Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2008 14:34
jola

XXX.XXX.4.103

Ahoj, potřebuji poradit.Mám 12 týdenní fenku JRT a začala mi venku jíst hovínka.Je to hrůza, odnesu jí od toho kus dál a ona se sprintem vrací, nic nepomůže volat, neposlouchá.Jinak je úžasná a bystrá.Taky bych byla vděčná za rady o výchově těchto psů.

12.7.2008 14:48
sabina

XXX.XXX.64.178

jola napsal(a):
Ahoj, potřebuji poradit.Mám 12 týdenní fenku JRT a začala mi venku jíst hovínka.Je to hrůza, odnesu jí od toho kus dál a ona se sprintem vrací, nic nepomůže volat, neposlouchá.Jinak je úžasná a bystrá.Taky bych byla vděčná za rady o výchově těchto psů.

A co zkusit vodítko, a na něm dokola opakov fuj.. fuj prostě se hovínka nejedí?

Na volno takovej prcek určitě poslouchat nebude - spíš teda myslím, že je celkem na všechno dost brzy. Nebo jí taky nějakej vitamín chybí.

12.7.2008 14:51
matilda

XXX.XXX.130.216

jola napsal(a):

Ahojky, tak ti asi neudělám radost. Mám dospělou fenku a roční odrostlé štěně a obě si pochutnávají na lidských h. Jediné, co pomůže, je dobré zvládnutí povelu "fuj". Možná budeš mít ale štěstí a v dospělosti jí to přejde samo. Jinak jsem zkoušela krmit syrečky, dostávají zelené dršťky. Takže smradu mají dost. Přesto je to lákadlo. Takže jsem se naučila číst v jejich mimice. Jakmile zavětří "pochoutku", tak okamžitě reaguji - např. přivoláním. Tam, kde je velké riziko nálezu, tak tam je nepouštím. Většinou jdou u nohy nebo na vodítku.

12.7.2008 15:08
impact

XXX.XXX.178.82

jola napsal(a):

No, tak přesně tohle jsem měla donedávna doma...

Vyřešila jsem to tak, že jsem jí udělala "hovínkovou procházku" - šla jsem několikrát po sobě ven různýma trasama a u každýho bobku (srnčí, koňskej, psí, lidskej a tak různě) jsem se zastavila, dotáhla ji k tomu a důrazně ji vysvětlila, že to je fuj. A to jako fakt u každýho. Vysledkem je, že mi od tý doby neochutnala ani jeden a důsledně se jim vyhejbá.

12.7.2008 18:47
dav

XXX.XXX.102.89

impact napsal(a):
No, tak přesně tohle jsem měla donedávna doma...

Vyřešila jsem to tak, že jsem jí udělala "hovínkovou procházku" - šla jsem několikrát po sobě ven různýma trasama a u každýho bobku (srnčí, koňskej, psí, lidskej a tak různě) jsem se zastavila, dotáhla ji k tomu a důrazně ji vysvětlila, že to je fuj. A to jako fakt u každýho. Vysledkem je, že mi od tý doby neochutnala ani jeden a důsledně se jim vyhejbá.

....co zkusit využít, že se k bobkům vrací a nějaký jí polít či nějakým prevítem znechutit..., třeba trošku hovínko opepřit?

12.7.2008 18:51
impact

XXX.XXX.178.82

dav napsal(a):
....co zkusit využít, že se k bobkům vrací a nějaký jí polít či nějakým prevítem znechutit..., třeba trošku hovínko opepřit?

No, to mi přijde divný. Budete tam muset jít před ní a ucítí tam pak i váš pach a tak...

14.7.2008 12:16
petawill

XXX.XXX.237.61

jola napsal(a):

Ahoj, měla jsem obdobný problém s mojí fenkou buldočka. Ta ovšem nežrala hovínka, ale vše ostatní. Byla schopná si narvat hubu plnou hlíny a celý to sníst, nebo klacky, cokoliv našla sežrala. Žádné povely nepomáhaly. Jen pasta VITA-PET cca 250,- Kč u každého veterináře. Je to doplněk vitamínů a minerálků, které když pejskům chybí, snaží se to do těla dostat třeba tímhle způsobem. Záleží taky na kvalitě krmení. Myslím, že vám pomůže tahle pasta, nám pomohla během dvou dnů. Stačí vymáčknout cca 1cm pasty na prst a vetřít do tlamičky. Držím palce...

14.7.2008 13:22
hladice

XXX.XXX.22.101

jola napsal(a):

Ajoj! taky jsme měli samý problém, takže se tím netrap a nevěš hlavu. Já z toho byla taky dost nešťastná. Zkoušeli jsme různé věci a co pomohlo asi nejvíc byl povel FUJ!Štěně jsme přivezli od majitelky,kt.je měla převážně na zahradě, takže si dokážeš představit co to pro pejska bylo jít do města,kde je spousta neznámých pachů.vše brala do tlamy a zdrhala s tím a na povely vůbec nereagovala. Tak jsme přitvrdili a pokažde když něco takovýho provedla jsme za ní běželi (někdy to bylo hrozný ju dohnat,připadalo mi jak bysme hráli na kočku a myš) a důrazně říkali toto je fuj a přiznám se že máme trochu paličáka, takže jen domlouvání nestačilo, chtělo jí střihnout přes zadek.to zabralo a docela rychle to pak pochopila.A co vím od známé kt.má jak ty JRT je důslednost a přísnost na 1.místě-i s nějakou tou výchovnou.A určitě doporučuju učit i na vodítku i bez-obojí by měl pejsek zvládnout. A přivázat pejska na vodítko na pořád jen proto, že teď si na všem pochutná, mě přijde dost hrozný obzvlášť u tak temperamentního hafíka jako je JRT.
Zkoušeli jsme i syrečky (mimochodem moc jí chutnají) a rybí maso. Ale nejvíc zabrala ta důslednost při učení povelu FUJ! Tím ale netvrdím, že jí to neláká, ale jak už někdo psal, pozorovat chování a jak by chtěla, hned říct fuj a ono jí to pak přestane bavit a bude si raději hrát. A uvidíš, že i tím jak poroste se to bude vše měnit.Takže hlavu vzhůru, hodně trpělivosti k tomu a vše bude dobrý. A pejskovi věnovat hodně času obzvlášť teď když je to takový prtě,pak se ti to vrátí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík