Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2008 11:11
hladice

XXX.XXX.15.179

Ahoj lidi! Máte někdo zkušenost s agility? Viděla jsem závody a moc se mi to líbilo,tak přemýšlím jestli to nezkusit. Ale nevím jak je to časově náročný. A co kdyby se to pejskovi nelíbilo...
Poraďte! Díky.

2.7.2008 11:31
luciana

XXX.XXX.1.32

hladice napsal(a):
Ahoj lidi! Máte někdo zkušenost s agility? Viděla jsem závody a moc se mi to líbilo,tak přemýšlím jestli to nezkusit. Ale nevím jak je to časově náročný. A co kdyby se to pejskovi nelíbilo...
Poraďte! Díky.

Určitě to zkuste. Agility baví pejsky i jejich páníčky. Myslím si, že pejsek je vděčný za jakoukoliv aktivitu. Já mám sheltii, která agility miluje a je velmi šikovná. Akorát panička jí to občas kazí... Pokud chcete tento "sport" provozovat závodně, bude třeba se tomu více věnovat a pravidelně trénovat. Já se na cvičák dostanu jen 1krát týdně a tiše závidím studentkám, které mají spoustu času a se svými pejsky intenzivně trénují několikrát týdně.

2.7.2008 11:36
gupka

XXX.XXX.71.67

hladice napsal(a):
Poraďte! Díky.

Ja som robila agility zhruba rok a pol a nemozem si vynachvalit
Teraz cakam kym vyrastie moje stena a zacinam znovu
Je to uzasny sport a ako kazda aktivita so psom vam upevni vztah.
My mavame treningy dva krat do tyzdna-je to tak akurat. Psy to povacsine bavi-a ked aj nie tak ich to zacne ked vidia nadsenie panicka a ked za to dostanu nejaku super odmenu a pochvalu

Na fotke moj uz nebohy cavalierik-na parkure hotove tornado

2.7.2008 11:37
gupka

XXX.XXX.71.67

gupka napsal(a):
My mavame treningy dva krat do tyzdna-je to tak akurat. Psy to povacsine bavi-a ked aj nie tak ich to zacne ked vidia nadsenie panicka a ked za to dostanu nejaku super odmenu a pochvalu

Este by som dodala ze za pokus to stoji! Nikdy neviete ci nemate doma rodeneho agilitaka

2.7.2008 11:45

gupka napsal(a):
Este by som dodala ze za pokus to stoji! Nikdy neviete ci nemate doma rodeneho agilitaka

A myslíte, že bych měla zkusit agility a tímhle prckem?
Je to voříšek, vypadá jako shi-tzu, lhasa apso nebo coton de tuleár. Nyní je jí půl roku a váží skoro 7 kilo.
Není na to moc malá nebo málo pohyblivá (i když elánu má hodně), myšleno spíš, že bude asi mít trošku šiší postavu a nebude to vychrtlík

2.7.2008 11:46

gupka napsal(a):

ještě jedno foto

Ale je pravda, že když na cvičáku přeběhne "áčko" má z toho hroznou radost a dováděla by

2.7.2008 12:25
gupka

XXX.XXX.71.67

lakukacka napsal(a):
A myslíte, že bych měla zkusit agility a tímhle prckem?
Je to voříšek, vypadá jako shi-tzu, lhasa apso nebo coton de tuleár. Nyní je jí půl roku a váží skoro 7 kilo.
Není na to moc malá nebo málo pohyblivá (i když elánu má hodně), myšleno spíš, že bude asi mít trošku šiší postavu a nebude to vychrtlík

moj cavalier mal 5 kila behal v pohode
Na velkosti nezalezi, priapdne ak sa vam budu zdat skocky privysoke(neviem ako je mala vysoka) a nebudete mat pretekarske ambicie...mohla by behat znizene skocky. Ale vacsina psov tu vysku zvladne

2.7.2008 12:30

gupka napsal(a):
moj cavalier mal 5 kila behal v pohode
Na velkosti nezalezi, priapdne ak sa vam budu zdat skocky privysoke(neviem ako je mala vysoka) a nebudete mat pretekarske ambicie...mohla by behat znizene skocky. Ale vacsina psov tu vysku zvladne

Ona sice má skoro 7 kilo. Ale není až tak vysoká.
Nemyslím si, že by to nezvládla. Dokonce přemýšlím, že to s ní v druhé polovině července nebo v srpnu zkusím. Protože u nás na cvičáku agility bude i když jsou prázdiny.
Jen si prostě nejsem jistá. Vždy když jsem koukala na závody, byli tam "hubení vysocí" psi. A ona je spíš nízká a trochu i douhá

2.7.2008 12:32
gupka

XXX.XXX.71.67

lakukacka napsal(a):
Ona sice má skoro 7 kilo. Ale není až tak vysoká.
Nemyslím si, že by to nezvládla. Dokonce přemýšlím, že to s ní v druhé polovině července nebo v srpnu zkusím. Protože u nás na cvičáku agility bude i když jsou prázdiny.
Jen si prostě nejsem jistá. Vždy když jsem koukala na závody, byli tam "hubení vysocí" psi. A ona je spíš nízká a trochu i douhá

Kamaratka beha s jazvecickou, takze sa toho ozaj netreba bat. Jeden z trenerov behval so suckou japan china. Ak to havinku bude bavit tak potom nevidim v agi ziaden zadrhel

2.7.2008 13:36
tamca

XXX.XXX.204.46

gupka napsal(a):

Mám půlročního moc šikovného pejska, zkouším některé základy a chci teď využít příležitost se zeptat:
Zdá se mi, že jednotlivé překážky se asi naučí překonávat. Ale jak se cvičí pohyb po parkuru? Jak naučíte svého pejska, že má po téhle překážce zabočit doleva a jít na další? Zatím cvičím sama, cvičák se mi snad podaří po prázdninách, ale kdybych někde našla návod na to, jak naučit obíhání a změny směru, mohla bych to zkoušet i teď.
Stránek o agility je hromada, ale nějak nemohu natrefit na tu správnou.
Díky za tip.

2.7.2008 13:48

tamca napsal(a):
Mám půlročního moc šikovného pejska, zkouším některé základy a chci teď využít příležitost se zeptat:
Zdá se mi, že jednotlivé překážky se asi naučí překonávat. Ale jak se cvičí pohyb po parkuru? Jak naučíte svého pejska, že má po téhle překážce zabočit doleva a jít na další? Zatím cvičím sama, cvičák se mi snad podaří po prázdninách, ale kdybych někde našla návod na to, jak naučit obíhání a změny směru, mohla bych to zkoušet i teď.
Díky za tip.

Podle mě musí pejsek regovat na povely, aby "běžel za vámi" kam mu řeknete. A pak asi také musí vědět, jaký povel patří k jaké překžce.
Ale pokud se pletu, opravte mě.

2.7.2008 15:05
gupka

XXX.XXX.71.6

tamca napsal(a):
Díky za tip.

Treba hafika naucit vysielanie vpred a do stran(to je na dlho).
Take veci ako obchadzanie skociek a podobne sa nauci rychlo

2.7.2008 15:08
luciana

XXX.XXX.1.32

lakukacka napsal(a):
Podle mě musí pejsek regovat na povely, aby "běžel za vámi" kam mu řeknete. A pak asi také musí vědět, jaký povel patří k jaké překžce.
Ale pokud se pletu, opravte mě.

Přesně tak - každá překážka a směr, kudy má pejsek běžet, má svůj "název". Když má pejsek proběhnout tunelem, řeknete povel "tunel". Když má přeskočit překážku, řeknete "hop", u dvojité překážky použijete povel "hopííí" nebo "hoplááá". Když má proskočit kruhem, řeknete "kruh"... apod. Když třeba chcete změnit směr běhu, zavoláte "ke mně", "tady" nebo "sssss".... Upozorňuji, že záleží jen na vás, jaké povely si vymyslíte, aby se vám to dobře vyslovovalo. Důležité je vést psa pomocí rukou, ukazovat mu směr a samozřejmě ho neustále sledovat. Ono se to tady nedá vysvětlit, doporučuji alespoň půl roku trénovat s profesionálním cvičitelem. Trénovat podle toho, co tady kdo napíše nebo podle knihy, se fakt nedá. To musíte vidět na vlastní oči. A připravte se na to, že když pejsek nepoběží, jak má, není to jeho chyba, ale chyba paničky! Tohle slyším na cvičáku pořád... že říkám pozdě povely a pejsek neví, co bude následovat, nebo jednoduše nestíhám, protože ta moje holka běží jako šílená...

2.7.2008 17:56
hladice

XXX.XXX.15.179

gupka napsal(a):
Treba hafika naucit vysielanie vpred a do stran(to je na dlho).
Take veci ako obchadzanie skociek a podobne sa nauci rychlo

Lidi díky moc, jste zlatí. Já mám právě teď čas o prázdninách (protože pracuju ve školství-takže prázdniny) tak to vidím, že to půjdu v dohledné době omrknout a pozeptat se přímo na cvičáku. Mám tibeťáka, taky maličký psík, ale na netu jsem už narazila na pár psíků stejného plemena který to zvládají. Chtěla bych to dělat spíš pro zábavu.Jen udělat ten první krůček a překonat obavy,kt.se člověku honí hlavou,taková ta co kdyby

2.7.2008 22:41
gupka

XXX.XXX.71.6

hladice napsal(a):
Lidi díky moc, jste zlatí. Já mám právě teď čas o prázdninách (protože pracuju ve školství-takže prázdniny) tak to vidím, že to půjdu v dohledné době omrknout a pozeptat se přímo na cvičáku. Mám tibeťáka, taky maličký psík, ale na netu jsem už narazila na pár psíků stejného plemena který to zvládají. Chtěla bych to dělat spíš pro zábavu.Jen udělat ten první krůček a překonat obavy,kt.se člověku honí hlavou,taková ta co kdyby

Jasne, do toho
Drzim palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík