Takjsme tu měli diskuzku o zívání a mě by zas zajímalo oblizování.
Moje feňule někdy když jí dám nějaký povel (třeba k noz, nebo sedni) a jí se moc nechce tak se začně oblizovat a udělá to.
Zajímalo by mě jestli to něco znamená.
Díky :-)
Jo ještě mě napadlo že by to mohlo být jako že se těší na pamlsek, ale já jí pamlsky nedávám jako za odměnu - chválím spa jinak.. :-)
anuska
napsal(a):
Takjsme tu měli diskuzku o zívání a mě by zas zajímalo oblizování.
Moje feňule někdy když jí dám nějaký povel (třeba k noz, nebo sedni) a jí se moc nechce tak se začně oblizovat a udělá to.
Zajímalo by mě jestli to něco znamená.
Díky :-)
Jo ještě mě napadlo že by to mohlo být jako že se těší na pamlsek, ale já jí pamlsky nedávám jako za odměnu - chválím spa jinak.. :-)
mý psisko to dělá taky ale jelikož já mu pamlsky za odměnu někdy dávám přisuzuji to k tomu! jinak myslím že je to znak dominance
jazzinka
napsal(a):
Je to submisivní chování - snaha o uklidnění protivníka. Tj. dělá-li vám to při cvičení, asi si není úplně jistý, co po něm přesně chcete, ale chápe, že dělá něco špatně.
Hmm . . . to nevim dělá to i u povelů o kterých vím že jim rozumí a že ví o co jde (například sedni - když jí to řeknu po cestě před silnicí - je to naučená už snad od té doby co ji mám :-) ) nebo k noze a tak......
Nemůže to být třeba tím že se jí zase tak moc nechce, ale že to raději udělá než aby byly problémy?