Prosím o radu ohledně koupě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2010 23:48
pretty

XXX.XXX.73.163

Dobrý den,
plánuji koupi pejska, prošla jsem všechny možné www stránky, knihy apod., ale stále si nevím rady s vhodným plemenem. Sháním pejska, který by byl vhodný zejména na delší projížďky s koněm, z toho důvodu vybírám spíše ze středních až větších ale lehčích plemen, nepřichází v úvahu lovečtí psi. Pes by trávil ze začátku čas doma s 3 kočkami, postupně by si ale měl navyknout na pobyt na zahradě (bouda). Každý den trávím u koní, takže dostatečný pohyb není problém zajistit. S výcvikem psů ale nemám příliš velké zkušenosti, řešením by byl cvičák. Neplánuji ale s pejskem chodit na žádné výstavy a soutěže apod. Zatím mě zaujala tato tři plemena: appenzellský salašnický pes, border kolie a australský ovčák. Chtěla jsem proto požádat o radu, zda je výběr psů adekvátní mým potřebám a potřebám těchto plemen. A jak se zhruba pohybuje cena štěňat? Nebo byste doporučili nějaké jiné plemeno? Předem děkuji za odpvědi :-)

25.11.2010 00:54
awake

XXX.XXX.184.85

já vlastním Beaucerony. Doporučovala bych spíše fenu. Velikost mají cca 63 - 68cm. Váha cca 35kg. Srst s podsadou a může být umístěn venku i doma. Jedná se o Ovčáka, takže pohyb uvítá a lovecký pud by mu měl být cizí. Cena se pohybuje kolem 10ti tisíc. Nyní jsou na prodej i dvě odrostlá štěnda pejsků s PP. Jeden za 5000,- a druhý snad i levněji.
foto - moje psiska

25.11.2010 20:10
lotinka

XXX.XXX.112.54

Doporučuji australského ovčáka. U koní je super...

26.11.2010 08:59
lucietka

XXX.XXX.40.146

Nejsem si jistá že australský ovčák a bordera jsou vhodné plemena do boudy :-(

26.11.2010 10:57
iveta navratilova

XXX.XXX.43.142

lucietka napsal(a):

A kam patří? Na gauč.Nevím ale myslím že pokud mají náležité zaměstnání tak jim bude dobře i v té boudě a možná líp než na tom gauči.Pokud vím tak jak bordreka tak ausík jsou pracovní plemena a byla spoustu let chována především v té boudě

26.11.2010 10:58
iveta navratilova

XXX.XXX.43.142

lucietka napsal(a):

A kam patří? Na gauč.Nevím ale myslím že pokud mají náležité zaměstnání tak jim bude dobře i v té boudě a možná líp než na tom gauči.Pokud vím tak jak borderka tak ausík jsou pracovní plemena a byla spoustu let chována především v té boudě

26.11.2010 19:27
lotinka

XXX.XXX.215.170

Tak myslím že na plemeni nezáleží , které se hodí do boudy. Myslím , že každý pes by byl raději s pánečkem doma než v boudě Já má australáčka doma s námi :-) . Jako společník ke koním super...

26.11.2010 21:00
davidka

XXX.XXX.235.194

Taky doporučuji australáčka. Ke koním je ideální. Navíc je přirozeně poslušný i bez nějakého zvláštního výcviku. Je velmi inteligentní, neznám lepšího společníka na vyjížďky. Neběhá za zvěří, drží se koně. Navíc má práci s koňmi v genech. Věřte, určitě neprohloupíte :-¨)) Jo a cena je taky příznivá, s PP jsou už tak cca od 6000,- Kč (samozřejmě záleží na chovateli, spojení atd.). Hlavně nenaleťte a nekupte od podvodnic Podzemských (ChS Prosto Chudo a Bohemia Acro).

27.11.2010 16:34
matušková

XXX.XXX.19.251

Já jsem 2x dávala ke koním,nova scotia a také super,snese se se vším..vitální....Měla jsem strach,že je koně pobijií,sama jsem 20 LET JEZDILA,ALE VŠE OK--smajlík

18.2.2011 11:07
ellen

XXX.XXX.16.239

Dobrý den,
Zaujal mě názor na chovatelskou stanici Bohemia Acro a Prosto Chudo. Jelikož jsem také jedna z těch, co si vybírají chs pro své budoucí štěndo AUO, ráda bych se dozvěděla, měl-li někdo s některou ze stanic nějaký problém a naopak. Děkuji

18.2.2011 15:11
davidka

XXX.XXX.235.194

Právě hodně lidí naletělo Bohemia Acro a Prosto Chudo - jde o tu samou osobu, která ale kvůli problémům se musela schovat za svou ruskou kamarádku. Tam bohužel naše zákony nedosáhnou.
Falšované platby na výstavách, falšovaná razítka veterinářů (nebezpečí, že si donesete domů neočkované štěně), falešné PP atd. atd. Taky bych si asi zjistila z dobrého zdroje reference na Od diamantové řeky - tam nemám vlastní zkušenost, takže nechci psát "jedna paní povídala"...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2011 16:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

ellen napsal(a):
Dobrý den,
Zaujal mě názor na chovatelskou stanici Bohemia Acro a Prosto Chudo. Jelikož jsem také jedna z těch, co si vybírají chs pro své budoucí štěndo AUO, ráda bych se dozvěděla, měl-li někdo s některou ze stanic nějaký problém a naopak. Děkuji

Také si myslím, že štěňata prodávají zbytečně draze. Stejně kvalitní štěně, třeba i kvalitnější, dostanete jinde levněji.
A co se týče psa venku. Myslím, že AUO chovaný venku bude minimálně v lepší srsti, než ten chovaný v posteli. To byste musela spát tak v 10°C.

20.2.2011 12:00
ellen

XXX.XXX.16.239

Mně osobně zaujala ch.s. Srdcové Eso a to proto, že se mi líbí typ astraláčků, které chová. Co se týče zdraví, já jako laik samozřejmně nepoznám, jestli je nějaké razítko falšované (manžel chovatelky je veterinář) a musím se tedy spolehnout na to, co píší a na úsudek po osobní návštěvě. Pí. Hodová byla velmi příjemná, ochotná, a celý den byl v jejich společnosti příjemně strávený. Ukázala nám všechny pejsky/fenky, pomazlili jsme se se štěňátky. Má ve svém chovu pejska, který je odchovancem p. Podzemského (tudíž spojitost se zmiňovanými ch.s.).

Zeptám se tedy přímo na Srdcové Eso, má-li někdo zkušenosti dobré, či špatné...???
Jinak co se týče ceny za štěňátko, moc se o tom nemluví, ale můj odhad je cca. 15tis, pokud se tedy mýlím, budu ráda, když mě opravíte :-) Děkuji.

20.2.2011 12:50
davidka

XXX.XXX.235.194

Srdcové eso by mělo být OK.
Cena AUO je hodně různá, tak od 6.000,- do 20.000,- Kč. Podle mne je to rozumné do 12.000,- za psa, do 15.000,- za fenu. Za tyto penízky už můžete dostat opravdu kvalitní zvíře.

20.2.2011 12:59
iveta navratilova

XXX.XXX.43.142

ellen napsal(a):
Mně osobně zaujala ch.s. Srdcové Eso a to proto, že se mi líbí typ astraláčků, které chová. Co se týče zdraví, já jako laik samozřejmně nepoznám, jestli je nějaké razítko falšované (manžel chovatelky je veterinář) a musím se tedy spolehnout na to, co píší a na úsudek po osobní návštěvě. Pí. Hodová byla velmi příjemná, ochotná, a celý den byl v jejich společnosti příjemně strávený. Ukázala nám všechny pejsky/fenky, pomazlili jsme se se štěňátky. Má ve svém chovu pejska, který je odchovancem p. Podzemského (tudíž spojitost se zmiňovanými ch.s.).

Zeptám se tedy přímo na Srdcové Eso, má-li někdo zkušenosti dobré, či špatné...???
Jinak co se týče ceny za štěňátko, moc se o tom nemluví, ale můj odhad je cca. 15tis, pokud se tedy mýlím, budu ráda, když mě opravíte :-) Děkuji.

p.Hodová je pokud se nepletu por.chovu pro australáky.Cena ausíku se pohybuje od 6-25 tisíc a záleží na vás co od pejska chcete .Je dobré si nejdřív ujasnit na co psa chcete,co s ním budete dělat a teprve podle toho si vybrat konkrétní spojení a chovatele.U ausíku bych dávala pozor na rtg a na povahu ,většina pejsku co u nás pusobí v chovu jsou většinou jen výstaváci a povahy jsou tam dost nevyrovnané (tedy ne zrovna vhodné ke každému druhu sportu,výcviku).Je dobré se podívat na výstavy,na psí akce trochu se porozhlédnout.

20.2.2011 23:13
memmory

XXX.XXX.252.42

lucietka napsal(a):

Noooo já ti povím že kámoška má 2 kluky ... jeden je bordera a druhej australan ... a jsou venku spokojený jako želvy .. jakmile příjdou k nám na návštěvu a do domu tak funí jak 2 tanky a cpou se ven ... takže tak ...

21.2.2011 09:57
lavacca

XXX.XXX.174.221

davidka napsal(a):
Právě hodně lidí naletělo Bohemia Acro a Prosto Chudo - jde o tu samou osobu, která ale kvůli problémům se musela schovat za svou ruskou kamarádku. Tam bohužel naše zákony nedosáhnou.
Falšované platby na výstavách, falšovaná razítka veterinářů (nebezpečí, že si donesete domů neočkované štěně), falešné PP atd. atd. Taky bych si asi zjistila z dobrého zdroje reference na Od diamantové řeky - tam nemám vlastní zkušenost, takže nechci psát "jedna paní povídala"...

No to je dobrý....s touto paní/p. Podzemská - Bohemia Acro/ mám taky nehezké zkušenosti - měla u nás 7 týdnů zamluvené miniprasátko, nejhezčí z vrhu - odmítla jsem kvůli ní 2 zájemce, a když bylo k už k odběru, tak se skoro 14 dní různě vymlouvala, že si ho nemůže vyzvednout(rozbité auto, apod. ani nemluvě o tom, že jsem jí vždy musela honit o info, jak to je já). Nakonec ji včera mamka volala, že tohle u dál nejde a milá paní Podzemská na ní do telefonu vysloveně zaječela, že pokud máme nějaký problém, že ať si sviňku necháme a cákla jí s telefonem!smajlík:-(

Takže od této paní "chovatelky" bych si žádné zvíře teda nevzala!:-|

21.2.2011 19:01
ellen

XXX.XXX.16.239

iveta navratilova napsal(a):
p.Hodová je pokud se nepletu por.chovu pro australáky.Cena ausíku se pohybuje od 6-25 tisíc a záleží na vás co od pejska chcete .Je dobré si nejdřív ujasnit na co psa chcete,co s ním budete dělat a teprve podle toho si vybrat konkrétní spojení a chovatele.U ausíku bych dávala pozor na rtg a na povahu ,většina pejsku co u nás pusobí v chovu jsou většinou jen výstaváci a povahy jsou tam dost nevyrovnané (tedy ne zrovna vhodné ke každému druhu sportu,výcviku).Je dobré se podívat na výstavy,na psí akce trochu se porozhlédnout.

Tuším, že poradkyní chovu je pí. Hodková :-)
Ujasnění si, co od pejska očekávám a na co si ho pořizuji, mám samozřejmě za sebou. To samé se týká informací ohledně zdraví, i Vámi zmiňované povahy. Právě povaha hrála klíčovou roli při výběru maminky budoucího štěňátka a při osobním setkání jsem si správnost výběru jen potvrdila :-) S povahou štěněte a jeho výběrem by měla umět poradit chovatelka. Po světě australských ovčáků se dívám již druhým rokem a konečně se blíží ty správné podmínky pro pořízení.

Na tuto diskuzi jsem narazila náhodou a po přečtení, jsem chtěla znát pouze názor na již zmiňované ch.s. Přeci jen, já můžu být nadšená, ale názory jiných se mohou s mým nadšením rozcházet.

24.2.2011 10:49
iveth

XXX.XXX.161.66

Ke koním jsem kdysi měla chodského psa, ten byl na koních hodně citově závislý, koně i přes noc hlídal, ale při rychlejších a delších tratí mě nestíhal, ale pokud máš vyjíždky v klidu a nejezdíš vytrvalosti, tak by neměl být problém, dále pak jsem měla fenku rhodeskýho ridgebacka, ta se na vyjíždce koně držela zuby nehty, chodila vedle koně v jakémkoliv chodu, aniž bych ji neco učila, v žádné situaci neodběhla, nemusela jsem jí ani hlídat, hlídala si ona mě sama, ani za zvěří, to samý byl takový chodák, nyní mám leopardího psa, ten je taky super, ale potřebuje důslednou výchovu, ale přesto mě nejvíce vyhovuje, rychle se učí a vinikající hlídač....
Jinak ten chodák není vhodný do bytu, mě v byte moc nevydržel, v bytě dost trpěl, i když tam měl být deset minut.:-))

1.3.2011 14:27
sierg

XXX.XXX.149.26

Dobrý den,
taky mám ke koním australana a už bych nikdy neměmila, jak je v příspěvku výše, jsou velice inteligentní, koupila jsem si ho jako společníka, bez jakýkoliv znalostí o výcviku a fenka poslouchá na slovo, drží se u pána, je velice vytrvala, neběhá za zvěří, když si na ni vzpomenu 2x za 3 hodinovou vyjizdku tak pejsek je pořad u mě:-)) Je to pes odolný, kterému nedělá problém být venku, do roku stáří byla na zahradě bez jakéhokoliv problému, teď nás situace donutila si ji vzít do bytu a s adekvátní prácí není problém, když ví, že chodí pravidelně ke koním, ví že odpolende půjde, tak je schopna půlku dne odpočívat a nabírat síly, ale když se něco děje a ke koním nejde, tak je to s ní opravdu k nevydržení, je jak utžená ze řetězu :-))
Teď se nám narodili štěňátka z nechtěného spojení s labradorem, tak pokud by jste měla zájem, tak můžu nabídnout, naštěstí to není až tak neš´tastné spojení, štěňata aspon nebudou třeba až tak moc hyperaktivní, ale pudy ke koním určitě nevymizí. Pejsci budou odčerveni a očkování, cena 500,tak pokud by jste měla zajem, jsou k dispozici, byla bych moc ráda kdyby se aspoň část dostala ke koním:-)
VMichalkova@seznam.cz

2.3.2011 10:30
rachel

XXX.XXX.60.145

memmory napsal(a):
Noooo já ti povím že kámoška má 2 kluky ... jeden je bordera a druhej australan ... a jsou venku spokojený jako želvy .. jakmile příjdou k nám na návštěvu a do domu tak funí jak 2 tanky a cpou se ven ... takže tak ...

Souhlasím. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík