Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

happyhvezda

24.3.2010 12:04
happyhvezda

XXX.XXX.25.2

Dobrý den, mám doma v dubnu roční fenku Akita-Inu. Od 4 měsíců chodila na cvičák základního výcviku poslušnosti. Má možnost od mala být na velke zahradě kde se může dostatečně vyběhat a vyblbnout. Bohužel poslední 3 měsíce přestala posloucha na přivoláni, využije sebemenší nepozornosti aby mohla utéct ( na procházky chodí několikrát do týdne ) Večer se nenechá chytnout a neposlechne na povel Místo (kotec ) . Nevím si rady jak už tyto situace řešit. Momentálně ji nepouštím na zahradu ( rozkouše pletivo ) a chodí se jen venčit. Předem Děkuji za rady

24.3.2010 12:22
llucinkaa2

XXX.XXX.2.239

Na procházky chodí JEN několikrát do týdne??

Jinak s tou poslušností bohužel asi nepomůžu,mám pastevce a jejich přivolání jsem vzdala už dávno,takže většinou chodí na vodítku.Ale co mě napadá je stopovačka.Známá má NO a ten dost dlouho nerespektoval povel ke mně,tak ho připla na stopovačku,pes mohl relativně dost lítat a když bylo třeba,byl mu zadán povel,cuknutí a po té táhnutí psa na vodítku před pána,pochvala/pamlsek...a zabralo to,teď ho pouští z vodítka a pes vždy příjde.
Přeji plno úspěchů s psíčkem.Lucka

24.3.2010 12:36
ditus

XXX.XXX.16.37

happyhvezda napsal(a):
Dobrý den, mám doma v dubnu roční fenku Akita-Inu. Od 4 měsíců chodila na cvičák základního výcviku poslušnosti. Má možnost od mala být na velke zahradě kde se může dostatečně vyběhat a vyblbnout. Bohužel poslední 3 měsíce přestala posloucha na přivoláni, využije sebemenší nepozornosti aby mohla utéct ( na procházky chodí několikrát do týdne ) Večer se nenechá chytnout a neposlechne na povel Místo (kotec ) . Nevím si rady jak už tyto situace řešit. Momentálně ji nepouštím na zahradu ( rozkouše pletivo ) a chodí se jen venčit. Předem Děkuji za rady

Nepíšete jak je pes starý, může procházet pubertou a s tím prostě nic neuděláte jen trpělivost a stále dělat to samé, učit, učit, učit, až puberta pomine, jako když pes ten povel najde:) zase začne poslouchat a líp než dřív:)
Navíc to chce psa motivovat pozitivně, takže večer když jdete zavírat, tak musíte po dobrém, volat a nabízet něco dobrého, když přijde, tak pochválit a dát do kotce, časem bude chodit pesan sám, aniž byste volala- takto mi pes chodí na úvaz na noc k boudě.
Já mám plemeno, které nemusí mít extra aktivitu, nevím jak je na tom akita, přesto s nimi chodím denně ven, alespoň na krqatičkou procházku, třeba jen čtvrt hoďky když nestíhám, ale jinak půl a víc s nějakou hračkou. Jestli pes utíká, je to blbý, ale je to možná právě proto, že ty pachy venku jsou přitažlivější, možná když ho naučíte na pravidelné procházky, utíkat přestane, velká zahrada pro psa není zajímavá i kdyby měla X hektarů, prostě už ji zná, má ji očuchanou a jeho zajímá to co je venku, nové pachy dělají psa šťastného...jo a sám se pes nevyblbne, nevyběhá, pořiďte mu buď kámoše anebo se věnujte psovi nějakou hrou, když nemáte zrovna čas, zkuste nějaké hračky, které ho na chvíli zabaví- petka naplněná pamlsky, hračky na plnění palmsky, kost na okusování, buvolí kost....prostě fantazii se meze nekladou:)

24.3.2010 14:10
marcha

XXX.XXX.166.72

V dubnu jí bude rok, píše zadavatelka, takže přesně tak - dostala se do puberty a navíc se nudí. Zaměstnejte, unavte, choďte dál cvičit, pozitivně (v tom kotci třeba krmte, ať se tam těší... zavřete a zase pusťte, pohrajte... ať to neznamená konec srandy a zavření na dlouho), choďte víc na procházky (třeba na té stopovačce, když nemáte přivolání), budujte vztah a hlavně vytrvejte. Až puberta přejde, všechna snaha se zúročí. Pokud se snažit přestanete a psa budete jen zavírat, je to konec...

24.3.2010 14:23
impact

XXX.XXX.204.5

Nemyslím si, že by byla nezvládnutelná. Spíš jste to Vy nezvládla. Nic ve zlém, ale je to tak... :o)
Utíká, protože se nudí. Koupit si psíka a dát ho na zahradu/do kotce nelze. To lze se sádrovým trpaslíkem. :o)

Doporučuji chodit cvičit, na procházky chodit nejméně jednou denně a to alespoň na dvě hodiny. Do té procházky byste měla vkládat destiminutová cvičení prvků, které umí a vkládat nové. Pes se musí vrátit domů a padnout mrtvý do boudy a spát. Na zahradu jí kupte nějaké hračky - plnící pamlskovníky, zavěste jí gumu z kola na strom, ať může tahat, atd.

Zaměstnant mozek + tělo je řešení.

24.3.2010 14:45
veradisia

XXX.XXX.63.11

Ja mam doma neco podobneho,cubince bude v kvetnu rok (krizenec NO) a je to poradny zivel. Chce to se pejskovi poradne venovat,ja kdyz jdu s cubinkou ven na prochazku tak neexistuje,ze bych ji pustila z voditka a proste sla,musim se ji celou dobu venovat bud tim,ze ji hazim aportiky,zahrabu pamlsek a ona ho musi najit nebo proste jen cvicime poslusnot,kdybych ji nechala chvili bez ukolu tak mi nekam zdrhne,je to proste pubertacka a hlavne vsechno zivi rada honi at je to ptak,mys nebo zajic. Chodim s ni vzdycky na delsi prochajdu rano a pak na vecer,hlavne ted jak je hic, chudak je cerna,takze prez den nanejvys 5minut a jde se dom. Hlavne to chce vsechno resit po dobrym ne po zlym,pokud nechce poslechnout na privolani tak se zkuste zamyslet jakym tonem to rikate a jestli jste ji treba nekdy nevynadali,ze utekla kdyz se sama vratila i kdyz po nejaky dobe. Sousedka ma krizence Akity,ted ji budou 4 a pri kazdy prilezitosti veme roha panicka na ni vola a piska, pes se teda po par minutach uraci prijit a jediny co je tak ze ji vynadaj a jednu ji lisknou nebo ji vytahaj za kozich i kdyz ji maj hodne radi a davaj ji prvni posledni tak se pri povelu ke me proste boji v tu chvili si proste neuvedomi,ze ten pes prisel i kdyz pozde a mela by nasledovat bud pochvala (samosebou hodne mala) a nebo si ji nevsimat. A jinak koukam,ze rozplitani pletiv je holt zalezitost akit. Minuly tyden rozpletla sousedovic 3diry vedle sebe:-|

24.3.2010 18:58
pipinka

XXX.XXX.100.122

Dobrý den,měla jsem ůplně stejný problem s RTW,v roce přestal reagovat na cokoli chodila jsem jen na vodítku ale ze zahrady neutíka to si nedovolí ale venku neposlechl,v roce a pl to přestalo a jak nahore pisou s tou stopovackou delala jsem to presne a pomohlo to,a ted pejsek posloucha tak hodne stesti:-)

happyhvezda

24.3.2010 19:32
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

Děkuji za rady :)
Na zahradě má asi 20 hraček. Dopoledne tráví s dědou . Všimla jsem si že hodně utíká hlavně když vidí jakékoliv vozidlo. Jakmile vyjedem s motorkou či autem začne skákat, tahat za pletivo a chce vermomoci za autem ( ráda se vozí ) a ráda auta prohání. Na stopovačce chodí delší procházky. No snad to bude jen ta puberta a my to budeme muset s ní vydržet.

24.3.2010 20:09
impact

XXX.XXX.195.92

Hračky ale nejsou o množství, alébrž o originalitě. ;o)

Čímž nechci říct, že nemáte originální hračky, ale spíše bych jich dala míň a střídala je. A nakoupila bych i motivační hračky.

25.3.2010 07:04
moll

XXX.XXX.140.101

s těma hračkama si s ní musíte hrát - že je má nasypané na zahradě nepomůže. a ještě tu nezaznělo další - podle mě důležité - hledisko - máte doma japonce a s těmi není jednoduchá práce. pracovala bych na vzájemné vazbě a vydržela, i když to bude sdlouho vypadat jako nesplnitelný cíl

happyhvezda

25.3.2010 10:05
happyhvezda

XXX.XXX.25.2

O výcviku Akita inu jsem si vědomá jaký to je pes a né zrovna jednoduchý na výcvik :-) tak samo její výcvik jsem konzultovala během základního výcviku s trenérem na cvičáku. Jen mi přišlo nepochopitelné jeji změna chování. I když můj přístup k psovi se nezměnil :-) Tak to je samozřejmost že si s těma hračkama a sní někdo hraje :) ale ona stejnak většinu ukradne , zahrabe a vyhrabe je až se ji zlíbí. Neustále se snažíme sní podnikat něco nového. U koni ma i svého koňského parťáka se kterým si hraje :-) No skusíme více zapracovat na základni poslušnosti co má a snad v létě budem už ok. Jinak chválim nápad s gumou z kola dát na strom :-) pejska to moc baví.

25.3.2010 17:06
impact

XXX.XXX.204.5

.....Jinak chválim nápad s gumou z kola dát na strom ....

To je fajn. :o) Znám to spíše od bull plemen a chvíli jsem i přemýšlela, jestli není blbost to psát akitě. :-)

happyhvezda

25.3.2010 21:19
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

Tak ona se hodně ráda přetahuje.Většinou ji tatka tahá po zahradě , teda pokud nepřetáhne ona jeho :-)

31.3.2010 09:32
ilisek

XXX.XXX.196.15

Impactko, k té gumě na strom, jak víš, taky jsem dávali našim piťákům na hraní gumy, ale z kola z auta či motorky až nás od toho odradil náš vet, že můžeme psa zmrzačit, neboť gumy jsou vyztuženy ocelovými lanky.....jak je to s gumama z kola, tam nic takového není?

31.3.2010 09:40
impact

XXX.XXX.195.92

Impactko? Tyyyyy jooo, co to je za tvar. :oD

Hele jde o gumy - duše, v těch nic není. Max ventilek, tak je potřeba to uvázat tak, aby ventilek byl u provazu a ne dole, kde pes kouše. Jestli to někdo pochopil jako gumu - pneumatiku, tak se omlouvám.. Ty jsou vyztuženy drátěnou sítí.

31.3.2010 09:42
ilisek

XXX.XXX.196.15

Díky!!!:-)

31.3.2010 15:10
pipinka

XXX.XXX.100.122

ahojik me kazdy kynolog a cvicitel rekne ze pes ma mit nazahrade max dve hracky protoze kdyz jich ma hodne tak ho to ebavi tak proto pouzivam hracky bud na cvicaku nebo na zahrade jako pretahovacku,mela jsem stejny problem kdyz sem si poridila psa jela jsem treba na kole ven a kdyz jsem pak vencila psa vrhal se po kolech a i po autech proste po vsem v cem sem mu ujela:-) nastesti mame velky plot a on to nepreskoci takze kdyz to delal pokazde jsem zvedla hlas skubla a tahala k noze a ono to prestalo bud to pomohlo nebo to vazne byla ta puberta:-)

31.3.2010 17:28
megalitka

XXX.XXX.13.138

Happyhvezdo,můžu se zeptat na jaký jsi chodila v Třinci cvičák a kdo tam trénoval?:-)

29.4.2010 23:16
sagy

XXX.XXX.165.49

Ahoj.docela mě překvapuje že to dělá takhle mladá.už jsi to nějak vyřešila?

happyhvezda

21.6.2010 12:10
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

V Třinci jsem chodila na cvičák u Teska k Nogovi. I ten mě upozorňoval na problematický výcvik tohoto plemene. Po půl roce jsme některé nedostatky odstranili , ale stále to není ono. :-(

21.6.2010 13:58
adriana

XXX.XXX.226.113

A v porovnání s čím to není ono?U těchto plemen bývá uvedeno,že jsou nezávislí.Případně že pejsek je osobnost.Zkrátka nedá se očekávat poslušnost jak u vlčáka.Ovšem procházka třikrát týdně,to snad ani nemyslíte vážně?Jaký vztah byste měla k někomu,koho uvidíte třikrát týdně pár minut?smajlík

happyhvezda

1.7.2010 10:48
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Jenže já psa nemám kvůli tomu aby byl 23 hodin někde zavřený a šla s nim na procházku denně na hodinu. Pes je od rána do večera na zahradě, kde se pracuje takže je neustále s námi a vždy si někdo na ní udělá čas aby ji podrbal nebo si šel sní hrát. A procházka 3x týdně, procházku beru to co chodíme na 2 hodiny a více, půlhodinové venčení na vodítku nepočítám. O povaze psa tohoto plemene jsem dostatečně informovaná i o jeho chovu atd. Ale to že to je Akita Inu neznamená že se nedá vycvičit. Samozřejmostí je že velmi pravděpodobné bude že nebude mít poslušnost jako Vlčák či Borderka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2010 11:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ani sebevětší zahrada psu nestačí na vybití energie. A procházka 3x týdně na dvě hodiny stačila mému 13letému seniorovi středního plemene. Co jsem znala akitu, tak s ním byl denně někdo z rodiny běhat, běhat u kola, nebo aspoň na velkou procházku.

2.7.2010 08:32
veradisia

XXX.XXX.124.55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ani sebevětší zahrada psu nestačí na vybití energie. A procházka 3x týdně na dvě hodiny stačila mému 13letému seniorovi středního plemene. Co jsem znala akitu, tak s ním byl denně někdo z rodiny běhat, běhat u kola, nebo aspoň na velkou procházku.

souhlasim s tou zahradou,psu se stane za chvili vsedni a fadni a proste ho nebude zajimat,za to ho zajima co se deje za plotem.A jinak s tou poslusnosti a cvicakem,vetsina psu tam posloucha jak hodinky a jen co vyjdou ven je z nich neposlusnej tyran,chce to cvicit na prochazkach ... trpelivost,ono se vam to za nejaky cas podari :) uz harala?? me se cubina docela zklidnila po harani,az sem sama neverila,ze je to moje cubina smajlík ale jinak po prispevku co sem pridavala v breznu zacala taky pekne zlobit smajlík takze dostala stopovacku a ted uz docela pohoda zase,akorat by chtela furt lovit smajlík

happyhvezda

2.7.2010 12:32
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Ono kdyby nechtěla lovit i koně tak může byt venku i pul dne. Jelikož mi začala naháněk koně, a hřebeček není až tak tolerantní, radši ji sebou neberu aby se někomu něco nestalo.

Fenka mi hárala už v 6-7 měsících. To byla ještě vklidu jak na zahradě tak i venku.
Byla u nás chovatelka Akit , a tak nějak i když tyto psy chove má stejné zkušenosti jak u poslušnosti tak i likvidování zahrady smajlík takže aspoň už vím že ta moje neni až taka výjimka.:-|

25.7.2010 20:43
aki

XXX.XXX.26.178

Ahoj, nevím, máme doma 2 akiťany a zahrada v poho:-) Jeden má zrovna čerstvě rok a bez problému. Ke koním do ohrady je raději nepouštím, valach jak se naštve - by nemuselo dopadnout dobře. Kočky se naučily výběh opustit automaticky - většinou raději dobrovolně samy:-), než dojdou koně

Přidejte reakci

Přidat smajlík