SMAZANE TEMA CANE CORSO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2010 07:39
dixim

XXX.XXX.145.61

Tak to vypadá že naše diskuze na téma CC of BAJER a vše kolem, nebyla někomu po chuti. By mě zajímalo proč???!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2010 08:07

dixim napsal(a):
Tak to vypadá že naše diskuze na téma CC of BAJER a vše kolem, nebyla někomu po chuti. By mě zajímalo proč???!!!

Všichni víme proč.
Tak si to můžeme zopáknout, akorát nebudeme jmenovat jistou chovatelskou stanici...

6.8.2010 08:08
kecy.v.kleci.

XXX.XXX.26.38

dixim napsal(a):

A jo, taky koukám... I když mě o chov of Bajer nešlo, mě šlo o to nepředávámí PP novým majitelům štěňat nestandartních a nebo nevhodným na chov.

6.8.2010 08:13

kecy.v.kleci. napsal(a):
A jo, taky koukám... I když mě o chov of Bajer nešlo, mě šlo o to nepředávámí PP novým majitelům štěňat nestandartních a nebo nevhodným na chov.

No to mě taky. Protože tu chovku a její majitele stejně v podstatě neznám, mám jiné plemeno.
Ale praxe nepředávání PP mě překvapila. Vůbec bych neřekla, že se takového jednání může dopouštět renomovaná chovka. I když... Jedna nejmenovaná chovka Shi-tzu, německých ovčáků a australských ovčáků byla taky velice renomovaná, a co vyšlo najevo, a kvůli čemu měla majitelka soud, že...

6.8.2010 08:33
vendul

XXX.XXX.145.61

Nj...fakt čumím jak puk.. No mě je taky líto mého příspěvku na téma kolik má mít fena vrhů a zda krýt psem s DKK 2/3 fenku s DKK 1/1...

6.8.2010 10:23
žaneta

XXX.XXX.179.148

Sledovala jsem smazanou diskuzi a i když caníky nemám, tak mě docela zaujala. Mám psi jiného velkého plemene u kterých se DKK a DLK sleduje a když jsem si před 14 dny kupovala štěně, tak jsem rodiče vybírala s nulovými výsledky, Výsledky 1/1 není samozřejmě nic tragického, ale mrkla jsem jen ze zvědavosti na stránky zmiňované stanice a docela mě zarazilo, že hodně jejich psů i fen nemá výsledky nulové. Já osobně bych si z takové stanice psa asi nepořídila, byť by měli rodiče plný rodokmen titulů. Ale je to samozřejmě jen můj postoj.

6.8.2010 19:35
petr33

XXX.XXX.224.8

žaneta napsal(a):
Sledovala jsem smazanou diskuzi a i když caníky nemám, tak mě docela zaujala. Mám psi jiného velkého plemene u kterých se DKK a DLK sleduje a když jsem si před 14 dny kupovala štěně, tak jsem rodiče vybírala s nulovými výsledky, Výsledky 1/1 není samozřejmě nic tragického, ale mrkla jsem jen ze zvědavosti na stránky zmiňované stanice a docela mě zarazilo, že hodně jejich psů i fen nemá výsledky nulové. Já osobně bych si z takové stanice psa asi nepořídila, byť by měli rodiče plný rodokmen titulů. Ale je to samozřejmě jen můj postoj.

No a to si jako myslíte. že když si koupíte štěně po rodičích a prarodičích DKK 0 / 0 , tak že Vaše štěně nemůže mít DKK 4 / 3 NEBO 4 / 4 ? Klidně Vám tto tam může vyletět ze 4 nebo páté generace, kdy se ještě nedělali DKK. U moloss plemen jako jsou Cane corso, bordeauxská doba, bulmastif, atd je pěkný rtg DKK i třeba 2 / 1. Nemůžete to brát třeba jako u německých ovčáků a jiných služebních plemen, kde se sleduje DKK TŘEBA 35 LET nebo ještě více, a 1 /1 nebo 2/1 není u služebních plemen nic moc. Ale u moloss plemen je to povinné pro chov pár let, a ještě donedávna se pouštěli do chovu zvířata s jednostrannou čtyřkou nebo se nedělalo DKK vůbec. Takže já bych neměl problém si vzít u moloss plemen štěně třeba po jednom z rodičů 2/2 a druhý třeba 1 / 1 a moje štěně v dospělosti může mít 0 / 0 nebo také třeba 4 / 3 - stejně ale tak i to Vaše po nulových rodičích. A také u některých plemen je více posuzovatelů co mohou pro klub hodnotit DKK Moloss klub má 4 vyhodnocovatele - co jeden posuzovatel vyhodnotí jako 1 / 0 tak jiný posuzovatel může vyhodnotit jako 2 / 1 apod. Pro německé pinče vyhodnocoval DKK Mvdr. Šebek, a byl tak přísný, že nebyl nulkovej skoro žádný pes - až klub jmenoval ještě jednoho vyhodnocovatele, o kterém se vědělo že není tak přísný, všichni začali posílat najednou snímky na vyhodnocení k němu a najednou se DKK rapidně zlepšilo a bylo více nulových psů. Takže opravdu když vidím nějaké hodnocení DKK , tak vždy chci vědět jméno posuzovatele, a podle toho si také udělám úsudek.b Je vidět, že jste ještě začátečnice a DKK zbytečně moc přeceňujete - u velkých moloss plemen je DKK 2 / 1 ještě velmi pěkný rtg DKK, zatímco u služebáků už je to nic moc - tam je spousta chovných jedinců s 0/0 nebo 1 /0, ale u velkých plemen je to prostě jinak..

6.8.2010 19:50
žaneta

XXX.XXX.150.174

Já jsem vyjádřila pouze svůj pohled, jak jsem řekla CC nechovám a ani nevidím do zdravotních ,,problémů" tohoto plemene. Jak už jsem řekla chovám psy jiné, již nějaký ten pátek, takže mezi začátečníky se neřadím. Také jsem řekla, že samozřejmě DKK ani DLK s výsledky 1/1 nebo 1/2 není nic tragického, sama mám psa s dysplazií lokte po nulových rodičích, take vím, že nuly rodičů nejsou zárukou zdraví psa.

6.8.2010 20:09
petr33

XXX.XXX.224.8

Je třeba pohlížet na DKK molossů, jinak než na DKK služebních a loveckých plemen nebo třeba pinčů. U moloss plemen se sleduje opravdu krátce, a je to velké těžké plemeno, takže problémy s DKK u těchto plemen jsou větší než u jiných plemen a rtg DKK 0 /0 má opravdu hodně málo jedinců. A jak již jsem napsal 1 / 1 nebo 2 / 1 je u těchto plemen ještě pěkný rentgen. Hodně tam lítá 3 / 2 i 3 /3 ( i 4 / 3 - a zaplať pánbu, že se jedinci se čtyřkou vyřazováni - ale na zlepšení se to projeví třeba za 10 a 15 let chovu těchto plemen). A spousta dnešních zvířat nad 4 roky jsou ještě uchovněna bez nutnosti DKK do chovu ( v klubu málopočetných dovitých plemen nebyl donedávna povinný ). Takže kdo byl v moloss klubu a vyšel mu rtg 4 / 4 ( což nebylo do chovu ) tak rychle letěl uchovnit do druhého klubu jako že bez RTG DKK . Tak to například udělal jeden známý chovatel bordeauxských dog co se honosí na stránkách tím, že od něj má bordinu moderátor Jan Musil. Tak ten uvádí u zvířat na stránkách jen pěkné DKK. Fena co měla 4 / 4 rychle letěl uchovnit do klubu málopočetných plemen, rtg u ní neuvádí, jako že nebylo děláno .... No, pak se nedivte, že když se ještě dnes chová u moloss plemen na zvířatech s DKK 4 / 3 a vlastně i 4 / 4, že tvrdím že u těchto plemen je DKK 2 / 1 pěkný rentgen.

6.8.2010 20:13
žaneta

XXX.XXX.150.174

Tak zajisté rozumíte mollosům více, a souhlasím s Vámi. Já to jen beru z pohledu chovatele jiného plemene, kde se na dysplazie ,,kouká" více a přísněji.

6.8.2010 23:50
awake

XXX.XXX.184.85

já nevlastním molose, ale před lety jsem si listovala zpravodaji molos klubu a máte pravdu že tam byli uvedeni vyhodnocovatelé RTG a u některých byli výsledky psů kolem jedniček (nemyslím CC) a jiný tam měl skoro samá zvířata kolem 3 - 4. Možná to byla náhoda, šlo myslím i o různá plemena ale celkem mě to udivilo. Chovám jedno plemeno 13 let a dělala jsem RTG u dvou fen (matka s dcerou). Snímek udělal stejný veterinář a u obou fen mi řekl to samé a to, že se mu jedna noha nezdá čistá. Snímky posuzovali dva veterináři (změnil se klubem posuzovatel). Starší fena měla 0/0 a mladší už 0/1, takže si říkám že kdyby to posuzoval pořád ten samý, mohla mít i mladší fena 0/0smajlík. Posuzovatel mi řekl že je to hodně špatná nula a hodně dobrá jednička a tak má 1.

6.8.2010 23:58
evelin

XXX.XXX.6.162

Pro petr33
je vidět, že máte docela dost velký přehled. Dovolím si otázku. Jaký je podle vás posuzovatel MVDr. Milan Snášil. Mírný, přísný či spravedlivý.
Díky

7.8.2010 14:04
petr33

XXX.XXX.224.8

MVDr. Milan Snášil CSc. je dobrej, posuzuje objektivně, slyšel jsem, že už je veterinářem také jeho syn, ale starší je lepší. A jinak moloss klub má 4 posuzovatele - Snášil, Nytra, Duchek, Decker - a říká se , že nejpřísněji z nich posuzuje Decker. Snášil starší mi kdysi vyhodnovcoval DKK u brazilské fily - 0 / 0 a dobrmana - také 0 / 0 , ale to už jsme typovali s veterinářem co mi dělal rtg, že to vypadá na 0 / 0 , takže s ním jsem spokojen a mohu doporučit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík