Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2010 17:34
monikaachicorita

XXX.XXX.175.237

Ahojky,
dnes, kolem 16. hodiny hrozně štěkali moji psi. Byla jsem se podívat ven a našla jsem naprosto zuboženého psa (pravděpodobně cane corso) - přišel k nám otevřenou bránou na zahradu. Byl vyhublý, měl na nohách hrozné otlaky a krvavé rány. Zavolala jsem policajty - si přijel majitel, který nahlásil ztrátu psa. Byl arogantní, že pes už má 12 let a proto vypadá tak jak vypadá. Na otázku, jestli byl pes ošetřen, řekl, že ano a že se tím bude zabývat později. Psa jsem nafotila a fotky povezu k veterináři na posudek. Vím, kdo je majitelem, bydlí ve vedlejším městě. Jak se mám zachovat a co všechno mám zařídit? Vkládám fotky, abyste si mohli udělat obrázek. Jsem v šoku. Pes se špatně stavěl na zadní nohy, měl bolesti a byla mu hrozná zima, u sousedů vyhrabával zbytky chleba pro srny.
Fotky:http://fotkyproveterinare.rajce.idnes.cz/
Monika

6.12.2010 18:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

smajlík Chudáček. Já bych toho majitele....smajlík . Ať má pes klidně těch let 15, tohle není vůbec normální. Je škoda, že si ho majitel vyzvednul, lépe by mu bylo v útulku. :-|

6.12.2010 18:29
rachel

XXX.XXX.118.56

Chudáček malej, musí ho to strašně bolet...
To, že je pes starý neznamená, že je u něj tohle normální. My měli CC 16 let a tohle nikdy neměl... Ano, otlaky jo, ale takové ani náhodou...

6.12.2010 18:32
monikaachicorita

XXX.XXX.175.237

rachel napsal(a):
Chudáček malej, musí ho to strašně bolet...
To, že je pes starý neznamená, že je u něj tohle normální. My měli CC 16 let a tohle nikdy neměl... Ano, otlaky jo, ale takové ani náhodou...

No pravě! Chybělo mu tak 20 kg! Kam se mám obrátit? Chtěla bych asi podat trestní oznámení...

6.12.2010 18:40
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Trestní oznámení můžete podat na jakékoliv policejní stanici ale obávám se, že ke spáchání TČ tímto ještě nedošlo - muselo by to psu způsobit trvalé poškození zdraví/smrt. Takže další možnost je krajská veterinární správa a tam podat podnět k šetření.

6.12.2010 18:47
jazzinka

XXX.XXX.226.101

zjednodušený vzor podnětu najdete tady: http://olomouckyutulek.djax.cz/rservice.php?akce=tisk&cisloclanku=2005101901

Podnět můžete podat i na obecním úřadě, ale ti si stejně k posouzení stavu zvířete musí pozvat veterinární správu, takže se to tím jen prodlouží.

6.12.2010 18:47
rachel

XXX.XXX.118.56

monikaachicorita napsal(a):
No pravě! Chybělo mu tak 20 kg! Kam se mám obrátit? Chtěla bych asi podat trestní oznámení...

Nejdříve bych se obrátila na tu Krajskou vet. správu. Trestný čin to není, protože to psa bezprostředně neohrožuje na životě (ani ta podváha, ani ty tlapy). Ale mohlo by se jednat o týrání. Určitě zašlete foto pokud možno i s posudkem od veta na jejich email a dožadujte se prošetření tohoto případu.

7.12.2010 07:39
czizecka

XXX.XXX.106.200

JAK TOHLE MŮŽE NĚKDO UDĚLAT! A ještě tak citlivému psovi jako je CC. Je mi z toho na nic :-( Bohužel v dnešní době s tím nikdo nic dělat nebude smajlík Lidi jsou arogantní ignorantský svině smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík