Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2009 09:23
martasek

XXX.XXX.248.253

kamarádka daruje 3 měsíční fenečku kříženečka,otec rtw a matka NO,krásná,vyrůstá v rodině s dětmi i psy ,je milá.Byli tři,bratříčci už nový domov našli,tak by byla kamarádka ráda kdyby i Mojinka našla hodné páníčky a krásný domov.Díky.

13.6.2009 09:27
martasek

XXX.XXX.248.253

martasek napsal(a):
kamarádka daruje 3 měsíční fenečku kříženečka,otec rtw a matka NO,krásná,vyrůstá v rodině s dětmi i psy ,je milá.Byli tři,bratříčci už nový domov našli,tak by byla kamarádka ráda kdyby i Mojinka našla hodné páníčky a krásný domov.Díky.

ještě dodám,že kamarádka je z Lipové lázní,okres Jeseník

13.6.2009 09:30
martasek

XXX.XXX.248.253

martasek napsal(a):
ještě dodám,že kamarádka je z Lipové lázní,okres Jeseník

otec

13.6.2009 09:33
martasek

XXX.XXX.248.253

13.6.2009 14:20
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

martasek napsal(a):

Otec je kříženec a ne rotvajler...
Štěňata byla plánovaná?

13.6.2009 14:42
anaj

XXX.XXX.26.35

slecnanikdo napsal(a):
Otec je kříženec a ne rotvajler...
Štěňata byla plánovaná?

Co je ti do toho, jestli chceš ozvy se, jestli ne nech si chytrý řeči na jindy.

13.6.2009 15:00
albertkh

XXX.XXX.27.146

anaj napsal(a):
Co je ti do toho, jestli chceš ozvy se, jestli ne nech si chytrý řeči na jindy.

Je jí do toho tolik, že uvádí na pravou míru informaci o štěňátku podle fota otec opravdu není čistý rtw, jak uvádíte, tak proč mást případné zájemce, vždyť o nic nejde, štěndo je stejně kříženec.

13.6.2009 15:25
anaj

XXX.XXX.26.35

albertkh napsal(a):
Je jí do toho tolik, že uvádí na pravou míru informaci o štěňátku podle fota otec opravdu není čistý rtw, jak uvádíte, tak proč mást případné zájemce, vždyť o nic nejde, štěndo je stejně kříženec.

To máte pravdu rtw to určite není, já reagovala na druhou otázku.

13.6.2009 18:03
martasek

XXX.XXX.248.253

anaj napsal(a):
To máte pravdu rtw to určite není, já reagovala na druhou otázku.

není to čistý rtw,taky jsem nepsala,že je-je to kříženec NO a rtw.Rtw jsem psala proto,že je mu podobný víc než NO.Taky nechápu proč to řešíte,dala jsem sem fotky obou rodičů,tak jestli má někdo zájem o štěndo po takových pejscích (vzhledově) tak ať se ozve,nikomu ho nenutím.

13.6.2009 20:16
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

martasek napsal(a):
není to čistý rtw,taky jsem nepsala,že je-je to kříženec NO a rtw.Rtw jsem psala proto,že je mu podobný víc než NO.Taky nechápu proč to řešíte,dala jsem sem fotky obou rodičů,tak jestli má někdo zájem o štěndo po takových pejscích (vzhledově) tak ať se ozve,nikomu ho nenutím.

Říct o kříženci, že je to RTW? No promiňte, ale jak může někdo tvrdit, že je pes určité plemeno, když nejen, že se mu nepodobá, ale majitel navíc ví, že to kříženec JE...

A dostanu tady nadané když se zeptám, zda byla štěňata plánovaná? Tak to je více než trapné, protože to byla slušná otázka.

No, mně to může být jedno. O podobné štěně bych rozhodně zájem neměla a už vůbec bych tohle neprodukovala.
ALE co mi jedno není je to, že tady je diskuze a ne žádná inzerce štěňat, která nemůže majitel udat....

A teď se do mě všichni za můj názor pusťte! Já ho stejně nezměním

13.6.2009 20:27
martasek

XXX.XXX.248.253

slecnanikdo napsal(a):
Říct o kříženci, že je to RTW? No promiňte, ale jak může někdo tvrdit, že je pes určité plemeno, když nejen, že se mu nepodobá, ale majitel navíc ví, že to kříženec JE...

A dostanu tady nadané když se zeptám, zda byla štěňata plánovaná? Tak to je více než trapné, protože to byla slušná otázka.

No, mně to může být jedno. O podobné štěně bych rozhodně zájem neměla a už vůbec bych tohle neprodukovala.
ALE co mi jedno není je to, že tady je diskuze a ne žádná inzerce štěňat, která nemůže majitel udat....

Já jsem Vám nevynadala-štěňátka plánovaná nebyla.A nevidím nic špatného na tom,když dám na diskuzi tenhle inzerát.Jak už jsem psala-nikomu nic nevnucuji

13.6.2009 20:38
kelly

XXX.XXX.136.91

martasek napsal(a):
Já jsem Vám nevynadala-štěňátka plánovaná nebyla.A nevidím nic špatného na tom,když dám na diskuzi tenhle inzerát.Jak už jsem psala-nikomu nic nevnucuji

Marti, rýpalové vždycky budou rýpat, s tím mic nenaděláš. Zkusím se zeptat jinde, jestli by o štěňátko někdo neměl zájem. Hlavně, aby našlo dobrý domov.

13.6.2009 20:42
martasek

XXX.XXX.248.253

kelly napsal(a):
Marti, rýpalové vždycky budou rýpat, s tím mic nenaděláš. Zkusím se zeptat jinde, jestli by o štěňátko někdo neměl zájem. Hlavně, aby našlo dobrý domov.

Kelly,to je v pohodě-díky

13.6.2009 21:29
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

martasek napsal(a):
Kelly,to je v pohodě-díky

Ono jde hlavně o to, že člověk dává na diskuzi témata k diskutování. Takže já jsem vyjádřila svůj názor - od toho diskuze je. A není to rýpání.
Kdyby zadavatelce šlo jen o inzerát a nechtěla diskutovat, měla to dát do inzerce

15.6.2009 09:55
juhaj

XXX.XXX.191.18

slecnanikdo napsal(a):
Ono jde hlavně o to, že člověk dává na diskuzi témata k diskutování. Takže já jsem vyjádřila svůj názor - od toho diskuze je. A není to rýpání.
Kdyby zadavatelce šlo jen o inzerát a nechtěla diskutovat, měla to dát do inzerce

Zadavatelka chtěla diskutovat tak nanejvýš o tom,jak štěndo předat a komu by se líbilo a chtěl by vědět něco víc.Nechápu,proč jakákoli fotka nebo téma o psu bez průkazu dokáže některé jedince vyprovokovat k narvání se do tématu a začít všem moudře dokazovat,jak jsou nezodpovědní,i když houby ví,oč kráčí.

15.6.2009 10:03
pupule

XXX.XXX.109.81

juhaj napsal(a):
Zadavatelka chtěla diskutovat tak nanejvýš o tom,jak štěndo předat a komu by se líbilo a chtěl by vědět něco víc.Nechápu,proč jakákoli fotka nebo téma o psu bez průkazu dokáže některé jedince vyprovokovat k narvání se do tématu a začít všem moudře dokazovat,jak jsou nezodpovědní,i když houby ví,oč kráčí.

Neperte se lidi pravda je že když se to dá na diskuzi svádí to k diskutování a hlavně hodně je tu lidí, kteří jsou ze zálohy negativní...ale nechápuproč....lidi kamaraďme se jinak së daleko nedostanem. jinak pes pěknej ale u nás je už plno...

15.6.2009 16:47
martasek

XXX.XXX.248.253

pupule napsal(a):
Neperte se lidi pravda je že když se to dá na diskuzi svádí to k diskutování a hlavně hodně je tu lidí, kteří jsou ze zálohy negativní...ale nechápuproč....lidi kamaraďme se jinak së daleko nedostanem. jinak pes pěknej ale u nás je už plno...

Děkuji

16.6.2009 09:58
kelly

XXX.XXX.136.91

martasek napsal(a):
Děkuji

Marti, řekla jsem o tom štěňátku jedné slečně, která pomáhá hledat nový domov pejskům, kteří to potřebují. Dala jsem jí na tebe kontakt, tak snad to nebude vadit.

16.6.2009 16:21
martasek

XXX.XXX.248.253

kelly napsal(a):
Marti, řekla jsem o tom štěňátku jedné slečně, která pomáhá hledat nový domov pejskům, kteří to potřebují. Dala jsem jí na tebe kontakt, tak snad to nebude vadit.

Katuš,super díky moc,jsi hodná

16.6.2009 16:24
kelly

XXX.XXX.136.91

martasek napsal(a):
Katuš,super díky moc,jsi hodná

Marti, rádo se stalo.

16.6.2009 18:17
martasek

XXX.XXX.248.253

kelly napsal(a):
Marti, rádo se stalo.

Tak Mojinka,už je zadaná a moc děkuji všem,kteří pomohli rozhodit sítě,díky

16.6.2009 19:19
kelly

XXX.XXX.136.91

martasek napsal(a):
Tak Mojinka,už je zadaná a moc děkuji všem,kteří pomohli rozhodit sítě,díky

Skvělý!

26.10.2011 18:03
sccary

XXX.XXX.185.6

Dobrý den hledáme nového páníčka pro posledního pejska křížence leonbergera a (pravděpodobně novofundlanda) spojení bylo samozřejmě neplánované. pejsek má 10 týdnů.jsme ze severní moravy.Jen do dobrých rukou.více informací a fotek na emailu raksanka@seznam.cz

26.10.2011 18:36
cinkalu

XXX.XXX.197.182

jděte už do h....u s těma vořechama bezhlavě namnoženejma, když je tak moc chcete, nechte si to na dvoře sami a starejte se o to do konce jejich života vy šlechetní milovníci psů smajlíksmajlíksmajlík

26.10.2011 19:20
kralusak

XXX.XXX.189.10

cinkalu napsal(a):
jděte už do h....u s těma vořechama bezhlavě namnoženejma, když je tak moc chcete, nechte si to na dvoře sami a starejte se o to do konce jejich života vy šlechetní milovníci psů smajlíksmajlíksmajlík

Cinkalu, ty jsi rasistický pako :-)). Přeji ti, aby jsi se v příštím životě narodil(a) jako ten nejošklivější vořech kterého nikdo nechce. Mám doma psi s PP i bez PP, a vážně v nich nevidím rozdíl. A to že neumíš převychovat psa není nic k vychloubání.

26.10.2011 19:26
cinkalu

XXX.XXX.197.182

kralusak napsal(a):
Cinkalu, ty jsi rasistický pako :-)). Přeji ti, aby jsi se v příštím životě narodil(a) jako ten nejošklivější vořech kterého nikdo nechce. Mám doma psi s PP i bez PP, a vážně v nich nevidím rozdíl. A to že neumíš převychovat psa není nic k vychloubání.

Jj to je pravda, rozdíl je v tom jeden a dost podstatnej, nikdo ty bastardy nechce, ale vy se budete furt bít v prsa jak jste humání :-)

26.10.2011 20:20
danurba

XXX.XXX.40.197

sccary napsal(a):
Dobrý den hledáme nového páníčka pro posledního pejska křížence leonbergera a (pravděpodobně novofundlanda) spojení bylo samozřejmě neplánované. pejsek má 10 týdnů.jsme ze severní moravy.Jen do dobrých rukou.více informací a fotek na emailu raksanka@seznam.cz

ten je nádhernej!!!! Pes má bejt velkej a chlupatej! Kdybych už neměla tři příšery, tenhle by se stal mým vyvoleným! Určitě se pro něj páníček najde.

26.10.2011 20:27
sccary

XXX.XXX.185.6

směju se :-):-):-)) co jinýho taky. těch chytráků a urýpanců tady už mám plné zuby tak co se budu rozčilovat že. Vím že se mu páníček najde jeho sestra byla zamluvena už jako malušká a majitele jsou z ní nadšení a má se fajn. Bude z něj kus psa. Sama bych si ho nechala je to muj mazlik odmala ale mam byt a 2 psy.

26.10.2011 21:06
zuzina

XXX.XXX.123.224

cinkalu napsal(a):
Jj to je pravda, rozdíl je v tom jeden a dost podstatnej, nikdo ty bastardy nechce, ale vy se budete furt bít v prsa jak jste humání :-)

Ale no tak. Musíte být fakt tak zlá? Ve vedlejším tématu jsem se Vás snažila zastat, ale tady ukazujete, že snad psy ani nemáte ráda. Ti kříženci přeci nemohou za to, že se narodili. Nemohou za nespolehlivost svých majitelů ("chovatelů"). Také bych si přála kdyby lidé byli více zodovědní a uvědomili si, jak moc psů se dostává do útulků. Jenže tím, že budete na někoho zlá a sprostá, množení kříženců nezabráníte.
Tohle štěně je už narozené, tak nezbývá, než držet mu palečky, aby našlo super páníčky. A pak snad jen doufat, že si majitelé uvědomí chybu a budou feny příště lépe hlídat.

27.10.2011 07:07
cinkalu

XXX.XXX.245.18

zuzina napsal(a):
Ale no tak. Musíte být fakt tak zlá? Ve vedlejším tématu jsem se Vás snažila zastat, ale tady ukazujete, že snad psy ani nemáte ráda. Ti kříženci přeci nemohou za to, že se narodili. Nemohou za nespolehlivost svých majitelů ("chovatelů"). Také bych si přála kdyby lidé byli více zodovědní a uvědomili si, jak moc psů se dostává do útulků. Jenže tím, že budete na někoho zlá a sprostá, množení kříženců nezabráníte.
Tohle štěně je už narozené, tak nezbývá, než držet mu palečky, aby našlo super páníčky. A pak snad jen doufat, že si majitelé uvědomí chybu a budou feny příště lépe hlídat.

Výborně, já jsem zlá, protože odmítám množení nechtěných psů. Sprosté slovo jsem nepoužila ani jedno, byť mě jich napadá hned několik. A Ti co je množí, jsou milovníci pejsků a hodní lidé ? Máte to trošku pomotané, ale nejste evidentně sama, takže vlastně je vše O.K. Ano, nemohou za to, že se narodili, ale odnesou to, že se narodili jenom oni, nikdo jinej, a pokud ne, tak jenom dobře, ale co Ti ostatní, kteří to štěstí nemají ? Kdyby se nenarodily, možná by měl šanci na lepší rodinu nějakej pes, který je v útulku. Protože, ti co si vezmou toto štěně, by si třeba jinak vzaly psa z útulku.

27.10.2011 12:17
zuzina

XXX.XXX.123.224

cinkalu napsal(a):
Výborně, já jsem zlá, protože odmítám množení nechtěných psů. Sprosté slovo jsem nepoužila ani jedno, byť mě jich napadá hned několik. A Ti co je množí, jsou milovníci pejsků a hodní lidé ? Máte to trošku pomotané, ale nejste evidentně sama, takže vlastně je vše O.K. Ano, nemohou za to, že se narodili, ale odnesou to, že se narodili jenom oni, nikdo jinej, a pokud ne, tak jenom dobře, ale co Ti ostatní, kteří to štěstí nemají ? Kdyby se nenarodily, možná by měl šanci na lepší rodinu nějakej pes, který je v útulku. Protože, ti co si vezmou toto štěně, by si třeba jinak vzaly psa z útulku.

Nemyslím si, že bych to měla nějak pomotané. Víte, jak mě štvou nezodpovědní lidé, kvůli nimž končí psi v útulku? Mě jen na Vašich příspěvcích vadilo, jak se vyjadřujete o těch psech. O lidech, kteří je nechají namnožit jsem nemluvila. A nikde jsem nenapsala, že kdo množí bezpapíráky je milovník psů.
Kdybyste nebyla tak zaslepená tou zlobou, tak byste pochopila, že se snažím říct to samé. Souhlasím s Vámi, že tohle nekontrolovatelné množení psů odnášejí zase jenom ti psi samotní.
Ale obávám se, že ať člověki napíše jakýkoliv důvod, proč nemnožit kvanta psů, tak si každý, kdo nějaký vrh psů vyprodukoval, vždycky vymyslí důvod, proč on není ten špatný.

27.10.2011 12:43
cinkalu

XXX.XXX.245.18

zuzina napsal(a):
Nemyslím si, že bych to měla nějak pomotané. Víte, jak mě štvou nezodpovědní lidé, kvůli nimž končí psi v útulku? Mě jen na Vašich příspěvcích vadilo, jak se vyjadřujete o těch psech. O lidech, kteří je nechají namnožit jsem nemluvila. A nikde jsem nenapsala, že kdo množí bezpapíráky je milovník psů.
Kdybyste nebyla tak zaslepená tou zlobou, tak byste pochopila, že se snažím říct to samé. Souhlasím s Vámi, že tohle nekontrolovatelné množení psů odnášejí zase jenom ti psi samotní.
Ale obávám se, že ať člověki napíše jakýkoliv důvod, proč nemnožit kvanta psů, tak si každý, kdo nějaký vrh psů vyprodukoval, vždycky vymyslí důvod, proč on není ten špatný.

ano mluvím o nich jako o bastardech, protože to bastardi jsou. Jen tak pro oživení: Bastard = kříženec, míšenec;nečistokrevný jedinec. Není na tom nic hanlivého. A že jsem zaslepená zlobou, jo to jsem, když si to tady všichni obhajujou jak je to báječný mít štěňátka. A, že ty útulky živíme z našich daní mi taky není jedno, i když raději na psy než na vládní průsery.

27.10.2011 14:46
sccary

XXX.XXX.185.6

a napsala jsem snad že to bylo plánované? stalo se nám to poprvé za 10let co fenku máme. (rodiče mají)Ale prostě se to stalo.Tak se omlouvám že jsme neměli dost síly na to aby jsme štěňata zabili a zachránili tak psa z útulku. Nejsem pro množení mixů. Ale znám i lidi kteří to dělají naprosto umýslně. což teda nechápu!:-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2011 15:12

cinkalu napsal(a):

Milá "cinkalu", máme téměř v sousedství 8 chtěných ridgebacků. 7 fen a jednoho psa, z toho pěti je ten pes otcem. Můžu vás ujistit, že kdyby měli jednoho křížence, byť ošklivého jak noc, byla bych určitě radši. Třeba by ho venčili na vodítku a neříkali by všem okolo, ať si postaví plot, když se jejich psů bojí. Ono 8 psů se na vodítkách venčit nedá, tak jim jenom otevřou branku, ať se proběhnou.
Je to trošku " mimo mísu", jen jsem tím chtěla říct, že i mezi chovateli s PP jsou pěkná paka a netřeba tady kvůli jednomu kříženci harašit zbraněma.
O kvalitě života těch 8 chtěných psů se nebudu zmiňovat.

27.10.2011 15:29
zuzina

XXX.XXX.123.224

sccary napsal(a):
a napsala jsem snad že to bylo plánované? stalo se nám to poprvé za 10let co fenku máme. (rodiče mají)Ale prostě se to stalo.Tak se omlouvám že jsme neměli dost síly na to aby jsme štěňata zabili a zachránili tak psa z útulku. Nejsem pro množení mixů. Ale znám i lidi kteří to dělají naprosto umýslně. což teda nechápu!:-(

Ne každý najde tu sílu nechat štěňata po narození zabít. Já bych to také nedokázala. A právě z toho důvodu, kdybych měla venkovní fenu, tak by byla kastrovaná. Takových případů, kdy byla fena nechtěně nakrytá je strašně moc, takže je v podstatě jedno, že se člověk obhajuje, že jemu se to stalo jen jednou. I kdyby se to stalo jen jednou tisícovce majitelů fen, tak z toho je pořádná hromada dalších psů. Jak je vidět, tak psí nápadníci jsou vynalézaví a dostanou se téměř všude (i do zavřeného kotce). A já se ani nedivím, že je těch případů tolik. Když jedu k švagrové na vesnici a tam se toulají psi a lidem to přijde normální. To si pak člověk může hlídat fenu sebelépe a přesto je to zbytečné. Proto si myslím, že ta preventivní kastrace nechovných fen by byla na místě.
Je to jen můj názor, jak bych to udělala já. Abyste se nerozčilovala, že Vám vnucuji vykatrovat fenu. Je to každého věc. Faktem však je, že i když byla třeba chyba na straně majitele psa, kerý ho nechal se toulat, tak je to pak majitel feny, kdo má starosti navíc. Nehledě na to, že je takto nechtěně taky nakryta spousta příliš mladých nebo naopak starších fen.
Jenže tohle téma je na hodně dlouhou dobu. Navíc jak je patrno z diskuze, tak jsou tu dva nesmiřitelné tábory lidí a každý ten tábor si stejně neustále pojede tu svou pravdu.

27.10.2011 19:03

Mám fenu na vesnici, chodí tu milovníci a plíží se mi ( při hárání ) kolem baráku. Fena je vevnitř a ven nejde jinak než na krátkém vodítku. Stejně jako když jsem měla fenu v sídlišti a tam snad bylo těch pobíhajících milovníků ještě víc. Prostě háravou fenu nemůžu nechat na zahradě a spoléhat na to, že majitelé psů jsou ukáznění.
Když je přestane bavit kňourajícího psa poslouchat a dívat se, jak ničí dveře, tak mu je otevřou. Na vesnici jako ve městě. A taky ji nesvěřuji na hlídání.

29.10.2011 19:12
memmory

XXX.XXX.252.42

slecnanikdo napsal(a):

Jen jsem náhodou narazila na tuhle debatu smajlík .. fenka MOJA je nyní úžasný psík .. velmi milá, hodná , poslušná, přítulná, nekonfliktní .. pes ideální povahy a charakteru .. znám osobně :-):-):-):-)

foto je staré z ledna 2010 .. je to ta napravo

30.10.2011 09:33
llucinkaa2

XXX.XXX.184.22

cinkalu napsal(a):
ano mluvím o nich jako o bastardech, protože to bastardi jsou. Jen tak pro oživení: Bastard = kříženec, míšenec;nečistokrevný jedinec. Není na tom nic hanlivého. A že jsem zaslepená zlobou, jo to jsem, když si to tady všichni obhajujou jak je to báječný mít štěňátka. A, že ty útulky živíme z našich daní mi taky není jedno, i když raději na psy než na vládní průsery.

smajlík bastard..velice trefné..otec mého psa(křížence,mimo jiné Mamlas) ,také kříženec(NOxAPBT) se jmenuje Bastard......:-)
to jen taková vsuvka,protože se k tomuto tématu-kříženci- řeknu jen toto..mám psy s PP i bez PP(což je podle mnohých taky kříženec,i když já jsem jiného názoru,ale nechci o tom mluvit,to by bylo na další hádku) i křížence .....a ať je pes s průkazem či bez něj,má furt 4 nohy,jednu hlavu,dvě uši,jeden ocas....a hlavně,každej má sdrce,který bije jen pro páníka...a jen tak mimo jiné,v útulku je taky dost čistých psů...neříkám,že je vše super,ať si kříží kdo chce,co chce,s čím chce,to ne..jen se mi prostě nelíbí názor-kříženci-odpad..psi s PP-paráda,jen je množte...:-)

31.10.2011 09:41
klawdie

XXX.XXX.94.254

Nedávejte inzeráty na diskuze a nebudou rýpalové...smajlík

1.11.2011 20:46
hanulik.op

XXX.XXX.46.70

cinkalu napsal(a):

jediný bastard jste tady vy!!! Protože jen bastard může mluvit takový blbosti!!!! Kříženec nekříženec pes jako pes. A to vám nevadí neustálé přešlechťování psů s PP? to jsou bastardi. Nikdy jsem neviděla tak necitelného člověka, vy opravdu nemůžete mít ráda psy, protože ten kdo je miluje miluje všechny a nezáleží mu na původu. Chtěla bych vidět ten vášsmajlík

1.11.2011 21:19
cinkalu

XXX.XXX.197.182

hanulik.op napsal(a):
jediný bastard jste tady vy!!! Protože jen bastard může mluvit takový blbosti!!!! Kříženec nekříženec pes jako pes. A to vám nevadí neustálé přešlechťování psů s PP? to jsou bastardi. Nikdy jsem neviděla tak necitelného člověka, vy opravdu nemůžete mít ráda psy, protože ten kdo je miluje miluje všechny a nezáleží mu na původu. Chtěla bych vidět ten vášsmajlík

jo, mám modrou krev :-)

1.11.2011 22:07
aritim

XXX.XXX.19.70

cinkalu napsal(a):
jo, mám modrou krev :-)

No tak tím se vysvětluje vše. Šlechta nebývá intelektuálně příliš na výši, díky velmi úzké "příbuzenské plemenitbě" smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík