Dobrý den,ráda bych získala kontak na samce cocerpoo. Mám fenku a ráda bych jí nakryla. Díky předem za jakékoliv kontakty.
zelvera
napsal(a):
Dobrý den,ráda bych získala kontak na samce cocerpoo. Mám fenku a ráda bych jí nakryla. Díky předem za jakékoliv kontakty.
Mám obavu, že se jedná o účelového křížence F1 gen a potomci F2 budou úplně jiní, než byste čekali, předpoklad nevyrovnaného vrhu. Vořechů běhá po světě dost.
mucholabka
napsal(a):
Mám obavu, že se jedná o účelového křížence F1 gen a potomci F2 budou úplně jiní, než byste čekali, předpoklad nevyrovnaného vrhu. Vořechů běhá po světě dost.
No to je váš názor ale, já vím že jsou jen prostě na ně natrefit. Ale dík.Co se týče názvu "vořech", tak to je scestné !!
Uživatel s deaktivovaným účtem

zelvera
napsal(a):
záleží na úhlu pohledu !!
Cockapoo je kříženec, sice se někteří jedinci pokouší z nich udělat dalším křížením čistokrevné plemeno, ale se jim někdy povede docílit vlastností F1 generace nikde zaručené není.
S jednou fenkou a výběrem ženicha podle kritéria "kdokoliv se naskytne poblíž" je vaše snaha jen a pouze produkce kříženců, a v ČR je těžko prodáte jako něco jiného než roztomilé voříšky. Víte aspoň původ vaší fenky, co byli její rodiče atd?
evinka01
napsal(a):
váš úhel ohledu vám nikdo nebere, ale tady s ním těžko uspějete a jestli čekáte dvacet nabídek krytí bojím se, že se dočkáte tak leda tvrdé kritiky
Nic takového neznám,ačkoliv kříženců je opravdu hodně..Copak je málo uynaných plemen?Nejhorší je,kdzž se o nová plemena pokoušejí laici..Pak se člověk divý,že každý druhý pes má zdravotní problémy..
hillary
napsal(a):
Nic takového neznám,ačkoliv kříženců je opravdu hodně..Copak je málo uynaných plemen?Nejhorší je,kdzž se o nová plemena pokoušejí laici..Pak se člověk divý,že každý druhý pes má zdravotní problémy..
nj už jsem viděla i labradora s pudlem... labradoodle nebo tak nějak tomu říkali...
cobli

XXX.XXX.176.34
hillary
napsal(a):
nakřížit se dá všecko,ale pak jsou plné útulky.
jako,když se stane,tak v poho,ale dělat to záměrně...
to vážně exisuje ? Každopádně ta fotka je boží takhle hezkého "křížence " jsem ještě snad neviděla,fak super
... vážně nevím jestli je správně snažit se o nové plemeno,vůbec tomu nerozumím,ale hodte sem ještě nějakou fotku
zelvera
napsal(a):
Muzu se zeptat na jednu vec? Jake opodstatneni ma toto "plemeno"? Jo, kazde nove plemeno vzniklo krizenim, ale vzdycky z nejakeho duvodu. Vetsina plemen, ktera dneska chovame, byla puvodne urcena ke konkretni praci. Vetsina plemen nevznikla z rozmaru "krizitelu", ale casto z nezbytnosti, k praci...Kdyby to tak nebylo, nebylo by dnes ani hodne z techto plemen...Nechapu o co se snazite..Prominte, ale k cemu ma byt takovy krizenec dobry? Nemyslite, ze je dostatek plemen, ktera muzou byt vhodna jako spolecnici. Pracovala jsem v utulku na Kociance..Muzu rict, docela masakr...Doporucuju zajit ale do jakehokoliv utulku a podivat se, kolik takovych nestastnych "plemen" tam je!!
zelvera
napsal(a):
to je jednoduchý - zkus se podívat po útulcích - jsou tam takových "cocerpoo" mraky, a po ostříhání budou vypadat přesně jako ten Tvůj. Tito kříženci nikdy v Evropě registrovaní nebudou, stejně jako nikdy nebude regisrovaný jezevčík x NO a další. (ledaže by si ten registr udělala sama
). Prostě máš docela hezkého křížence (na čemž nese velikej podíl i jeho úprava srsti), tak za to buď ráda, vezmi psa na prochajdu, a nevymýšlej blbiny ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
to je jednoduchý - zkus se podívat po útulcích - jsou tam takových "cocerpoo" mraky, a po ostříhání budou vypadat přesně jako ten Tvůj. Tito kříženci nikdy v Evropě registrovaní nebudou, stejně jako nikdy nebude regisrovaný jezevčík x NO a další. (ledaže by si ten registr udělala sama
). Prostě máš docela hezkého křížence (na čemž nese velikej podíl i jeho úprava srsti), tak za to buď ráda, vezmi psa na prochajdu, a nevymýšlej blbiny ...
Musím sa zadavateľky zastať. Moja sestra žije v Kanade a vlastní čiernu fenu cocerpoo. Moja prvá reakcia bola podobná ako mnohých z vás. Za xy dolarov by som jej poslala 10 cocerpoo (križencov) z útulku. Bola som prekvapená, ked mi povedala ze si toto plemeno vyberala z Velkej knihy plemien psov, skutocne tam cocerpoo je, toto plemeno vznikalo v 60 rokoch a slachtia ho amici. Momentalne je v USA a CA dost popularne, nakolko ma neplznucu srst, je to mile, skladne (cca 6 kg), volaju to aj lonovy pes.
Nechcem sa nikoho dotknut, ale po tom ako na vystavách stretávam množstvo neuznaných plemien, som sa rozhodla byť v tejto veci otvorenejšia.
zelvera
napsal(a):
No to je váš názor ale, já vím že jsou jen prostě na ně natrefit. Ale dík.Co se týče názvu "vořech", tak to je scestné !!
To není názor ale vědecky podložený fakt. V generaci F1 (toť vaše fenka po rodičích kokr a pudl) je dle Mendelových zákonů potomstvo uniformní (vzpomeňte si na základní školu jestli jí máte za sebou, a na obrázky křížení hrachů - a je úplně jedno že nebudete křížit hrášky ale psy... ) , v generaci F2 už to mu rozhodně tak není. Pravidla genetiky platí pro každého, ne jen pro ty co na ně věří. Takže i když si nakrásně najdete psa (po rodičích kokr a jezevčík) tak vám z toho vyleze jedno štěně takové druhé makové ale rozhodně ne to co máte doma!
anet
napsal(a):
Musím sa zadavateľky zastať. Moja sestra žije v Kanade a vlastní čiernu fenu cocerpoo. Moja prvá reakcia bola podobná ako mnohých z vás. Za xy dolarov by som jej poslala 10 cocerpoo (križencov) z útulku. Bola som prekvapená, ked mi povedala ze si toto plemeno vyberala z Velkej knihy plemien psov, skutocne tam cocerpoo je, toto plemeno vznikalo v 60 rokoch a slachtia ho amici. Momentalne je v USA a CA dost popularne, nakolko ma neplznucu srst, je to mile, skladne (cca 6 kg), volaju to aj lonovy pes.
Nechcem sa nikoho dotknut, ale po tom ako na vystavách stretávam množstvo neuznaných plemien, som sa rozhodla byť v tejto veci otvorenejšia.
jo - přesně! takovéto křížení plemen je specialitou U.S.A. - kdesi na netu to bylo vcelku propracované.kříží vše se vším a vymýšlí k tomu kombi-názvy. a klínový pes je super - stejně jako se jim podařilo vyšlechtit kočku - teď si nevzupomínám, jak se jí říká - které v podstatě nedrží kosti a svaly, nemůže pořádně chodit a nosí se přehozená přes ruku stylem "jackie kennedy a její kabelka". prostě americké zvyky - a snad není potřeba opravdu všechno tahat přes oceán do evropy.
napsal(a):
Cockapoo je kříženec, sice se někteří jedinci pokouší z nich udělat dalším křížením čistokrevné plemeno, ale se jim někdy povede docílit vlastností F1 generace nikde zaručené není.
S jednou fenkou a výběrem ženicha podle kritéria "kdokoliv se naskytne poblíž" je vaše snaha jen a pouze produkce kříženců, a v ČR je těžko prodáte jako něco jiného než roztomilé voříšky. Víte aspoň původ vaší fenky, co byli její rodiče atd?
tak to vím naprosto přesně
anet
napsal(a):
Děkuji, jsem ráda že aspoň někdo ví o čem mluví.
moll
napsal(a):
jo - přesně! takovéto křížení plemen je specialitou U.S.A. - kdesi na netu to bylo vcelku propracované.kříží vše se vším a vymýšlí k tomu kombi-názvy. a klínový pes je super - stejně jako se jim podařilo vyšlechtit kočku - teď si nevzupomínám, jak se jí říká - které v podstatě nedrží kosti a svaly, nemůže pořádně chodit a nosí se přehozená přes ruku stylem "jackie kennedy a její kabelka". prostě americké zvyky - a snad není potřeba opravdu všechno tahat přes oceán do evropy.
O těchto psech jsem sledovala dokument. Spíše než o nich to bylo o dětech alergických na psí srst. Byla tam rodina z Evropy, která chtěla pro svoji dcerku psíka, ale dcerka byla silný alergik. V Americe je přímo chovatelská stanice, která kříží různá plemena s pudlem (mě zaujal právě labradoodle, který pak putoval do evropy), ta pak nezpůsobují alergie. Za velké peníze si nechali poslat štěndo a hleďme, alergická reakce se nedostavila. Rozhodně neodsuzuju vznik nových plemen, alespoň budou mít šanci "vytlačit" ta zdegenerovaná, která už ani bez císaře neodrodí.....co je to pak za chov?
odberryho
napsal(a):
O těchto psech jsem sledovala dokument. Spíše než o nich to bylo o dětech alergických na psí srst. Byla tam rodina z Evropy, která chtěla pro svoji dcerku psíka, ale dcerka byla silný alergik. V Americe je přímo chovatelská stanice, která kříží různá plemena s pudlem (mě zaujal právě labradoodle, který pak putoval do evropy), ta pak nezpůsobují alergie. Za velké peníze si nechali poslat štěndo a hleďme, alergická reakce se nedostavila. Rozhodně neodsuzuju vznik nových plemen, alespoň budou mít šanci "vytlačit" ta zdegenerovaná, která už ani bez císaře neodrodí.....co je to pak za chov?
proč si nepořídili rovnou pudla nebo jiný plemeno, které nelíná, ale poslali si pro jeho křížence? Jinak v té Velké knize jsou tito kříženci uvedeni jednoduše proto, že její autor je američan
zelvera
napsal(a):
Děkuji, jsem ráda že aspoň někdo ví o čem mluví.
Cockerpoo ale není plemeno! Vždy!!!! se jedná o křížence F1 generace. Pokud tuto fenku pustíš do plemenitby se stejným psem a uděláš generaci F2, potomstvo bude velmi rozdílné, některá štěňata budou tíhnou k pudlovi, některá ke kokrovi, ale to co máš doma z toho NIKDY!!!!! nevznikne.

mucholabka
napsal(a):
Cockerpoo ale není plemeno! Vždy!!!! se jedná o křížence F1 generace. Pokud tuto fenku pustíš do plemenitby se stejným psem a uděláš generaci F2, potomstvo bude velmi rozdílné, některá štěňata budou tíhnou k pudlovi, některá ke kokrovi, ale to co máš doma z toho NIKDY!!!!! nevznikne.
původně je to označení pouze pro křížence F1 generace, ale jak už jsem psala, v Americe jsou i chovatelé, co se z těch kříženců snaží udělat samostatné plemeno. Takže pokud má pejska už z téhle linie kříženců po křížencích, ne tu původní F1 generaci, a sežene psa který je taky z té linie kříženců a ne pravý cocapů, tak by jim i něco podobného mohlo vyjít.
napsal(a):
původně je to označení pouze pro křížence F1 generace, ale jak už jsem psala, v Americe jsou i chovatelé, co se z těch kříženců snaží udělat samostatné plemeno. Takže pokud má pejska už z téhle linie kříženců po křížencích, ne tu původní F1 generaci, a sežene psa který je taky z té linie kříženců a ne pravý cocapů, tak by jim i něco podobného mohlo vyjít.
Ale šlechtění plemene není záležitost toho, že mám doma jednu hezkou fenečku a hledám k ní hezkého pejska. Je to o selekci, množství vrhů, příbuzenské plemenitbě, udržení linie, o pečlivém studiu a hluboké znalosti rodokmenů a základů genetiky, ne že vytáhnu psa z gauče a s něčím to sprsknu podle inzerátu
mucholabka
napsal(a):
Ale šlechtění plemene není záležitost toho, že mám doma jednu hezkou fenečku a hledám k ní hezkého pejska. Je to o selekci, množství vrhů, příbuzenské plemenitbě, udržení linie, o pečlivém studiu a hluboké znalosti rodokmenů a základů genetiky, ne že vytáhnu psa z gauče a s něčím to sprsknu podle inzerátu
Co se labradoodla týče, tak to je fakt účelový křížení - vznikne ti v F1 nelínající nealergickej vodící pes!
A mimochodem, nejsem si vědomá jestli je v ČR nějakje vodící labradoodle, ale zcela logicky a správně už je tu několik vodících pudlů
mucholabka
napsal(a):
Od člověka, který z půvpodní stafordky udělal pitbulla s registrací a pak na ní namrskal registrované štěnce to opravdu sedí...
impact
napsal(a):
Od člověka, který z půvpodní stafordky udělal pitbulla s registrací a pak na ní namrskal registrované štěnce to opravdu sedí...
aspoň je vidět, že u APBT jde opravdu všechno, a o to víc mě vždycky pobaví, když se někdo rozčiluje nad tím, že jinej nazývá svého psa pitbulem, aníž by to byl "opravdový pitbul"
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
aspoň je vidět, že u APBT jde opravdu všechno, a o to víc mě vždycky pobaví, když se někdo rozčiluje nad tím, že jinej nazývá svého psa pitbulem, aníž by to byl "opravdový pitbul"
Tak já myslím, že tenhle případ dostatečně šokoval i skalní chovatele...
Btw. a všechno jde všude. I u FCI plemen. Krytí feny jiným psem, než je v papírech a podobně. Ale to už by nebyla debata o krkropudlech, tže pšt.
impact
napsal(a):
Tak já myslím, že tenhle případ dostatečně šokoval i skalní chovatele...
Btw. a všechno jde všude. I u FCI plemen. Krytí feny jiným psem, než je v papírech a podobně. Ale to už by nebyla debata o krkropudlech, tže pšt.
Myslím, že si povíme za dva roky, zda to smysl mělo nebo ne. Tohleto prověří jen čas a víš co...zatím nelituju, účel se zdá to naplňuje.
impact
napsal(a):
No ona to byla hlavně původně kříženka am.buldoka
maaaro
napsal(a):
No ona to byla hlavně původně kříženka am.buldoka
No podle tebe jsem p*čus já (škoda že je to smazáno, tvé příspěvky by dostaly punc tvé inteligence) ale podle mě je se to spíše hodí pro někoho kdo na cz-psovi urputně řešil jestli jeho fena může být am.buldok a pak teda, že jooo, že to je kříženec am. buldoka..za rok už jsi na kole proháněla amstafku a rázem je z ní registrovaný pit se vším všudy...tohle je horší než jakýkoliv cockapooo ale však "proč kupovat zajíce v pytli, když můžete mít psa s jasným rodokmenem"..kde jsem to viděl...že by ve tvém inzerátu?? máš štěstí, že jsem líný projíždět CZpsa a házet tu screeny
maaaro
napsal(a):
No podle tebe jsem p*čus já (škoda že je to smazáno, tvé příspěvky by dostaly punc tvé inteligence) ale podle mě je se to spíše hodí pro někoho kdo na cz-psovi urputně řešil jestli jeho fena může být am.buldok a pak teda, že jooo, že to je kříženec am. buldoka..za rok už jsi na kole proháněla amstafku a rázem je z ní registrovaný pit se vším všudy...tohle je horší než jakýkoliv cockapooo ale však "proč kupovat zajíce v pytli, když můžete mít psa s jasným rodokmenem"..kde jsem to viděl...že by ve tvém inzerátu?? máš štěstí, že jsem líný projíždět CZpsa a házet tu screeny
DRAZÍ PISATÉ, OBRÁTILA JSEM SE NA TYTO STRÁNKU V DŮVĚŘE, ŽE ZJÍSKÁMNĚJAKÝ KONTAKT A MEZITÍM JSEM SHRÁBLA JEN SAMOU KRITIKU.!! nEMYSLÍTE ŽE BY SI MĚL KAŽDÝ ZAMÉST PRVNĚ PŘED VLASTNÍM PRAHEM A POTOM PSÁT O DRUHÝCH A HLAVNĚ O TOM O ČEM HOUBELEC VÍ?? jE MI LÍTO ŽE JSEM TO SEM VŮBEC DÁVALA !!
zelvera
napsal(a):
DRAZÍ PISATÉ, OBRÁTILA JSEM SE NA TYTO STRÁNKU V DŮVĚŘE, ŽE ZJÍSKÁMNĚJAKÝ KONTAKT A MEZITÍM JSEM SHRÁBLA JEN SAMOU KRITIKU.!! nEMYSLÍTE ŽE BY SI MĚL KAŽDÝ ZAMÉST PRVNĚ PŘED VLASTNÍM PRAHEM A POTOM PSÁT O DRUHÝCH A HLAVNĚ O TOM O ČEM HOUBELEC VÍ?? jE MI LÍTO ŽE JSEM TO SEM VŮBEC DÁVALA !!
doporučuji dát inzerát do inzerátů, dala jsi inzerát do diskuze a nyní se tu diskutuje, vždy půjde první kritika, takže vůbec nic nečekej. Já osobně účelné křížení nemusím už tak je nakříženo spousta registrovaných plemen, která nejsou schopna se dožít 5ti let a když, tak mají veliké štěstí nebo spoustu léků. Navíc je rozdíl, když nealergení plemeno kříží lidé zabívající se slepeckými psy či asistenčními, kteří povahy mají podchycené, anebo kdokoliv.
zelvera
napsal(a):
Zelvero, možná je ta kritika opodstatněná...Lidé, kteří jsou způsobilí k vytváření nových plemen jistě nehledají vhodné ,,partnery" na fórech, apod...Přeji hodně štěstí s vaším kříženečkem, ale ne v dalším křížení..Svět je přeplněn psy,které nikdo nechce a bohužel jsou to většinou kříženci..
hillary
napsal(a):
Zelvero, možná je ta kritika opodstatněná...Lidé, kteří jsou způsobilí k vytváření nových plemen jistě nehledají vhodné ,,partnery" na fórech, apod...Přeji hodně štěstí s vaším kříženečkem, ale ne v dalším křížení..Svět je přeplněn psy,které nikdo nechce a bohužel jsou to většinou kříženci..
Nevymysleli to zase Američani? Co je vymyšlené v americe je přece vždycky super a musí to mít všichni.
Navíc si myslím, že jakýkoliv pesan s rodokmenem "co je komu do toho" je hezčí než tyhle výmysly alá doodl. :( Ale proti gustu...
zelvera
napsal(a):
Já znám jednoho krásného křížence pudla a kokra, je tmavě hnědý a vypadá poněkud jinak, než Vaše fenka. Je to úžasný pejsan. Nicméně jsem též proti záměrnému množení voříšků, byť jsem jednoho měla a byl to fantastický pejsan, nejlepší, jakého jsem měla. Nechte si to prosím ještě projít hlavou, nežli se do takového chovu pustíte. Ať není dalších několik nešťastných kříženečků v útulcích.
brixie
napsal(a):
Já znám jednoho krásného křížence pudla a kokra, je tmavě hnědý a vypadá poněkud jinak, než Vaše fenka. Je to úžasný pejsan. Nicméně jsem též proti záměrnému množení voříšků, byť jsem jednoho měla a byl to fantastický pejsan, nejlepší, jakého jsem měla. Nechte si to prosím ještě projít hlavou, nežli se do takového chovu pustíte. Ať není dalších několik nešťastných kříženečků v útulcích.
chichi, to je dobrý, tak to mám vlastně taky plemeno. jmenuje se to pitdakl
brixie
napsal(a):
To Brixie: Já si třeba myslím,že není nic špatnýho na tom,že člověk chce,aby jeho kříženka,fenka,měla jednou štěňata,pokud je schopen zajistit odběr štěňat ku jejich prospěchu..Ale amatérsky se pokoušet vytvářet nové plemeno s tím, že se o to někde někdo snaží,tak proč ne i já,to mi přijde trošku psycho,nehledě na to, že není ani zadán požadavek na povahu,zdraví psa,apod..
Jinak já bych si třeba raděj vzala oříška než psa rádoby čistokrevnýho, bez PP...
hillary
napsal(a):
To Brixie: Já si třeba myslím,že není nic špatnýho na tom,že člověk chce,aby jeho kříženka,fenka,měla jednou štěňata,pokud je schopen zajistit odběr štěňat ku jejich prospěchu..Ale amatérsky se pokoušet vytvářet nové plemeno s tím, že se o to někde někdo snaží,tak proč ne i já,to mi přijde trošku psycho,nehledě na to, že není ani zadán požadavek na povahu,zdraví psa,apod..
Jinak já bych si třeba raděj vzala oříška než psa rádoby čistokrevnýho, bez PP...
Kristýno, nic takového jsem neřekla. Jen mi přijde nesmysl množit křížence. Jsou jich plné útulky. A nejen útulky...jsou lidi, který pořídí své ratolesti štěndo za odměnu a pak zjistí, že nejsou schopni se o něj starat a nabídnou je ''k adopci''. A taky nevidím jediný důvod, proč by fenka měla mít za život aspoň jednou štěňata. Že by nějaká babská povídačka???
Kdo by stál o štěndo z tohoto vrhu, nechť si jej zamluví a když těch zájemců bude x, tak nechť se fenka nakryje. Ale co zadavatelka tohoto tématu bude dělat s několika štěndy, které neudá? To by mě fakt zajímalo, prosím o odpověď!!!
hillary
napsal(a):
No vida,ještěsi vytiskni nějaký papíry a máš papíráka..Ne,je moc hezkej,pořádně svalnatej..
já si nějaký zejtra vymyslim v práci, až se budu nudit. děkujem za pochvalu, na fotce je to celejch 12 kg živý váhy
.
ale teda musim říct, že takový plemeno bych brala - naštěstí se povedla jak exteriérově, tak povahově. není nervní a uňafaná jako jezevčík, nemá problém se psama a ani s lidma a jinejma zvířatama. je to naprosto vyrovnanej (tělo i duše) a přirozeně dominantní pes. co víc si přát. dokonce i poslouchá. prostě sportovní, skladnej a zajímavej pejsek, se super povahou.
hillary
napsal(a):
No Kristí, možná nebo spíš určitě máš pravdu v tom, že je 100x lepší nějakej kříženec než rádoby čistokrevne bezpapírák. Jsou sice světlé vyjímky, naši mají GR bez PP, ale máma nebyla uchovněná kvůli větší výšce a mi viděli všechno včetně rentgenů očkování, papírů, důvodu nechovnosti, i uchovnění tatínka atd.
Ale množit křížence,byť kvůli tomu že chci aby moje feňulka měla jednou štěňátka je dost zbytčný a sobecký ne?! V útulcích a na ulicích je kříženců dost a dost a i když si zajistí odběr nikdy nezaručí to, že to nebude nějaký "skvělý vánoční dáreček". U psů s PP někdy taky ne, ale pořád je tam menší pravděpodobnost. A slušní chovatelé si svoje odchovy berou zpátky do CHS a hledají nového pána...
JInak k tématu. V Americe ho možná mají, to já nevím hádat se kvůli tomu rozhodně nebudu, ale si si jistá, že kvalita tvojí feny je stejná jak v USA a krycího psa taky? Otázkou je jestli je i v USA už plemeno ustálené že? Viděla bych to na to že se ti přihlásí někdo, kdo má doma křížence pudla a kokra. Sice vůbec netušil že neco jako corcepoo existuje, ale má psa, třeba za to dostane nějaký peníze a navíc si jeho miláček aspoň jednou vrzne tak proč ne, že?
Zamisli se nead tím, jestli máš zájemce a jestli ti přijde opravdu vhodné chovat tady corcepoo nebo jak se to píše. Jestli je česká republika opravdu tak vyžaduje a lidi si radši nekoupí pudla nebo kokra s PP.
p.S: Omlovám se za chyby nebo přepisy, píšu jako prase a nekontroluju to
impact
napsal(a):
Tak tak od srdce jsem se dlouho nezasmál... Kdyby to sem napsal snad kdokoliv jiný, neřeknu ani slovo, ale zrovna od tohohle člověka tohle sedí doslova a do písmene
Takhle si Mucholabko popsala úúúúplně doslova přesně sama sebe Pominu to s tím, jestli ta fenečka je nebo není hezká, ale ty si ani toho hezkého pejska nemusela hledat daleko, když ti jeden zrovna běhal po dvorku
A tvoje znalosti genetiky a podobně, nevím ale za tu krátkou dobu co lze tvé "pokroky" kolem pitů sledovat na cz-psovi, buď máš sakra dobré učitele a nebo si nejnadějnější student
Ale jasně, ještě že si Fredym nechala poskákat Bucku, to se pitovi aspoň nějak podobá, taky tě třeba mohlo napadnout stvořit něco jako Pitosu ( Fredy x Emma ) nebo třeba Pudlbulla, tam by mohl být za ty plus mínus dva roky nějaký předpoklad, že ti psi nebudou línat, taky dobrý ne?
brixie
napsal(a):
Kristýno, nic takového jsem neřekla. Jen mi přijde nesmysl množit křížence. Jsou jich plné útulky. A nejen útulky...jsou lidi, který pořídí své ratolesti štěndo za odměnu a pak zjistí, že nejsou schopni se o něj starat a nabídnou je ''k adopci''. A taky nevidím jediný důvod, proč by fenka měla mít za život aspoň jednou štěňata. Že by nějaká babská povídačka???
Kdo by stál o štěndo z tohoto vrhu, nechť si jej zamluví a když těch zájemců bude x, tak nechť se fenka nakryje. Ale co zadavatelka tohoto tématu bude dělat s několika štěndy, které neudá? To by mě fakt zajímalo, prosím o odpověď!!!
Brixie,myslím,že je to vše hoooodně o zodpovědnosti chovatele..Pokud najdeš budoucí majitele vhodné a zodpovědné,nejlépe ze svého okolí (když je štěstí) a máš psa zdravého,povahově vyrovnaného,i když křížence,tak osobně nejsem proti..
Ale to je všechno o názoru a taky možnostech..A s tím zadáváním,to jsem nemyslela na zadavatelku,ale z vlastního úhlu pohledu a taky částečně zkušenosti..
Jinak,to,že kříženců i bez PP psů běhá hodně bez majitelů nebo dobré péče,o tom žádná...Bohužel to je téma,zatím, bez reálného řešení..
nerosekdas
napsal(a):
Tak tak od srdce jsem se dlouho nezasmál... Kdyby to sem napsal snad kdokoliv jiný, neřeknu ani slovo, ale zrovna od tohohle člověka tohle sedí doslova a do písmene
Takhle si Mucholabko popsala úúúúplně doslova přesně sama sebe Pominu to s tím, jestli ta fenečka je nebo není hezká, ale ty si ani toho hezkého pejska nemusela hledat daleko, když ti jeden zrovna běhal po dvorku
A tvoje znalosti genetiky a podobně, nevím ale za tu krátkou dobu co lze tvé "pokroky" kolem pitů sledovat na cz-psovi, buď máš sakra dobré učitele a nebo si nejnadějnější student
Ale jasně, ještě že si Fredym nechala poskákat Bucku, to se pitovi aspoň nějak podobá, taky tě třeba mohlo napadnout stvořit něco jako Pitosu ( Fredy x Emma ) nebo třeba Pudlbulla, tam by mohl být za ty plus mínus dva roky nějaký předpoklad, že ti psi nebudou línat, taky dobrý ne?
Já se do takovýchto diskuzí nikdy nepletu, ale tentokrát si neodpustím jednu poznámku.. To je teď nová móda, zkřížit dvě plemena psů, dát tomu vzniklému výsledku název a snažit se to více rozmnožovat? To už by bylo rozumnější, kdybyste byla v kontaktu se všemi útulky, brala si od nich "voříšky - kokr x pudl" a radovala se z nich, než přidělávat další křížence... Jen mě teď napadlo, kdybych dala dohromady svého BSP a GR, jak bych pojmenovala štěníky? Třeba berngold? Jako bernské zlato?
marky88
napsal(a):
Já se do takovýchto diskuzí nikdy nepletu, ale tentokrát si neodpustím jednu poznámku.. To je teď nová móda, zkřížit dvě plemena psů, dát tomu vzniklému výsledku název a snažit se to více rozmnožovat? To už by bylo rozumnější, kdybyste byla v kontaktu se všemi útulky, brala si od nich "voříšky - kokr x pudl" a radovala se z nich, než přidělávat další křížence... Jen mě teď napadlo, kdybych dala dohromady svého BSP a GR, jak bych pojmenovala štěníky? Třeba berngold? Jako bernské zlato?
hallo, ja prave do doskuzi taky skoro nikdy nepisu a uz vubec ne proto, abych nekoho kritizovala....ale opravdu, lidi, nevyrabejte dalsi krizence!! nejdriv se bezte podivat jak to vypada v utulcich...gdyz to vidim, tak bych brecela...nepopiram tim, ze v USA se o nejakeho takoveho psa pokousi...lidi, budte rozumni, uz kvuli tem psum, prosim!!!
zelvera
napsal(a):
Máme doma stejného křížence jako vy,ale nesouhlasím s dalším rozmnožováním!Zatím to je pouze kříženec dvou ras a né žádné plemeno.
katcha
napsal(a):
Ty jo, oni jsou si fakt podobní, to je mazec
Ano tito kříženci si jsou podobní,ale stejně tu není jistota,že štěňata budou vypadat stejně.Zrovna sestra našeho psa vypadá ůplně jinak,má hrubší srst,je tmavá,prostě si moc podobní nejsou.A co se týče povahy-nikdo vám nemůže říct jakou budou mít štěňata povahu.
irolf
napsal(a):
Ano tito kříženci si jsou podobní,ale stejně tu není jistota,že štěňata budou vypadat stejně.Zrovna sestra našeho psa vypadá ůplně jinak,má hrubší srst,je tmavá,prostě si moc podobní nejsou.A co se týče povahy-nikdo vám nemůže říct jakou budou mít štěňata povahu.
Jasně, však já s takovým dalším pokusným rozmnožováním samozřejmě nesouhlasím, jen mě zarazilo, jak ten Váš a zadavatelčin pesan jsou si hrozně podobní
odberryho
napsal(a):
Také jsem ten pořad viděla. Už je to před delší dobou, ale tenkrát myslím čekali i na uznání plemene...tuším, že to bylo i ve zprávách.
Navíc, kříženci bývají i zdravější, tak bych to taky neodsuzovala :-) (jako majitelka voříška )
ajina
napsal(a):
Také jsem ten pořad viděla. Už je to před delší dobou, ale tenkrát myslím čekali i na uznání plemene...tuším, že to bylo i ve zprávách.
Navíc, kříženci bývají i zdravější, tak bych to taky neodsuzovala :-) (jako majitelka voříška )
Kříženci bývají i zdravějšía to jste vzala kde???Já o tom četla v loni v novinách a zatím to byli pořád jenom kříženci,akorát američané tomu dali název cocerpoo.A to, že to je možná v USA brané jako plemeno,neznamená,že když tady skřížíme dva stejné křížence,že máme nějaké nové plemeno i tady.To by tady těch neuznaných plemen běhalo pěkná řádka
katcha
napsal(a):
Jasně, však já s takovým dalším pokusným rozmnožováním samozřejmě nesouhlasím, jen mě zarazilo, jak ten Váš a zadavatelčin pesan jsou si hrozně podobní
Jen tak slovo do pranice - mám vořešici a krásného čistokrevného šeltiáka (sice přerostlého, ale je to papírový pes a krom velikosti opravdu krásný). Při procházkách a návštěvách výstav (mezinárodka v Praze ! ) se mi už cca 5x stalo, že se ke mně seběhli lidi, že mají moc podobného psa jako je moje vořešice a že strašně chtějí štěňata a že dokonce mají zajištěné zájemce,.... o krásného čistokrevného šeltiáka nikdy zájem nebyl
.
Fenu jsem samozřejmě nenakryla, jelikož mám sice vořechy ráda a moje feňule je super, ale jsem zásadně proti množení vořechů dokud jsou jich útulky plné. Určitě je dost psů kteří potřebují pomoct, tak proč dodávat do útulků další. A sice je kolikrát v útulku vidět i zjevně pes čistokrevný nebo minimálně vypadající jako nějaké plemeno......ale většina útulkáčků jsou prostě voříšci, které někdo nezodpovědně namnožil.
Co se opravdu porozhlídnout v těch útulcích místo hledání ženicha a produkování dalších kříženců (a pokud nemáte alespoň 10 jistých zájemců tak nemůžete říct že máte zajištěný odběr). Mezi útulkáčky jistě najdete i štěně podoného typu jako je vaše fenka - je bezesporu moc krásná, o tom není pochyb....
irolf
napsal(a):
Máme doma stejného křížence jako vy,ale nesouhlasím s dalším rozmnožováním!Zatím to je pouze kříženec dvou ras a né žádné plemeno.
Cockerpoo je plemeno z USA a vzniklo v 60. letech 20. století, takže tady majitelku fenky napadáte zbytečně. Ona za nevědomost lidí nemůže.
Dalšími novými plemeny jsou např. Labradoodle, bichon/yorkie nebo bull boxer.
Stačí jen najít encyklopedii, která se o těchto psech zmiňuje.
joli
napsal(a):
Cockerpoo je plemeno z USA a vzniklo v 60. letech 20. století, takže tady majitelku fenky napadáte zbytečně. Ona za nevědomost lidí nemůže.
Tato nová plemena by se ale měla křížit ze psů již uznaných,nikoliv ,,pouhých" kříženců!!!!!A to je nevědomost a vlastně i hloupost zadavatelky.
joli
napsal(a):
Ale většina z nás o tom určitě ví, ale podle dotazu a fotografie usuzujeme, že zadavatelka má "pouhého křížence". Kdyby měla origoš napž. z USA, určitě by sjáněla samce jiným způsobem. Takhle se to přeci u málopočetného plemene nedělá, ne?
zelvera
napsal(a):
Absolutne nerozumiem naco budu na svete dalsi krizenci...no to uz vam tu povedali ostatni No a pre tych tu mam odkaz...nevedela som ci sa mam smiat ci plakat nad tymi bastardmi http://www.dogbreedinfo. com/hybriddogs.htm
gupka
napsal(a):
Absolutne nerozumiem naco budu na svete dalsi krizenci...no to uz vam tu povedali ostatni No a pre tych tu mam odkaz...nevedela som ci sa mam smiat ci plakat nad tymi bastardmi http://www.dogbreedinfo. com/hybriddogs.htm
tito "zmetci" ac nekteri pekni jsou opravdu k placi.....je to odporny.....vypovida to o rozumu a soudnosti americanu......udelat smesku dobrmana a pudla....no nemam slov.... http://www.dogbreedinfo.com /doodlemanpinscher.htm
Tez mam bezpapiraka a hodne lidi mi nechce verit ze PP nema,ale po poznani povahy meho psa i kdyz by mel PP nikdo by ho neuchovnil, ale v ZIVOTE by me ho nenapadlo pripustit ackoli nabidek uz bylo.....
gupka
napsal(a):
jejda, většina těch psů vypadá fakt hrozně.... Za chvíli budou útulky plné voříšků s PP
zelvera
napsal(a):
ano, opravdu vetsina tech krizencu z odkazu je spis k placi...nic proti krizencum, uz jsem jednoho mela a urcite jeste do konce zivota i nejake dalsi mit budu..a pro vsechny si pujdu do utulku.....jen proste porad nemuzu pochopit ten duvod, proc se takove zamerne mixy delaji...ja to proste fakt nechapu...vzdyt kazde plemeno je tak specificke a je jich tolik, ze si musi i ten nejnarocnejsi vybiravec vybrat...vzdyt kazde plemeno nabizi mix. ruznych variant a povah..nekdo je spis hyper, nekdo zas spis lenoch, nekoho bavi lovit, jineho tahat naklad...vzdyt je toho more a fsechna plemena jsou super..lidi si je udelali pro sebe a protoze co clovek, to nazor, proto je i tolik rozmanitych plemen, nabizejicich ruzne moznosti at uz k praci, nebo k lenoseni....PROC, dalsi mixy, a jeste casto nepodarene??? kroutim nad tim hlavou..fakt....................
jesterka
napsal(a):
ano, opravdu vetsina tech krizencu z odkazu je spis k placi...nic proti krizencum, uz jsem jednoho mela a urcite jeste do konce zivota i nejake dalsi mit budu..a pro vsechny si pujdu do utulku.....jen proste porad nemuzu pochopit ten duvod, proc se takove zamerne mixy delaji...ja to proste fakt nechapu...vzdyt kazde plemeno je tak specificke a je jich tolik, ze si musi i ten nejnarocnejsi vybiravec vybrat...vzdyt kazde plemeno nabizi mix. ruznych variant a povah..nekdo je spis hyper, nekdo zas spis lenoch, nekoho bavi lovit, jineho tahat naklad...vzdyt je toho more a fsechna plemena jsou super..lidi si je udelali pro sebe a protoze co clovek, to nazor, proto je i tolik rozmanitych plemen, nabizejicich ruzne moznosti at uz k praci, nebo k lenoseni....PROC, dalsi mixy, a jeste casto nepodarene??? kroutim nad tim hlavou..fakt....................
Absolutny suhlas
jesterka
napsal(a):
A jen tak mimochodem,ona zadavatelka asi ani neví,jak se to píše,páč je to Cockerpoo...
Pardón,ale takhle se pes na ,,výrobu" nového plemene opravdu neshání a to jedině svědčí o neodbornosti a neznalosti té paní...
hillary
napsal(a):
Tato nová plemena by se ale měla křížit ze psů již uznaných,nikoliv ,,pouhých" kříženců!!!!!A to je nevědomost a vlastně i hloupost zadavatelky.
Zajímalo by mě kde jste vzala tu jistotu že jde o pouhého křížence !! Pokud vím nic takového jsem nenapsala, jen jsem napsala plenema která jsou k tomu jak vy říkáte křížení potřebná. A pokud jste pozorně četla to na co jste reagovala, tak vás nechápu???!!!!
Útulky jsou plná to nikdo nepopírá, ale také je každého věc jaké plemeno si zvolí a z jakého důvodu !!!! Já zvolila toto a co je na tom ?? Kdybystebyla tak chytrá jak tady píšete a prvně se podívala ninimálně na netu co to vlastně vůbec je za rasu a tak psala uděláte líp !!!!
zelvera
napsal(a):
Zajímalo by mě kde jste vzala tu jistotu že jde o pouhého křížence !! Pokud vím nic takového jsem nenapsala, jen jsem napsala plenema která jsou k tomu jak vy říkáte křížení potřebná. A pokud jste pozorně četla to na co jste reagovala, tak vás nechápu???!!!!
Útulky jsou plná to nikdo nepopírá, ale také je každého věc jaké plemeno si zvolí a z jakého důvodu !!!! Já zvolila toto a co je na tom ?? Kdybystebyla tak chytrá jak tady píšete a prvně se podívala ninimálně na netu co to vlastně vůbec je za rasu a tak psala uděláte líp !!!!
To byla reakce na koho?O plemenu se u nás můžeme bavit,až bude u nás také uznané..Do té doby je to u nás pouhý kříženec,i když to někteří anzývají ,,zatím neuznané plemeno"..O amerických standardech a ,,plemench" se bavit,je kapitola sama o sobě..Tam nemají rozum v mnoha věcech a tohle je jistě jedna z nich..A pokud vy pozorně čtěte,koukněte i na ty stránky,které tady dávali lidé do oběhu..to si pak myslím normální člověk rozmyslí..Jinak,jak tady někdo psal,ras je opravdu spousty a i ten nejnáročnější budoucí majitel má veliký výběr a možnosti..
Jinak,pokud jste tedy znalcem tohoto rádoby plemene,máte doma ,,čistokrevného" Cockerpoo,proč hledáte psa tímto velmi zvláštním způsobem?
hillary
napsal(a):
To byla reakce na koho?O plemenu se u nás můžeme bavit,až bude u nás také uznané..Do té doby je to u nás pouhý kříženec,i když to někteří anzývají ,,zatím neuznané plemeno"..O amerických standardech a ,,plemench" se bavit,je kapitola sama o sobě..Tam nemají rozum v mnoha věcech a tohle je jistě jedna z nich..A pokud vy pozorně čtěte,koukněte i na ty stránky,které tady dávali lidé do oběhu..to si pak myslím normální člověk rozmyslí..Jinak,jak tady někdo psal,ras je opravdu spousty a i ten nejnáročnější budoucí majitel má veliký výběr a možnosti..
Jinak,pokud jste tedy znalcem tohoto rádoby plemene,máte doma ,,čistokrevného" Cockerpoo,proč hledáte psa tímto velmi zvláštním způsobem?
No,pokud bych sháněla psa pro nakrytí své feny,která by byla rasy málo početné,tak bych si dala sakra záležet na tom,jaký inzerát zadávám a kde!!!
hillary
napsal(a):
No,pokud bych sháněla psa pro nakrytí své feny,která by byla rasy málo početné,tak bych si dala sakra záležet na tom,jaký inzerát zadávám a kde!!!
Tento způsob byl zvolen v domění že opravdu někdo poradí a eventuelně pomůže. Ale jak jde vidět, tak opak je pravdou !!! Kdybych si podala klasickej inzerát tak udělám asi líp !!! Byl to prostě omyl, ale co teď nadělám už jsem to sem dala tak budiž!!!!!
zelvera
napsal(a):
Tento způsob byl zvolen v domění že opravdu někdo poradí a eventuelně pomůže. Ale jak jde vidět, tak opak je pravdou !!! Kdybych si podala klasickej inzerát tak udělám asi líp !!! Byl to prostě omyl, ale co teď nadělám už jsem to sem dala tak budiž!!!!!
Inzerát jste vložila do diskuse,tudíž jste ji také musela očekávat.Každý má holt názor jiný a proto se právě může diskutovat..Pokud se tomu chcete příště vyhnout,opravdu inzerujte a nedávejte téma do diskusí...Hezký večer.
hillary
napsal(a):
Inzerát jste vložila do diskuse,tudíž jste ji také musela očekávat.Každý má holt názor jiný a proto se právě může diskutovat..Pokud se tomu chcete příště vyhnout,opravdu inzerujte a nedávejte téma do diskusí...Hezký večer.
Proto píši že to byl moc velkej OMYL !!!!!!!!!!
zuzina
napsal(a):
Tak proč nekontaktujete chovatele, od kterého Vaši fenku máte? Jistě Vám poradí...
To je pravda..Když jste se ohradila,že nemáte pouhého křížence,tak jistě máte psa již od ,,chovatele,tedy někoho,kdo se této ,,rase" věnuje..A jistě od něj dostanete kontakty na všechny psy Cockerpoo v ČR,protože předpokládám,že tisíce jich tady opravdu nejsou..Tedy,těch jako je váš-ne jen kříženců,ale splňujících jakési americké standardy tohoto ,,plemene"..
Hodně štěstí.
zelvera
napsal(a):
Vám zřejmě písmenko nikdy nevypadlo co ??!!!
nejde o pismenko ale vubec o vas nesmyslny zamer krizit takovy paskvil.....je to nad ramec meho chapani proc krizit takove zmetky ktere si vymysli v americe.....zadny svedomity kynolog by toto v zivote neudelal???
Muzete mi zodpovedet jedinou otazku??? a to....proc jste si nevybrala uznane plemeno a nechovala to??? proc chcete krizit zmetky bez jakehokoli objektivniho vyuziti??? Tohle vazne nechapu.... toz s vasim pristupem bych mohla kryt svym naprosto povahove nevyrovnanym dobrmanem ktery pouze jako dobrman vypada a byla stastna ze mam potomky po svem psu ale co to prinese budoucim majitelum stenatka??A vubec jak bylo jiz receno.....VORECHU jsou plne utulky a to ten vas at si mu rikate jak chcete je.A u nas to VORECH bude vzdy,nevidim zadyn duvod proc je mnozit
sunin
napsal(a):
nejde o pismenko ale vubec o vas nesmyslny zamer krizit takovy paskvil.....je to nad ramec meho chapani proc krizit takove zmetky ktere si vymysli v americe.....zadny svedomity kynolog by toto v zivote neudelal???
Muzete mi zodpovedet jedinou otazku??? a to....proc jste si nevybrala uznane plemeno a nechovala to??? proc chcete krizit zmetky bez jakehokoli objektivniho vyuziti??? Tohle vazne nechapu.... toz s vasim pristupem bych mohla kryt svym naprosto povahove nevyrovnanym dobrmanem ktery pouze jako dobrman vypada a byla stastna ze mam potomky po svem psu ale co to prinese budoucim majitelum stenatka??A vubec jak bylo jiz receno.....VORECHU jsou plne utulky a to ten vas at si mu rikate jak chcete je.A u nas to VORECH bude vzdy,nevidim zadyn duvod proc je mnozit
Jééé, a myslíte, že bych mohla udělat belgickýho chrta Malizoje ... ?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Míši,krásně jsi to vystihla..A to stím písmenkem...Chovatel ,,nového druhu" psa by se plést opravdu neměl-několikrát..
A ketty,co kdyby se to tvé nové plemeno (jistě brzy nekdě a někým uznané) jmenovalo Belchrtam?To mi příjde vznešený a mohlo by se to dobře prodávat,co?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
jooooo jasne ze mohla....posli do ameeeru to cos vyrobila a mas doma papir i s razitkem.....no prooooc neee.....ja mam dobrmana a jestli jsi koukala na ten odkaz co sem davali.....dobrman s pudlem....no uuuuzasneee...nemam slov....ale pejsky mas krasne tak suuup nakriz je at mame dalsi plemenoooo uz se tesim
Boze ja nechapu co timhle lide sleduji ... vzdyt je tolik vsetranych a ruznych plemen...proc maj potrebu jeste je krizit??? Tot otazka pro filozofa
hillary
napsal(a):
Míši,krásně jsi to vystihla..A to stím písmenkem...Chovatel ,,nového druhu" psa by se plést opravdu neměl-několikrát..
A ketty,co kdyby se to tvé nové plemeno (jistě brzy nekdě a někým uznané) jmenovalo Belchrtam?To mi příjde vznešený a mohlo by se to dobře prodávat,co?
teď mi má začít hárat jedna čuba, tak to sprknem, a možná se na těch psech konečně napakuju - no co, matka i otec úspěšní se špičovými rodokmeny ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
taky nechápu, proč to množit...
někde jsem o těchto "designových" psech četla...na zakázku si necháte "udělat" křížence s nějakou obdobou rodokmenu, ale ti už se dál nemnoží... pokud chce nějakýho dalšího, musí opět zkřížit ty dvě plemena....
možná už s tím amíci zašli dál, nevím
jinak z těch stránek mám pocit, že kdo si sežene křížence, vymyslí si tomu název a šup, už je to "designer dog"
viz např. The Great Bernese is not a purebred dog. It is a cross between Bernese Mountain Dog and the Great Pyrenees a šoupne tam fotky své fenky Grety
jinak proti voříškům taky nic nemám...jen nechápu, proč je zbytečně množit a zaplňovat útulky....
sunin
napsal(a):
jooooo jasne ze mohla....posli do ameeeru to cos vyrobila a mas doma papir i s razitkem.....no prooooc neee.....ja mam dobrmana a jestli jsi koukala na ten odkaz co sem davali.....dobrman s pudlem....no uuuuzasneee...nemam slov....ale pejsky mas krasne tak suuup nakriz je at mame dalsi plemenoooo uz se tesim
Boze ja nechapu co timhle lide sleduji ... vzdyt je tolik vsetranych a ruznych plemen...proc maj potrebu jeste je krizit??? Tot otazka pro filozofa
ze jo Kristy....nechces taky udelat treba CANEPOOO??? by to melo uuuspech
Ne to je fakt des,ja uz si z toho delam akorat srandu protoze tohle snad neni mozny
sunin
napsal(a):
no já jsem hlavně vůbec nepochopila, proč na sebe dávají tak povahově, vzhledově i účelově odlišný plemena? To je prostě prznění plemen bez ladu a skladu, na jejihž vyšlechtění navíc nemají v drtivé většině vůbec žádnou zásluhu, a pochybuju, že jim k tomu země původu daly svolení
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
no já jsem hlavně vůbec nepochopila, proč na sebe dávají tak povahově, vzhledově i účelově odlišný plemena? To je prostě prznění plemen bez ladu a skladu, na jejihž vyšlechtění navíc nemají v drtivé většině vůbec žádnou zásluhu, a pochybuju, že jim k tomu země původu daly svolení
myslim ze zeme puvodu o tom nemaj ani sajnu co jim z jejich psu delaj za zmetky....ja mam vpodstate doma tez jen smradochy bez PP ale v zivote by me je nenapadlo je mnozit at by kdo chtel sebevic....a ze takovych bylo....nebo vlastne muzu zacit.....to budu boooohata az to vsechno prooodam.....holky kdo chcete Doberpooo nebo Pitbulpoooo nebo Vorechpooo???? Dodam na zakazku siteho na miru cooooo?? (samo ze vtip....)
sunin
napsal(a):
myslim ze zeme puvodu o tom nemaj ani sajnu co jim z jejich psu delaj za zmetky....ja mam vpodstate doma tez jen smradochy bez PP ale v zivote by me je nenapadlo je mnozit at by kdo chtel sebevic....a ze takovych bylo....nebo vlastne muzu zacit.....to budu boooohata az to vsechno prooodam.....holky kdo chcete Doberpooo nebo Pitbulpoooo nebo Vorechpooo???? Dodam na zakazku siteho na miru cooooo?? (samo ze vtip....)
já bysem prosím strašně chtěla toho Vorechpooo - to zní tak vznešeně.
Mě by docela zajímalo i to, co ti koumáci udělají se zbytkem vrhu, když ji jeden uchyl objedná airdelpoo, tak to mu ho udělají, a se zbytkem štěňat škrábnou o zem? Pochybuju o tom, že se v jenom měsíci najde např 7-8 zájemců o takovej skvost
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mě by docela zajímalo i to, co ti koumáci udělají se zbytkem vrhu, když ji jeden uchyl objedná airdelpoo, tak to mu ho udělají, a se zbytkem štěňat škrábnou o zem? Pochybuju o tom, že se v jenom měsíci najde např 7-8 zájemců o takovej skvost
Neblazni....vis jakej je o takovy zmetky zajem???jdi kouknout do utulku tam jich je a zajem je veeeelikej zeeeee???? Uz jdu na to.....jdu krizit specijelne pro Ketty bude to super krasnej povahove tezko rict uzasnej VORECHPOOO....chcete nekdo takyyy???
albona
napsal(a):
taky nechápu, proč to množit...
někde jsem o těchto "designových" psech četla...na zakázku si necháte "udělat" křížence s nějakou obdobou rodokmenu, ale ti už se dál nemnoží... pokud chce nějakýho dalšího, musí opět zkřížit ty dvě plemena....
možná už s tím amíci zašli dál, nevím
jinak z těch stránek mám pocit, že kdo si sežene křížence, vymyslí si tomu název a šup, už je to "designer dog"
viz např. The Great Bernese is not a purebred dog. It is a cross between Bernese Mountain Dog and the Great Pyrenees a šoupne tam fotky své fenky Grety
jinak proti voříškům taky nic nemám...jen nechápu, proč je zbytečně množit a zaplňovat útulky....
Vážení,myslím že je to zadavatelky věc a co se týče vypadnutí nějakého to písmenka, tak ruku na srdce, copak vám se nic podobného nestalo ??? a pokud jste si někdy stihli přečíst pravidla této diskuze tak nějaká diakritika tu není na místě, a hlavně lidi zameťte si před vlastním prahem a potom něco povídejte a ukazujte na druhé, souhlasím s tím jak tu psala že byla chyba něco takového sem dávat, každý tady předhazuje že proti jak tu čtu VOŘECHŮM nic nemáte ale v zápětí na ně plivete, tak lidi co je s váma ?? pokud je to někomu tak proti srsti tak ať se další diskuzy vyhne, tato paní má právo chtít aby měla její fenka štěňata, tobyste to chtěli všechno hnedle kastrovat neo co ?????!!!!!!!!
sunin
napsal(a):
Neblazni....vis jakej je o takovy zmetky zajem???jdi kouknout do utulku tam jich je a zajem je veeeelikej zeeeee???? Uz jdu na to.....jdu krizit specijelne pro Ketty bude to super krasnej povahove tezko rict uzasnej VORECHPOOO....chcete nekdo takyyy???
prdel si dělej z plastelíny ty chytrolíne
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
tady zase někdo sežral všechen rozum světa viď ??!!!!
maana
napsal(a):
Vážení,myslím že je to zadavatelky věc a co se týče vypadnutí nějakého to písmenka, tak ruku na srdce, copak vám se nic podobného nestalo ??? a pokud jste si někdy stihli přečíst pravidla této diskuze tak nějaká diakritika tu není na místě, a hlavně lidi zameťte si před vlastním prahem a potom něco povídejte a ukazujte na druhé, souhlasím s tím jak tu psala že byla chyba něco takového sem dávat, každý tady předhazuje že proti jak tu čtu VOŘECHŮM nic nemáte ale v zápětí na ně plivete, tak lidi co je s váma ?? pokud je to někomu tak proti srsti tak ať se další diskuzy vyhne, tato paní má právo chtít aby měla její fenka štěňata, tobyste to chtěli všechno hnedle kastrovat neo co ?????!!!!!!!!
Prosim vas ....ja mam pred svym prahem zameteno.....mam tez vorechy....jednoho vubec nevim co to je ...druheho dobrmana bez PP a tretiho pitbula tez bez PP a i kdyz bych potomka chtela radeji si poridim psa kterej ma aspon ke krizeni respektive k chovani veskere predpoklady ktere by mel mit.
Tady nejde jen o pismenka ale o psy v utulku kteri jsou stejni voresi jako ten pes co zadavatelka chce krizit a jak dopadnou???Jako ti chudaci v utulku???Jestli to chce krizit takoveho "psa" tak at to aspon dela tise a beze svedku ....co ocekava kdyz zada takovy hloupy "inzerat" na diskuzi???Co ji asi ti zasveceni pejskari reknou???
Chtit stenata po fence....kolikrat jiz tady to tema bylo??? Je to blbost ze fena ma mit aspon jednou za zivot stenata??? To chcete rict ze ji podporujete???Toz to doufam ze si od ni aspon jedno stene vezmete.....
maana
napsal(a):
my opravdu nemáme nic proti křížencům, ale jak většina těchto psů končí víme všichni, a proto se nám příčí, pokud chce někdo záměrně rozšířit jejich řady. Majitelka ať si dělá co chce, ale pes je živý tvor, kterýho když se nepovede nebo se nenajde kupec nejde vyhodit do popelnice, proto se mi nelíbí, že tohle někdo udělá jen tak z rozmaru, aby jejich fenka měla štěňátka
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
všechnu néé, ale Tvůj příděl evidentně ano
... a jestli jsem to nebyla já, tak někdo jiný
Maano,přečtěte se to celé,laskavě..Mě osobně třeba nejde až tak o to,že by byli na světě další kříženci..Ale mluvit tady o plemenu a hledat psa téhož ,,plemene" bez toho,aby zadavatelka měla požadavky na zdraví a povahu psa,to je prasárna..Do teď jsem byla velmi slušná i k zadavatelce.Tady nejde o písmeno,to už jsem jí psala,tak si to přečtěte,ať se můžete následně zapojit do diskuse.Prp mě za mě,ať si i jednou štěňata má,když jí je jedno,jak dopadnou,ale ať to do háje nenazývá novou rasou podle nějakých poblblých amíků!!!Pardon,ale pokud mi to nepřipadá v pořádku a korektní,prezentovat svého křížence jako čisté plemeno,tak se teda ozvu!A věřte,zameteno mám a důkladně..
Jinak,Míši a Ketty, co třeba Caneman nebo Corsoman..To zní drsně a dobrmanů moc není,caníci začínaj být v oblibě,tak co to dát do kupy?
mauii
napsal(a):
ano, vypadnout písmenko může každému, ale né hned několikrát po sobě
Tak amíci jsou co se křížení týče opravdu hovada a plácají všechno se vším, hlavně že to sype. Nedávno mě docela dostal silver labrador - předpokládám mix výmara a labradora - vypadá to jak hnusnej tlustej výmar.... http://www.silverlabs.com/gallery.htm
katcha
napsal(a):
Tak amíci jsou co se křížení týče opravdu hovada a plácají všechno se vším, hlavně že to sype. Nedávno mě docela dostal silver labrador - předpokládám mix výmara a labradora - vypadá to jak hnusnej tlustej výmar.... http://www.silverlabs.com/gallery.htm
Ahojky do teď jsem se tím jen bavila,ale toto???To jsem netušila,že se vůbec může v něčím chorém mozku zrodit.Ten jak Katcha píše hnusnej tlustej výmar-to je fakt silný kafe!!!To musim říct kamošce.Sprsknul jí sousedovic Labouš N.Ovčandu.A ona je z toho na prášky-co stim jako bude dělat!!No asi by mohla udělat dobrej obchod!
Jen mě nenapadlo vhodně a vznešené jméno.Pomozte mi prosím!!!!!!!!!!!!!!
pupulu
napsal(a):
Ahojky do teď jsem se tím jen bavila,ale toto???To jsem netušila,že se vůbec může v něčím chorém mozku zrodit.Ten jak Katcha píše hnusnej tlustej výmar-to je fakt silný kafe!!!To musim říct kamošce.Sprsknul jí sousedovic Labouš N.Ovčandu.A ona je z toho na prášky-co stim jako bude dělat!!No asi by mohla udělat dobrej obchod!
Jen mě nenapadlo vhodně a vznešené jméno.Pomozte mi prosím!!!!!!!!!!!!!!
No,tak co třeba Lavlčák, Německý labrador, Německý ovlador...Toho by bylo..
katcha
napsal(a):
Ovlador se mi zdá jako super název, ještě když v inzerátu napíše, že je to nejovladatelnější plemeno na světě a že to vymysleli amíci, tak uvidíš, jak bude v balíku
Díky za nápad.Teď už se jen modlit,aby se jich narodilo co nejvíc!!Je to fakt ujetý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maana
napsal(a):
Ano zadavatelka má právo,aby její fenka měla štěňata,ale ty štěňata mají zase právo žít pěkný dlouhý život se svojí rodinou,ale bohužel to tak ve většině případů u takových kříženců nebývá.Buď jsou někde zavřený,nebo uvázaný na řetězu,nebo běhají volně po ulicích a nebo skončí v útulku,protože najednou jejich majitelé zjistí,že mají nevyhovující povahu,že nejdou tak cvičit jak si původně mysleli atd.
zelvera
napsal(a):
A vaše fenka má PP?Pochybuju o tom,protože Coockerpoo je desingový pes= ušitý na míru.A aby takový pes vzniknul,tak oba rodiče musí být čistokrevní=mít PP.Tento potomekm je ale "pouze" desingový pes a jeho potomci už budou jen a jen vořeši,kříženci atd.a né žádné nové plemeno s PP.
pupulu
napsal(a):
Díky za nápad.Teď už se jen modlit,aby se jich narodilo co nejvíc!!Je to fakt ujetý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovladora mám doma taky, teď se mlátím do hlavvy, proč všude po venku trousím to, že mám vořecha. Mohlo to znít tak vznešeně... Mimochodem víte jak mi to připadá? Že milá zelvera vyhodila x tisíc za vořecha a teď ji to je neskutečně líto a aby nemusela přiznávat svou blbost, tak kope všude kolem :) Doporučuju oběhnout útulky, nějaký slavný cockerpoo tam určitě bude a zadarmo
kobylkalucni
napsal(a):
Ovladora mám doma taky, teď se mlátím do hlavvy, proč všude po venku trousím to, že mám vořecha. Mohlo to znít tak vznešeně... Mimochodem víte jak mi to připadá? Že milá zelvera vyhodila x tisíc za vořecha a teď ji to je neskutečně líto a aby nemusela přiznávat svou blbost, tak kope všude kolem :) Doporučuju oběhnout útulky, nějaký slavný cockerpoo tam určitě bude a zadarmo
Jasně, že jsou. Třeba tento: http://www.caniscentrum.com/detail.php?id=323
Já osobně neschvaluju záměrně množit voříšky, ale na druhou stranu je to každého věc. Nikdo nikdy tomu nezabrání. Zkrátka...jaký rozum, takové dílo...
Ahoj všem :)
Po dlouhé době jsem tu a něco vám napíšu o kříženci kokra a pudla (cockerpoo).
Jak už jsem tu psala, tak ho máme doma,jak jste mohli vidět na fotce (ještě dodatek- není to přímo můj pes,ale tchýně,ale znám ho od jeho tří let,teď mu je 14 let) je to heký pes,menší velikosti a hebké srsti (pokud se o ní pečuje),čímž už jsem najela na péči o ní...
Srst-musí se pravidelně česat a stříhat,protože neustále roste.Také tento pes není vodný ven,nemá podsadu,takže by v zimě umrzl :)
Povaha-už na začátku píšu,že hodně záleží na výchově!Ale četla jsem tu,že má skvělou povahu atd..
No ten náš je teda pěknej zmetek,protože u něho byla od malička výchova zanedbaná.Neváhá si prosazovat svoje a když se mu něco nelíbí tak vrčí a dříve i klidně pokousal.Na děti si doteďka pořádně nezvykl,také na ně neváhá zavrčet,nebo i vyjet! Podotýkám,že mu žádné dítě neublížilo,jen stačilo,že přišlo do rodiny a jemu se to nelíbilo.Opět podotýkám,že u něho bohužel byla výchova hodně nedůsledná :( až s příchodem mě a manžela do rodiny,byl trochu poučen co smí a nesmí :)
No a nakonec zdraví-hodně mě pobavilo,že kříženci jsou od přírody zdravější :)
Opět jsme asi vyjímka:) Ten náš má citlivý žaludek a tak když dostane něco jiného (ve větším množství) než granule,tak zvrací a má průjem.
No a další závažnější problém je s jeho páteří,nebo spíš plotýnkama,nejednou je měl vyhozený,takže opět lítání k veterináři a léčení.
No a nakonec občas trpí záněty uší.
Tak to asi vše k úžasné povaze a zdraví kříženců :D
Ale na svůj věk vypadá pořád dobře,není na něm znát,že už mu je 14let.Máme ho rádi i přes všechny trable,které jsme si s ním zažili,jen jsem tu chtěla poukázat na to,že když jeden takoví kříženec je dobré povahy a zdraví,tak že to znamená,že i ti ostatní budou takoví :)
Jo a je fakt,že nemáme přímo cockerpoa,ale pouze potomka kokra a pudla :)
Dobrý den, ta je krásná
A souhlasím s Vámi
Právě jsem našla tuhle diskuzi. Měli jsme spoodla 14 let a byl to ten nejhodnější pes s nejlepší povahou. Bohužel, umřel nám loni a celé rodině opravdu moc chybí. Stejného bychom brali hned :)
Záněty do uší dostával taky, ale to je problém psů s klapatýma, chlupatýma ušima.
Byl úžasný
Měl duši štěněte I když měl 14 let, nebylo na něm poznat, že není štěně :)
Věrný své rodině, ochránce a co je důležité, že v bytě vůbec neštěkal.
Výborný plavec, potápka :D potápěl se s celou hlavou :)
I když k nám do rodiny přišel později kocour, byl s ním kamarád. A také s každým dalším zvířetem :)

Fenka je moc pěkná. Jen by mě zajímalo, po kom má tu vousatou držtičku. Po pudlovi, nebo po kokrovi ?
Tomas Noheyl

XXX.XXX.203.242
Vim, ze jde o stary inzerat, ale cockapoo psa mam a rad bych pro nej nasel napadnici.

Tomas Noheyl
napsal(a):
Vim, ze jde o stary inzerat, ale cockapoo psa mam a rad bych pro nej nasel napadnici.
Když pomineme nepopulární F2, máte aspoň testy paternity po zdravotně testovaných PP rodičích? Protože i štěňata F1 vypadají různě a jinak nemůžete dokázat, že nenabízíte bezejmenného vořecha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
dines
napsal(a):
Co se labradoodla týče, tak to je fakt účelový křížení - vznikne ti v F1 nelínající nealergickej vodící pes!
A mimochodem, nejsem si vědomá jestli je v ČR nějakje vodící labradoodle, ale zcela logicky a správně už je tu několik vodících pudlů
V ČR několik labradoodlů pracuje jako vodící pes. Myslím, že o pár víc než "čistých" pudlů.
Mají na tuto práci lepší povahu, protože je tam ten právě ten "splachovací" labík. Králováci jsou sice velmi chytří a učenliví, ale jsou to cíťové, hůř se rozhodují a také špatně snáší změny pána.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
napsal(a):
Fenka je moc pěkná. Jen by mě zajímalo, po kom má tu vousatou držtičku. Po pudlovi, nebo po kokrovi ?
"Vousatá držtička" je po pudlovi, protože jen pudl, nikoliv kokr má dlouhou srst na obličejové části. Tento znak je také dominantní a všechna F1 štěňata mají čumáky zarostlé.