nori
napsal(a):
Mému hafanovi se rozřízl polštářek na přední tlapce, cca půl centrimentru a kulhá.. Mažete takové ránky něčím nebo to necháte na něj? Dnes a zitra bude mít min. pohyb.
Díky za tipy
ja bych radila vycistit peroxidem a doma nasadit treba ponozku.ven muzete jit bez ponozky a doma to znovu vycistit a zase nasadit.je to moje zkusenost,protoze muj leonberger to mel taky a u nas tohle fungovalo.
nori
napsal(a):
Mému hafanovi se rozřízl polštářek na přední tlapce, cca půl centrimentru a kulhá.. Mažete takové ránky něčím nebo to necháte na něj? Dnes a zitra bude mít min. pohyb.
Díky za tipy
Co takhle novikov? Štípe jako svině, to je fakt, ale zaschne a vytvoří i jakousi ochrahu před tím, aby se do rány cokoliv dostalo - třeba i z té ponožky. Nemám to teda ozkoušený na pesovi, ale u syna funguje super.
nori
napsal(a):
Díky za tipy
Podobná zranění řešíme zastříknutím Akutolem - je to plastický obvaz ve spreji, zakryje (nedostane se tam bordel) ale rána může dýchat a po pár dnech se sám sloupne. V případě řízlé tlapky psinu v pohybu nijak neomezuji, přijde mi že to není potřeba.
nori
napsal(a):
Díky za tipy
Nam vet doporucit hypermangan..da se sehnat v lekarne a tam Vam reknou, jak s tim nalozit:)
nori
napsal(a):
Díky za tipy
Jodisol klíďo píďo. My jsme ho používali na radu pana doktora na bouličku mezi prsty. Že prý to pomůže i proti tomu, aby si to nelízal - nebude mu chutnat. Chachá, to neznáte mýho feťáka, lízal jako blázen. Ale ve své podstatě pomohl.
kinta
napsal(a):
Jodisol klíďo píďo. My jsme ho používali na radu pana doktora na bouličku mezi prsty. Že prý to pomůže i proti tomu, aby si to nelízal - nebude mu chutnat. Chachá, to neznáte mýho feťáka, lízal jako blázen. Ale ve své podstatě pomohl.
muj labík si taky rozrizl jednou polstarek jenze to mel hluboke,a museli jsme to dat na šití. chodil s nohou v sáčku a ponožce, děti se mu smály.jenze jednoho krasneho dne se doma nudil a kdyz jsem prisla z práce, obvaz si sundal a stehy olizal..roztrhal..nechala jsem to uz tentokrat na nem a krásne se mu to zacelilo samo, ani známk apo nejake jizve .
Dá se koupit taková neoprenova botička , je fakt dobrá, bady ji nosil a narozdíl od zimní pletené ponožky :D to aspon drzelo ...)