Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den
Chci se zeptat, kdy nechat připustit fenu tohoto plemene. Mám roční fenu plavé barvy a alespoň jednou chci, aby měla štěňata.

napsal(a):
Dobrý den
Chci se zeptat, kdy nechat připustit fenu tohoto plemene. Mám roční fenu plavé barvy a alespoň jednou chci, aby měla štěňata.
další

janaa
napsal(a):
Nebudu tady rozpoutávat diskuzi na téma,proč krýt bezpapírovou čubu. ALE proboha alespoň počkejte do jejích dvou tří let - roční fenka je ještě štěně, vyvíjí se ještě nejen psychicky,ale i fyzicky.
Myslim, ze to jde i klidneji.. Zadavatelka nepise, ze chce kryt ted. Ale nevi, tak se pta...
K dotazu - nejmene po druhem roce. Myslim, ze velkeho plemene nezkazite nic ani rokem tretim.
impact
napsal(a):
Myslim, ze to jde i klidneji.. Zadavatelka nepise, ze chce kryt ted. Ale nevi, tak se pta...
K dotazu - nejmene po druhem roce. Myslim, ze velkeho plemene nezkazite nic ani rokem tretim.
Taky mám hovinu,taky by mě to zajímalo.Teď jsou jí dva,v květnu jí budou tři,ale pořád má občas projevy štěněte.Chovatelé radí,po druhém roce kdykoli,ale nechci chovat co to jde,takže jsem za dotaz ráda.Když jí budou v letos květnu tři,mohu bez obav počkat do března příštího roku,kdy bude zas pravděpodobně hárat?Děkuji všem zkušeným za slušné vysvětlení.
juhaj
napsal(a):
Taky mám hovinu,taky by mě to zajímalo.Teď jsou jí dva,v květnu jí budou tři,ale pořád má občas projevy štěněte.Chovatelé radí,po druhém roce kdykoli,ale nechci chovat co to jde,takže jsem za dotaz ráda.Když jí budou v letos květnu tři,mohu bez obav počkat do března příštího roku,kdy bude zas pravděpodobně hárat?Děkuji všem zkušeným za slušné vysvětlení.
hlavně si dopředu zajistěte odbyt na štěňata, ať pak nejste nepříjemně překvapení, když vám zůstane 5-7 odrostlých štěňat doma - je hrozně přepsováno, a prodat štěňata velkýho plemene (i po kvalitních rodičích) je neuvěřitelnej problém
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
hlavně si dopředu zajistěte odbyt na štěňata, ať pak nejste nepříjemně překvapení, když vám zůstane 5-7 odrostlých štěňat doma - je hrozně přepsováno, a prodat štěňata velkýho plemene (i po kvalitních rodičích) je neuvěřitelnej problém
Ahoj.
Vhodná doba na krytí hovawarta jako i jiných velkých plemen je přibližně ve třech letech až dospějí.Nemusím asi říkat,že ze zdravotních důvodů by se měla plavá fena krýt čzn nebo černým psem.Ze spojení plavých psů se narodí pouze plavá štěňata viz. kniha od pana ing.Luďka Nováka.To je pro mě taková hovawartí bible.Myslím,že prodat hovíky i bez PPnení až taková nemožná věc.Když už budete chtít mít štěňata,tak si najděte dobrého a hlavně zdravého a vyrovnaného plemeníka a já osobně bych nechala zkontrolovat kyčle své fenky,aby člověk nemnožil potencionální mrzáčky.To je základ.Držím palce.

impact
napsal(a):
Diky za zastání. A k tomu krytí mě nevede žádný finanční zisk, ale zvěst ,že každá fena by měla mít alespoň jednou štěňata. Chováme celkem dost zvířat (exoty) a pokud to není koníček tak se tomu nelze věnovat a to samé si myslím o psech.PS. sice není papírová, ale osobnost!!!!(vychovaností a chytrostí předčí mnohé papírové psy) V okolí jsou tři papíroví Hovawardi, ale poslušností při výcviku se jí nemohou rovnat ( to není z mé hlavy, ale odborníka)

napsal(a):
Diky za zastání. A k tomu krytí mě nevede žádný finanční zisk, ale zvěst ,že každá fena by měla mít alespoň jednou štěňata. Chováme celkem dost zvířat (exoty) a pokud to není koníček tak se tomu nelze věnovat a to samé si myslím o psech.PS. sice není papírová, ale osobnost!!!!(vychovaností a chytrostí předčí mnohé papírové psy) V okolí jsou tři papíroví Hovawardi, ale poslušností při výcviku se jí nemohou rovnat ( to není z mé hlavy, ale odborníka)
No, s těma štěňatama jednou za život je to opravdu jen zvěst, ze zdravotního hlediska je feně úplně jedno, jestli neměla štěňata vůbec nebo jednou.
Gratuluju k chytré a vychované hovině, taky mám takovou. A k ní mám papíry, vyšetřené kyčle a lokty a kartičky CAC, a stejně váhám, jestli mají ta štěňata cenu, v dnešní době, kdy jsou útulky narvané velkými psy a inzeráty plné "daruji".
Dělejte si co chcete, ale aspoň nechte udělat rentgeny kyčlí.
napsal(a):
Každý pes je pro svého pána osobnost. Víte, jak by to vypadalo, kdyby každá fena měla mít štěňata, protože je to osobnost?
napsal(a):
sorry
fsichni gdo o chovu aspon neco vi, vi proc takovi smajlici...velmi se omlouvam za svoji nevhodnou reakci...
napsal(a):
ono to neni o PP nebo ne PP, ale o tom, jak člověk dokáže toho psa vychovat. Jinak je to opravdu zvěsti, že fena by měla mít jednou za život štěňata . Mno jak tady někdo psal, nechte jí udělat aspoň RTG kloubů než jí budete připouštět a věřte mi dnešní trh je přesycen nabídkou psů. Dneska bych si sakra vybírala, než bych si psa pořídila
jesterka
napsal(a):
sorry
fsichni gdo o chovu aspon neco vi, vi proc takovi smajlici...velmi se omlouvam za svoji nevhodnou reakci...
Také děkuji za odpovědi.To,že se má plavá hovina krýt čeným nebo znakatým psem už vím,známý mají uchovněného černoznakatého psa,který se jeví jako vhodný kandidát.Jsem ráda,že jsem si ujasnila,že když rok ještě počkám,nic nezkazím.Většina chovatelů mi radila,ať kreji už teď,ale myslím,že ten konec třetího roku bude lepší.
napsal(a):
a poslední
Než budete zbytečně plodit bezpapíráky, projděte si tyhle stránky, možná vás to od vašeho nesmyslného rozhodnutí odradí..
http://www.hovawartivnouzi.ic.cz/
veradisia
napsal(a):
Myslim,ze zadavatelka se ptala kdy je vhodne nakryt fenu ne jestli kryt ma nebo ne
Přikláním se ke krytí až kolem třetího roku. Rozhodně doporučuju RTG kyčlí i jiná vyšetření (záleží na tom na co vaše plemeno trpí) - už pro klid že je váš pes zdravý, když zjistíte problém můžete s tím něco dělat zavčas. Můžete tím psovi ušetřit bolest a sobě starosti i peníze.
Jak tady už bylo psáno, ze zdravotního hlediska není nutné, aby měla fena štěňata.
Ale - Také jsem se rozhodla pro to mít od feny štěňata - proběhly u ní změny po psychické i fyzické stránce. Je teď ostražitější a "hlídavější", pro domácí je z ní ještě větší mazel než dřív. Zmohutněla a je konečně trochu žravá místo věčných hladovek Naprosto toho nelituju.
Ps: mám fenu s PP ale neuchovněnou, máme RTG kyčlí i loktů a krycí pes byl chovný.
Hubert77

XXX.XXX.234.242
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli nemáte zájem o nakrytí Vaší feny mým psem. Jedná se o tmavého Hovawarta bez PP, který je ale poslušný, dobře stavěný, opravdu fešák a nikdy neměl žádný zdravotní problém. Pokud by Vás má nabídka zajímala, můžu poslat foto popřípadě další info.
Děkuji za odpověď.
S přáním hezkého dne
Edr Tom
edr77@email.cz

Hubert77
napsal(a):
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli nemáte zájem o nakrytí Vaší feny mým psem. Jedná se o tmavého Hovawarta bez PP, který je ale poslušný, dobře stavěný, opravdu fešák a nikdy neměl žádný zdravotní problém. Pokud by Vás má nabídka zajímala, můžu poslat foto popřípadě další info.
Děkuji za odpověď.
S přáním hezkého dne
Edr Tom
edr77@email.cz
Nečekejte nic, bezpapíroví hovawarti se dneska dávají zadarmo. Nehledě na to, že opravdu fešák a nikdy neměl zdravotní problém fakt nenahrazují zdravotní zkoušky

Hubert77
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
S přáním hezkého dne
Edr Tom
edr77@email.cz
Nečekejte nic, bezpapíroví hovawarti se dneska dávají zadarmo. Nehledě na to, že opravdu fešák a nikdy neměl zdravotní problém fakt nenahrazují zdravotní zkoušky
Hubert77
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
S přáním hezkého dne
Edr Tom
edr77@email.cz
Jaké má výsledkky RTG kyčlí a loktů?
Hubert77
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
S přáním hezkého dne
Edr Tom
edr77@email.cz
Pěkné, to bysme nemohli být v Čechách...máte uchovněného psa, šupnete ho na bezpapíráky a na klubu se to doví a chovnost vezmou...a máte po pr.eli
napsal(a):
Ach jo
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1242023/k-zamysleni-pro-nas-vsechny-zdroj-facebook