Zdravím,..nevím jestli to mám nazvat zrovna jako zlozvyk. Můj přítel má téměř ročního dobrmana, bohužel né moc vychovaného a já 8 měs. borderku,kterou cvičím.Psi jsou dá se říct neustále v kontaktu. Problém je v tom, že když jsou spolu venku, tak ten můj borderák najednou absolutně neposlouchá i když jindy je to v pohodě. Je možné, aby kolie takhle přebírali chování? Myslím tím, že když vidí u dobrmana, že neposlechne, tak se tak chová taky....?? Něco málo jsem o tom četla, ale v praxi jsem se s tím ještě nesetkala. Máte s tím někdo zkušenosti??
antis
napsal(a):
Zdravím,..nevím jestli to mám nazvat zrovna jako zlozvyk. Můj přítel má téměř ročního dobrmana, bohužel né moc vychovaného a já 8 měs. borderku,kterou cvičím.Psi jsou dá se říct neustále v kontaktu. Problém je v tom, že když jsou spolu venku, tak ten můj borderák najednou absolutně neposlouchá i když jindy je to v pohodě. Je možné, aby kolie takhle přebírali chování? Myslím tím, že když vidí u dobrmana, že neposlechne, tak se tak chová taky....?? Něco málo jsem o tom četla, ale v praxi jsem se s tím ještě nesetkala. Máte s tím někdo zkušenosti??
Ahoj, mám 15 měs. borderáka. Jak se ted oteplilo přišlo na něho jaro, a nic než fenečky ho nezajímá . Asi kolem toho 8. měsíe měl období kdy taky ,,ohluchl,, holt je to dospívání, puberta ho možná jednou přejde
Jinak když nemá ,,svoje dny,, poslouchá na jedničku.... nebokdyž kolem nejsou fenečky nebo jiné ,,důležitější věci,,
antis
napsal(a):
A nebude to spíš než přebírýním chovní tím, že v tu chvíli je prostě dobrouš silnější a zajímavější podnět než vy?
q
napsal(a):
A nebude to spíš než přebírýním chovní tím, že v tu chvíli je prostě dobrouš silnější a zajímavější podnět než vy?
Náš dvouletý borderák se učí pásst,má to v genech,dělali to i jeho rodiče.Bývalí pánici ho dávali pryč kvůli nepošlusnosti a věčným útěkům.Tady sice uteče,ale spí třeba u konírny,zato je neúnavný aportér,k neutahání,jen my nemůžeme.Agility? po cestě v autě nemá čas,je pořád ve střehu,se stádem se už učí.Bordera potřebuje mít pořád zaměstnání a pak i slyší.Ale taky ve chvíli,kdy jsou smečka,ikdyž jsou dva,berou lidi jinak...Já to mám tak,že kráná,ušlechtilá afgánka se na pár okamžiků či mïnut taky mění v pastevce a pomáhá mikimy zahnat kůzlata,neloví,dělá to,co on..a ta vaše má 8 měsíců,čili puberta,je nutné je zaujmout...
antis
napsal(a):
Podle zkušeností co mám se svým hafákem borderčím, tak je to prostě období začínající pubertu, je potřeba si to hodně pohlídat, jinak pak můžete mít s poslušností problém i u ty borderky, a taky je potřeba zaměstnání, třeba agility, pasení, frisbee ale pozor na jeho nožičky do roku žádný skoky, u agi jen tunýlky a frisbee jen rollery
lajdenka
napsal(a):
Podle zkušeností co mám se svým hafákem borderčím, tak je to prostě období začínající pubertu, je potřeba si to hodně pohlídat, jinak pak můžete mít s poslušností problém i u ty borderky, a taky je potřeba zaměstnání, třeba agility, pasení, frisbee ale pozor na jeho nožičky do roku žádný skoky, u agi jen tunýlky a frisbee jen rollery
Ahojky tak taky můžu přidat své zkušenosti moje malé bordeří děcko, ted ted už vlastne pul roční puberťák, je taky vesměs chluchý mezi dalšími psíky a zavolám ho jen když vidí že mám hračku...ale někdy je umění ho zaujmout zavolata a vlasten docílit toho aby s epodíval a viděl tak tu hračku
Ale jinak celkem pohoda...zaměstnání je určitě potřeba, pěstuje se i tak vztah mezi psovodem a psem. Ale chtěla jsem k tomu frisbee když píšeš jen rolery u frisbee..ja mu hážu normalne jako backhand, vesměs ho lovi, vyskakuje jen po hadrovém, a to občas myslím, že ty ty trvde ho bolí do čumáčku
ale právě že jsme ted žačli rolery a on ho tak šíleně loví že jeden den kulhal na přední jak tak prudce u toho brzdí a sleduji ho a mám trochu pocit jestli ty rolery nejsou horší než klasika kde to brždění je přeci jen pomalejší klidnější a může si je rozmyslet.....ale když ho to taakkkk bavííííí