Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2010 16:02
matušková

XXX.XXX.19.251

Už tak 3 roky absolvují tzv.štěněčí turisté návštěvy u štěňat.Moc se mi to nelíbí,donesli koronavirozu.Cestují od jednoho chovatele k druhému.Ruce mýt a desinfekci odmítají.Mě po jedné takové turistice ze 7 zbyla 2 štěňátka ,lidi i doznali,že na to jim umřel pejsek...bohužel pozdě-Když odmítnu,tváří se,že něco tajím.Jaké zkušenosti s tím máte.Vím,že pak se lidi cítí ukřivděni,že to neumožníte.Jedno jim spadlo štěňátko,umřelo-....mě se to absolutně nelíbí,ať se kouknou na dospělé přes plot a malé nechají být.Jedna holčička tu tak šlápla na štěně,že jsme ho museli nechat uspat...Jak se zbavit turistů?????Má někdo dobré argumenty??smajlík

9.12.2010 16:06
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

nějak nechápu. Kdo je turista? .... Tak pokud máte štěnatka a máte už pro ně majitele, tak těm bych štěnata ukázal, ale jen 1x tak nejdříve ve 4 týdnech ... při druhé návštěvě by si ho už odvezli.
Ale aby mi je chodil každý okukovat a brát doruk to ne...

9.12.2010 16:16
matušková

XXX.XXX.19.251

tondaschumacher napsal(a):
nějak nechápu. Kdo je turista? .... Tak pokud máte štěnatka a máte už pro ně majitele, tak těm bych štěnata ukázal, ale jen 1x tak nejdříve ve 4 týdnech ... při druhé návštěvě by si ho už odvezli.
Ale aby mi je chodil každý okukovat a brát doruk to ne...

To jsou potencionální zájemci,čumilové a tak,co nachápete.Prostě lidi zavolají a chtějí se s nimi muchlat.Jak to dělá náš šéf klubu nevím,ale turisty nemá.Asi je pošle někam a nedivím se mu.Až na odběr,tak to dříve bylo.

9.12.2010 16:21
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Tak pokud zavolají tak už z telefonátu nebo z emailu poznám zda má PRAVDOVÝ zájem. Muchlovat se můžou doma s partnerem :-))
Já budu kupovat štěně začátkem roku a zrovna ted o víkendu jedu za majitelem feny.

9.12.2010 16:29
matušková

XXX.XXX.19.251

Nobo -li může mi někdo vysvětlit co vidí na 2,3.4 týdenních štěňatech..choavám dlouho ,ale typ a povahy v tomto věku neurčím...

9.12.2010 16:34
rude

XXX.XXX.13.149

dle mě zkušený chovatel typ a povahu pozná, ale nějak nechápu ty "turisty". tím myslíte zájemce? Pokud je zájemce, at se přijede podívat ve 4 týdnech s tím, že jim ukážete rodiče a štěnata v bedýnce ( malé dítě bych k nim vůbec nepouštěla) a slušně bych to vysvětlila rodičům, že jsou malá a choulostivá, že si zakládáte na zdraví a tímto je prosíte o dodržování hygieny. řekla bych, že rozumný člověk to naopak ocení.

9.12.2010 16:34
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

matušková napsal(a):
Nobo -li může mi někdo vysvětlit co vidí na 2,3.4 týdenních štěňatech..choavám dlouho ,ale typ a povahy v tomto věku neurčím...

Svatá pravda.... my osobně by stačily fotky co by my poslal majitel feny. Abych věděl jak prcek roste.... A pokud bych se jel podívat osobně, tak jen 1x a jako nastávající vážný zájemce o štěně. Ale žádné muchlování atd.

9.12.2010 16:35
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

rude napsal(a):
dle mě zkušený chovatel typ a povahu pozná, ale nějak nechápu ty "turisty". tím myslíte zájemce? Pokud je zájemce, at se přijede podívat ve 4 týdnech s tím, že jim ukážete rodiče a štěnata v bedýnce ( malé dítě bych k nim vůbec nepouštěla) a slušně bych to vysvětlila rodičům, že jsou malá a choulostivá, že si zakládáte na zdraví a tímto je prosíte o dodržování hygieny. řekla bych, že rozumný člověk to naopak ocení.

smajlík přesně tak!

9.12.2010 16:37
rude

XXX.XXX.13.149

a to já bych se jela podívat, mě by to z fotek nestačilo... chce to vidět, v jakých podmínkách štěnata rostou, z fotek nic nevyčtete, dá se to naaranžovat a až na živo člověk pozná, zda je to to pravé, co očekával. alespon 1 návštěvu předem, třeba v 6 týdnech věku štěňat bych chtěla, aby byla případně i nějaká časová rezerva na rozhodnutí. pro obě strany.

9.12.2010 16:40
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

rude napsal(a):
a to já bych se jela podívat, mě by to z fotek nestačilo... chce to vidět, v jakých podmínkách štěnata rostou, z fotek nic nevyčtete, dá se to naaranžovat a až na živo člověk pozná, zda je to to pravé, co očekával. alespon 1 návštěvu předem, třeba v 6 týdnech věku štěňat bych chtěla, aby byla případně i nějaká časová rezerva na rozhodnutí. pro obě strany.

Já se tam jedu podívat ted o víkendu. Fena je březí a štěnatka budou 1 týden v lednu. jde o to popovídat si z majitelem, vidět jak chová atd. On mne chce jistě taky vidět .... štěně nedá každému. A jak se to narodí, tak by bylo super kdybych přijel kouknout jen 1x v těch 4 týdnech... jinak stačí fotky

9.12.2010 16:45
alboni

XXX.XXX.28.74

Já moc nechápu, co řešíte... Nejsem chovatel, vždy jsem jen byla v roli toho, co vybírá. Tak za prvé: nikdy mě nikdo nepustil ke štěňatům/koťatům dříve, než ve 4-5 týdench (podle mě je to správné, do té doby je možné posílat popis nebo fotky mailem), takže na tom prostě trvejte. Dále si myslím, že přes ty telefonáty (případně mail) už také poznáte, jaký ten člověk je, co o psech zná a jaký k nim má přístup, takže předpokládám, že už z toho vybíráte lidi "normální" a těm pak štěňata ukazujete (věřím, že se jich nechcete zbavit za každou cenu..). Pokud někdo takový přijde, tak trvejte na tom, aby si ruce umyl. Není to nic neobvyklého (koneckondů normální člvoěk si myje ruce pokud přijde z venku, ať už vkročí kamkoli). Dále máte právo vysvětlit lidem, jak mají ke štěňatům přistupovat. Tohle vše je ve vaší moci, pokud by někdo něco z toho nerespektoval, můžete ho odmítnout. Takže znovu opakuji - nevím, v čem je problém, pokud se dodrží veškerá pravidla, štěňatům nikdo neublíží.

9.12.2010 17:26
joli

XXX.XXX.184.83

matušková napsal(a):
To jsou potencionální zájemci,čumilové a tak,co nachápete.Prostě lidi zavolají a chtějí se s nimi muchlat.Jak to dělá náš šéf klubu nevím,ale turisty nemá.Asi je pošle někam a nedivím se mu.Až na odběr,tak to dříve bylo.

Tak první příspěvek jsem také moc nepochopila, připadalo mi to, jako když něco hodím do google překladače a zkopíruju.
Jinak já jsem se byla na svoje mimčo podívat 2x a na 3. návštěvě jsem si ho odvezla. Poprvé to byl den, kdy malá otevřela poprvé očíčka, pak asi ve 4 týdnech a v 7 jsem si jí brala. Chovatel s tím neměl problém, sám chtěl, abych přijela, aby viděl, ke komu prcek půjde. Byla jsem tam s kamarádkou a se štěníky jsme se mazlily. Fenka - mamina, byla ze začátku ostražitá - to se dá pochopit, ale po chvíli byla ok. Dostala pár piškotů a byla kamarádka :) A pokud vím, většinou jsou štěnda odchovávána v bedýnkách, tak dost dobře nechápu, jak na ně může šlápnout dítě. Když vím, že mám pohromadě děti (pravděpodobně nemotorné) a štěniska, tak si to hlídám.

9.12.2010 18:06
lavacca

XXX.XXX.1.3

alboni napsal(a):
Já moc nechápu, co řešíte... Nejsem chovatel, vždy jsem jen byla v roli toho, co vybírá. Tak za prvé: nikdy mě nikdo nepustil ke štěňatům/koťatům dříve, než ve 4-5 týdench (podle mě je to správné, do té doby je možné posílat popis nebo fotky mailem), takže na tom prostě trvejte. Dále si myslím, že přes ty telefonáty (případně mail) už také poznáte, jaký ten člověk je, co o psech zná a jaký k nim má přístup, takže předpokládám, že už z toho vybíráte lidi "normální" a těm pak štěňata ukazujete (věřím, že se jich nechcete zbavit za každou cenu..). Pokud někdo takový přijde, tak trvejte na tom, aby si ruce umyl. Není to nic neobvyklého (koneckondů normální člvoěk si myje ruce pokud přijde z venku, ať už vkročí kamkoli). Dále máte právo vysvětlit lidem, jak mají ke štěňatům přistupovat. Tohle vše je ve vaší moci, pokud by někdo něco z toho nerespektoval, můžete ho odmítnout. Takže znovu opakuji - nevím, v čem je problém, pokud se dodrží veškerá pravidla, štěňatům nikdo neublíží.

Přesně tak. U nás se na štěnda byli podívat jedni lidi ve 3 týdnech (štěně si i pohladili) a jeden pán asi na týdenního prcka. Chtěl vidět rodiče a kde prcek bude vyrůstat. Fenku jsem mu normálně vyndala od mámy, nechala si jí v dlani a on si ji prohlédnul, pohladil, nechal zálohu a zase jel. A to to byl syn budoucích majitelů (ti bydlí na Vysočině, on kousek od nás, tak se byl kouknout a vyzvednout si fenečku už dojeli rodiče).

Nechat štěně či jiné mládě bez dozoru s dětmi je vždycky risk. My měli letos návštěvy na koťata ve věku od 3 týdnů (jak kdo chtěl) a vždycky jsem buď dala mimčo do rukou dospělému nebo ho nechala i na sobě, že si ho jen pohladili. A to tu byli 2 rodiny s dětmi, ale jelikož rodiče jsou rozumní, tak dítě nechali prcka hladit jen, když ho měli na sobě a já je stejnak i tak hlídala, kdyby něco.

Pokud nechtějí zájemci dodržovat Vaše podmínky již nyní, představte si jen komunikaci s nimi v budoucnu....:-|

9.12.2010 18:09
matušková

XXX.XXX.19.251

To bylo dítě zájemců,chtěla bych se trvale těhto exkurzí zbavit,ale jak,pár to dělá,ale neřeknou jak odpálkovat exkurze.Mě to dělá problémy i v práci,zavolají den předem,my se zítra v 9 h přijedem podívat a čílí se ,když řeknu,že jsem v práci.Nebo jsem blízko jedu.. a já v práci.Vůbec nikoho nezajímá,že jsou i jiné věci než psi.No kdyby mi někdo poradil jak slušně poslat někam....to dříve nebylo,jezdilo se na odběr,teď ,jak si kdo usmyslí.Já už se bojím potěch zdravotních problémech,neboŤ lidi jedou od 1 k druhému..ze slavné stanice mi dojel Chorvat a hlásá ":smajlíkmAJÍ tam psinku...

9.12.2010 18:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

matušková napsal(a):
To bylo dítě zájemců,chtěla bych se trvale těhto exkurzí zbavit,ale jak,pár to dělá,ale neřeknou jak odpálkovat exkurze.Mě to dělá problémy i v práci,zavolají den předem,my se zítra v 9 h přijedem podívat a čílí se ,když řeknu,že jsem v práci.Nebo jsem blízko jedu.. a já v práci.Vůbec nikoho nezajímá,že jsou i jiné věci než psi.No kdyby mi někdo poradil jak slušně poslat někam....to dříve nebylo,jezdilo se na odběr,teď ,jak si kdo usmyslí.Já už se bojím potěch zdravotních problémech,neboŤ lidi jedou od 1 k druhému..ze slavné stanice mi dojel Chorvat a hlásá ":smajlíkmAJÍ tam psinku...

To je mi jasné, že to nebylo Vaše dítě, co to štěně upustilo. Víte co se mi v případě dětí nejvíc osvědčilo? Normálně ho chytit za ručičku a povídat mu, jak je mrně maličký a bezbranný a že teď na něj nemůže sahat, ale až bude větší, tak už jo. Dělám to tak hlavně, když tu mají rodiče návštěvu s dětmi a co si budeme povídat - děti nejlépe zabavíte prohlídkou zvířeny. Ovšem nemusí z toho chudáci chlupáči mít šok na celý den. :-) Což se stalo, když na návštěvu přijel rozjívenec a lítal po zahradě, že všechno prchalo - dokonce i naše jinak vtíravá kočka letěla do úkrytu. A co myslíte - že by si ho rodiče zpacifikovali? Ani omylem, musela jsem ho chytit sama a vysvětlit mu, že takhle zvířata akorát plaší a to se prostě nedělá.

Já si normálně se zájemci píšu mailíky, kde jim napíšu, že je možno se přijet o víkendu na mrně podívat(pokud teda chtějí). Či ať písnou, kdy se jim to nejvíc hodí a zkusíme se nějak domluvit.

Prostě bych jim napsala úplně na férovku, že chodím do práce a tak se holt musí hlásit předem a na určitý den (hodinu), kdy se to bude hodit oběma. A ne že oni si písknou a vy se přerazíte. smajlík Normální člověk to pochopí, ti ostatní mají hold smůlu. S nima stejně nic neuděláte. A můžete zkusit i po mailu či telefonicky tahat různé informace - na co psa chtějí, co s ním plánují, atd. Myslím, že většina těch ,,čumílků´´ by si tu návštěvu rozmyslelo. A můžete klidně říct, že s tím máte už špatné zkušenosti, atd. Nemyslím si, že si to lidi nenechají vysvětlit. :-)

9.12.2010 20:54
zandule

XXX.XXX.199.57

matušková napsal(a):

Moc nechápu, co tu řešíte - domů si přece návštěvy zvete tehdy, když se vám to hodí, po oboustranné dohodě, ne?! Tak jaké "jedu okolo, stavím se"?! Člověk, který tohle není ochoten respektovat, není vhodný adept pro moje štěně, takže se může "čílit", jak chce... Naprosto chápu, že chce zájemce vidět štěně ještě před odběrem, ale prvních týdnů posílám fotky a informace a ke štěňátkům zvu zájemce nejdříve v 5. týdnu. A vždycky jsem celou dobu u toho, návštěvu usměrňuji, jak ke štěňátkům přistupovat, rozhodně mi nikdo, zvláště děti ne, neleze do ohrádky - a nikdy nebyl problém. Záleží jen na vás, co si necháte líbit a koho a kdy si pustíte domů.

10.12.2010 01:52
laponka

XXX.XXX.14.133

Matušková !!!! Že vy si ze všech tady střílíte a vodíte je s vaší agroturistikou za nos ? Jestli se nudíte, kupte si medvídka mývala !
V opačném případě nemůžete važe hororový návštěvy a scénáře ani myslet vážně. Nebo to spadá do říše vaší fantazie ve stalu . ,, co by se mohlo stát´´ ?
I vy šibalko jedna.......smajlíksmajlíksmajlík

10.12.2010 10:51
monika s

XXX.XXX.216.90

laponka napsal(a):
Matušková !!!! Že vy si ze všech tady střílíte a vodíte je s vaší agroturistikou za nos ? Jestli se nudíte, kupte si medvídka mývala !
V opačném případě nemůžete važe hororový návštěvy a scénáře ani myslet vážně. Nebo to spadá do říše vaší fantazie ve stalu . ,, co by se mohlo stát´´ ?
I vy šibalko jedna.......smajlíksmajlíksmajlík

No taky mi to tak přijde.
Já jsem ráda, že zájemce o štěně se dojede podívat předem a nejen že on se koukne, ale já si "vyzpovídám" jeho. I povaha štěňat už v těch 4-5 týdnech jde částečně poznat.
Malé děti si ke štěňatům sednou na zem, tutíž na ně nemohou šlápnout, ani štěně nemůže spadnout, maximálně se skulit z klína...
A i štěňatům to prospěje, že poznají i cizí lid, ne jen svojí rodinu.
Co se týká nemocí, tak asi nějaké riziko může být. Ale myslím si, že pokud jsou štěňata zdravá a silná a matka správně očkovaná, ani tam to riziko není tak hrozné... - to bych ani já - a zbytek rodiny - nesměla nikam chodit - aby náhodou něco.

10.12.2010 10:52
monika s

XXX.XXX.216.90

A ještě... - pokud nechcete tyto lidi ke štěňatům pouštět, tak jim prostě řekněte že NE - nechápu co řešíte...smajlík

10.12.2010 12:10
emiel

XXX.XXX.238.16

Moc to nechápu, vždyť tohle vše přece je ve vaší režii.
Možná mám jen štěstí, ale nic z toho, co popisujete, se mi nikdy nestalo. Máme takovou zásadu, že do 2-3 týdnů ke štěňatům nikoho nepouštíme, i když jsou to třeba i známí, kamarádi. V této době máme už většinou zadaná všechna štěńata, lidi vybírají podle fotek nebo pokud všichni zájemci souhlasí, rozhodují se až později na návštěvách. Kdo chce poznat prostředí a naše dospělé psy, přijede se podívat před porodem. A po 2-3 týdnech po předchozí domluvě jezdí lidi, co mají rezervovaná štěňata na návštěvy, pokud chtějí. Někteří si přijedou až pro štěně. Takže u nás se žádná turistika lidí, ktetří nepatří ke konkrétnímu štěněti, nekoná. Ale asi je to i tím, že je o ně většinou hodně velký zájem a nejsou pak volná štěńata pro lidi typu: objedem si všechna štěńata všech chovatelů a uvidíme. I takoví se ozývají (člověk to z vzájemné komunikace pozná).
Samozřejmě, že k nám chodí jinak hodně návštěv, ale to jsou právě známí a kamarádi, i se svými psy, chodí si hrát za štěňaty. Je to super socializace, ty lidi znám, umí se ke štěńatům chovat. Ale atreakce pro cizí lidi neděláme. A těm to prostě vysvětlím, že mi to není příjemné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík