tentokrat z jineho soudku. pes se vzpamatovava (aspon doufam ....) ze slintani (i kdyz nas asi ceka jeste jedna injekce :O( ), tak mam zase dotaz:
krmim psa eagle packem. davam mu zradla tolik, kolik pisou na obalu. ale vcera jsem nekde cetla, ze bychom nemeli stenata omezovat v mnozstvi zradla, ze pak z nich vyrostou krpatci. mne vet rekla, ze doporucuje, aby stene NO bylo spis hubenejsi s ohledem na jeho stavbu tela. manzel mi rekl, ze se nase stendo zastavilo v rustu, ze ho podvizuju a ze bude malej. tak sakra - muze ho mnozstvi zradla ovlivnit v rustu, pripadne ve stavbe tela?
petra
psovova
napsal(a):
tentokrat z jineho soudku. pes se vzpamatovava (aspon doufam ....) ze slintani (i kdyz nas asi ceka jeste jedna injekce :O( ), tak mam zase dotaz:
krmim psa eagle packem. davam mu zradla tolik, kolik pisou na obalu. ale vcera jsem nekde cetla, ze bychom nemeli stenata omezovat v mnozstvi zradla, ze pak z nich vyrostou krpatci. mne vet rekla, ze doporucuje, aby stene NO bylo spis hubenejsi s ohledem na jeho stavbu tela. manzel mi rekl, ze se nase stendo zastavilo v rustu, ze ho podvizuju a ze bude malej. tak sakra - muze ho mnozstvi zradla ovlivnit v rustu, pripadne ve stavbe tela?
petra
Mužu se zeptat jakou recepturou od Eaglu krmis ?
psovova
napsal(a):
petra
Začali jsme krmit Nutramem a v půl roce byla pejska docela vychrtlá. Jelikož je to chlupatice, tak jsem si toho dost dlouho nevšimla, protože měla nasypané krmení v misce, aby si brala kolik chce a tak jsem neměla kontrolu, kolik sežrala a Nutram teda nemusela.Taky jsem si dělala starosti a koupila nové krmivo - Nutro. Po čtrnácti dnech jsem ji musela začít omezovat - je snadné udělat během chvilky ze psa kuličku . Dávala jsem pak přesně dávku podle návodu, pak jsem přešla asi po dvou měsících na Eagle. Tím krmím pořád, přesně nebo i míň podle návodu, je sice štěněčí, ale uvádějí, že se dá s ním krmit i v dospělosti a zatím se mi velmi osvědčuje. Na svodu v jednom roce byla, i přes hladovku v mládí, pejska přesně podle standardu.. Nemá roztažený žaludek, žebra jsou tak akorát na pohmat, je velice živá a pohyblivá. Myslím, že máte velmi rozumnou veterinářku a pejsek bude mít v pořádku klouby a bude zdravý.
Jestli tak moc neroste, tak je to jednak tím, že je pořád marod a taky ho čekají zoubky. Já věřím tomu, že když je pes zdravý a neprojevuje se únavou, ale šmejděním a lumpárnama, tak mu energie nechybí ani na růst. Vzrůst má zakódovaný v genech a musel by hodně strádat, aby se to projevilo. Věřím, že vychrtlé štěně byste poznala dřív než já. Ona už to nikdy nebude ta malá kulička, už je to velkej kluk.
Jsme moc rádi, že už je dobře .
ges
napsal(a):
Začali jsme krmit Nutramem a v půl roce byla pejska docela vychrtlá. Jelikož je to chlupatice, tak jsem si toho dost dlouho nevšimla, protože měla nasypané krmení v misce, aby si brala kolik chce a tak jsem neměla kontrolu, kolik sežrala a Nutram teda nemusela.Taky jsem si dělala starosti a koupila nové krmivo - Nutro. Po čtrnácti dnech jsem ji musela začít omezovat - je snadné udělat během chvilky ze psa kuličku . Dávala jsem pak přesně dávku podle návodu, pak jsem přešla asi po dvou měsících na Eagle. Tím krmím pořád, přesně nebo i míň podle návodu, je sice štěněčí, ale uvádějí, že se dá s ním krmit i v dospělosti a zatím se mi velmi osvědčuje. Na svodu v jednom roce byla, i přes hladovku v mládí, pejska přesně podle standardu.. Nemá roztažený žaludek, žebra jsou tak akorát na pohmat, je velice živá a pohyblivá. Myslím, že máte velmi rozumnou veterinářku a pejsek bude mít v pořádku klouby a bude zdravý.
Jestli tak moc neroste, tak je to jednak tím, že je pořád marod a taky ho čekají zoubky. Já věřím tomu, že když je pes zdravý a neprojevuje se únavou, ale šmejděním a lumpárnama, tak mu energie nechybí ani na růst. Vzrůst má zakódovaný v genech a musel by hodně strádat, aby se to projevilo. Věřím, že vychrtlé štěně byste poznala dřív než já. Ona už to nikdy nebude ta malá kulička, už je to velkej kluk.
Jsme moc rádi, že už je dobře .
krmim - Eagle Pack Large, Giant Breed Puppy. pred tim jsme meli RC, ale dostala jsem tip, ze eagle by mohl pesanovi trochu zklidnit zazivani (zdalo se mi, ze mu dost ridne hov..) a ze po RC se rychle roste a ze eagle ma mooc dobre odezvy od pejskaru, acojavimcojeste.
je fakt, ze nase psisko ma porad nejake zdravotni trable, ale jeste to asi nedoslo do takoveho stavu, aby se trochu zklidnil. dneska jsem zjistila, ze mi "ohobloval" koreny od dvou tuji. trochu koukaly nad zem, tak je serval az na zive drevo. ozral nam zahradni nabytek (docela hodne), o tom, ze prekopal par zahonu jsem uz psala. ten nabytek az zmerci muj muzsky, tak "nacpe psa do mrazaku" - zklidni se to az prezubi nebo jsou me nadeje plane?
mimochodem - na tu treti injekci dneska pojedeme. sice uz neni tak mokrej, ale porad mu jdou bubliny od huby.
jak vysvetlite psovi, ze vsichni psi za plotem (my pred plotem, oni doma) nejsou k sezrani? on je schopny vsem vynadat. myslim, ze zarli. chm.
psovova
napsal(a):
krmim - Eagle Pack Large, Giant Breed Puppy. pred tim jsme meli RC, ale dostala jsem tip, ze eagle by mohl pesanovi trochu zklidnit zazivani (zdalo se mi, ze mu dost ridne hov..) a ze po RC se rychle roste a ze eagle ma mooc dobre odezvy od pejskaru, acojavimcojeste.
je fakt, ze nase psisko ma porad nejake zdravotni trable, ale jeste to asi nedoslo do takoveho stavu, aby se trochu zklidnil. dneska jsem zjistila, ze mi "ohobloval" koreny od dvou tuji. trochu koukaly nad zem, tak je serval az na zive drevo. ozral nam zahradni nabytek (docela hodne), o tom, ze prekopal par zahonu jsem uz psala. ten nabytek az zmerci muj muzsky, tak "nacpe psa do mrazaku" - zklidni se to az prezubi nebo jsou me nadeje plane?
mimochodem - na tu treti injekci dneska pojedeme. sice uz neni tak mokrej, ale porad mu jdou bubliny od huby.
jak vysvetlite psovi, ze vsichni psi za plotem (my pred plotem, oni doma) nejsou k sezrani? on je schopny vsem vynadat. myslim, ze zarli. chm.
Já bych krmila zhruba tak co je napsaný v návodu. Mám pinčovou, když byla malá tak sem jí krmila K-9, pak jsme přešli na Acanu a nakonec na Eagle Holistic. Musím říct, že u těch prvních dvou byla schopná spořádat pomalu 2 x víc než byla DDD a pořád byla hubená. Po Eaglu jí stačí ta DDD a je nažraná ( občas i něco nechá ) a hlavně se ji strašně moc zlepšila srst a pigmentace.
psovova
napsal(a):
Vyprávěte mu o tom, že ti psi za plotem jsou chudáci, co mu závidí, že on může být venku a běhat volně.Ono to vypadá jako blbost, ale mě se u téhle pohádky asi podařilo dát do hlasu ten správný tón a zafungovalo to, pejska teď chodí kolem štěkajících plotů povzneseně a nevšímavě. No a pochopitelně to chce čas, to zafungovalo znamená, že po téhle přednášce jsem zaregistrovala, že si mě pejska všimla, tak jsem to příště zopakovala, snažila se o opovržlivý tón - hele, co blbneš, vždyť je o chudinka zavřená a ty na něho štěkáš. A to teď je tak po čtvrt roce chození kolem plotů se psy a okecávání. Určitě bude i jiný způsob, tohle je jen moje zkušenost. V podstatě by měl pes zareagovat na nesmíš nebo ticho a tak. No, já jsem musela ukecávat.
psovova
napsal(a):
petra
Tentokrát nebudu psát skoro nic ohledně krmení, ale ohledně toho ostatního. Co se týče toho krmení, tak je třeba opravdu vyzkoušet více krmení, pokud vám připadá to či ono kvůli něčemu „nedokonalé“. Ono dávkování na pytli musí být spíše orientační a přesnou míru krmení je třeba postupně poupravit dle kondice psa. Jsou psi, co by žrali od rána do večeta a jiní, kteří se ve všem nimrají. Dá se říci, že se vším, co je tu k tomuto tématu psáno, souhlasím.
K tomu, jestli se časem zklidní... No, ona štěňata bývají vesměs živější, jak v dospělosti. V mladém věku rádi vymýšlejí neskutečné hlouposti a věkem je to přejde... Ale samozřejmě, na někoho to platí více, na jiného méně.
Že štěká na psy za plotem... Za vašim plotem? (To proto, že začíná hlídat - to neodnaučíte - s největší pravděpodobností - a němělo by to ani smysl). Když jdete na procházku, tak na psy za cizím plotem? To by samozřejmě ctělo důsledně a cíleně odnaučovat.
Okusování nábytku a pod. je za a) z důvodu výměny zubů, za b) z nudy. Snažte se pejska zaměstnávat. Cvičte s ním (hrou!), choďte na procházky, věnujte se mu. Neříkám, že to neděláte, ale čím více mu dopřejete rozmanité zábavy, tím více nebude mít důvod vymýšlet blbosti. Zároveň mu poskytněte dostatek hraček a věcí na kousání a dávejte najevo, co je jeho a na co „nemá sahat“. Štěně je třeba vychovávat s důsledností každou minutu (pokud momentálně nespí). Jen tak z něj brzy vyroste „rozumný“ – chytrý a vychovaný pes, se kterým budete mít minimum práce a minimum škod. U NO to platí dvounásobně. Jsou to vnímaví a učenliví psi (v drtivé většině) a dost závislí na páníčkovi = ochotní poslouchat.
Je mě vás líto, že máte takovou smůlu na to, co pes kde sežere a vypije. Každopádně je to jako s dítkem – na cokoliv se podíváte, hledejte v tom odpověď na otázku, jestli to není pro hloupé/nezkušené štěně nebezpečné. Platí to opravdu pro všechno.