To už vyjíždíte??? My odjíždíme z Prahy ve 12:30, už se těšíme, akorát počasí asi nebude nic moc.

14.3.2008 09:23

helvan1 napsal(a):
To už vyjíždíte??? My odjíždíme z Prahy ve 12:30, už se těšíme, akorát počasí asi nebude nic moc.

Holky přeju ať Vám to výjde a užijete si super víkend! Hlavně foťte, foťte
u nás je krásně, svítí sluníčko, teploučko
Už se připravuju na porod, chystám porodnici a vše co bude potřeba, ještě půjdu koupit vyhřívanou dečku (kdyby nedej bože byl císař - čivavičky jsou pak strašně podchlazené) a plíny do porodnice a pak už jen budeme čekat jak to dopadne.

14.3.2008 10:02

oddorrinky napsal(a):
Holky přeju ať Vám to výjde a užijete si super víkend! Hlavně foťte, foťte
u nás je krásně, svítí sluníčko, teploučko
Už se připravuju na porod, chystám porodnici a vše co bude potřeba, ještě půjdu koupit vyhřívanou dečku (kdyby nedej bože byl císař - čivavičky jsou pak strašně podchlazené) a plíny do porodnice a pak už jen budeme čekat jak to dopadne.

Míšo, to budeš rodit přímo doma? Jen sama nebo za asistence veta? Máš můj obdiv

14.3.2008 12:46

helvan1 napsal(a):
Míšo, to budeš rodit přímo doma? Jen sama nebo za asistence veta? Máš můj obdiv

Ano budeme rodit samy doma, jsme holky šikovné Jen když nastane problém budu ho konzultovat s vetem telefonicky případně pofrčíme na veterinu. Když bude vše ok zvládnu feně pomoc sama, jen když nastane něco co nezvládnu musí pomoc povolanější

Aby mě ten Slavětín tak nemrzel začala mi včera nebo možná už předvčerejšky hárat Jessinka

16.3.2008 16:58

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Tak jak bylo????
Už jsem viděla prvních pár fotek a vypadá že vám vyšlo i počasí co?
Doufám že máte hromadné foto australáčků

Už jsem se dívala na další termín který by nám už měl vyjít - 30.5. až 1.6. Česká ves u Jeseníku - doufám že do toho už nic nevleze, feňule budou po hárání, Austy bude větší tam myslím že by to mohlo klapnout.

Čivavka zatím nic, takže jsem klidně mohla jet, no co už...

Austy v postoji

16.3.2008 19:03

oddorrinky napsal(a):
Tak jak bylo????
Už jsem viděla prvních pár fotek a vypadá že vám vyšlo i počasí co?
Doufám že máte hromadné foto australáčků

Už jsem se dívala na další termín který by nám už měl vyjít - 30.5. až 1.6. Česká ves u Jeseníku - doufám že do toho už nic nevleze, feňule budou po hárání, Austy bude větší tam myslím že by to mohlo klapnout.

Čivavka zatím nic, takže jsem klidně mohla jet, no co už...

Austy v postoji

Ahoj Míšo,

byla to paráda, kluci si nádherně zaběhali a my jsme si udělali licenci. Občas se trochu chytli, ale nic co by se nedalo zvládnout.
tady je jedna fotka z rozběhu

16.3.2008 19:07

helvan1 napsal(a):
Ahoj Míšo,

byla to paráda, kluci si nádherně zaběhali a my jsme si udělali licenci. Občas se trochu chytli, ale nic co by se nedalo zvládnout.
tady je jedna fotka z rozběhu

Další rozběh...

16.3.2008 19:10

helvan1 napsal(a):
Další rozběh...

Diaz a Tokýšek

16.3.2008 19:21

helvan1 napsal(a):
Diaz a Tokýšek

A ještě Brut a Gwyn

16.3.2008 19:31

helvan1 napsal(a):
A ještě Brut a Gwyn

Gwyn na lopatkách, jak jinak potrestat ACD než ho pořádně skolit a nekompromisně ho kousnout, viď Milane Avšak, někteří jedinci si musí dávat pozor na protézy, implantáty a slabé zuby...

16.3.2008 19:31

helvan1 napsal(a):
Gwyn na lopatkách, jak jinak potrestat ACD než ho pořádně skolit a nekompromisně ho kousnout, viď Milane Avšak, někteří jedinci si musí dávat pozor na protézy, implantáty a slabé zuby...

ještě ta fotka

16.3.2008 21:54

helvan1 napsal(a):
ještě ta fotka

Míšo, vše vyšlo na jedničku z hvězdičkou... počasí nám docela přálo, včera bylo krásně, jen v pátek a dneska trochu poprchávalo, ale kluci si běhy užívali na plno ( i s drobnýma bitkama o střapec a občasným pouštěním hrůzy na druhého) a my i ten zbytek. Fakt moc príma víkend se skvělýma lidičkama

Teda Helčo, to jsou nádherné fotky. .. ...kolik jste jich nakonec udělali?

17.3.2008 06:49

ztracenka napsal(a):
Míšo, vše vyšlo na jedničku z hvězdičkou... počasí nám docela přálo, včera bylo krásně, jen v pátek a dneska trochu poprchávalo, ale kluci si běhy užívali na plno ( i s drobnýma bitkama o střapec a občasným pouštěním hrůzy na druhého) a my i ten zbytek. Fakt moc príma víkend se skvělýma lidičkama

Teda Helčo, to jsou nádherné fotky. .. ...kolik jste jich nakonec udělali?

Jani, těch fotek máme asi milion Všechny vyvedenější dám na web. Pokud budete chtít nějakou ostrou, tak můžu zaslat. Uvidíme ještě co Jíra...

17.3.2008 07:45

helvan1 napsal(a):
Jani, těch fotek máme asi milion Všechny vyvedenější dám na web. Pokud budete chtít nějakou ostrou, tak můžu zaslat. Uvidíme ještě co Jíra...

Fotky super, už se těším na další jde vidět že jste si to užili A všem modrým klukům to strašně sluší

Plánujete někdo ten víkend v České Vsi???

17.3.2008 13:03

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

DNE 29.7.2008 POŘÁDÁ MOJE KÁMOŠKA MITROVSTVÍ REPUBLIKY ACD V AGILITY

pokud znáte někoho kdo s ACD agility běhá rozšiřte prosím tuto informaci ať je počet ACD co největší!

Bude se konat na Moravě asi ve Zlechově.

17.3.2008 14:06

oddorrinky napsal(a):

pokud znáte někoho kdo s ACD agility běhá rozšiřte prosím tuto informaci ať je počet ACD co největší!

Já doufám, že pojedeme, snad se nic nestane Fakt to byl skvělý víkend

Helčo, už se moc těším na fotky, jestli jsou tak povedené jako tyhle, tak budu chtít všechny

17.3.2008 18:57

ztracenka napsal(a):
Já doufám, že pojedeme, snad se nic nestane Fakt to byl skvělý víkend

Helčo, už se moc těším na fotky, jestli jsou tak povedené jako tyhle, tak budu chtít všechny

Povedené nevím, ale některé jsou rozhodně mají reportážní charakter. Máme tam taky pár foto jak "domlouváš" Brutovi. Škoda, že k tomu není zvukový záznam. Pokusím se dát fotky na web co nejdříve, ale mám teď velkej fofr, takže to vidím tak na středu.

17.3.2008 20:22

helvan1 napsal(a):
Povedené nevím, ale některé jsou rozhodně mají reportážní charakter. Máme tam taky pár foto jak "domlouváš" Brutovi. Škoda, že k tomu není zvukový záznam. Pokusím se dát fotky na web co nejdříve, ale mám teď velkej fofr, takže to vidím tak na středu.

A jéje... mám se červenat? ... to si zase doma vyposlechnu něco od dětí

17.3.2008 20:53

ztracenka napsal(a):
A jéje... mám se červenat? ... to si zase doma vyposlechnu něco od dětí

Právě jsem koukala na propozice k sobotní výstavě, kdy posuzuje Broukal , celkem je přihlášených 18 australáků, kdy fen je 7 a psů 11.
Feny - třída mladých 4, třída otevřená 2, šampion 1
Psi - dorost 1 , mezitřída 1, třída mladých 3, třída otevřená 4, šampion 2
Vážně uvažuju, že se pojedu kouknout ... uvidím, jaké bude počasí a jestli mi něco pojede

18.3.2008 07:01

ztracenka napsal(a):
Právě jsem koukala na propozice k sobotní výstavě, kdy posuzuje Broukal , celkem je přihlášených 18 australáků, kdy fen je 7 a psů 11.
Feny - třída mladých 4, třída otevřená 2, šampion 1
Psi - dorost 1 , mezitřída 1, třída mladých 3, třída otevřená 4, šampion 2
Vážně uvažuju, že se pojedu kouknout ... uvidím, jaké bude počasí a jestli mi něco pojede

Už jsem na to taky hleděla
Škoda že je to pro mě daleko, byla bych na posuzování pana Broukala zvědavá, myslím že bude hodný
Kdybys jela určitě pro mě podchyť nějaké výsledky. Jsem mít zvědavá jak opice

Až budete na stránkách něco z coursingu dejte vědět ať se můžu podívat...

18.3.2008 07:26

oddorrinky napsal(a):
Už jsem na to taky hleděla
Škoda že je to pro mě daleko, byla bych na posuzování pana Broukala zvědavá, myslím že bude hodný
Kdybys jela určitě pro mě podchyť nějaké výsledky. Jsem mít zvědavá jak opice

Až budete na stránkách něco z coursingu dejte vědět ať se můžu podívat...

Viděla jsem Broukala posuzovat a příliš mě nenadchnul. Měla jsem pocit, že má v oblibě tlusté psy a posoudil na V1 psa, který rozhodně nebyl modrý, protože mu skrz celou srst dost prosvítala červená. Tento rozhodčí posuzuje asi tak 15 plemen a to dost různorodých...

Já na tu výstavu snad dorazím...

18.3.2008 07:56

helvan1 napsal(a):
Viděla jsem Broukala posuzovat a příliš mě nenadchnul. Měla jsem pocit, že má v oblibě tlusté psy a posoudil na V1 psa, který rozhodně nebyl modrý, protože mu skrz celou srst dost prosvítala červená. Tento rozhodčí posuzuje asi tak 15 plemen a to dost různorodých...

Já na tu výstavu snad dorazím...

Právě jsem se koukalana rozpis kruhů na klubovku v MB. Je přihlášených 29ACD (13psů a 16fen). Tolik psisek pohromadě, už se tedy fakt těším. Posuzovat bude Marie Marušková.

Ohledně víkendovky s MSC. My nejedeme, protože máme se cvičákem obranářský víkend a už to mám zaplacené. Tak si to tam užijte bez nás

18.3.2008 09:44

sonja napsal(a):
Právě jsem se koukalana rozpis kruhů na klubovku v MB. Je přihlášených 29ACD (13psů a 16fen). Tolik psisek pohromadě, už se tedy fakt těším. Posuzovat bude Marie Marušková.

Ohledně víkendovky s MSC. My nejedeme, protože máme se cvičákem obranářský víkend a už to mám zaplacené. Tak si to tam užijte bez nás

S Broukalem máme zkušenost... posuzoval nás v Praze..... Brut se mu moc líbil, jen ta výška na horní hranici mu dovolila dát jen VD. Před náma byl jeden tlouštík s V
Pokud pojedu, tak si určitě výsledky zapíšu a dám je sem
Přemýšlím, že bych se jela kouknout na klubovku.... kdy se koná?

Soni, však budeš mít z první ruky info, jak víkendovka probíhala.... teda pokud se tam dostaneme.
Večer jsem koukala, že Brut kulhá na levou přední tlapku ... to je ta, co jí měl zaseknutou v košíku hned při prvním běhu .... mezi prstama má pořádný šlic a vydatně si to líže. Takže jsme mu nohu vydezinfikovala, namazala mastí a hlídám ho.... no a babča se v naší nepřítomnosti tak dokonala vylizovala, že má vyhlodaný celý stehno.... taky jsem provedla dezinfekci a chodí ( teda spíš nechodí) zamotaná v obinadle.

18.3.2008 10:32

sonja napsal(a):

jo, jo na klubovce je super počet ACD
Soňo budu ráda za výsledky

18.3.2008 10:34

oddorrinky napsal(a):
jo, jo na klubovce je super počet ACD
Soňo budu ráda za výsledky

Jo a klubovka je 29.3.

No on je Brut opravdu obřík

Nám by ten víkend měl vpohodě vyjít, doufám..............

A Brutíkovi i babči přeju brzké uzdravení!!!

18.3.2008 11:55

oddorrinky napsal(a):
Jo a klubovka je 29.3.

No on je Brut opravdu obřík

Nám by ten víkend měl vpohodě vyjít, doufám..............

A Brutíkovi i babči přeju brzké uzdravení!!!

Míšo děkuji, právě se tu chytám za hlavu ... příští víkend mám mužskýho v práci, tím pádem netuším, jak se na klubovku dostat, do toho dorazí ségra s čubinou a v neděli bych se měla nějak dopravit na závody do Kralup.

Děkujeme za přání... Brut je v pohodě, holt mastičku přežije, ale babča děsně prudí a sundavá si tričko se spoďárama, který jsem jí navlíkla

18.3.2008 15:38

ztracenka napsal(a):
Míšo děkuji, právě se tu chytám za hlavu ... příští víkend mám mužskýho v práci, tím pádem netuším, jak se na klubovku dostat, do toho dorazí ségra s čubinou a v neděli bych se měla nějak dopravit na závody do Kralup.

Děkujeme za přání... Brut je v pohodě, holt mastičku přežije, ale babča děsně prudí a sundavá si tričko se spoďárama, který jsem jí navlíkla

Fotky ze Slavětína jsou na webu: Povídání až později...

http://diaz.rajce.idnes.cz/cour sing_slavetin_14.3.2008/

18.3.2008 16:10

helvan1 napsal(a):
Fotky ze Slavětína jsou na webu: Povídání až později...

http://diaz.rajce.idnes.cz/cour sing_slavetin_14.3.2008/

Helčo, fotky jsou nádherné... jedna lepší než druhá
Předej velký dík fotografovi

18.3.2008 17:00

ztracenka napsal(a):

Fotky super, já Vám tak závidím, snad ten další víken už vyjde... Hlavně společné fotky jsou perfektní.

A co Tokyšek jak ho bavilo běhání?

18.3.2008 18:13

ztracenka napsal(a):

ztracenko, závod v Kralupech se běží v sobotu 29.3.. V neděli běží bezpapíráci...

Míšo: Tokýšek běžel nádherně. Motivace a soustředěnost mu nechyběla. Akorát ten močák to občas nevydržel a Tokýšek to musel rychle \"vyřešit\" Soňa se taky dobře proběhla

19.3.2008 08:41

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Tak kdo budete v Praze na výstavě můžete vidět i Antíka - ANTWERPA od Dorrinky! Není sice přihlášený, ale jezdí všude se svým kámošem ABLE Kazari Toyo - Ken. Takže když uvidíte modrého australáka (bude ve třídě mladých) a u něj červené štěňátko - to je Antík. Taky ho poznáte podle velkých uší

19.3.2008 08:53

oddorrinky napsal(a):
Fotky super, já Vám tak závidím, snad ten další víken už vyjde... Hlavně společné fotky jsou perfektní.

A co Tokyšek jak ho bavilo běhání?

Helčo, fotky jsou opravdu super Pochvala Pavlovi a samo velké poděkování

Míšo, Tokra se snažil. Nejdřív střapeček spíše odháněl od paničky a když se dostal do bezpečné vzdálenosti, přestal ho zajímat. Ale když jsem běžela s ním a povzbuzovala ho, uběhl celé kolo. Druhý den už to bylo o poznání lepší, ale stejně byly ty točící se kladky a fotograf Jíra za překážkou kolikrát zajímavější .....no a vyvenčit se na dráze přece musí......ale je fakt že já se proběhla parádně.... a Tokyšek vždy krásně zakiloval...

19.3.2008 10:01

helvan1 napsal(a):
ztracenko, závod v Kralupech se běží v sobotu 29.3.. V neděli běží bezpapíráci...

Míšo: Tokýšek běžel nádherně. Motivace a soustředěnost mu nechyběla. Akorát ten močák to občas nevydržel a Tokýšek to musel rychle \"vyřešit\" Soňa se taky dobře proběhla

Závod se běží v sobotu? Jsem si to blbě poznamenala, ale tím je vyřešen problém s klubovkou. Jen jsem domlouvala odvoz na neděli .... ach jo, to ze mně zase budou mít radost

Tokyšek běžel čím dál líp, sice kontroloval paničku, jestli taky umí "chytat střapeček", ale pokaždé doběhl do cíle a krásně si ho ulovil. Jen Soňa naběhala za víkend maraton

Pokud v sobotu dorazím na výstavu ( holt překopávám kompletně celé Velikonoce, když klubovku nezvládnu), tak Antíka okouknu stejně jako všechny ostatní.

19.3.2008 11:21

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Soňo chtěla jsem se jen zeptat na co s Tokyškem stopuješ? Já jsem dělala zatím asi jen tři stopy na syrové masíčko, ale že by to pro ni byla nějaká zábratná motivace se říct nedá. Ale zase je pravda že syrové dostává denně tak ji to asi nepřijde moc vzácné

19.3.2008 14:56

oddorrinky napsal(a):
Soňo chtěla jsem se jen zeptat na co s Tokyškem stopuješ? Já jsem dělala zatím asi jen tři stopy na syrové masíčko, ale že by to pro ni byla nějaká zábratná motivace se říct nedá. Ale zase je pravda že syrové dostává denně tak ji to asi nepřijde moc vzácné

Míšo, Tokra je naprostý pažravec, takže i motivace na stopě nemusí být tak velká. Stopy s ním dělám už asi dva měsíce cca 2x týdně. Na stopě má většinou vařenou zvěřinu (máme jednu super masnu s odřezkama - 1kg za 5Kč) nakrájené na pidi kousky. Zkoušela jsem i kuřecí párek, ale ten moc voněl a připadalo mi, že Tokyš více táhnul dopředu (no a samozřejmě vynechat před stopou jednu dávku žrádla, aby byl trochu hladný). Jinak začínali jsme šlapat čtverce cca 0,5x0,5m, teď už jsem z něj vyšla obloučky a mu dělám cca 100šlápot. Zkoušela jsem dávat i granulky, ale na ty mi kašlal (i když stopu vypracoval). Takže jsme se vrátili zpět k masiku. Jinak syrové maso nedávám psům vůbec. Ale Tokra je na stopu fakt natěšený, táhne mi už i k cedulce, když mu nasadím stopovačku a řeknu že bude stopička.....
Při poslušnosti je prckovi skoro fuk co baští, tam žere jako pamlsek i granule (mám v pamlskovnici mix masa, psích dobrůtek i granulek). Tokra je fakt abnormálně žravý a to je na výcvik fakt velká výhoda....

20.3.2008 08:44

sonja napsal(a):
Míšo, Tokra je naprostý pažravec, takže i motivace na stopě nemusí být tak velká. Stopy s ním dělám už asi dva měsíce cca 2x týdně. Na stopě má většinou vařenou zvěřinu (máme jednu super masnu s odřezkama - 1kg za 5Kč) nakrájené na pidi kousky. Zkoušela jsem i kuřecí párek, ale ten moc voněl a připadalo mi, že Tokyš více táhnul dopředu (no a samozřejmě vynechat před stopou jednu dávku žrádla, aby byl trochu hladný). Jinak začínali jsme šlapat čtverce cca 0,5x0,5m, teď už jsem z něj vyšla obloučky a mu dělám cca 100šlápot. Zkoušela jsem dávat i granulky, ale na ty mi kašlal (i když stopu vypracoval). Takže jsme se vrátili zpět k masiku. Jinak syrové maso nedávám psům vůbec. Ale Tokra je na stopu fakt natěšený, táhne mi už i k cedulce, když mu nasadím stopovačku a řeknu že bude stopička.....
Při poslušnosti je prckovi skoro fuk co baští, tam žere jako pamlsek i granule (mám v pamlskovnici mix masa, psích dobrůtek i granulek). Tokra je fakt abnormálně žravý a to je na výcvik fakt velká výhoda....

fotky od Jírovic jsou na webu www.lassie.cz

20.3.2008 10:21

helvan1 napsal(a):

Jsem se koukala už včera večer a Brut tam má pár fakt povedených. A i na Tokrových jde vidět, jak valil za střaečkem
Jinak budeme mít povídání v Tlapkách (včera jsem posílala článek Báře)

20.3.2008 10:22

helvan1 napsal(a):

Brut a Gwyn

20.3.2008 14:24

sonja napsal(a):
Brut a Gwyn

Konečně jsem se dokopala k tomu, že jsem těch našich pár fotek hodila na net. Je tam hlavně sobotní večer....
http://sonaplo.rajce.idnes.cz/2008_03_cou rsing_Slavetin/

20.3.2008 14:58

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Tak už máme čivavičky - kluka a holku, ještě byla holka, ale tu už se mi nepodařilo oživit Musela jsem je z ní pořádně tahat a kluka oživovat, ale super, hlavně že jsme nemusely na císař a mimča i Beyla jsou ok.

20.3.2008 15:21

oddorrinky napsal(a):
Tak už máme čivavičky - kluka a holku, ještě byla holka, ale tu už se mi nepodařilo oživit Musela jsem je z ní pořádně tahat a kluka oživovat, ale super, hlavně že jsme nemusely na císař a mimča i Beyla jsou ok.

Konečně jsem doma.... snad mám ty nejhorší vyšetření za sebou a budu mít na pár dní klid.
Míšo, gratuluju k narození štěňátek, hlavně, že je mamča v pořádku a povedlo se ti oživit klučíka Dej sem pak nějakou fotku ( nejlépe srovnávací, bych ráda viděla, jak jsou veliká), prosím

Helčo, jukla jsem ráno před odjezdem a musím říct, že jsou od Jíry opět fotky moc povedený
Soni, krásně vyšly fotky z procházky i večerní
Já těch našich pár fotek mám ještě ve foťáku ... jsem ostuda, ale nestíhala jsem tentokrát vůbec nic. Článek mám rozepsaný, tak snad ho do večera dodělám a včas Barče pošlu

20.3.2008 19:40

oddorrinky napsal(a):

Míšo, móóóc gratulujeme. Určo sem dej nějakou fotečku!!

20.3.2008 20:45

helvan1 napsal(a):
Míšo, móóóc gratulujeme. Určo sem dej nějakou fotečku!!

Helčo, jestli se nic nesemele, tak mám odvoz do Kralup ... sice zase bude muset odjet a dorazí až někdy odpoledne, ale i za tuhle cenu jsem spokojená

21.3.2008 08:11

ztracenka napsal(a):
Helčo, jestli se nic nesemele, tak mám odvoz do Kralup ... sice zase bude muset odjet a dorazí až někdy odpoledne, ale i za tuhle cenu jsem spokojená

Jani, tak to je super! B udeme se na vás těšit s Diázkem. Zítra dorazíš? Já tam pojedu tak na 8:00. Sice dneska máme nějakou akcičku, ale asi budu řidič, tak bych to mohla zvládnout

21.3.2008 10:11

helvan1 napsal(a):
Jani, tak to je super! B udeme se na vás těšit s Diázkem. Zítra dorazíš? Já tam pojedu tak na 8:00. Sice dneska máme nějakou akcičku, ale asi budu řidič, tak bych to mohla zvládnout

Zítra určitě dorazím ( překopala jsem odjezd na chatu a další akcičky), chtěla bych vyjíždět v sedm od nás, takže snad by jsem mohla být na místě okolo půl deváté ( ovšem pojedu bez Bruta, toho Martin rovnou odveze do chaty)

21.3.2008 10:43

ztracenka napsal(a):
Zítra určitě dorazím ( překopala jsem odjezd na chatu a další akcičky), chtěla bych vyjíždět v sedm od nás, takže snad by jsem mohla být na místě okolo půl deváté ( ovšem pojedu bez Bruta, toho Martin rovnou odveze do chaty)

Helčo, mohla bych tě poprosit o vypálení fotek na cdéčko? Vybrala bych nějaké a dala ti vědět čísla?

21.3.2008 12:40

ztracenka napsal(a):
Helčo, mohla bych tě poprosit o vypálení fotek na cdéčko? Vybrala bych nějaké a dala ti vědět čísla?

Jasně, ale vypálím ti všechno, bude to pro mě jednodušší

21.3.2008 13:37

helvan1 napsal(a):
Jasně, ale vypálím ti všechno, bude to pro mě jednodušší

Díky, nevadí... alespoň nebudu muset u žádné váhat

22.3.2008 17:52

sonja napsal(a):

Soni to má šdobré že je pažravec, Austy je spíš po Jessi - ta je nežravec. Třeba po Bubbouvi pak budou žravci - on je šílenej nenažranec
Samozřejmě dávku krmení před stopou vynechávám, ale stejně ji to moc nemůže.
Já teda takovýmhle postupem stopy neučím jako ty - osvědčilo se ti to?
Já dělám rovné třeba 30 - 50 kroků, pak postupně přidávám obloučky.
Jako Austy tu stopu taky vypracuje, ale není to to co bych si představovala - ten zájem o stopu.
Ale času dost, naučila jsem stopovat všechny své psy tak naučím i Austy - snad!

22.3.2008 17:56

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Tak jsem bojovala o život čivavího kluka, ale beznadějně. Přestal chctít cucat, tak jsem krmila stříkačkou každé dvě hodiny, ale dnes to vzdal. Takže nám zůstala akorát holčička, ale ta se drží tak snad to bude dobré.
Foto bohužel nemám žádné, protože jsem musela dát opravit foťák.

22.3.2008 17:57

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Byl jste někdo na té výstavě??? Máte výsledky???

22.3.2008 19:14

oddorrinky napsal(a):
Byl jste někdo na té výstavě??? Máte výsledky???

Míšo, byly jsme tam s Janou. Výsledky si opisovala přímo do katalogu, takže je sem určitě dá co nejdříve Čivavích miminek je mi líto, alespoň to jedno, že zůstalo...

22.3.2008 19:22

helvan1 napsal(a):
Míšo, byly jsme tam s Janou. Výsledky si opisovala přímo do katalogu, takže je sem určitě dá co nejdříve Čivavích miminek je mi líto, alespoň to jedno, že zůstalo...

Tak super! A jak se ti líbilo posuzování a australáčci???

23.3.2008 12:45

oddorrinky napsal(a):

Ahojte děvčata. Tak jsem právě našla tuhle správnou stránku o acd.Bloudila jsem někde v jiné diskusi, ale tady už jsem správně. Takže znovu...... Já se jmenuji Ivana a máme doma australandu Ebinku.S Míšou os Jessinky se už známe ze závodů u nás ve Zlíně, tak snad se někdy potkáme i s váma. Máme to štěstí mít ve Zlíně i své dvě sestry a s mamčou a další ségrou se potkáváme na závodech v agility.Jen ta chlapská složka nám tady chybí, aby měly holky rozptýlení S Ebčou na výstavy nechodíme. Jsme malinko nestandartní ,ale za to si to vynahrazujeme v jiných aktivitách. Některé z vás se mi už na stránky ozvaly. Měla jsem fakt radost.Tady ještě pár foteček.papa

23.3.2008 12:46

abbey napsal(a):
Ahojte děvčata. Tak jsem právě našla tuhle správnou stránku o acd.Bloudila jsem někde v jiné diskusi, ale tady už jsem správně. Takže znovu...... Já se jmenuji Ivana a máme doma australandu Ebinku.S Míšou os Jessinky se už známe ze závodů u nás ve Zlíně, tak snad se někdy potkáme i s váma. Máme to štěstí mít ve Zlíně i své dvě sestry a s mamčou a další ségrou se potkáváme na závodech v agility.Jen ta chlapská složka nám tady chybí, aby měly holky rozptýlení S Ebčou na výstavy nechodíme. Jsme malinko nestandartní ,ale za to si to vynahrazujeme v jiných aktivitách. Některé z vás se mi už na stránky ozvaly. Měla jsem fakt radost.Tady ještě pár foteček.papa

v lese

23.3.2008 12:47

abbey napsal(a):

u koní

23.3.2008 12:48

abbey napsal(a):

agilit tábor

23.3.2008 12:49

abbey napsal(a):

obrana

23.3.2008 12:50

abbey napsal(a):

obrana

23.3.2008 12:51

abbey napsal(a):

portrét

23.3.2008 13:05

oddorrinky napsal(a):

Míšo, posuzování slovy "No comment". Můj negativní názor na výstavy to akorát utvrdilo... Neznám úroveň posudků v zahraničí, ale v ČR to stojí za prd.
Ale dobře jsem si pokecala s našim chovatelem a s Jančou

Abbey: Bezva, tak tě tady ještě jednou vítáme!!
Jinak jsem uvažovala nad tím železným psem a asi do toho půjdeme. Přihlásím Diaze s mojí švagrovou, která je velký sportovec a nebude to Diázkovi kazit, na rozdíl ode mně. Já jim budu dělat podpůrný tým. Doufám, že to spolu zvládnou. Tak se tam určitě potkáme

23.3.2008 13:35

helvan1 napsal(a):
Míšo, posuzování slovy "No comment". Můj negativní názor na výstavy to akorát utvrdilo... Neznám úroveň posudků v zahraničí, ale v ČR to stojí za prd.

Jinak jsem uvažovala nad tím železným psem a asi do toho půjdeme. Přihlásím Diaze s mojí švagrovou, která je velký sportovec a nebude to Diázkovi kazit, na rozdíl ode mně. Já jim budu dělat podpůrný tým. Doufám, že to spolu zvládnou. Tak se tam určitě potkáme

Ahoj Tak já měla s Alfem štěstí právě u toho Broukala, ale kdyby posuzoval někdo jinej tak by jsme to měli asi špatný... Broukal má Alfa tatínka, Devil in Red, a tak tu výšku moc neřešil, protože Devil je taky prý na hranici moc tlusté psy nemusí, protože nám rovnou říkal, že si v dospělosti máme dát pozor na váhu, ale že Alf je ještě malej tak že se to spraví, dostali jsme VN1 a já jsem ráda, protože mi neznechutil hned první výstavu Antverpku jsme viděli, ale ona se Alfa bála a chtělaa ho sice čuchat, ale ona sama už se nedala

23.3.2008 13:40

helvan1 napsal(a):

To je fakt supr, že pojedete na Železného psa já jsem taky jen doprovod. Zvládla bych plavání i kolo, ale běh teda néééé Dcera dělá basket, tak má malinko natrénováno a s Ebčou jim to vloni šlo.

23.3.2008 13:42

jejdajaja napsal(a):
Ahoj Tak já měla s Alfem štěstí právě u toho Broukala, ale kdyby posuzoval někdo jinej tak by jsme to měli asi špatný... Broukal má Alfa tatínka, Devil in Red, a tak tu výšku moc neřešil, protože Devil je taky prý na hranici moc tlusté psy nemusí, protože nám rovnou říkal, že si v dospělosti máme dát pozor na váhu, ale že Alf je ještě malej tak že se to spraví, dostali jsme VN1 a já jsem ráda, protože mi neznechutil hned první výstavu Antverpku jsme viděli, ale ona se Alfa bála a chtělaa ho sice čuchat, ale ona sama už se nedala

To je Atnuška a Able Kazari pán říkal, že je Able hooodně ostrý a prý i na lidi, hodně si hlídá svoje stádo prý až přehnaně... když byl Able v kruhu tak jsme museli jít s Alfem od Antwerpy, protože ona na Alfa pořád blafala a Able se nemohl soustředit a pořád na ní volal

23.3.2008 13:48

oddorrinky napsal(a):

Bude to mistrovství ACD v agility určitě na konci září ve Zlechově u Uherského Hradiště.Propozice budou na stránkách klubu agility.

23.3.2008 13:51

jejdajaja napsal(a):
To je Atnuška a Able Kazari pán říkal, že je Able hooodně ostrý a prý i na lidi, hodně si hlídá svoje stádo prý až přehnaně... když byl Able v kruhu tak jsme museli jít s Alfem od Antwerpy, protože ona na Alfa pořád blafala a Able se nemohl soustředit a pořád na ní volal

A to je Agent Kazari, s jeho páníčkem a jeho mamčou jsem se tam skamarádila a byla tam vlastně s nima a Agent je príma pesan moc fotek nemáme, protože máma moc nefotila a hlavně mi nenafotila žádný jiný psi než Alfa, Antwerpu a Agenta

23.3.2008 15:09

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Ahoj Ivanko!!! Vítám tě tady! Jak se daří???

Pro JejdajajuAntwerp - není holčička, ale chlapeček!!! A na majitelích mě trošku štve že nechávají Ableho štěkat jak chce a ani ho neokřiknou a Antík se to pak všechno učí od něho

A kde jsou ty výsledky???

Ještě k výšce ACD - myslím že někteří rozhodčí hodně tolerují výšku nad povolenou mez, podle mě by se měl standard dodržovat ať už směrem nahoru nebo dolů, od toho tady přece je. Samozřejmě pár cm nahoru nebo dolů se dá tolerovat, když má pes jinak vše co má mít. Takže v tomto s panem Broukalem souhlasím... Jinak uvítám další vaše postřehy s posuzování

A co ty výsledky???

23.3.2008 15:22

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Ještě chci poprosit kdyby jste náhodou věděli o někom kdo by chtěl belgického ovčáka malinois. Mám doma posledního pejska a bohužel se na něj nikdo neozývá, mě doma nevadí, ani o krmení mi nejde, ale potřeboval by někoho kdo by se mu věnoval. Cvičím s maliňačkou, Austy a více se věnuji Ayerskovi a na něj už čas jaksi nezbývá
Kdyby jste náhodou věděli byla bych ráda, ale někdo solidní, zase se ho jen tak zbavit nechci aby skončil kdo ví kde, to raději ať zůstane doma... Klidně ho dovezu i do Prahy, kdyby to pro někoho bylo daleko

23.3.2008 15:29

oddorrinky napsal(a):

Pro JejdajajuAntwerp - není holčička, ale chlapeček!!! A na majitelích mě trošku štve že nechávají Ableho štěkat jak chce a ani ho neokřiknou a Antík se to pak všechno učí od něho

Ještě k výšce ACD - myslím že někteří rozhodčí hodně tolerují výšku nad povolenou mez, podle mě by se měl standard dodržovat ať už směrem nahoru nebo dolů, od toho tady přece je. Samozřejmě pár cm nahoru nebo dolů se dá tolerovat, když má pes jinak vše co má mít. Takže v tomto s panem Broukalem souhlasím... Jinak uvítám další vaše postřehy s posuzování

A co ty výsledky???

to Míša:
jéééé...a já pořád koukala mezi nožičky a nic jsem neviděla tak jsem si myslela, že je to holčička

no, já bych chtěla Alfa uchovnit, ale má už 52-53 cm v kohoutku tak nevím jestli bych měla

a k posudku: korektní hlava, oko, uši, atd, Broukal říkal, že je zřejmě trochu delší než je normál, ale že se ještě uvidí časem (možná že delší je a to už se nespraví pokud nevyroste do výšky a to už nesmí), pěkný pohyb, trochu strmější rameno a ještě nemá pevná záda, ale to taky dohoní věkem...jinak si máme dávat pozor na tu váhu, ale celkově se mu asi líbil snad i bez protekce, že máme vlastně jeho štěně, to bych nerada výsledky nevím, protože já čekala jen na to jak dopadne Agent a frčela jsem domů za dětma a Agent byl v třídě mladých a byl 3. za Able Kazari a Eldorádo Elbrus Blue Heeler, ale kdo z nich byl lepší to taky nevím - jsem měla plnou hlavu našeho posudku

23.3.2008 15:36

oddorrinky napsal(a):
Ještě chci poprosit kdyby jste náhodou věděli o někom kdo by chtěl belgického ovčáka malinois. Mám doma posledního pejska a bohužel se na něj nikdo neozývá, mě doma nevadí, ani o krmení mi nejde, ale potřeboval by někoho kdo by se mu věnoval. Cvičím s maliňačkou, Austy a více se věnuji Ayerskovi a na něj už čas jaksi nezbývá
Kdyby jste náhodou věděli byla bych ráda, ale někdo solidní, zase se ho jen tak zbavit nechci aby skončil kdo ví kde, to raději ať zůstane doma... Klidně ho dovezu i do Prahy, kdyby to pro někoho bylo daleko

A máš pravdu v tom, že Antwerp ňafe skoro neustále tedy i bez Ableho a pán ho okřiknul až když já jsem syčela na Alfa, aby pořád neřval, že neslyším ani slovo tak se trochu oba uklidnili Able přišel s košíkem, který mu pak byl odstraněn a byl v klidu - Antík je moc pěknej pes

Taky jsem si všimla, že má Antwerp zvláštní barvu - je červenej a na zádech mi přišlo, že má z části trochu modrej vršek nevím jestli to je vidět na těch fotkách?

23.3.2008 15:38

oddorrinky napsal(a):

A co ty výsledky???

Ahojky Míšo. Čekala jsem tě ve Zlíně na Mladcové na závodech v obraně a poslušnosti? Byla jsem s Ebinkou jen kuknout a povzbudit naše stájové kolegy z Argusu. Jeden byl druhá a jeden třetí. Asi jsme dobře fandilii Když jsem si tak četla tu startovku a viděla samé ovčouny a maliny, tak jsem si řekla, že nepudem. Přeci nebudeme čtvrtí nééé???
Pár fotek ze závodů mám i na stránkách.papa
www.abbey.estranky.cz

23.3.2008 15:47

abbey napsal(a):
Ahojky Míšo. Čekala jsem tě ve Zlíně na Mladcové na závodech v obraně a poslušnosti? Byla jsem s Ebinkou jen kuknout a povzbudit naše stájové kolegy z Argusu. Jeden byl druhá a jeden třetí. Asi jsme dobře fandilii Když jsem si tak četla tu startovku a viděla samé ovčouny a maliny, tak jsem si řekla, že nepudem. Přeci nebudeme čtvrtí nééé???
Pár fotek ze závodů mám i na stránkách.papa
www.abbey.estranky.cz

Byla jsem nahlášená, ale bojovala jsem o život čivavího klučíka, ale bohužel zbytečně
Takže snad příště - chystám se do Zlína ZOP s Jessi a ZPU 1 s malinou, tak třeba tam
A snad se máš přijet podívat na koně ne???

23.3.2008 15:54

jejdajaja napsal(a):
to Míša:
jéééé...a já pořád koukala mezi nožičky a nic jsem neviděla tak jsem si myslela, že je to holčička

no, já bych chtěla Alfa uchovnit, ale má už 52-53 cm v kohoutku tak nevím jestli bych měla

a k posudku: korektní hlava, oko, uši, atd, Broukal říkal, že je zřejmě trochu delší než je normál, ale že se ještě uvidí časem (možná že delší je a to už se nespraví pokud nevyroste do výšky a to už nesmí), pěkný pohyb, trochu strmější rameno a ještě nemá pevná záda, ale to taky dohoní věkem...jinak si máme dávat pozor na tu váhu, ale celkově se mu asi líbil snad i bez protekce, že máme vlastně jeho štěně, to bych nerada výsledky nevím, protože já čekala jen na to jak dopadne Agent a frčela jsem domů za dětma a Agent byl v třídě mladých a byl 3. za Able Kazari a Eldorádo Elbrus Blue Heeler, ale kdo z nich byl lepší to taky nevím - jsem měla plnou hlavu našeho posudku

52 - 53cm není ještě zase tak moc, záleží jak ještě vyroste

A jestli je dlouhej to musíš vědět sama, ale můžeš to lehce zjistit. ACD má mít poměr kohoutkové výšky k délce 9:10, tzn. že by měl být trošičku delší než je jeho kohoutková výška - přesně ze standardu je to takhle : délka trupu od špičky hrudní kosti v rovné linii k hrbolku kosti sedací je větší než kohoutková výška v poměru 10 ku 9.

Že Able vyhrál už vím - dokončil českého juniorachampiona!

A dál - co rozhodčí to jinej názor, u jednoho vyhraje ten a u jiného bude poslední a u dalšího to bude zas úplně jinak! Takže tak

23.3.2008 15:57

jejdajaja napsal(a):
A máš pravdu v tom, že Antwerp ňafe skoro neustále tedy i bez Ableho a pán ho okřiknul až když já jsem syčela na Alfa, aby pořád neřval, že neslyším ani slovo tak se trochu oba uklidnili Able přišel s košíkem, který mu pak byl odstraněn a byl v klidu - Antík je moc pěknej pes

Taky jsem si všimla, že má Antwerp zvláštní barvu - je červenej a na zádech mi přišlo, že má z části trochu modrej vršek nevím jestli to je vidět na těch fotkách?

On je Antík jako chameleon - napřed byl flekatej a teď se mu dělá na zádech modrá - jsou to takové černé chlupy sem tam - jsem zvědavá jestli mu to zůstane nebo ne.
Třeba v Brně v únoru byla červená fena která měla "modrej" trup, ale podle mě by ACD takto zbarvenej být neměl...

23.3.2008 15:59

oddorrinky napsal(a):
Byla jsem nahlášená, ale bojovala jsem o život čivavího klučíka, ale bohužel zbytečně
Takže snad příště - chystám se do Zlína ZOP s Jessi a ZPU 1 s malinou, tak třeba tam
A snad se máš přijet podívat na koně ne???

To je mi líto se štěňátkem...... Budete v Ostravě na výstavě 12.4. ? Chci jet na čumendu.

23.3.2008 16:01

abbey napsal(a):
To je mi líto se štěňátkem...... Budete v Ostravě na výstavě 12.4. ? Chci jet na čumendu.

jo, jo mám nahlášené tři ACD a celkem je jich tam pět Tak budu v převaze

23.3.2008 16:03

abbey napsal(a):

obrana v lese

23.3.2008 16:05

oddorrinky napsal(a):
jo, jo mám nahlášené tři ACD a celkem je jich tam pět Tak budu v převaze

JSEM NA NĚ MOOOC ZVĚDAVÁ!!!!!!!

23.3.2008 17:59

oddorrinky napsal(a):

A co ty výsledky???

22.3.2008 – MVP Praha

Posuzoval: P. Broukal

Psi – tř.dorost
Alf Kelišová z Kelišů – VN1

Psi – tř. Mladých
Agent Kazari Toyo-Ken – VD3
Able Kazari Toyo-Ken – V1,CAJC, kvalifikace Cruft´s 2009
....splněno Český Junioršampion
Eldorádo Elbru Blue Heelet – V2

Psi – mezitřída
Edionýs Elbrus Blue Heeler – V1,CAC, r-CACIB

Psi – tř. Otevřená
Hobart Bullit Star – V2, res.CAC
Windwarrior´s Blue Cidabro – V1, CAC..... splněno Český šampion
Flash Shaggy Cinderella´s Ranch – nenastoupil
Bastian Gold Florén – V3

Psi – tř. Šampionů
Aberdeen Red Candem Dog – V1, CAC, CACIB, kvalifikace Cruft´s 2009
Elbrus Blue Heeler – V2, res.CAC

Feny – tř. Mladých
Aginella-Blue Green Ranch – V3
Lizard Lass Cidabro – V2
Miss Aussie Cidabro - V1,CAJC, kvalifikace Cruft´s 2009, BOB
Melbourne Beauty Cidabro – V4

Feny – tř.otevřená
Cherie Cheryl Bullit Star - V1, CAC, CACIB, kvalifikace Cruft´s 2009
Babety Red Sky Cinderella´s Ranch - V1,CAC, r-CACIB

Feny tř. Šampionů
Blueberry Sue Cinderella´s Ranch – ???

23.3.2008 18:03

kaskada napsal(a):
22.3.2008 – MVP Praha

Posuzoval: P. Broukal

Psi – tř.dorost
Alf Kelišová z Kelišů – VN1

Psi – tř. Mladých
Agent Kazari Toyo-Ken – VD3
Able Kazari Toyo-Ken – V1,CAJC, kvalifikace Cruft´s 2009
....splněno Český Junioršampion
Eldorádo Elbru Blue Heelet – V2

Psi – mezitřída
Edionýs Elbrus Blue Heeler – V1,CAC, r-CACIB

Psi – tř. Otevřená
Hobart Bullit Star – V2, res.CAC
Windwarrior´s Blue Cidabro – V1, CAC..... splněno Český šampion
Flash Shaggy Cinderella´s Ranch – nenastoupil
Bastian Gold Florén – V3

Psi – tř. Šampionů
Aberdeen Red Candem Dog – V1, CAC, CACIB, kvalifikace Cruft´s 2009
Elbrus Blue Heeler – V2, res.CAC

Feny – tř. Mladých
Aginella-Blue Green Ranch – V3
Lizard Lass Cidabro – V2
Miss Aussie Cidabro - V1,CAJC, kvalifikace Cruft´s 2009, BOB
Melbourne Beauty Cidabro – V4

Feny – tř.otevřená
Cherie Cheryl Bullit Star - V1, CAC, CACIB, kvalifikace Cruft´s 2009
Babety Red Sky Cinderella´s Ranch - V1,CAC, r-CACIB

Feny tř. Šampionů
Blueberry Sue Cinderella´s Ranch – ???

omlouvám se za překlepy....psi mezitřída je Dionýs

23.3.2008 18:09

kaskada napsal(a):
omlouvám se za překlepy....psi mezitřída je Dionýs

Díky moc za výsledky!
A velké gratulka mladé Miss Aussie k takovému úspěchu! Mimochodem se mi moc líbí - teda viděla jsem ji jen na fotkách, ale moc hezká

23.3.2008 18:55

oddorrinky napsal(a):
Díky moc za výsledky!
A velké gratulka mladé Miss Aussie k takovému úspěchu! Mimochodem se mi moc líbí - teda viděla jsem ji jen na fotkách, ale moc hezká

Taky moc gratuluji Aussi k úspěchu i ve skutečnosti je moc pěkná a vypadá jako moc milá čubinka bohužel jsem neměla šanci se (kromě Helči, Janči a majitele Agenta) vůbec s někým bavit :o/ ona ta komunita okolo ausíků je celkem uzavřená a já teda nemám takovou tu vlezlou povahu, že bych se s někým cizím začala bavit bez vyzvání :o(

23.3.2008 19:15

jejdajaja napsal(a):
Taky moc gratuluji Aussi k úspěchu i ve skutečnosti je moc pěkná a vypadá jako moc milá čubinka bohužel jsem neměla šanci se (kromě Helči, Janči a majitele Agenta) vůbec s někým bavit :o/ ona ta komunita okolo ausíků je celkem uzavřená a já teda nemám takovou tu vlezlou povahu, že bych se s někým cizím začala bavit bez vyzvání :o(

jejdajajo: neboj, časem je určitě poznáš, i když si myslím, že na výstavě se všichni chovají spíše jako konkurenti a moc se nevybavujou mezi sebou Zajeď někdy na nějakou sportovní akci nebo na sraz ACD, tam jsou lidé podstatně příjemnější a o svém plemenu se dozvíš hodně. Ale je to jen můj laický pohled na věc

Míšo: souhlasím s tebou, standard by se měl dodržovat, od toho přece je. Ještě bych přidala k uchovnění jedince povinné zkoušky. Znám až příliš mnoho australáků s nepříliš australáckou povahou, kteří byli uchovněni...Domnívám se, že u pracovního plemene je povaha důležitější než exteriér.

24.3.2008 19:57

helvan1 napsal(a):
jejdajajo: neboj, časem je určitě poznáš, i když si myslím, že na výstavě se všichni chovají spíše jako konkurenti a moc se nevybavujou mezi sebou Zajeď někdy na nějakou sportovní akci nebo na sraz ACD, tam jsou lidé podstatně příjemnější a o svém plemenu se dozvíš hodně. Ale je to jen můj laický pohled na věc

Míšo: souhlasím s tebou, standard by se měl dodržovat, od toho přece je. Ještě bych přidala k uchovnění jedince povinné zkoušky. Znám až příliš mnoho australáků s nepříliš australáckou povahou, kteří byli uchovněni...Domnívám se, že u pracovního plemene je povaha důležitější než exteriér.

jedna umělecká :-) hahaha

24.3.2008 19:59

abbey napsal(a):
jedna umělecká :-) hahaha

VŠICHNI ODTUD JEDETE DO RADSLAVIC? SE TĚŠÍME DOJEDEME NA VÁS KUKNOUT. AHOJTE

24.3.2008 20:07

abbey napsal(a):

a jedna normální :-) ach ty ušiska :-)

24.3.2008 21:30

abbey napsal(a):
a jedna normální :-) ach ty ušiska :-)

Jedna fotečka z dnešní velikonoční vycházky - šla skoro celá rodinka

24.3.2008 21:35

sonja napsal(a):
Jedna fotečka z dnešní velikonoční vycházky - šla skoro celá rodinka

A ještě Tokyšek na skále (ale tam už s náma koza s kůzlaty nešla )

24.3.2008 21:37

abbey napsal(a):

Abbey, jestli myslíš do Rdslavic na coursing - Seilin Memoriál, tak tam pravděpodobně pojede jen Jana s Brutem a já s klukama. Helča s Diázkem se ještě uvidí a Míša nevím, možná se na nás přijede kouknout ....

24.3.2008 21:54

oddorrinky napsal(a):
On je Antík jako chameleon - napřed byl flekatej a teď se mu dělá na zádech modrá - jsou to takové černé chlupy sem tam - jsem zvědavá jestli mu to zůstane nebo ne.
Třeba v Brně v únoru byla červená fena která měla "modrej" trup, ale podle mě by ACD takto zbarvenej být neměl...

Všechny Vás zdravím, před chvílí jsem se vrátila z chaty ... a to nemocná

Koukám, že kaskáda už napsala výsledky .. díky moc
Jinak k posuzování bych taky měla výhrady,ale nejsem rozhodčí, takže se budu držet jen toho, čemu rozumím opravdu.
Antík je moc hezký, žádný ušoplesk, jen je hodně štěkavý a nechá se snadno vyprovokovat. Já tam mluvila s kde kým , nějak nemám problém přijít, představit se a poptat se na to, co mně zajímá. Ovšem nejvíc jsem tam mluvila s Helčou a naším chovatelem. Nakonec jsem byla ráda, že jsem překopala víkend a na výstavu jela.

Míšo, čivavýho kluka je mi moc líto, ale hlavně, že se má k světu alespoň fenečka. Antíka jsem ti pořádně pomuchlovala, přesně jak jsem slíbila. Ve skutečnosti je ještě hezčí než na fotkách ...a je ho pořádný kus.

Abbey, vítáme tě tu..... hezké foto Abbey

Taky mám několik fotek z chaty, ale vzhledem k tomu, že sotva koukám, tak je budu stahovat až během zítřka. Doufám, že alespoň jedna bude ostrá ... Brut se tentokrát pořádně vyřádil... při procházce jsme potkali stádo daňků, muflonů a nějaké srnky... takže vyprovokovali i babču k několika metrovému popoběhnutí.... chudák se tím tak unavila, že sotva došla zpět do chaty ... Bruta jsem měla naštěstí v té době na úvazu, jinak by mi je pěkně naháněl.

Odpoledne synek přivezl Brutovi kamarádku Bali, takže tu budu mít celý týden veselo... snad se tentokrát podaří ulovit nějaká pořádná fotka, aby jste viděli, jak spolu blbnou.

25.3.2008 10:33

ztracenka napsal(a):
Všechny Vás zdravím, před chvílí jsem se vrátila z chaty ... a to nemocná

Koukám, že kaskáda už napsala výsledky .. díky moc
Jinak k posuzování bych taky měla výhrady,ale nejsem rozhodčí, takže se budu držet jen toho, čemu rozumím opravdu.
Antík je moc hezký, žádný ušoplesk, jen je hodně štěkavý a nechá se snadno vyprovokovat. Já tam mluvila s kde kým , nějak nemám problém přijít, představit se a poptat se na to, co mně zajímá. Ovšem nejvíc jsem tam mluvila s Helčou a naším chovatelem. Nakonec jsem byla ráda, že jsem překopala víkend a na výstavu jela.

Míšo, čivavýho kluka je mi moc líto, ale hlavně, že se má k světu alespoň fenečka. Antíka jsem ti pořádně pomuchlovala, přesně jak jsem slíbila. Ve skutečnosti je ještě hezčí než na fotkách ...a je ho pořádný kus.

Abbey, vítáme tě tu..... hezké foto Abbey

Taky mám několik fotek z chaty, ale vzhledem k tomu, že sotva koukám, tak je budu stahovat až během zítřka. Doufám, že alespoň jedna bude ostrá ... Brut se tentokrát pořádně vyřádil... při procházce jsme potkali stádo daňků, muflonů a nějaké srnky... takže vyprovokovali i babču k několika metrovému popoběhnutí.... chudák se tím tak unavila, že sotva došla zpět do chaty ... Bruta jsem měla naštěstí v té době na úvazu, jinak by mi je pěkně naháněl.

Odpoledne synek přivezl Brutovi kamarádku Bali, takže tu budu mít celý týden veselo... snad se tentokrát podaří ulovit nějaká pořádná fotka, aby jste viděli, jak spolu blbnou.

Nějak se nám to zase neposouvá

29.4.2008 11:14

proxima napsal(a):
Ahoooj !!!!!!!!!!

Zdravím všechny hrdé majitelky (a majitele) australáčků.Miminko ACD si přivezu za 14 dní a už se moc těším.Zatím sháním všechny potřebné informace a tímto prosím o rady, např.- s jakými granulemi jste spkojeni?Dozvěděla jsem se chválu na kanadské (K9), tak jsem zatím koupila ty pro štěňata. Díky. Jiřka

Přidejte reakci

Přidat smajlík