fajo
napsal(a):
Dobrý den, co používáte pro hafana proti klíšťatům, blechám a další havěti? Frontline ve spreji nebo pipetu? Slyšel jsem o přípravku Petosan, který je o mnoho levnější- je to na úkor ochrany? Dle propočtů na Frontline je cena za roční ošetření psa cca 1500kč- co se Vám osvědčilo?
ahoj, mám dva velký pesany, používám Frontline a sem spokojená. zkoušela jsem taky Advantix, ale nic moc - přitom náš veterinář na něj pro svý psy nedá dopustit záleží na lokalitě. vše jako spot on, spreje se mi vůbec neosvědčily. přes zimu nic, to daj blešky i klíšťata pokoj, v sezóně stihnu 2 dávky
hodně zdaru v boji proti těmhle potvůrkám!
fajo
napsal(a):
Dobrý den, co používáte pro hafana proti klíšťatům, blechám a další havěti? Frontline ve spreji nebo pipetu? Slyšel jsem o přípravku Petosan, který je o mnoho levnější- je to na úkor ochrany? Dle propočtů na Frontline je cena za roční ošetření psa cca 1500kč- co se Vám osvědčilo?
Nám Frontline nefunguje. Jinak používám pouze spoty, ale zatím jsem nenašla vyhovující (po jednom levném se udělal psovi kožní zánět, druhý je moc drahý a teď budeme zkoušet třetí - nepamatuji si názvy z hlavy), takže si ráda přečtu zkušenosti ostatních.
chomda
napsal(a):
ahoj, mám dva velký pesany, používám Frontline a sem spokojená. zkoušela jsem taky Advantix, ale nic moc - přitom náš veterinář na něj pro svý psy nedá dopustit záleží na lokalitě. vše jako spot on, spreje se mi vůbec neosvědčily. přes zimu nic, to daj blešky i klíšťata pokoj, v sezóně stihnu 2 dávky
hodně zdaru v boji proti těmhle potvůrkám!
Já už rok používám Duowin a musím říct, že jak u psa velkého, tak u malého - který vymete kde co a chytne tudíž kde co, je to papillon - mě překvapilo, že ani klíšťata, ani blechy a jinej hnus, se neukázali
Ostatní přípravky asi nějak přestali fungovat - ta havěť si na ně snad zvykla, nebo co - takže nám momentálně vyhovuje tohle. Je to jak pipeta, tak sprej, dle libosti.
aktak
napsal(a):
Nám Frontline nefunguje. Jinak používám pouze spoty, ale zatím jsem nenašla vyhovující (po jednom levném se udělal psovi kožní zánět, druhý je moc drahý a teď budeme zkoušet třetí - nepamatuji si názvy z hlavy), takže si ráda přečtu zkušenosti ostatních.
My pouzivame Frontline a jsme spokojeni.
fajo
napsal(a):
my používáme Advantix, a jsem velice spokojení, loni měla pesina klíště, jen když jsme zapomněli dát další dávku.
naše pesina se často (v létě prakticky denně) koupe a Advantix to bez úhony přestál
fajo
napsal(a):
A co takhle obojky? Kiltix?
bela
napsal(a):
my používáme Advantix, a jsem velice spokojení, loni měla pesina klíště, jen když jsme zapomněli dát další dávku.
naše pesina se často (v létě prakticky denně) koupe a Advantix to bez úhony přestál
Taky jsme používali Advantage a bylo to OK, hafule chytila max. 2klíšťata za sezonu. Dávám spot-on i v zimě, ne všichni hafani v okolí jsou odblešení, tak aby ta naše něco nechytla při společných hrátkách.
Teď jsme dostali nově Top spot on od Biovety, tak uvidíme, co budou klíšťata na něj říkat. Advantage se pro psy nad 30kg prý přestal vyrábět :(
Frontline jsme používali sprej na našeho dřívějšího hafáka BO-tervíka a taky se mi zdál dobrý.
lerry
napsal(a):
Stronghold jsme jednou také koupili hafuli, když byla štěně. Je to určitě výborný přípravek,ale taky dost rozdílná cenová kategorie. Teď by nás to vyšlo pomalu dráž než krmení
já používám kiltix- naprostá spokojenost. Nosíme ho rok, na jaře dostane novej a je. Sic ho musíme zašívat, při šarvátkách hrozně rád padá, ale stojí to za to.
V sezoně jich prodávám tak 10denně a většina lidí říká, že se jim osvědčil.
Zkoušeli jsme i Stronghold (?), vystříhala jsem jí srst na krku, aby to šlo fakt do kůže, a krom toho, že vypadala jako že má lepru, jinej účinek nebyl.
Taky se čubina v létě aspoň 1x, lépe 2x denně koupe a ten obojek přestál vždy. Takže já jsem pro Kiltix.
fajo
napsal(a):
Na oba psi Kiltix. Spokojenost.
mirka
napsal(a):
Na oba psi Kiltix. Spokojenost.
Já používám frontline a zatím docela spokojenost. Většinou pipety a sprej, když jdem do lesa. V zimě nedávám nic.
Akorát mám teď takový malý problém. Dneska jsem koupila pipetu a když jsem ji vytahovala z tašky, tak po ní moje feňule chňapla a prokousla ji. Tím se jí tekutina dostala do tlamy. Může jí z toho něco být. Zatím vypadá v pohodě, ale aby se neotrávila.
fajo
napsal(a):
Nejlepší máš havěť chytit za krovky a podřezat pod krkem.
Takže já kvůli praktičnosti používám na havěť vystřelovák!
joli
napsal(a):
My jsme měli obojek od veterináře, ale vůbec nám nepomáhal, takže jsme zkusili Difusil asi za 50 Kč a v pohodě!
mě se perfektně osvědčil EXspot a Advantix. Danteho oba přípravky vždycky dokonale před klíšťaty ochrání po celý měsíc, pak vždycky aplikuji znovu, protože po měsíci jde účinnost přípravků typu spot-on hodně rychle dolů. Za loňský léto měl pouze tři klíšťata a to bylo ještě způsobený tím, že jsem mu zapoměla po měsíci aplikovat přípravek znovu. Se svým psem chodím do lesa každý den, navíc má rád vodu a do potoka leze celoročně, chodíme na dlouhý procházky i v dešti.......přesto byla účinnost obou přípravků vždycky perfektní.
Předtím než jsem našla EXspot a Advantix jsem zkoušela i frontline, nejrůznější obojky, ale všechno se míjelo účinkem. Když měl na sobě obojek Kiltix tak měl dokonce přímo pod obojkem přisátých 7 klíšťat! Spreje jsem nikdy ani nezkoušela - mám barzoje a při nutnosti psa přestříkat po každé návštěve potoka bych měla lahvičku tak maximálně na tři dny.
ju, někdo tady psal, že spoty aplikuje i v zimě. Já naopak tyhle přípravky používám jenom v "klíštěcí" sezóně. Alespoň má organizmus čas si mimo sezónu od této chemie odpočinout.
fajo
napsal(a):
Já dávám Advantix, vydrží nám dýl než měsíc, dávala sem další dávku až po dvou měsících. A klíště nikde.
Vloni jsem zkusila Exspot, taky super, poslední jsem dala na přelomu prázdnina a do konce sezony nebylo klíště ani jedno.
Podotýkám, že hafana je kachna a neustále je ve vodě.
Obojky neužívám, nelíbí se mi, že se musí nechávat i doma a navíc sem na ně alergická.
fajo
napsal(a):
Mně se osvědčily Frontline, Stronghold a Bolfo. Levné přípravky jsou na nic, myslím že ta vyší cena je více než kompenzována vyžší kvalitou.
jana dante
napsal(a):
mě se perfektně osvědčil EXspot a Advantix. Danteho oba přípravky vždycky dokonale před klíšťaty ochrání po celý měsíc, pak vždycky aplikuji znovu, protože po měsíci jde účinnost přípravků typu spot-on hodně rychle dolů. Za loňský léto měl pouze tři klíšťata a to bylo ještě způsobený tím, že jsem mu zapoměla po měsíci aplikovat přípravek znovu. Se svým psem chodím do lesa každý den, navíc má rád vodu a do potoka leze celoročně, chodíme na dlouhý procházky i v dešti.......přesto byla účinnost obou přípravků vždycky perfektní.
Předtím než jsem našla EXspot a Advantix jsem zkoušela i frontline, nejrůznější obojky, ale všechno se míjelo účinkem. Když měl na sobě obojek Kiltix tak měl dokonce přímo pod obojkem přisátých 7 klíšťat! Spreje jsem nikdy ani nezkoušela - mám barzoje a při nutnosti psa přestříkat po každé návštěve potoka bych měla lahvičku tak maximálně na tři dny.
ju, někdo tady psal, že spoty aplikuje i v zimě. Já naopak tyhle přípravky používám jenom v "klíštěcí" sezóně. Alespoň má organizmus čas si mimo sezónu od této chemie odpočinout.
Zdravím všechny pejskaře, chci se zeptat na ten spot. Jak vypadá, jak se aplikuje atd. A také hlavně kde se dá sehnat jestli v běžných zverimexech, u veterináře atd.
Děkuji