Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2008 17:17
wewerushka

XXX.XXX.78.200

Ahoj,
mám tříletou fenku bígla a asi měsíc mám teď doma skoro čtyřměsíční štěně šeltie - fenku. Malá bíglici úplně zbožňuje, ale bíglice ji docela ignoruje.
No hlavně by mě zajímalo, co znamená, když malá bíglici pořád olizuje tlamu. Leze jí skoro až do tlamy a vylizuje jí zuby, kolem tlamy a tak. Proč to dělá?
Bíglice je z toho nevrlá a vrčí na ni, ale to jí vůbec nevadí.
Vysvětlíte mi někdo tohle chování?
Moc děkuji

24.7.2008 17:21
pitimiti

XXX.XXX.1.189

wewerushka napsal(a):
Ahoj,
mám tříletou fenku bígla a asi měsíc mám teď doma skoro čtyřměsíční štěně šeltie - fenku. Malá bíglici úplně zbožňuje, ale bíglice ji docela ignoruje.
No hlavně by mě zajímalo, co znamená, když malá bíglici pořád olizuje tlamu. Leze jí skoro až do tlamy a vylizuje jí zuby, kolem tlamy a tak. Proč to dělá?
Moc děkuji

Malá se jí podřizuje, říká jí že je maličká a chce se kámošit A bíglice trucuje, že tam má malou "otravu" Držím palce ať se brzo umoudří a zjistí, že mít kámošku je fajnová věc. Jen nesmíte bíglici moc odstrkovat a stále jí před štěňátkem jakoby upřednostňovat

24.7.2008 17:22
adrian

XXX.XXX.224.127

wewerushka napsal(a):
Ahoj,
Moc děkuji

Malá očividně čeká, že od "mámy" dostane něco k jídlu. Jsi nikdy neviděla nějaký dokument o vlcích nebo divokých psech (ptám se zcela bez ironie, jen jako návod!!!)? Tam tohle dělají štěňata - vlčata, když se máma vrátí z lovu a ona po ní loudí něco k snědku. Malá zřejmě bíglici adoptovala

24.7.2008 17:28
wewerushka

XXX.XXX.78.200

pitimiti napsal(a):
Malá se jí podřizuje, říká jí že je maličká a chce se kámošit A bíglice trucuje, že tam má malou "otravu" Držím palce ať se brzo umoudří a zjistí, že mít kámošku je fajnová věc. Jen nesmíte bíglici moc odstrkovat a stále jí před štěňátkem jakoby upřednostňovat

Jasně, já vím, že nesmím upřednostňovat malou =o) Taky doufám, že se umoudří. Moc děkuju za odpověď.

24.7.2008 17:30
wewerushka

XXX.XXX.78.200

adrian napsal(a):
Malá očividně čeká, že od "mámy" dostane něco k jídlu. Jsi nikdy neviděla nějaký dokument o vlcích nebo divokých psech (ptám se zcela bez ironie, jen jako návod!!!)? Tam tohle dělají štěňata - vlčata, když se máma vrátí z lovu a ona po ní loudí něco k snědku. Malá zřejmě bíglici adoptovala

No tuhle verzi jsem už slyšela, ale ona tohle dělá i těsně po krmení. Myslíte, že ji jako krmím málo?
Ale jsem ráda, že ji adoptovala. Jen aby bíglice ještě adoptovala malou =o)

24.7.2008 17:38
adrian

XXX.XXX.224.127

wewerushka napsal(a):
No tuhle verzi jsem už slyšela, ale ona tohle dělá i těsně po krmení. Myslíte, že ji jako krmím málo?
Ale jsem ráda, že ji adoptovala. Jen aby bíglice ještě adoptovala malou =o)

V tomhle případě zřejmě nejde tolik o krmení jako o navazování vztahů v nové "smečce". Malá hraje podřízenou, tohle k tomu patří. Já myslím, že se holky srovnají, jen to bude chtít trochu času. Tak ať se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík