Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2005 18:49

Ahojky!
Mám takový problém..
Mám 11 měsíců starou fenku zlatého retrívra a když jí krmím granulemi,tak po nich vždycky zvrací.Už jsem vyzkoušela 3 různé značky,ale výsledek pořád stejný.. Musím jí krmit konzervami,ty jí vyhovují,ale přijde mi to mnohem dražší než kdyby žrala granule..
Co s tím?

6.5.2005 11:14

alishka napsal(a):
Ahojky!
Mám takový problém..
Mám 11 měsíců starou fenku zlatého retrívra a když jí krmím granulemi,tak po nich vždycky zvrací.Už jsem vyzkoušela 3 různé značky,ale výsledek pořád stejný.. Musím jí krmit konzervami,ty jí vyhovují,ale přijde mi to mnohem dražší než kdyby žrala granule..
Co s tím?

Máme fenku westíka a můžu ti říct, že po všem co je suché blinká. Takže jsme vyřadili granule, i různé suché pochoutky (plněné válečky apod.) a dáváme jí konzervu (buď s těsovinami či rýží), občas jí i uvaříme. Všechno je v pohodě. Je to sice o drobeček náročnější na přípravu, možná i dražší, to já nevím. Každopádně už tak často neblinká, takže je možné, že tvůj pejsek to má po granulích. Zkus tedy přejít na ty konzervy a uvidíš, jestli se to zlepší, tak ti asi nic jiného než zůstat u konzerv nezbyde....

6.5.2005 11:43

alishka napsal(a):
Ahojky!
Mám takový problém..
Co s tím?

No me se to moc normalni nezda. Je tu nekolik moznych pricin. Jednalo se o kvalitni znacku granuli? Neobsahovala soju ci nejakou jinou latku, na kterou muze byt alergicky? Take me napada jestli nejde o nejakou poruchu stitne zlazy. ja osobne bych nechala stendo vysetrit na alergie a stitnou zlazu. Pokud vysledky vyjdou negativne, slava, ale pak bych usuzovala na citlivejsi zaludek a krmila bud tedy jen konzervama ci macenyma granulema - ty jste zkouseli? Take nektere firmy vyrabi polosuche zradlo, ale nevim jake a v jake kvalite.

6.5.2005 12:22

janii napsal(a):
No me se to moc normalni nezda. Je tu nekolik moznych pricin. Jednalo se o kvalitni znacku granuli? Neobsahovala soju ci nejakou jinou latku, na kterou muze byt alergicky? Take me napada jestli nejde o nejakou poruchu stitne zlazy. ja osobne bych nechala stendo vysetrit na alergie a stitnou zlazu. Pokud vysledky vyjdou negativne, slava, ale pak bych usuzovala na citlivejsi zaludek a krmila bud tedy jen konzervama ci macenyma granulema - ty jste zkouseli? Take nektere firmy vyrabi polosuche zradlo, ale nevim jake a v jake kvalite.

Měli jsme tenhle problém s kocourem. Trvalo snad dva roky než jsme vypozorovali, kde je zrada. Vet dával něco na slinivku, ale to nepomohlo, vyzvracel všechno, co sežral. Je to kocour venkovní, tak to mohlo být cokoli, ale nakonec pomohlo vyloučit granule se sojou. Přešli jsme na superprémiovku a je už dlouho v pořádku.

6.5.2005 12:37

ges napsal(a):
Měli jsme tenhle problém s kocourem. Trvalo snad dva roky než jsme vypozorovali, kde je zrada. Vet dával něco na slinivku, ale to nepomohlo, vyzvracel všechno, co sežral. Je to kocour venkovní, tak to mohlo být cokoli, ale nakonec pomohlo vyloučit granule se sojou. Přešli jsme na superprémiovku a je už dlouho v pořádku.

Taky bych radila vyšetřit u veta, pokud krmíte alespoň prémiovými granulemi. Jinak pomalu a postupně přidávejte do konzervy granule. Přechod musí být fakt plynulý a alespoň týden, ne-li dýl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2005 16:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

alishka napsal(a):
Ahojky!
Mám takový problém..
Co s tím?

To muze mit nekolik duvodu. Granule pridavejte postupne a rozmacene ve vode/vyvaru. Muze mit alergii na nejake konzervany, granulovaci latky nebo neco jineho obsazeneho v tech granulich, nebo jen neni zchopna stravit takto zpracovanou potravu. Zvraci i kdyz ji do jidla pridate jen cast granuli?
Pes ktery neni zvykly na suche granule muze zvracet i jen proto, ze neodhadne kolik ma snist. Sni stejny objem, na jaky je zvykly a pak dostane zizen, protoze granule jsou v podstate koncentrat ktery je potreba redit vodou. No a kdyz to doplni vodou tak aby to odpovidalo pomerum normalni stravy, tak toho ma v zaludku moc a vyzvraci to.

7.5.2005 18:49

alishka napsal(a):
Ahojky!
Mám takový problém..
Co s tím?

Ahoj! Zkoušela jsi granule máčet teplou vodu nebo masovým či zeleninovým vývarem? Možná by to pomohlo. Do toho jí můžeš zkusit přidat i trochu konzervy kvůli zvykání. Pokud by zvracela i tak, chtělo by to veta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík