Ahoj, včera v noci mi hopitalizovali psa na veterině a následně operovali z důvodu torze žaludku. Alvínek operaci zvládl - i když je mu 11let a veterináři označovali operaci jako velmi riskantní. Máte někdo s tímto zákrokem a následnou pooperační péčí zkušenost?Jak to pejsci zvládají? Prosím ne žádné tragédie, už teď jsem totálně vyšťavená ... Jinak Alvínek je bearded kolie, torze se projevila asi hodinu po nakrmení máčenými granulemi a pes měl téměř nulovou aktivitu...
Ja bojovala s torzi u cca 13 let stary fenky dalmatina. Kritickych byva opravdu prvnich cca 5 dni... My nesmeli 3 dny nic pit, 5 dnu jist. Byla denne na kapackach + vyplachy (nechali v ni trubicku a cistili), hodne zhubla, malinko ji popraskal cumak, ale nesmeli sme mazat ani zadnym jelenim lojem (ci jak se pise), protoze by se olizovala a tim spoustela sliny. Davejte si hodne pozor na otevreny dvere na zachod, nenechavat kafe / caje / limci a cokoliv jinyho bez dozoru tam, kde pes dosahne. Me se cuba za celej jeji zivot nedotkla caje, kdyz bylo potreba, ale pri torzi se kvuli nemu byla schopna pretrhnout. Hlidejte, at nikde neskace (z/do postele-gauce)... My po tech 3 dnech zacali s par lzicema horkyho caje co 2 hodiny, po 5ti dnech s peti namocenyma granulema taky po 2 hodinach a postupne jsme pridavali. Kdyz to bylo za nami, naucila jsem se davat jidlo vickrat denne, aby se to uz neopakovalo. Nikdy uz mi nenabrala zpatky ani tuky, ani svaly, ale byla uz stara a rok na to jsem ji poslala za duhovej most, zaslouzila si to.
Preju hodne stesti a sil pejskovi....
Urcite se to da zvladnout... Moje brambora byla v 11ti letech jeste vitalni a skakala pres lavicky, ale + dva roky u vetsiho psa uz je dost znat a neni divu, ze ji ta torze vzala zbytek sil, co mela a i presto potom byla stastna...
Takze vubec nezoufejte, dodrzujte presne postupy veta a hlavne odolejte pesovi nic nedat... Za dva dny mu bude hej a bude kolem vas pobihat a zebrat cokoliv budete mit v ruce.... Takze vydrzet....
Jeste jednou preju hodne stesti a sil...
V 11ti letech ještě není staroch a měl by být dost silný, aby se s tím vyrovnal. Operace torze je vždy riskantní, ale opravdu hodně psů ji zvládá - viz příspěvky výše.
Alvínek vážně není žádnej dědeček, je to silnej kluk, kterej už jednou překonal svojí smrt . Ja jsem asi dva měsíce po břišní operaci a když si vezmu, co jsem dostávala léků na bolest a přesto nic moc ... a k tomu chodit po čtyřech, zvedat se z lehu ... Bože ať to zvládne!! Moc díky ...
Ted koukam, ze vam na nemoderce radi krmit... Ja bych se toho hned den po operaci opravdu obavala... Mozna, ze moje cuba mela ten zaludek na kasi, ale nezapominejte na to, ze byl pred par hodinama "zasity" a tusim ze i prisity k dutine brisni. Neradte se na netu, ale zavolejte vetovi... Jste na kapackach? My byli, nekolik hodin denne, takze pokud vy nejste, mozna ze to jidlo je opravdu potreba. Nerada bych radila spatne.
Tak Alvíska mám doma, vypadá trochu líp, než jsem čekala, ale to asi nic neznamená. Z veteriny odešel po svých, venku dokonce bez rozmýšelní zvednul nohu a počůral auto Pro mě je nejdůležitější, že vrtí ...
Ráno jdeme na kapačku a samozřejmě nejíme a nepijeme. Nejhorší je, že jak Alvínka to bříško bolí, nechce si lehnout a od stání už je hrozně unavený. Neustále tedy vymyšlím různé sestavy stoliček a židlí, aby si mohl položit hlavičku a opřít tělo ... Snad ráno bude lépe... Dobrou noc
Tak, vezmu to jen letmo, ... ty dva příspěvky, které mi admin - nevím proč - vymazal, byly obsáhlejší ...
No, první noc byla hrozná, Alvínek jí celou prochodil a prostál - lehnout si bolestí nemohl. Chudák doslova usínal ve stoje, klepaly se mu nožičky únavou, měl teplotu... ...druhý den ráno na kapačky, byl na nich celý den, večer jsem si ho zase vzala domu. To už v noci spinkal, ale měl strašnou žízeň a stále se domáhal puštění na zahradu, kde máme jezírko, aby ho mohl celé vypít ..., ale ještě jsem mu nic nemohla dát :o(
Další den opět na kapačky, večer zase domů a naplánovaná návštěva až na stehy. Jíst dostával veter. konzervičku, později (až do teď) vaříme kuře s rýží - baští 4x denně, celkově asi tak 2/3 toho, na co byl zvyklý
Dnes jsme byli na stezích ... Alvínek je jako nový :o) Zase běhá a skáče jako za mlada ( a za zdrava :o) ) , až ho musím krotit. Má obrovskou chuť k jídlu a vůbec nemůže pochopit, proč ho stále tak šidíme :o)
Prostě MÁME VYHRÁNO!!
Moc děkuji týmu veterinářů z AA vetu