Zdravím,mám prosbičku,potřebovala bych nějak vykrmit Kavkazana,je to fenka 4roky stará mám jí cca 6 měsíců ale nedaří se mi ji nakrmitjsou jí hmatná žebra,odčervovali jsme drontalem, ale je pořád jak lunt,nevím jestli je lepší jí vařit nebo granule,zkoušela jsem obyč ale i fitmin pro obří plemena a změna žádná.vet chtěl nabrat jrev na test ledvin a jater ,ale bohužel čuba je na veta háklivá.nevím si rady,můžete mi poradit?děkuji moc.
Mám taky kavkaze a nedávno mi sjel o 12 kg za měsíc, myslela jsem že omdlím ( taky mu jsou 4 roky ), ale on je pitomě krmitelnej, jí jen záchovný dávky, blbě přibírá, ale zato dobře hubne Ty kila zhubnul kvůli mé háravé feně+prostatě, ale přesto jsem mu nechala udělat všechna vyšetření, krev a všecko ( ledviny, játra, srdíčko, štítná žláza....atd. ) a vše bylo o-k- což mě uklidnilo a začala jsem ho ládovat
Naštěstí na zimu je schopen a ochoten jíst trocha víc, tže dostává denně lžíci sádla do papú a krmím vařeným masem ( drůbeží, hovězí a vepřové ) s vločkama ( těstovinama, rýží ) večer, ráno maj grancle, nebo i to maso, jak to vychází časově
Tak bych radila fenku pořádně nechat vyšetřit a pak vařit a krmit a krmit a krmit A dopřát jí dostatek pohybu a lásky, z toho většinou dostanou hlad a hlavně jim to prospívá, tže přibírají
Pastevci jsou obecně špatně krmitelní, jim prostě stačí se najíst i jednou za 2 dny a konečná, mám se svojí fenou taky podobné potíže od štěněte.
Dávám rohlíky a sádlo+krmím hodně masem, takže ted´ to jde, ale dokud jsem krmila granulemi, tak nejenže je seřrala jednou za 2 dny, ale žebra na ní jen hráli a hrudník měla užší než moje NO.
kessi
napsal(a):
Zdravím,mám prosbičku,potřebovala bych nějak vykrmit Kavkazana,je to fenka 4roky stará mám jí cca 6 měsíců ale nedaří se mi ji nakrmitjsou jí hmatná žebra,odčervovali jsme drontalem, ale je pořád jak lunt,nevím jestli je lepší jí vařit nebo granule,zkoušela jsem obyč ale i fitmin pro obří plemena a změna žádná.vet chtěl nabrat jrev na test ledvin a jater ,ale bohužel čuba je na veta háklivá.nevím si rady,můžete mi poradit?děkuji moc.
My máme 8 letou KAO, ale máme spíš opačný problém. Je pořád při chuti. Krmíme vařené maso s vařenými vločkami, občas vajíčko, zelenina (tu musíme mixovat, jinak by jí nesežrala). A přidáváme Roboran. Jo a občas ještě na klouby vařené prasečí nožky. Má normálně 60 kilo a 65 cm v kohoutku. Krásná srst a dobrá kondice.
Zkuste jí vařit a uvidíte, zda bude změna. Jestli ne, tak bych jí dotáhla k vetovi násilím. Nebo veta k vám. Ale naše KAO u nás dělá machra(ne, že by teda nebyla
) a jak dojde k veterináři do ordinace, tak je hodná holka. Asi tam cítí i pach smrti či co.
PS: Na granulích měla podstatně méně i minulá KAO, nějak na ty granule asi nejsou.
mojipsi
napsal(a):
Pastevci jsou obecně špatně krmitelní, jim prostě stačí se najíst i jednou za 2 dny a konečná, mám se svojí fenou taky podobné potíže od štěněte.
Dávám rohlíky a sádlo+krmím hodně masem, takže ted´ to jde, ale dokud jsem krmila granulemi, tak nejenže je seřrala jednou za 2 dny, ale žebra na ní jen hráli a hrudník měla užší než moje NO.
Jinak moje fena má 83 cm v kohoutku a je fakt mohutná i přesto, že nechtěla moc jíst
Také mám 2 kavkazí holky, u té starší jsem měla tentýž problém začátkem letošního roku. Krmila jsem fitminem perfomens a začala jsem přidávat syrové maso (z vetamixu) s ovesnými vločkami a těstovinami(3x v týdnu)k tomu zeleninu, K tomu občas nějaké ty vnitřnosti a vemínka, přidávám lososový olej. Holka se parádně spravila a to také nechtěla dřív žrát denně. Poslední dobou přidávám na srst pangamin a po něm má ohromnou chuť k jídlu. U druhé feny musím ale opatrně, ta má zase sklony k tloušťce. Jako odpolední svačinku dávám tvaroh s vajíčkem a piškoty. přeju hezké přibírání
psi mama
napsal(a):
Sice nemám kavkazany ani podobná plemena, ale když jsem potřebovala, aby psi nabrali, tak jsem do nich cpala houskové knedlíky a rohlíky. Pokapala jsem je sádlem či jiným voňavým olejem a přihodila k masu. Jo, a taky jsem jim dávala více kůží a vývar z nich.
No tak po takovéto dietě bych neuklidila dvorek. Už ani nevařím ve vývaru těstoviny
inusanka
napsal(a):
No tak po takovéto dietě bych neuklidila dvorek. Už ani nevařím ve vývaru těstoviny
To je divné a stálo by to za ověření u veta. Chápu, že na to nejsou zvyklí, příliš mnoho tuků najednou - ale stejně...Moji šicku, která odmítala jíst jakékoliv granule a vůbec jakékoliv jídlo - zejména ne konzervy, ryby, vývary, tlusté, kůže, cokoliv lepkavého a tím pádem si držela výstavní váhu, jsem nachytala vždy na knedlíky hozené do zbytku v pekáči a na brambory rozmačkané s opravdovým máslem. Ty tedy milovala celý život a nikdy jí nic nebylo. Asi ty mniši, když jsou vegetariáni tak své psy masem moc nekrmí. Pak jsem měla kdysi také velmi štíhlou boxerku, která pozřela jen těstoviny, tehdy vařené s telecími kostmi, ale nesnědla denné větší množství než se vejde na malý talířek. A přitom aktivně v běhu a hře trávila denně tak 6 hodin. Regina
Prakticky posledních 20 let mámwe NF, krmím jednu dávku vařenou a jednu granule. Většinou drůbež, hovězí, srdce. Takže se dost tuku vyvaří a vzhledem k tomu, že vařím minimálně 2 kg masa, je ten vývar silný. Není to nic, co by prospívalo. V zimě dávám kvalitní olej, ale jinak s tím tukem a vývarem jsem opatrná.
Mimochodem, na rozdíl od člověka a prasete jsou brambory pro psa silně nevhodné
Ano tvrdí se to, dokonce znám weby, které brambory pro lidi zcela zamítají. Ale skutečnost je taková, že když namačkám horké brambory se šrotem, osolím a rozděluji na pekáče, aby to rychleji vystydlo a mohla jsem ro rozdělit na více skupin u drůbeže, tak se mi seběhnou všechny kočky a psi a snaží se mi to ujíst. A soused zrovna včera vyprávěl, že mu pes krade brambory ze sklepa syrové. A to je u jatek a psi a kočky se u něj mají lépe co se masa týče než většina lidí. Šicka, to je už dávno, dostala moji porci kuřete a na talíři byly zbytky másla a brambor. Masíčko jsem jí rozkrájela na drobno a ona nejdříve vylízala ty brambory s máslem a pak teprve dloubla do masa a nesnědla ho. Možná byla cvok. Možná vegetarián. Ale dožila se dvanácti let, na průjmy ani na zácpu netrpěla. Byla dietářka, ráda ovoce a zeleninu, ale nikdy s chutí nesnědla více jak jedno sousto. Asi jí to stačilo. Obávám se, že o bramborách je to jako o špenátu pro lidi či mléku pro kočky. Stále se něco traduje, ale skutečnost ukazuje, že tomu není tak. Koneckonců, nikdo snad nekrmí jen brambory. Strýcovi kokři po celé psí generace okusovali Vackovy višně - to jsou ty nejkyselejší rovnou ze stromu a vytahovali cibuli a žrali přímo s hlínou ze záhonu. Jasně se to učili jeden od druhého (měl vždy dva) a to byli myslivecky využíváni. Dnes je všechno o granulích. Přečetla jsem fůru studií o tom, jak je naprosto neodpovídající způsobu stravování míchat vařené jídlo a granule. Které jsou vhodné a které nevhodné, atd. Jak levné škodí a drahé prospívají. Kupovala jsem to nejdražší na trhu, to průměrné a to nejobyčejnější. Šicka nepozřela ani jednu, velcí psi všechno. Teriérka jen z nutnosti, teriér vše. A letos se mi k psím miskám dostaly malé kachňata. Do poslední vybrali, že nemohli ani donést volátka k vodě. Měla jsem z toho legraci, tak jsem jim hodila druhý a další den. Ty kachňata rostly před očima. Bylo jim pět týdnů, měly váhu, které měly docílit za další měsíc. Zrušila jsem krmení granulemi pro psy. Už tomu nevěřím ani trochu. A to jsem kdysi slyšela, že krmí prasata psími granulemi z výroby, které kupují ve velkém. Už tomu věřím. Regina
kessi
napsal(a):
Maso, na granclích Vám asi nepřibere. Koukněte sem a zkuste: www.manwe.eu- BARF
kessi
napsal(a):
no a co? Vy si necháte tady radit naše babský rady, ale přitom netušíte, zda je pes zdráv? Co to je "háklivý"? To znamená, že jej nezvládáte? Anebo nezvládáte sama jak je pes zdecimován? Co budete dělat až bude veterináře opravdu potřebovat?...........OBĚ POTŘEBUJETE NATRENOVAT NÁVŠTĚVU VETA . U veta, stejně jako u dětského lékaře musí platit - "řvi si jak chceš, ale drž. Chce se mi omdlít, ale kdo by mně křísil?"Regina
Když potřebujeme naše psy nakrmit, přidáváme do krmení pivovarské kvasnice, je to určitě lepší než houskový knedlík a sádlo.......a mají po tom i nádhernou srst a dobře se jim nasvaluje, knedlíky a rohlíky pokapaný sádlem bych dávala praseti......
Kdo nemá poblíže pivovar, používá Pangamin.
Brambory se rozlišují od zeleniny a ovoce. Brambora ráda kvasí a zažívací trakt psa není uzpůsoben na takové krmení a může dojít ke zdravotním problémům. To že jim chutnají je věc jiná.
Kočka nemá trávicí enzymy na kravské mléko, tudíž na ni může mléko působit i projímavě.
Granule nerozlišuji podle ceny, ale podle poměru živin, složení a potřebě daného jedince.