stroup
napsal(a):
ha :) pes úchyl
Tak jen abych dokončil reakci na foru čistokrevní pejsci bez PP.. myslel jsem tím že já osobně už do žádného papíráka jehož majitele opravdu neznám nepůjdu. Raději si pořídím bez pp..
A co se týče té přešlechtěnosti, myslím že není na škodu když se do chovu občas " připlete" psisko které nemá s plemenem nic společného, samozřejmě že pak to nemůže být papírovej chov .. Při dnešních soutěžích (jak sami píšete) se více hledí na vzhled než na zdraví, z toho vyplývá že každá další generace je sice hezčí ale zdravotní chyby se kumulují.. Vím že se takto nechovají všichni ale co si budeme povídat je takových chovatelů docela dost, chyba je také v posuzovatelích... A tím pro mě ztrácí chov PP smysl. Je jasné že pro zachování rozmanitosti plemen je jejich podstata důležitá, ale to je mě osobně jedno.
Proto je podle mě zbytečné rvát několikanásobně víc peněz do papíráka když nemám žádnou jistotu že pes bude kvalitnější ( u vlastností které upřednostňuju já, mezi ně krása nepatří..) než pes bez PP..
Tak do mě děvčata
stroup
napsal(a):
Tak jen abych dokončil reakci na foru čistokrevní pejsci bez PP.. myslel jsem tím že já osobně už do žádného papíráka jehož majitele opravdu neznám nepůjdu. Raději si pořídím bez pp..
A co se týče té přešlechtěnosti, myslím že není na škodu když se do chovu občas " připlete" psisko které nemá s plemenem nic společného, samozřejmě že pak to nemůže být papírovej chov .. Při dnešních soutěžích (jak sami píšete) se více hledí na vzhled než na zdraví, z toho vyplývá že každá další generace je sice hezčí ale zdravotní chyby se kumulují.. Vím že se takto nechovají všichni ale co si budeme povídat je takových chovatelů docela dost, chyba je také v posuzovatelích... A tím pro mě ztrácí chov PP smysl. Je jasné že pro zachování rozmanitosti plemen je jejich podstata důležitá, ale to je mě osobně jedno.
Proto je podle mě zbytečné rvát několikanásobně víc peněz do papíráka když nemám žádnou jistotu že pes bude kvalitnější ( u vlastností které upřednostňuju já, mezi ně krása nepatří..) než pes bez PP..
Tak do mě děvčata
Já tě třeba nasprosto chápu, ale chápu i Peťu a tak...asi je to jak u kterého plemene a jak u kterého chovatele...a tak.
sabina
napsal(a):
Já tě třeba nasprosto chápu, ale chápu i Peťu a tak...asi je to jak u kterého plemene a jak u kterého chovatele...a tak.
Někde jsem nedávno viděl (teď to jak na potvoru nemůžu najít :) srovnání vzhledu koček a psů před 70ti lety a dnes.. A můžu vám říct že to je dost děs...
sabina
napsal(a):
Je to určitě i v závislosti na plemeni.
Já chci zdraví, krásu a dobrou povahu. Tohle vše najednou pes bez PP většinou nemá. Ti s PP to taky každý nemají,ale přeci jen je tu větší pravděpodobnost, že toho dosáhnu s papírovým psem než nějakým punťou od sousedu. Mimo to plemeno má danné povahové rysy a ty by se měli udržovat, proto si je vybíráme.
Taky neříkám, že bych si vzala štěně od kdekoho. Osobně mám tak 2 stanice v čechách novofundlanďanů, od koho bych si vzala psa. A světě div se, jsou to taky známý., o kterých vím, že psům dají vše a pečují o ně jak se patří, vybírají vhodné plemeníky, je to koníček který je stojí nemálo peněz a nečekají, že na něm vydělají.
Ale já jsem velmi náročná.
o víkendu jsme byli za sestřičkou Matildou
rude
napsal(a):
Je to určitě i v závislosti na plemeni.
Já chci zdraví, krásu a dobrou povahu. Tohle vše najednou pes bez PP většinou nemá. Ti s PP to taky každý nemají,ale přeci jen je tu větší pravděpodobnost, že toho dosáhnu s papírovým psem než nějakým punťou od sousedu. Mimo to plemeno má danné povahové rysy a ty by se měli udržovat, proto si je vybíráme.
Taky neříkám, že bych si vzala štěně od kdekoho. Osobně mám tak 2 stanice v čechách novofundlanďanů, od koho bych si vzala psa. A světě div se, jsou to taky známý., o kterých vím, že psům dají vše a pečují o ně jak se patří, vybírají vhodné plemeníky, je to koníček který je stojí nemálo peněz a nečekají, že na něm vydělají.
Ale já jsem velmi náročná.
o víkendu jsme byli za sestřičkou Matildou
Indy si chtěl hrát a ... možná i něco víc ale Matildice měla svůj klacek a přes to vlak nejede... klacek je klacek, i když vedle ní je nadržený bratr
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Hojkýýýýýýýý, jen vlítnu a zas vylítnu, frčááák jo
Nemám čas to všecko číst, o PP a bez PP už toho bylo dost a pravda je, že spousta lidí jen papouškuje a neví vlastně nic, nikdy nepoznali výstavy, cvičáky, zkoušky, dřinu, anebo naopak zas tohle všecko jo, ale přitom nikdy nepoznali a nepoznají "ten pravý vztah se psem" A tak to je všude ve všem....
Kdybych já měla brát ohledy na zdraví a povahu a vzhled, tak bych byla na neutrální půdě, ptž moji bez PP byli někteří hezcí a typičtí, i povahově, někteří ne, někteří měli super zdraví, jiní ne. A to samé moji PP psi, tže jsem totok tak nějak přestala řešit, jelikož si psy vybírám troška jinak a jako parťáky, mám jiné priority, přesto ale vím, vidím a denně poznávám, jak u některých plemen ten PP hraje obrovskou úlohu. A třebas u některých plemen vznikla vlastně tři, tzv. pouliční bezpapíráci, výstaváci a pracanti. A totok je třás u labísů, jezevčíků, ovčáků, rotíků, pudlů, atd. atp.
Tož a dále s k tomu už vypisovat nebudu, můj názor většina znáte, nezměním ho a nebaví mě tady plýtvat časem na něco, co je stejně vždy o jedinci
Jináč sme byli na výstavě oba dny a stálo to za to!!! Už bych šla znovu a strašně se těškám na Intercanis
Měla sem teda troška zkaženo opět z NO, byli v kruhu před KPP, ale začínám si na ty vychcípaný, chrtí karikatury zvykat. Ovšem na zběsile pobíhající, pískající a řvoucí lidi kolem kruhu ne.....se divím, že ti psi neměli psotník, páč my ho málem dostali jako.
Hani a krásný výmaráci tam byli, a krom jednoho byli úžasně hrdí a nad věcí, i když silně akční
Letím makat, dohánět víkendové resty, |Bíšánek to ještě dospává brouček, musel mě hlídat před tolika psy a lidmi Fotky nějaký mám, ale víte jak......čas časíček nět......
Peti, kráááásnýýýý foťule, hernajs nechceš dojet a konečně mě taky nafotit pesy?? Já ten foťák už tak nesnáším
maťa
napsal(a):
Nemám čas to všecko číst, o PP a bez PP už toho bylo dost a pravda je, že spousta lidí jen papouškuje a neví vlastně nic, nikdy nepoznali výstavy, cvičáky, zkoušky, dřinu, anebo naopak zas tohle všecko jo, ale přitom nikdy nepoznali a nepoznají "ten pravý vztah se psem" A tak to je všude ve všem....
Kdybych já měla brát ohledy na zdraví a povahu a vzhled, tak bych byla na neutrální půdě, ptž moji bez PP byli někteří hezcí a typičtí, i povahově, někteří ne, někteří měli super zdraví, jiní ne. A to samé moji PP psi, tže jsem totok tak nějak přestala řešit, jelikož si psy vybírám troška jinak a jako parťáky, mám jiné priority, přesto ale vím, vidím a denně poznávám, jak u některých plemen ten PP hraje obrovskou úlohu. A třebas u některých plemen vznikla vlastně tři, tzv. pouliční bezpapíráci, výstaváci a pracanti. A totok je třás u labísů, jezevčíků, ovčáků, rotíků, pudlů, atd. atp.
Tož a dále s k tomu už vypisovat nebudu, můj názor většina znáte, nezměním ho a nebaví mě tady plýtvat časem na něco, co je stejně vždy o jedinci
Jináč sme byli na výstavě oba dny a stálo to za to!!! Už bych šla znovu a strašně se těškám na Intercanis
Měla sem teda troška zkaženo opět z NO, byli v kruhu před KPP, ale začínám si na ty vychcípaný, chrtí karikatury zvykat. Ovšem na zběsile pobíhající, pískající a řvoucí lidi kolem kruhu ne.....se divím, že ti psi neměli psotník, páč my ho málem dostali jako.
Hani a krásný výmaráci tam byli, a krom jednoho byli úžasně hrdí a nad věcí, i když silně akční
Letím makat, dohánět víkendové resty, |Bíšánek to ještě dospává brouček, musel mě hlídat před tolika psy a lidmi Fotky nějaký mám, ale víte jak......čas časíček nět......
Peti, kráááásnýýýý foťule, hernajs nechceš dojet a konečně mě taky nafotit pesy?? Já ten foťák už tak nesnáším
:-( já nebyla ani jeden den, nějak to nevyšlo časově..tak doufám Maťulíííín že nás dozásobuješ
maťa

XXX.XXX.80.144
sabina
napsal(a):
:-( já nebyla ani jeden den, nějak to nevyšlo časově..tak doufám Maťulíííín že nás dozásobuješ
Přišlas o hodně, ale je to o prioritách každého že, a každý je má jinde
Já se perfektně pobavila, pokecala se spoustou fajn lidí, který nepotkávám jinde a tak, viděla spousty pesů, udělala si zase aktualizaci plemen , viděla jak který pes roste - u NO a KPP, který sleduju poctivě - a tak no
Akorát sem opět byla zhnusena tím, jak někteří prostě svého psa nevyčešou a nevyčešou, je jímavý, že je to vlastně jen kvůli tomu, aby za á vypadal mohutněji, za bé se skryla nějaká ta nesouměrnost, za cé lenost majitele se s tím mořit, tím spíš když má kotcáka a ne jednoho že.
Hlavně jedna fena neměla chybu, a to ani nevystavovala, sem myslela že se zbliju, jak z ní ty chuchvalce visely, byla jeden velkej chuchvalec, VŠUDE!!! Ocas, hlava, tělo, nohy, všecko, snad i čumák, ta neviděla hřeben tak 50 let Asi si někdo myslí, že jí to zahřeje, zvětší, zmohutní.....asi někdo tomu hodně rozumí
Jinak ale zase naopak zbytek byl načesanej, až sem sama měla trauma, že mám rozčepýřený vlasy jo Tak krásně nadýchaný a načesaný kavkazáky je radost vidět.
No jo no, každý své....
sabina
napsal(a):
taky jsem zvědavá na fotky z výstavy.
je fakt, furt se mele dokola to samé... lidi se budou furt dohadovat.
děkuji za pochvalu, jestli se máme někdy někde vidět Mati, tak ti je nafotím to slibuju
maťa
napsal(a):
Přišlas o hodně, ale je to o prioritách každého že, a každý je má jinde
Já se perfektně pobavila, pokecala se spoustou fajn lidí, který nepotkávám jinde a tak, viděla spousty pesů, udělala si zase aktualizaci plemen , viděla jak který pes roste - u NO a KPP, který sleduju poctivě - a tak no
Akorát sem opět byla zhnusena tím, jak někteří prostě svého psa nevyčešou a nevyčešou, je jímavý, že je to vlastně jen kvůli tomu, aby za á vypadal mohutněji, za bé se skryla nějaká ta nesouměrnost, za cé lenost majitele se s tím mořit, tím spíš když má kotcáka a ne jednoho že.
Hlavně jedna fena neměla chybu, a to ani nevystavovala, sem myslela že se zbliju, jak z ní ty chuchvalce visely, byla jeden velkej chuchvalec, VŠUDE!!! Ocas, hlava, tělo, nohy, všecko, snad i čumák, ta neviděla hřeben tak 50 let Asi si někdo myslí, že jí to zahřeje, zvětší, zmohutní.....asi někdo tomu hodně rozumí
Jinak ale zase naopak zbytek byl načesanej, až sem sama měla trauma, že mám rozčepýřený vlasy jo Tak krásně nadýchaný a načesaný kavkazáky je radost vidět.
No jo no, každý své....
tak to je super
Jinak víme obě jak to bývá občas, ne. takže se není čemu divit
maťa

XXX.XXX.80.144
rude
napsal(a):
taky jsem zvědavá na fotky z výstavy.
je fakt, furt se mele dokola to samé... lidi se budou furt dohadovat.
děkuji za pochvalu, jestli se máme někdy někde vidět Mati, tak ti je nafotím to slibuju
To si hodná beruško, ale když ti nikdy nikde nejsi tam, kde sem já a naopak
Tže hele, povinně Intercanis, Michalovi to řekni už teďka a denně mu to opakuj, a je to
Broučátka pusinkovací, to je nádhera
maťa

XXX.XXX.80.144
sabina
napsal(a):
tak to je super
Jinak víme obě jak to bývá občas, ne. takže se není čemu divit
Šak já sa nedivím Sabi, já věděla už měsíc dopředu, že tam nepojedeš, ty ne?!
maťa
napsal(a):
Tže hele, povinně Intercanis, Michalovi to řekni už teďka a denně mu to opakuj, a je to
Jojo Peťa je šikulka -ale do Maťky máme taky krásné fotky
Si zase nepřeješ babo, co
maťa
napsal(a):
Hele, třeba ještě někdy, za svůj život, udu mít cestu vysočinou
neztrácej naději
Indyho úchylnost Hagi má nejčistější uši v okolí, trénuje to na něm a pak to zkouší na holky a těm se to moc líbí
sabina
napsal(a):
Jojo Peťa je šikulka -ale do Maťky máme taky krásné fotky
Si zase nepřeješ babo, co
Já měla jet v neděli...Nakonec sem somrovala auto v sobotu. Ale chtěla semv vzít Jirky s sebou, jenže ten to nestíhal...a abychom se přiváleli v 1 odpol... zaplatily..a viděli půlku.Tak sem nato hodila bobek..a radši sme si dali pořádnou procházku. Ikdyž mě to mrzí...pořád sem si to datum hlídala..ale tak co. Mě ti tak sere, že nemám to podělaný auto.
sabina
napsal(a):
Já měla jet v neděli...Nakonec sem somrovala auto v sobotu. Ale chtěla semv vzít Jirky s sebou, jenže ten to nestíhal...a abychom se přiváleli v 1 odpol... zaplatily..a viděli půlku.Tak sem nato hodila bobek..a radši sme si dali pořádnou procházku. Ikdyž mě to mrzí...pořád sem si to datum hlídala..ale tak co. Mě ti tak sere, že nemám to podělaný auto.
Ale tak dluh splatim co nevidět..tak si pak budu šetříkovat na auto.
maťa

XXX.XXX.80.144
rude
napsal(a):
neztrácej naději
Indyho úchylnost Hagi má nejčistější uši v okolí, trénuje to na něm a pak to zkouší na holky a těm se to moc líbí
Hihi, Indy si může podat ťapáček s Bíšou, ten včera Fandince taky něžně vše umyl, blešky jí vykousal....
Naději neztrácím Peti, já jen že docela stárnu víš??? Abys mě ještě stihla
A fakt pádím děcka, až to doženu, bude zas líp
rude
napsal(a):
neztrácej naději
u focení jde spíš o to vystihnout okamžik, můžeš ho nosit sebou hodiny, ale fotit ve správnou chvíli a to je to co Maťu nebaví. není to o tom, že by měla špatné fotky. jen to není její hobby jako moje neníliž prvada?
rude
napsal(a):
u focení jde spíš o to vystihnout okamžik, můžeš ho nosit sebou hodiny, ale fotit ve správnou chvíli a to je to co Maťu nebaví. není to o tom, že by měla špatné fotky. jen to není její hobby jako moje neníliž prvada?
krásný gesto přízně, a hygienické zároveň
Jo, Mati, o akčnosti výmaráků se mě někdy i zdá, a potím se hrůzou
Musím makati
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
krásný gesto přízně, a hygienické zároveň
Jo, Mati, o akčnosti výmaráků se mě někdy i zdá, a potím se hrůzou
Musím makati
Peti jj, jako hobby to je, ale takový ne důležitý Když nemám zrcadlovku, neba mě to, a možná se jen vymlouvám, možná by mě to neba ani kdybych ji měla, časem myslím. Když sem tenhle měla novej, taky sem fotila jak vzteklá, ale poslední dobou mě to nějak nebere, nebo jako je mi líto, že nefotím, ale strašně se vztekám při představě, jak to bude s foťákem na hááá a že si zas neužiju nic, jen budu furt štelovat všecky a všecko a čekat....sbohem
Možná je to takový období, nevím.....taky mi mrznou prsty a všecko....a vůůůbec, prostě mám k tomu odpor, nějak su z toho vzteklá a nevím proč, to se mi nikdy nestalo, a tak na to radši nesahám a nechávám si oddech, třás to přejde
Fotky hezký nemám, dle svého měřítka fakt ne, hezkou fotku si představuju troška jinak - viz. Petiny, Lenky od Peeta atd. Právě jak píšeš Peti, ty okamžiky, na který čekáš, nebo takový ty nenaaranžovaný.....víš jak, to je vono
Hihi Hani, ti věřím, mně se o akčnosti Fríček taky zdá - bohužel obvykle zjistím, že to není sen ale realita!!! A že se nevzbudím a nevzbudím, a nebude tam hodné, klidné, rozumné Fríííí
Co dortík? Dělalas??
Děcka já se natláskala, sice jen vařený, neochucený a suchý bramb, s vařeným, neochuceným a nesoleným plátkem hovězího, ale sprala sem dávku pro koně a asi se zbleju Páč sem jedla za poklusu - peru, luxuju, práším, uklízím, vařím, mývám - a ještě sem nedoklusala - poletím se štěndy - a jak se natřásám, tak ten žaludek je nějakej divnej
Jak su stará, tak su blbá.
Jo a fotky snad zítra, dneska už nemám sil Stejně jich moc není, díky mému odporu k focení....
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
Peti jj, jako hobby to je, ale takový ne důležitý Když nemám zrcadlovku, neba mě to, a možná se jen vymlouvám, možná by mě to neba ani kdybych ji měla, časem myslím. Když sem tenhle měla novej, taky sem fotila jak vzteklá, ale poslední dobou mě to nějak nebere, nebo jako je mi líto, že nefotím, ale strašně se vztekám při představě, jak to bude s foťákem na hááá a že si zas neužiju nic, jen budu furt štelovat všecky a všecko a čekat....sbohem
Možná je to takový období, nevím.....taky mi mrznou prsty a všecko....a vůůůbec, prostě mám k tomu odpor, nějak su z toho vzteklá a nevím proč, to se mi nikdy nestalo, a tak na to radši nesahám a nechávám si oddech, třás to přejde
Fotky hezký nemám, dle svého měřítka fakt ne, hezkou fotku si představuju troška jinak - viz. Petiny, Lenky od Peeta atd. Právě jak píšeš Peti, ty okamžiky, na který čekáš, nebo takový ty nenaaranžovaný.....víš jak, to je vono
Hihi Hani, ti věřím, mně se o akčnosti Fríček taky zdá - bohužel obvykle zjistím, že to není sen ale realita!!! A že se nevzbudím a nevzbudím, a nebude tam hodné, klidné, rozumné Fríííí
Co dortík? Dělalas??
Děcka já se natláskala, sice jen vařený, neochucený a suchý bramb, s vařeným, neochuceným a nesoleným plátkem hovězího, ale sprala sem dávku pro koně a asi se zbleju Páč sem jedla za poklusu - peru, luxuju, práším, uklízím, vařím, mývám - a ještě sem nedoklusala - poletím se štěndy - a jak se natřásám, tak ten žaludek je nějakej divnej
Jak su stará, tak su blbá.
Jo a fotky snad zítra, dneska už nemám sil Stejně jich moc není, díky mému odporu k focení....
Joo taky Šárka(irčanka) z CAne Corso má nádherný fotky poslední dobou O tom si já můžu nechat jen zdát
maťa
napsal(a):
Joo taky Šárka(irčanka) z CAne Corso má nádherný fotky poslední dobou O tom si já můžu nechat jen zdát
jj, Šárka fotí pěkně ta bulinka je tak fotogenická, já bych jí brala hned. mě se tak bulící líbí...
je to opak NF, ale prostě se mi hrozně líbí
Já mám naštěstí uklízení za sebou. V sobotu jsme makala jak šroub, až sem se zapotila a bylo mi zas hůř, ale jen na chvíli
rude
napsal(a):
jj, Šárka fotí pěkně ta bulinka je tak fotogenická, já bych jí brala hned. mě se tak bulící líbí...
je to opak NF, ale prostě se mi hrozně líbí
Já mám naštěstí uklízení za sebou. V sobotu jsme makala jak šroub, až sem se zapotila a bylo mi zas hůř, ale jen na chvíli
Já jsem pilně "fachala" a pak jsem si řekla jedno moudro," co můžeš udělati dnes, odlož na zítra, a dnes již máš volno"
Tak jsem vyhnala mužíka s Hubertem a čtu si nového Francise
taky jsem chtěla být fit a udělat si pár cviků jen tak na koberci, holky ještě teď jsem z toho vysmátá, Hubert když mě viděl ležet na zemi zajásal a spadnul vedle mě, přimačknul se ke mě, čumák na můj obličej, a začal hovořit tím svým hlubokým rozvážným hlasem a mezi tím mě občas olíznul pusu a ucho, tak moc si to vychutnával, že z cvičení nebylo nic, jenom jsme si užívali jeden druhého, to byl tak silný zážitek......Jo a Mati, dělala jsem dort, dokonce v dortové formě, pojala jsem to jako dort pro masožrouty, vepřové, uzené a hovězí, spojené vajíčkem a hodně bylinek, k tomu jsem upekla selský chleba a okurky přímo znojemské..........Přišla návštěva a dortík zasyčel, Hubert ochutnal jenom kousek a já ještě menší, ale hlavně že chutnal
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
Já jsem pilně "fachala" a pak jsem si řekla jedno moudro," co můžeš udělati dnes, odlož na zítra, a dnes již máš volno"
Tak jsem vyhnala mužíka s Hubertem a čtu si nového Francise
taky jsem chtěla být fit a udělat si pár cviků jen tak na koberci, holky ještě teď jsem z toho vysmátá, Hubert když mě viděl ležet na zemi zajásal a spadnul vedle mě, přimačknul se ke mě, čumák na můj obličej, a začal hovořit tím svým hlubokým rozvážným hlasem a mezi tím mě občas olíznul pusu a ucho, tak moc si to vychutnával, že z cvičení nebylo nic, jenom jsme si užívali jeden druhého, to byl tak silný zážitek......Jo a Mati, dělala jsem dort, dokonce v dortové formě, pojala jsem to jako dort pro masožrouty, vepřové, uzené a hovězí, spojené vajíčkem a hodně bylinek, k tomu jsem upekla selský chleba a okurky přímo znojemské..........Přišla návštěva a dortík zasyčel, Hubert ochutnal jenom kousek a já ještě menší, ale hlavně že chutnal
Peti to sme dvě, na bulíkách totál ulítávám, a trikoloři sou moje nej barva Kámoška bulíka měla a kdyby nebyli tak zatížení zdravotně, což byli už kdysi a je to čím dál horší, tak bych už jednoho doma asi měla
A fotogenická fakt je, i Garp
Koukej se ovládat a troška tu svou zálibu v uklízení krotit , když si nemocná, bo sa neuzdravíš děvčico
Hani to je teda něco, takovej výtečnej maso-dort Mi tady tečou sliny! A chleba! Jéééjej, asi ráno slítnu tadyk do pekárny pro domácí žitnej, bych se ho ujedla
Možná se zadaří a někdá se taky dočkám domácí pekárny, páč je to super věc
Ty máš domácí pekárnu jo?
Hihi, já čtu McBaina, Francise si nechávám na knihovnu - kam bych se konečně mohla přihlásit, páč tu brněnskou mám skoro přečtenou
Ty cviky na zemi s Hubýskem živě vidím!!! Muselo to být úžasný a krásný
nechápu, že ti psi vždycky blbnou, když si čék lehne na zem a nedejbože když ještě začne sedat-lehat, bo mávat nožkama a tak, prostě cvičit. Bíšánek je z toho úplně vyřízenej, tancuje kolem mě tanečky alá kůzle, šťouchá mě čeníškem a pácá ťapáčkem, funí a vrtí se, pak s sebou plácne na zem a páchá tlapičkama a vykusuje mi blechy
Nejlepší když sem jednou dělala kliky, přihopsal kůzlečím skokem, opřel mi jednu tlaku o záda a čekal, já se začala chichtat, a tak povzbuzen troška přidal váhy, tže už sem se nezvedla, načež si an mě lehl předníma úplně, to už sem se řehtala na plný kolo a jakoby pištěla, no co ten dělal!
Miláčci jsou to!
No a já du s těma štěndama, páč noční dneska nestihnem asi, neb hodlám upadnout do pěnovky, následně se zcivilizovat a omladit a upadnout do růžovek s knihou
calamityjane

XXX.XXX.34.194
maťa
napsal(a):
Dobrý den, náhodou jsem sem nahlédla a nedá mi to zareagovat na váš příspěvěk před KPP nebyli NO ale Chodští psi a vychcípaný chrtí karikatury to mi z toho opravdu hrkly slzy do očí. (Můj příspěvek je myšlen v dobrém a nechci se v žádném případě hádat
).
calamityjane

XXX.XXX.34.194
calamityjane
napsal(a):
Dobrý den, náhodou jsem sem nahlédla a nedá mi to zareagovat na váš příspěvěk před KPP nebyli NO ale Chodští psi a vychcípaný chrtí karikatury to mi z toho opravdu hrkly slzy do očí. (Můj příspěvek je myšlen v dobrém a nechci se v žádném případě hádat
).
ale samozdřejmě každý má jiný vkus
maťa

XXX.XXX.80.144
martasek
napsal(a):
pro rude (Peťa) závidím (v dobrém) ty překrásné fotečky......opravdu jsou jedinečné a nemají sebemenší chybičku a upřímně gratuluji k nádherným pejskům
Calamityjane:
Choďáci byli v neděli, v sobotu byli NO
Taky nic ve zlém, ale to je přesně to, o čem sem tu už psala, lidi si pořádně nic nezjistí, nic neví, ale ihned prostě soudí, znají, vědí, umí.....
Je to škoda, ale čílit se dneska fakt nebudu
maťa
napsal(a):
Calamityjane:
Taky nic ve zlém, ale to je přesně to, o čem sem tu už psala, lidi si pořádně nic nezjistí, nic neví, ale ihned prostě soudí, znají, vědí, umí.....
a už se bijou
jen do toho děvčata
Taky u vás padá ten hnusnej bílej sajrajt? Já včera konečně vyměnil okna která jsem ještě neměl a zas má mrznout.. to udělám úplné h... Začíná mi z toho pomalu hrabat v kebuli.
Dneska jsem byl na veterině odvolat termín na kastraci bo naše milá fenka se začala hárat.. Takže zase nic. Ovčanda jde za 14dní na sono a pokud bude v tom, valí na stůl.. já jim dám, čubám pelešivým štěňata jsem stále neudal (je to zjímavé ale nikdo je nechce)...
Tady aktuální snímek vořechů :) Lumpa a Berušky :)
calamityjane

XXX.XXX.34.194
maťa
napsal(a):
Calamityjane:
Tak to se moc omlouvám
maťa

XXX.XXX.80.144
calamityjane
napsal(a):
Tak to se moc omlouvám
Honzo u nás taky padá ten báječnej, úžasnej snížek , padal aj včéra, a poctivě mrzne, aktuálně -15st.
S těma oknama je to smůla no, ale neboj sa nic, jaro přijde - možná -, léto ovšem určo Hlavně VESELE! VESELE!
Jen to těm fenkám nandej, si dovolej hárat a ještě se množit, což Akorát si musíš spočítat pořádně termíny hárání, abys to stíhal - tu kastraci
Štěnda jsou krásná, vo tem žádná No a snad najdou fajn páníčky nakonec, i když to chvilu potrvá.....to víš, útulky sou teďka plný, po Vánocích i hodně domácností má jeden "dáreček" navíc.....
Calamityjane, v poho, neřeš to Se může za pár let stát - s tou mojí sklerozou strašnou - že fakt už nerozeznám NO od CHP
Že poznám Cimarrona a podobný plemena, Lagotto romagnolo či jak se to píše, ale ovčáka a choďáka ne
Šak nésu žádnej odborník, vím jenom, že pes má 4 nohy a vocas
Du dále hledat Ed McBainovi vrahy Su u toho obložená psama jak chlebíček a je mi prima
maťa
napsal(a):
Honzo u nás taky padá ten báječnej, úžasnej snížek , padal aj včéra, a poctivě mrzne, aktuálně -15st.
S těma oknama je to smůla no, ale neboj sa nic, jaro přijde - možná -, léto ovšem určo Hlavně VESELE! VESELE!
Jen to těm fenkám nandej, si dovolej hárat a ještě se množit, což Akorát si musíš spočítat pořádně termíny hárání, abys to stíhal - tu kastraci
Štěnda jsou krásná, vo tem žádná No a snad najdou fajn páníčky nakonec, i když to chvilu potrvá.....to víš, útulky sou teďka plný, po Vánocích i hodně domácností má jeden "dáreček" navíc.....
Calamityjane, v poho, neřeš to Se může za pár let stát - s tou mojí sklerozou strašnou - že fakt už nerozeznám NO od CHP
Že poznám Cimarrona a podobný plemena, Lagotto romagnolo či jak se to píše, ale ovčáka a choďáka ne
Du dále hledat Ed McBainovi vrahy Su u toho obložená psama jak chlebíček a je mi prima
Já ti dám spočítat hárání.. jsem si myslel že si dá pár měsícu po porodu pokoj.. Myslel jsem špatně...
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Hoooj, tak pár fotek z víkendu
Papišek
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Hravá štěnda, nádherně si hráli, až sem zapomněla to nejlepší nafotit že
Hnědej labís a malamut
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
A kooonečně naše "kotviště" kde jsme strávili prakticky oba dny, u Soni, Toma a Fanynky Tady Fanda se Soňou v klasické poloze, čili mazlinky muchlinky
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Poněkud jsme se do ní s Mí zamilovali a evidentně i ona nás vzala na milost
Ve finále už dělala "děvuchu" a chtěla muchlat po celým bříšku, hlavně od Míťy že, inu fenečka
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
I takto někteří kavkazáci "ukazovali zuby"
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Můj oblíbenec a favorit, vyhrál Hanáckou! Car Viktor Nart-Sano
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Ještě Car Viktor venku, dostával sváču
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Taky bezva dvojka, Clumber španěl a pudlík Ten clumbík byl úžo, miloval naprosto všecky a všecko, ocásek se mu nezastavil, rozdával tu láskou fakt už na dálku, bezvadnej pejsek
Páneček říkal, že zbožňuje naprosto vše, co je živé
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Typická poloha nejen Fanynky, ale i Bíšánka a jiných kavkazů, alen přehozené ucho
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Naše nedělní kotviště, to už jsme měli s sebou Bíšánka
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Nedělní ukazování zoubečků Fanynky V neděli posuzoval nějakej novej rozhodčí pro pastevce, údajně to bylo jeho první posuzování kavkazů, a jako nebyl vůbec špatnej
Jeho styl se mi i líbil, i když u každýho najde čék něco, s čím se neshodne, ale o tom to je že
Pokud se "nezkazí" a bude se držet svých názorů a pohledů, pak by nemusel být vůbec špatnej
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Nooo a poslední, jinak to nestojí za řeč už, já s Bíšánkem..... Taky mě nikdo nenafotí, jak je rok dlouhej, kdybych Míťovi neřekla, nemám ani tudle fotku
No, vono není vo co stát že, s mou vizáží, jenom to Bíšánkovi kazím
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
Nooo a poslední, jinak to nestojí za řeč už, já s Bíšánkem..... Taky mě nikdo nenafotí, jak je rok dlouhej, kdybych Míťovi neřekla, nemám ani tudle fotku
a tadyk chumelíííí a chumelííííí, budem stavět hejhulááááky
Juchajdáááá a jupitýýýýý
maťa
napsal(a):
Co to plácáš!!! To víš že mu to nekazíš. jak je tam Bíša vyvalenej, ten má záda
to ukazování zubů... tohle se Indy docela dobře naučil. A netrénovali jsme to ani nijak dlouho. myslím, že se to dá dobře naučit, pokud pes není nervák.
Krásné fotky!!!! všichni načančaní... jak dopadla ta vaše kamarádka Fanynka?
Ten Viktor je pěkný pes, opravdu! takhle to vypadá jako docela klídek... bez rvaček?
maťa
napsal(a):
Moc vám to spolu sluší
Ty fotky jsou bezvadné, úplně jsem si vzpomněla na ten "výstavní" pocit
Ta kavkazská holka je přenádherná a je fakt k umuchlání, snad bych se jí ani nemohla bát , ale ..........já vím, je to kavkazanda
Jak máme na chalupě dnes už 10 měsíční Carinku kavkazskou ( myslím sousedy), tak to je taky jenom hromada něhy, už se na ní těším až tam na jaře pojedeme, ona se může mazlit klidně celý den, a přesto se jí všichni ostatní lidi bojí
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Jooo záda má bételný, a to je opravdu štíhlej a narozdíl od některých těch kavkazů tam, vyčesanej, tže žádnej optickej klam
Ty zuby se daj naučit, u kavkazů ale je problém, když jim rozhodčí až tak nerozumí. Pokud na ně kouká zpříma a stojí před nima jak sloup, hodně kavkazů má tendenci se na něj nervit a nějaký ukazování zubů je vedlejší, ale je to o jedinci, shodě náhod a všem. Samo, že když se to trénuje, tak to jde, ale ne vždy, kavkazáci jsou fakt jiní troška a 100x dobrý a po 101 se jim něco nezdá a dělaj caviky
Jj Car Viktor je nádhernej, slintám nad ním od narození a jsem ráda, že vyšel na výstavy I klouby má krásný, jedničky, povahově je to kliďas - ale není ještě úplně dospělej, i když myslím, že ten základ se už nezmění - je vidět že je dobře vychovanej a je jen o 1 cm vyšší než Bíša, myslím teda
ASamo je těžší asi, páč si to může na ty nožky dovolit, narozdíl od Bíšánka
A byl relativně klid Peti, občas nějakej hafanec a tak, ale to spíš když šel někdo hodně blízko kolem nějakýho kavkaze, co ležel u kruhu, šak aj Bíša párkrát vyjel, nejen na psy, holt asi na lidech vidí něco, co my lidi ne
Ale všici zvládnutí, majitelé ve střehu, tže klídek
To naproti u šiba inu a pudlů bylo víc veselo
Hani Fannyka je vážně nádherná fenka, a povahově je úžasná! Už sem to Soni říkala, že mi dost přijde povahově jak Bíša, není nerv, což dost fenek, hlavně pasteveckých bývá, je nad věcí, hrdá, klidná a má vše pod kontrolou A dobře pozná hodný a praštěný lidi - viz. my s Míťou
Je fakt bezvadná a s Bíšánkem si moc rozuměli, jako a to byla jako malá stejná jak Bíša, nevrlá, nekontaktní, protivná, ale jak roste a dostává ty tuny lásky a péče od Soni a Toma, zjišťuje že je to fajný a vrací to, a to je stejné jak u Bíšánka
Bude to bezva kavkazanda, s tou správnou povahou!
To víš Hani, se ti nedivím že se těšíš na muchlačku té vaší kavkazandy tam, oni si dobře pamatují prima lidi, i když je vidí maličko, nebo jednou a jak se u nich jednou dobře zapíšeš, nemusíš se bát, když máš dobré úmysly
Jooo a Peti, Fanynka byla úspěšná oba dny, v sobotu VN1 a v neděli taky VN1 ve třídě dorostu
Fanynka venku
maťa
napsal(a):
Jooo záda má bételný, a to je opravdu štíhlej a narozdíl od některých těch kavkazů tam, vyčesanej, tže žádnej optickej klam
Ty zuby se daj naučit, u kavkazů ale je problém, když jim rozhodčí až tak nerozumí. Pokud na ně kouká zpříma a stojí před nima jak sloup, hodně kavkazů má tendenci se na něj nervit a nějaký ukazování zubů je vedlejší, ale je to o jedinci, shodě náhod a všem. Samo, že když se to trénuje, tak to jde, ale ne vždy, kavkazáci jsou fakt jiní troška a 100x dobrý a po 101 se jim něco nezdá a dělaj caviky
Jj Car Viktor je nádhernej, slintám nad ním od narození a jsem ráda, že vyšel na výstavy I klouby má krásný, jedničky, povahově je to kliďas - ale není ještě úplně dospělej, i když myslím, že ten základ se už nezmění - je vidět že je dobře vychovanej a je jen o 1 cm vyšší než Bíša, myslím teda
ASamo je těžší asi, páč si to může na ty nožky dovolit, narozdíl od Bíšánka
A byl relativně klid Peti, občas nějakej hafanec a tak, ale to spíš když šel někdo hodně blízko kolem nějakýho kavkaze, co ležel u kruhu, šak aj Bíša párkrát vyjel, nejen na psy, holt asi na lidech vidí něco, co my lidi ne
Ale všici zvládnutí, majitelé ve střehu, tže klídek
To naproti u šiba inu a pudlů bylo víc veselo
Hani Fannyka je vážně nádherná fenka, a povahově je úžasná! Už sem to Soni říkala, že mi dost přijde povahově jak Bíša, není nerv, což dost fenek, hlavně pasteveckých bývá, je nad věcí, hrdá, klidná a má vše pod kontrolou A dobře pozná hodný a praštěný lidi - viz. my s Míťou
Je fakt bezvadná a s Bíšánkem si moc rozuměli, jako a to byla jako malá stejná jak Bíša, nevrlá, nekontaktní, protivná, ale jak roste a dostává ty tuny lásky a péče od Soni a Toma, zjišťuje že je to fajný a vrací to, a to je stejné jak u Bíšánka
Bude to bezva kavkazanda, s tou správnou povahou!
To víš Hani, se ti nedivím že se těšíš na muchlačku té vaší kavkazandy tam, oni si dobře pamatují prima lidi, i když je vidí maličko, nebo jednou a jak se u nich jednou dobře zapíšeš, nemusíš se bát, když máš dobré úmysly
Jooo a Peti, Fanynka byla úspěšná oba dny, v sobotu VN1 a v neděli taky VN1 ve třídě dorostu
Fanynka venku
to je teda dorost vždyt je velká jak dospělá fena. KAO jsou fakt koně
Jooo, Marti, díky za pochvalu psů . já se někdy v těch příspěvcích už ztrácím chci na něco reagovat a pak to zapomenu.
ele Mati, kolik tam těch kavkazů vůbec bylo? Viděla jsi nějaké fundly?
rude
napsal(a):
Jooo, Marti, díky za pochvalu psů . já se někdy v těch příspěvcích už ztrácím chci na něco reagovat a pak to zapomenu.
Právě psal soused z chalupy, že jim zemřela jejich stará kavkazanka, ráno se neprobudila, vypadala že spí, tak aspoň tak, byla to skutečně stará paní, bylo jí 13 let a kousek. Takže "moje" Carinka převezme smečku. Když si vzpomenu, jak jako mrňouska spadla za Hubertem do rybníka a nemohla vylézt přes takový betonový val, jak mě byla vděčná, že jsem po ní hrábla a vytahla jí ven, fakt jsem viděla v jejích očích vděčnost..........
maťa

XXX.XXX.80.144
rude
napsal(a):
Jj velká je, bude jí 9 měsíců a vypadá stavbou těla už dospěle Ale ta srst a výraz očí ji ještě prozrazují
Fenky dospívají mnohem dřív, tže proč ne
Ani to nejsou koně Peti, přijdou mi velcí tak středně To támhle někteří leoni, anatolci, dogy, IW a spousta dalších plemen, jsou daleko větší
Tož každý je jiný, proto je těch plemen tolik.
Peti mám dojem že v sobotu bylo 24 kavkazů a v neděli 23, abych nekecala A fundláka sem zahlédla venku při venčení Bíška v neděli jednoho, ale byl teda takovej nijakej. Jináč netuším ani, v jakým byli pavilonu, ale v našem nééé no....tady vidíš cos způsobila, žes nejela, měli bysme všici miliony krásných fotek a vzpomínek, všech a všeho
Příště to musíš napravit Peti, povinně
Tadyk malá ukázka ze včera, aneb krokodýl maskovanej za ovčáka
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
Právě psal soused z chalupy, že jim zemřela jejich stará kavkazanka, ráno se neprobudila, vypadala že spí, tak aspoň tak, byla to skutečně stará paní, bylo jí 13 let a kousek. Takže "moje" Carinka převezme smečku. Když si vzpomenu, jak jako mrňouska spadla za Hubertem do rybníka a nemohla vylézt přes takový betonový val, jak mě byla vděčná, že jsem po ní hrábla a vytahla jí ven, fakt jsem viděla v jejích očích vděčnost..........
Hani to je mi strašně líto.....
ale na kavkazanku měla NÁDHERNÝ věk!!! a jistě krásný život..... A i krásný odchod, jak to čtu....kéž by takto odešli všichni vždycky.....
Ano, vděčnost je u těch pejsků opravdu veliká, dokáží fakt ocenit to, co si někteří lidi myslí, že pes nezvládá, páč není člověk Blbost!!! A kdo umí číst v psích očích, jako ty Hani, dozví se o nich mnohem víc, než všichni chytrolíni světa
maťa
napsal(a):
Jj velká je, bude jí 9 měsíců a vypadá stavbou těla už dospěle Ale ta srst a výraz očí ji ještě prozrazují
Fenky dospívají mnohem dřív, tže proč ne
Ani to nejsou koně Peti, přijdou mi velcí tak středně To támhle někteří leoni, anatolci, dogy, IW a spousta dalších plemen, jsou daleko větší
Tož každý je jiný, proto je těch plemen tolik.
Peti mám dojem že v sobotu bylo 24 kavkazů a v neděli 23, abych nekecala A fundláka sem zahlédla venku při venčení Bíška v neděli jednoho, ale byl teda takovej nijakej. Jináč netuším ani, v jakým byli pavilonu, ale v našem nééé no....tady vidíš cos způsobila, žes nejela, měli bysme všici miliony krásných fotek a vzpomínek, všech a všeho
Příště to musíš napravit Peti, povinně
Tadyk malá ukázka ze včera, aneb krokodýl maskovanej za ovčáka
krokodýl- fakt že jo
Hele , ještě k těm bulíkům, kdybych věděla, že nebudu zanedbávat ty velký na zahradě, tak bulíka bych brala do bytu, asi fenečku. jsou fakt úžasný, ty jejich rypáčky jenže vím, že bych pak na kluky venku neměla čas,asi i kdybych měla jen jednoho venku, tak bych to nechtěla. buď všechny u sebe, nebo nikoho. žádný upřednostňování.
a mě se nejvíc líbí ti bílí.
Hani kavkazanda odešla tím nejlepším způsobem. ale i tak je to smutné...
rude
napsal(a):
krokodýl- fakt že jo
Hele , ještě k těm bulíkům, kdybych věděla, že nebudu zanedbávat ty velký na zahradě, tak bulíka bych brala do bytu, asi fenečku. jsou fakt úžasný, ty jejich rypáčky jenže vím, že bych pak na kluky venku neměla čas,asi i kdybych měla jen jednoho venku, tak bych to nechtěla. buď všechny u sebe, nebo nikoho. žádný upřednostňování.
Jo a Mati četla jsem o Bíšovým bráchovi, lidi jsou kurvy!!!
maťa

XXX.XXX.80.144
rude
napsal(a):
krokodýl- fakt že jo
jo, vypadá typicky německy že?!
Dementíček můj zmetečkovitej
To je jasný, buď všici, bo nikdo, taky to tak mám, ale tak si ještě mlaďunká a jednou třás se tý bulinky dočkáš Hezká je i bílá a třás jeden flek přes voko, to sem taky kdysi viděla takovýho bulíka
maťa

XXX.XXX.80.144
rude
napsal(a):
Jo a Mati četla jsem o Bíšovým bráchovi, lidi jsou kurvy!!!
Jsou Peti, jsou
maťa
napsal(a):
jo, vypadá typicky německy že?!
Dementíček můj zmetečkovitej
To je jasný, buď všici, bo nikdo, taky to tak mám, ale tak si ještě mlaďunká a jednou třás se tý bulinky dočkáš Hezká je i bílá a třás jeden flek přes voko, to sem taky kdysi viděla takovýho bulíka
Z té fotky čiší těžká pohoda, je nad věcí a přemýšlí o důležitých psích věcech
hankaapes
napsal(a):
Z té fotky čiší těžká pohoda, je nad věcí a přemýšlí o důležitých psích věcech
Super dokumentace Mati, a Bíšovi to nekazíš...Ani omylem
Koukám 13 let na Kavkaze super věk...a taky by se mi líbilo, kdyby nás opouštěli pejsci takto v klidu a bez bolestně.
Ohledně Bulíka - taky se mi děsně líbí..ale nikdy nikomu z rodiny ani z přátel....takže bohužel. To by mi asi neprošlo
sabina
napsal(a):
Super dokumentace Mati, a Bíšovi to nekazíš...Ani omylem
Koukám 13 let na Kavkaze super věk...a taky by se mi líbilo, kdyby nás opouštěli pejsci takto v klidu a bez bolestně.
Ohledně Bulíka - taky se mi děsně líbí..ale nikdy nikomu z rodiny ani z přátel....takže bohužel. To by mi asi neprošlo
však mě by to taky neprošlo. ale když jsem chtěla Indyho, tak mi ze zoufalství naši říkali, at si koupím nějakého malého psa a můžu ho mít i doma, jen ne dalšího velkého na zahradu
uvidíme, fundla budu mít vždy , tak jako tak. abych se přiznala, o bulíčkově povaze toho teda ani moc nevím... takže ani nevím, zda by se mi hodil do party. ro jen tak , že se mi moc líbí vzhledem.
rude
napsal(a):
však mě by to taky neprošlo. ale když jsem chtěla Indyho, tak mi ze zoufalství naši říkali, at si koupím nějakého malého psa a můžu ho mít i doma, jen ne dalšího velkého na zahradu
uvidíme, fundla budu mít vždy , tak jako tak. abych se přiznala, o bulíčkově povaze toho teda ani moc nevím... takže ani nevím, zda by se mi hodil do party. ro jen tak , že se mi moc líbí vzhledem.
Kdyby byli bulíci víc v pohodě, jsou skvělý ke koním, což bych užila hodně.
Jenže já sem cvok, a chtěla bych takových plemen, hodně mě to láká, SAO, Burbul, bulíci...toho je, co bych jednou ráda měla doma Taky si ve skrytu duše myslím, že Gabo nebude moje první a poslední bordyna -jelikož sem na ně prostě zatížená...a tak
sabina
napsal(a):
Jenže já sem cvok, a chtěla bych takových plemen, hodně mě to láká, SAO, Burbul, bulíci...toho je, co bych jednou ráda měla doma Taky si ve skrytu duše myslím, že Gabo nebude moje první a poslední bordyna -jelikož sem na ně prostě zatížená...a tak
To bude jednou prdel...až nebudu mít co jísta na zahradě koně a psi
sabina
napsal(a):
takže jsou ostřejší? to já nechci zase... ale fenky by nemusely, ne?
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Ono je to těžký, mně se vzhledem líbí hafo plemen, další hafo povahou, pak jsou samo plemena, která se mi líbí obojím že , no čék aby žil tak 3000 let, kdyby to všecko chtěl stihnout mít doma
Bulíci se mi právě líbí i povahou, nejsou nervní, akční jsou tak akorát, mazlinky
Zas to zdraví no....
Tak a jelikož je hodin jak naklepaných, musím letět
Seřvanej Zmeteček, je jasně vidět, jak si z toho hrozně dělal hlavu že?!
sabina
napsal(a):
Chtěla bych být na světě 200 let, abych mohla mít všechny možné rasy psů, nemůžu se psů prostě nabažit
Jo a Mati, domácí pekárna je fakt šikovný vynález, používám jí hojně
maťa

XXX.XXX.80.144
rude
napsal(a):
takže jsou ostřejší? to já nechci zase... ale fenky by nemusely, ne?
Peti nejsou, samci se obvykle durdí na jiný samce, ale není to až tak strašný jak třás u piťásků....prostě bych řekla, dle svého vkusu ( ale jak víš, zas já nemám ráda moule ), že jsou jako většina samců, s tím vztahem k jiným
Ale žádní nervové to nejsou ani omylem, naopak....jsou tací nad věcí, aspoň ti, co sem poznala, pravda taky je, že sem poznala jen psy, ne feny
maťa
napsal(a):
Peti nejsou, samci se obvykle durdí na jiný samce, ale není to až tak strašný jak třás u piťásků....prostě bych řekla, dle svého vkusu ( ale jak víš, zas já nemám ráda moule ), že jsou jako většina samců, s tím vztahem k jiným
Ale žádní nervové to nejsou ani omylem, naopak....jsou tací nad věcí, aspoň ti, co sem poznala, pravda taky je, že sem poznala jen psy, ne feny
Já znám zase fenky...a neměly smy problém byli dvě - tvořily smečku a vychcanější a přemýšlivější zvířata jsem ještě neviděla
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
Jo a bulíci milujou děti, lidi....jsou to prostě něžní mamuti
maťa
napsal(a):
Ono je to těžký, mně se vzhledem líbí hafo plemen, další hafo povahou, pak jsou samo plemena, která se mi líbí obojím že , no čék aby žil tak 3000 let, kdyby to všecko chtěl stihnout mít doma
Bulíci se mi právě líbí i povahou, nejsou nervní, akční jsou tak akorát, mazlinky
Zas to zdraví no....
Tak a jelikož je hodin jak naklepaných, musím letět
Seřvanej Zmeteček, je jasně vidět, jak si z toho hrozně dělal hlavu že?!
Jo, vypadá nešťastně a zničeně
calamityjane

XXX.XXX.34.194
maťa
napsal(a):
právě prto to říkám že valná většina lidí CHP od NO nepozná
,a viděla jsem vás v neděli u kruhu
měli jsme tam 4 měsíční štěndo CHP
maťa

XXX.XXX.80.144
rude
napsal(a):
Nene, Frí vypadá spokojeně a happy
no každopádně vypadá dost Zmetečkovatě
Calamityjane:
To štěndo v té kleci??? Bo to po naší pravé straně? Těch štěňat tam bylo víc, mám dojem
Každopádka mezi NO a CHP je teda rozdíl víc, než bytelnej, ale tak když mému NO říkali, že to je ten "kanadskej vlk", a taky je to kavkazák
, zatímco o Kavkazákovi mi zas říkali, jakej je to krásnej německej ovčák!!!, a taky leon - to ještě pobírám -, a samo bernardýn, berňák atd. atp. už si to vše ni nepamatuju
, se není čemu divit, že někdo nerozezná NO od CHP
Děcka tadyk je -17st. a já fakt dostávám vosypky Ani vyčesávání Bíška nezabírá na zahřátí, a že teda je z něj co česat, asi bude úplně nahej a budu mu muset dát Míťovi hadry
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
Myslím že čeká až se mu Maťa omluví
Jo Hani, teďs to vystihla!!!!
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
Calamityjane:
To štěndo v té kleci??? Bo to po naší pravé straně? Těch štěňat tam bylo víc, mám dojem
Každopádka mezi NO a CHP je teda rozdíl víc, než bytelnej, ale tak když mému NO říkali, že to je ten "kanadskej vlk", a taky je to kavkazák
, zatímco o Kavkazákovi mi zas říkali, jakej je to krásnej německej ovčák!!!, a taky leon - to ještě pobírám -, a samo bernardýn, berňák atd. atp. už si to vše ni nepamatuju
Děcka tadyk je -17st. a já fakt dostávám vosypky Ani vyčesávání Bíška nezabírá na zahřátí, a že teda je z něj co česat, asi bude úplně nahej a budu mu muset dát Míťovi hadry
Třás tyhle....
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
Calamityjane:
U nás jen -3. Už vidím Bíška ve svetru, i když bude krásnej jako měla Péťa na Indym, nebo Hagískovi? To bude u vás radosti, kavkaz ve oblečku a chudák Míťa bude klepat kosu
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
Ten tvůj pes je světec
Hubert by něco takového měl jen pár vteřin, než by to rozerval
No tady všude je ještě štěně jo, ale on je takovej herec, že když mi se nad ním začnem rozplývat a to všecko, tak on v tom dělá tomilku a tááák
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
No tady všude je ještě štěně jo, ale on je takovej herec, že když mi se nad ním začnem rozplývat a to všecko, tak on v tom dělá tomilku a tááák
my!!! Ne mi!!! Mám taky dost
maťa
napsal(a):
Hlavně v tom šátku je k umuchlání
takovej nevinnej ksichtík Hubas prostě neumí, i když se mnohdy pokouší, ale nejde mu to, pořád mu z očí kouká tak nejmíň pět rarášků a vnitřní pobavení, jestli mu tu nevinnost sežeru
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
Hlavně v tom šátku je k umuchlání
takovej nevinnej ksichtík Hubas prostě neumí, i když se mnohdy pokouší, ale nejde mu to, pořád mu z očí kouká tak nejmíň pět rarášků a vnitřní pobavení, jestli mu tu nevinnost sežeru
Jj Hani, to rozumím, to samé je Frííí Ale taky to má cosi do sebe....každej má cosi do sebe a na každým je právě to jeho pěkný
Tak ještě něco sem vyhrabala
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
To mu byl rok a půl myslím?! Mám dojem....
A tady je myslím nějak 3,5-4 měsíční....
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
No a neodolala jsem....tady je 7-mi týdenní Bože, jak nádhernej byl, jak by se muchlal a mačkal, a jak strááášně on byl tenkrát protivnej, zlej a vzteklej
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
A dost, ať vás neotrávím úplně....v Kikinině pelíšku, narval se tam poprvé a naposled, pak už přetíkával
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
kdepááák dámský, to je pánečkovo tričko a "sukýnka"
Ale je to tak, Hubýsek a Frííí je jedna sorta, a Bíša a Hagi a tak, druhá Každej jinej, ale všici báječní a milující
Tak ještě cosi a letím dočesávat Tříměsíční s čepičkou
calamityjane

XXX.XXX.34.194
maťa
napsal(a):
Calamityjane:
to v kleci nee ,toho se přiznám že jsem si ani nevšimla chvilku jsme stály vedle vás a potom kousek našikmo od vás a jinak váš kavkazáček se mi strašně líbil.
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Najdi 3-měsíčního Bíšánka
Myslela sem tenkrát, že ho zahluším, tak krásná ta tráva byla a on z toho udělal takový doupě....nemohla sem ho najít, ječela sem a lítala, už sem bulela, že někde podlezl a zmizel a on tam tiše jak myška.....našla ho nakonec Batulka a utíkala mi to ukázat a říct, kriste já myslela že ho zabiju a zároveň umačkám láskou Spratek, a jak byl vzteklej, že sem ho objevila! On byl tenkrát úplně jinej....ale přece....ty základy už tam byli
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
kdepááák dámský, to je pánečkovo tričko a "sukýnka"
Ale je to tak, Hubýsek a Frííí je jedna sorta, a Bíša a Hagi a tak, druhá Každej jinej, ale všici báječní a milující
Tak ještě cosi a letím dočesávat Tříměsíční s čepičkou
Nádherné psí mimino, úplně škubu rukama, jak bych si ho chtěla pomuchlat a vychutnat
A ta čepička
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
A vážně DOST, du něco dělat!!!
Calamityjane:
Ha! nemělo to vaše štěndo červenej obojek, snad i vodítko???
A děkuju za Bíšánka, ráda mu to hnedle vyřídím
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
Nádherné psí mimino, úplně škubu rukama, jak bych si ho chtěla pomuchlat a vychutnat
A ta čepička
Hani děkuju za něj Dobrotivá psí dušička to fakt je a manekýn občas taky, ale jen někdy, jinak jak vidí foťák, je totál próťa
Ale slušelo mu to....jako kdysi Batulce moje šatičky a svetr á la Freddy Kruger Někde to taky mám, ale už sem to sem asi dávala
maťa
napsal(a):
Calamityjane:
v tom seně je skvěle schovanej, šikulka. Taky jsem jednou hledala Huberta mimino na chalupě, lítala jsem po celém pozemku ubrečená, zoufalá a to telátko bylo doma v posteli, kam jsem ho zavřela aniž bych si všimla že tam je
Ta štěňata jsou všechna naprosto nejnádhernější
calamityjane

XXX.XXX.34.194
maťa
napsal(a):
Calamityjane:
Tak abych to uvedla na pravou míru my jsme ty štěnda tam měli dvě jsou z našeho odchvu fenku která se i vystavovala si necháváme a pejska zatím nemůžeme udat ,ale ano pejsek přišel až když se už vystavovali kavkazáci a strašně na všechny ječel(poprve na tak velké výstavě)a měl červené vodítko a modrý obojek a fenka měla černou předvaděčku
hankaapes
napsal(a):
v tom seně je skvěle schovanej, šikulka. Taky jsem jednou hledala Huberta mimino na chalupě, lítala jsem po celém pozemku ubrečená, zoufalá a to telátko bylo doma v posteli, kam jsem ho zavřela aniž bych si všimla že tam je
Ta štěňata jsou všechna naprosto nejnádhernější
calamityjane

XXX.XXX.34.194
calamityjane
napsal(a):
Tak abych to uvedla na pravou míru my jsme ty štěnda tam měli dvě jsou z našeho odchvu fenku která se i vystavovala si necháváme a pejska zatím nemůžeme udat ,ale ano pejsek přišel až když se už vystavovali kavkazáci a strašně na všechny ječel(poprve na tak velké výstavě)a měl červené vodítko a modrý obojek a fenka měla černou předvaděčku
tady pro lepší identifikaci foto na levo pejsek (s červeným vodítkem) a na pravo fenka(černá předvaděčka)
maťa

XXX.XXX.80.144
hankaapes
napsal(a):
Bože to je úžasná fotka, jak je v tý náruči! To ani nepotřebuje slova, mluví to úplně jasně, nádhernej okamžik
A v tý trávě, ty uši! Sou fakt supr, plachtičky
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa
napsal(a):
Bože to je úžasná fotka, jak je v tý náruči! To ani nepotřebuje slova, mluví to úplně jasně, nádhernej okamžik
A v tý trávě, ty uši! Sou fakt supr, plachtičky
Jo, štěnda se umí schovat, že by čéka přivedla k infošu A ještě se tváří pak, jako co blbneš? Dyť su TADY CELOU DOBU ne?!
maťa

XXX.XXX.80.144
calamityjane
napsal(a):
tady pro lepší identifikaci foto na levo pejsek (s červeným vodítkem) a na pravo fenka(černá předvaděčka)
Aha, no tak teď nevím, zda jsem viděla právě vás Chtěla bych tvrdit, že to štěndo mělo aj červenej obojek
Ale já su fakt skleroza a ještě slepá, jak patrona, tže bohužel
Každopádně jsou oba krásní
Tak, ještě semka musím dát jednu fotku, i když to pro mě není lehký, se na nic radši moc nedívám, páč je tam Batulenka.... Ale tu chvíli si pamatuju, malej Bíša byl drzej a hrál si na frajera zkoušeče a Batulka byla dlouho mírná, pak se naštvala a tlapou ho doslova obrátila, prostě s ním švicla, jak přeborník v judo
U toho zařvala, ale během setiny vteřiny bylo po všem, zas zůstala klidně stát, zatímco Bíša se válel a šíleně vztekal
Tže tenhle okamžik je fakt pro mě jedna z nej fotek
maťa
napsal(a):
Aha, no tak teď nevím, zda jsem viděla právě vás Chtěla bych tvrdit, že to štěndo mělo aj červenej obojek
Ale já su fakt skleroza a ještě slepá, jak patrona, tže bohužel
Každopádně jsou oba krásní
Tak, ještě semka musím dát jednu fotku, i když to pro mě není lehký, se na nic radši moc nedívám, páč je tam Batulenka.... Ale tu chvíli si pamatuju, malej Bíša byl drzej a hrál si na frajera zkoušeče a Batulka byla dlouho mírná, pak se naštvala a tlapou ho doslova obrátila, prostě s ním švicla, jak přeborník v judo
U toho zařvala, ale během setiny vteřiny bylo po všem, zas zůstala klidně stát, zatímco Bíša se válel a šíleně vztekal
Tže tenhle okamžik je fakt pro mě jedna z nej fotek
Tady to můžu přiznat, ale mě se po mém "Ronánkovi" stýská pořád a daleko víc než po lidech, které jsem měla ráda a zemřeli. Batulka byla naprosto skvělá a musím se usmívat, jak jsi psala, že nejen Hubert, ale i ona měla takový gryf, a každého psa dostala na záda ať byl jakkoli velký. Buď ráda, že máš takové fotky, já jsem o všechny fota mých dřívějších psů přišla při přestavbě baráku, napršelo tam a všechno jsem musela vyhodit
hankaapes
napsal(a):
Tady to můžu přiznat, ale mě se po mém "Ronánkovi" stýská pořád a daleko víc než po lidech, které jsem měla ráda a zemřeli. Batulka byla naprosto skvělá a musím se usmívat, jak jsi psala, že nejen Hubert, ale i ona měla takový gryf, a každého psa dostala na záda ať byl jakkoli velký. Buď ráda, že máš takové fotky, já jsem o všechny fota mých dřívějších psů přišla při přestavbě baráku, napršelo tam a všechno jsem musela vyhodit
Bíša v tričku nemá chybu !
směju se tady, jak vypadá legračně, ale zároveň vážně, hlavně na té fotce jak je za ním Míťa. a s tou čapkou... mi přijde jak z večerníčku, jak byl nějakej medvídek
už jako toho tříměsíčního máš co dělat, abys ho unesla děvče
jak chrupká v té trávě, vybral si dobře, aby byl co nejméně nápadnej ty stěnda maj skvělý nápady
ty štěnda choďáků jsou roztomilá
Hagiho utrápený výraz- ZBAV MĚ TOHO OTRAPY Indy ho neustále mučil
rude
napsal(a):
Bíša v tričku nemá chybu !
směju se tady, jak vypadá legračně, ale zároveň vážně, hlavně na té fotce jak je za ním Míťa. a s tou čapkou... mi přijde jak z večerníčku, jak byl nějakej medvídek
už jako toho tříměsíčního máš co dělat, abys ho unesla děvče
jak chrupká v té trávě, vybral si dobře, aby byl co nejméně nápadnej ty stěnda maj skvělý nápady
ty štěnda choďáků jsou roztomilá
Hagiho utrápený výraz- ZBAV MĚ TOHO OTRAPY Indy ho neustále mučil
taky neodolám ještě jednu
hankaapes
napsal(a):
Ahoj, venku je pořád hnusně, a včera na procházce jsem byla málem na infarkt. Celou hodinu se Hubert probíhal, potkával se psama, s jedním boxerem se dokonce trochu proběhl, ne moc, aby si nezadal. Poměřil se ruským černým terriérem, krásnej pes, větší než Hubert, nikdy jsem ho naživo neviděla, všechno bylo tak pohodové a najednou se před Hubasem objevil taky výmar. Žádné čichání ani postoje se nekonaly, zastavili se od sebe asi metr a najednou to bylo obrovské řvoucí klubko, celkem rychle jsme je s pánem toho druhého "uřvali" a byl klid, žádný z nic na sobě neměl ani škrábnutí, ale neumím si to vysvětlit, že tak rovnou bez zjišťování........ Jeden kolemjdoucí pán se usmál a říkal, že to bylo jako válka Titánů
Uf, dost mě to rozhodilo, ten řev.......
hankaapes
napsal(a):
Ahoj, venku je pořád hnusně, a včera na procházce jsem byla málem na infarkt. Celou hodinu se Hubert probíhal, potkával se psama, s jedním boxerem se dokonce trochu proběhl, ne moc, aby si nezadal. Poměřil se ruským černým terriérem, krásnej pes, větší než Hubert, nikdy jsem ho naživo neviděla, všechno bylo tak pohodové a najednou se před Hubasem objevil taky výmar. Žádné čichání ani postoje se nekonaly, zastavili se od sebe asi metr a najednou to bylo obrovské řvoucí klubko, celkem rychle jsme je s pánem toho druhého "uřvali" a byl klid, žádný z nic na sobě neměl ani škrábnutí, ale neumím si to vysvětlit, že tak rovnou bez zjišťování........ Jeden kolemjdoucí pán se usmál a říkal, že to bylo jako válka Titánů
Uf, dost mě to rozhodilo, ten řev.......
ten něšťastnej pohled na té první fotce je fakt dojemnej
A jak jsi je naaranžovala vedle sebe, to nemá chybu
Halt kdo umí, umí
hankaapes
napsal(a):
ten něšťastnej pohled na té první fotce je fakt dojemnej
A jak jsi je naaranžovala vedle sebe, to nemá chybu
Halt kdo umí, umí
néé, to já je nenaaranžovala, to oni sami asi si hráli, Indy padl a Hagi si dal taky šlofíka.
Indyho nebylo možné naaranžovat, byl jak čert. Škoda, že jsem nefotila tak jak teď, měla bych jeho krásné portréty když byl prcek, a Hagiho taky.
na té procházce se Hani asi stalo něco, co vám uniklo. Oni už si mohli pohledem říci, že půjdou do sebe a ikdyž jsi ho sledovala.
Hlavně že se nic nestalo. Taky znám gesta svých psů a poznám, zda to je přátelské, nebo začíná být neklidný atd... většinou vše včas rozeznám a jednám. ale někdy jsou o vteřinku rychlejší a je to.
rude
napsal(a):
néé, to já je nenaaranžovala, to oni sami asi si hráli, Indy padl a Hagi si dal taky šlofíka.
Indyho nebylo možné naaranžovat, byl jak čert. Škoda, že jsem nefotila tak jak teď, měla bych jeho krásné portréty když byl prcek, a Hagiho taky.
na té procházce se Hani asi stalo něco, co vám uniklo. Oni už si mohli pohledem říci, že půjdou do sebe a ikdyž jsi ho sledovala.
Hlavně že se nic nestalo. Taky znám gesta svých psů a poznám, zda to je přátelské, nebo začíná být neklidný atd... většinou vše včas rozeznám a jednám. ale někdy jsou o vteřinku rychlejší a je to.
Asi máš pravdu, ale je to poprvé co mě něco uniklo takhle úplně
Naštěstí si asi jenom hodně sprostě nadávali po psím způsobu a nepoužili zuby
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Ahooj, hlásí se poblijoun
Peti ten výraz Hagiho nemáááá chybu!!! Hnedle bych mu letěla na pomoc a to mini Indy klíště někam odnesla
Hagísek má fakt dokonalou mimiku, mluví mu oči, prostě je dokonalej
A ta druhá fotka, to snad ani není možný, takový prtě Indy!
Hani tos teda musela mít šoky. Ovšem evidentně kluci věděli co a jak, a vy s pánem taky, a to je dobře A jak píše Peťa, někdá fakt nepostřehneš, máš psa z pitomýho úhlu zrovna, bo tak a prostě zaregistruješ to o vtéřu později no
Přidávám důkaz místo slibů ze včerejška
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
Není to sice úplnej děs, jako to bývá, když línají fakt naostro a v tom nejhorším období, ale k mým šedinám to stačí
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
A část Bíšánka, to je ta "noční část", čili druhá půlka První půlku sem dělala ve dne, ale nefotila. Bíšánek u toho hajat odmítal, tak sem musela zvlášť
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
maťa

XXX.XXX.80.144
stroup
napsal(a):
/bože babo protivná, už fakt vypadni!! Napřed mě vyškubeš a posléze blikáš do očí, je půlnoc pryč, chci spááát/
maťa
napsal(a):
/bože babo protivná, už fakt vypadni!! Napřed mě vyškubeš a posléze blikáš do očí, je půlnoc pryč, chci spááát/
týýý jo, to je chuchvalec To se nezdá, co z nich vyleze.
Jo, evidentně ho sereš v době kdy chce dadat ale je hned poznat, že srst je lesklejší, když jsou pryč ty odumřelé chlupy.
Založte někdo nové vlákno, at máme kde tlachat
maťa
napsal(a):
Teda jak jim to můžeš dělat, takovou hrůzu a když chtějí spát
Kluky máš jako nové a ještě dost matroše na nejmíň dva svetry, tož dej se do díla, zační spřádat psí vlnu a můžeš začít plést
Předpokládám, žes na tom nechala tělo, tohle vyčesat je pěkný záhul
Dobré fitnessko