Dobrý den, mám dvouletého ridgebacka psa ,je to mladý aktivní pes problém začal tak před půl rokem kdy se mu začla zvětšovat bradavka jeli jsme okamžitě na veterinu tam mi bylo řečeno, že je to způsobeno hormonama a že se to srovná,ať počkame ještě aspoň dva měsíce,že zatím dorůsta a mohutní. Odjeli jsme tedy domů a hlídali to i nadále neměnilo se to nic jen se mi zdálo že je to tvrdší a tak jsme po měsíci jeli znovu na veterinu ta je od nás zhruba 40km bydlíme na vesnici a hafan moc auto nemusí tak byl celej nesvůj dojeli jsme na místo a bylo nám zase řečeno že to nic není že to může být tvrdší že jde jen o estetickou vadu a že pokud by jsme chtěli tak to lze odstranit,ale že je to nákladnější že se pejsek musí uspat atd. Tak jsme odjeli zas domů, pokud jde jen o estetickou vadu tak nemá cenu to řešit pejsek není na výstavu jen jako rodinný mazlík. Byla jsem teď 14 dní mimo domov a pejsek zůstal doma s našima po příjezdu dom, sem si všimla že už to má i na druhý bradavce a velký jak nehet u palce Co s tím? Bojím se že když pojedem zas na veterinu kam chodíme tak mi zas bude řečeno že jsou to jen hormony jenže mě se to nezdá mate s tím někdo zkušenosti ? Navíc jsem před chvilkou si všimla že má na zádku vykousané lysé místo a vypadá to jak kdyby měl na tom nějakou plíseň :( Na tu veterinu s ním stejně zajedu ale chtěla bych vědět na co se doktorky ptát a být připravena ,aby nás jen neodpalkovala že to jsou hormony a neposlala zas domů
děkuji předem za rady a přelouskání
PS: posílám foto co má na tom zadku omlouvám se za kvalitu fotky
a tohle je ta druhá má to začervenalé ale nebolí ho to ani si to neškrabe omlouvám se za kvalitu te fotky
Může to být cokoli, opravdu to může být hormonální,ale vzhledem k tomu,že má i vylysané místo si myslím,že to spíš než hormonální nerovnováha může být zvýšená nebo snížená funkce štítné žlázy - tedy také hormonální,ale rozhodně není na co čekat,špatná fce se musí léčit. Samozřejmě důvodů může být několik, každopádně bych jela na jinou veterinu, kde budou ochotni situaci řešit
S tímto naprosto souhlasím, nečekejte na rady "zkušeného" chovatele. Někdo Vás tu uchlácholí a Vy díky tomu v dobré víře záležitost podceníte.
Mimochodem my jsme několikrát změnili veterináře, na jeden problém měli 3 veterináři rozdílný názor a až 4. diagnostikoval věc správně. Byla to nakonec řekla bych až banalita - kdyby to ti předešlí 3 neléčili jinak a v podstatě se tedy o léčbu ani nejednalo. "Jen" mi do psa cpali nejdřív na postižené místo mastičky, pak další lokálně antibiotika, další hormony Čtvrtý zakroutil hlavou a píchnul injekci za 100,- a bylo po problému.
Změnila bych veterináře alespoň pro tento okamžik...
feherkocos
napsal(a):
S tímto naprosto souhlasím, nečekejte na rady "zkušeného" chovatele. Někdo Vás tu uchlácholí a Vy díky tomu v dobré víře záležitost podceníte.
Mimochodem my jsme několikrát změnili veterináře, na jeden problém měli 3 veterináři rozdílný názor a až 4. diagnostikoval věc správně. Byla to nakonec řekla bych až banalita - kdyby to ti předešlí 3 neléčili jinak a v podstatě se tedy o léčbu ani nejednalo. "Jen" mi do psa cpali nejdřív na postižené místo mastičky, pak další lokálně antibiotika, další hormony Čtvrtý zakroutil hlavou a píchnul injekci za 100,- a bylo po problému.
Změnila bych veterináře alespoň pro tento okamžik...
Děkuji všem za reakce,bydlíme v zapadle vesnčce mezi děčínem a Českou Lípou,s hafanem chodíme do Dc k bednarským.V pondělí jedem na veterinu tak snad nás neodbydou jinak se pojedem zeptát ještě nkam jinam