Ketty na stopy by se dalo jít na pole i když ideál to není, obrany jsme stornovali už dávno a čekáme na únor, snad to půjde, my máme taky zkoušky někdy v březnu no... síla prostě. Snad to půjde nějak...
Foto akutální nudle
nudle nemá chybu.
No stopy jsou právě největší problém, protože na poli je po kolena bahna, a ovčandě která je stopováním nepolíbená nemůžu dělat čtverce v bahně, a s malinem se mi zase ty štreky chodit nechce, a pak ty zas.aný psy naložit do auta - fujtajxl. Blbý je že ty závody má smysl jít buď všechny 4, nebo žádnej, takže tam na vybranou není
... z obran jde aspoň běhat makety, vyštěkání apod.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
nudle nemá chybu.
No stopy jsou právě největší problém, protože na poli je po kolena bahna, a ovčandě která je stopováním nepolíbená nemůžu dělat čtverce v bahně, a s malinem se mi zase ty štreky chodit nechce, a pak ty zas.aný psy naložit do auta - fujtajxl. Blbý je že ty závody má smysl jít buď všechny 4, nebo žádnej, takže tam na vybranou není
... z obran jde aspoň běhat makety, vyštěkání apod.
Jo tak to jsem nevěděla že ovčanda ještě stopy nedělala tak to ju... to my jsme pěkně rozpracovaný, snad přes zimu nezapoměla :) My zase máme problém s docházkou na obrany no... takže nám to vázne tam. Proč všechny 4?
Tak u nás je jeden led a voda, ráno přestalo pršet, ale je to hnus fialovej.. už bych pomalu chtěla začít jak s koňma, tak s čoklem.. stopy jsme jen tak lehce poznali na podzim.. A zítra jdeme kousat, snad to půjde..
czizecka
napsal(a):
Jo tak to jsem nevěděla že ovčanda ještě stopy nedělala tak to ju... to my jsme pěkně rozpracovaný, snad přes zimu nezapoměla :) My zase máme problém s docházkou na obrany no... takže nám to vázne tam. Proč všechny 4?
ovčandu jsem měla původně jenom občas na hlídání, jenže teď je u nás 5 dní v týdnu, a majitelka přišla s tím, jestli bych ji nezkusila uchovnit, tak jsem s ní začala před 14 dny cvičit, a vypadá šikovná. Poslušnost, stopy jí problém dělat nebudou určitě, ale na obranách bude asi víc práce, protože její původní majitelka má 3 děti (je jí rok a jsem její 5. "majitel"), a fena byla koupená jako hračka pro ně, takže i když zájem má, tak byla za jakýkoliv hraní peskovaná, a nesměla nic nosit, takže ještě neví, ža se to najednou smí, a smí se to držet i když na to někdo sáhne
. Ale myslím, že to půjde.
Všechny 4 proto, že je to seriál závodů (jihomoravská liga) s vyhodnocením na konci sezony, ale se týká maliňáka, ne ovčandy;-)
czizecka
napsal(a):
A kolik jí je? jak ti kouše?
v pondělí jí bude 14měsíců.. jo a dneska jí mám rok.. takže to večer musím jít zapít no jak kouše, pokroky dělá si myslím dobrý, ona moc nechápala, že je to její kořist.. u ní je lepší jít třeba 3 kratší kola, než 2 delší.. ale pořád má dost času, stejně to děláme pro radost.. docela je i rozdíl na koho kouše.. na J.Böhma je asi nejlepší, dokáže jí pěkně vytočit..
puberťák
keimy
napsal(a):
v pondělí jí bude 14měsíců.. jo a dneska jí mám rok.. takže to večer musím jít zapít no jak kouše, pokroky dělá si myslím dobrý, ona moc nechápala, že je to její kořist.. u ní je lepší jít třeba 3 kratší kola, než 2 delší.. ale pořád má dost času, stejně to děláme pro radost.. docela je i rozdíl na koho kouše.. na J.Böhma je asi nejlepší, dokáže jí pěkně vytočit..
puberťák
Je krásná
tak jsem se zrovna vrátily z prochajdy (záměrně píšu tvrdé y jelikož jsme samé ženy) byly jsme dvě hodiny :) Malá mi usnula v kočárku tak jsem jí jenom přemístila do postele, Deny by si dala ještě nášup... ale to už je u ní normální. Ale co je důležité, nabrala jsem cestou pár fotek. Deny nabrala někde koňský chcanky, no chtěla jsem psa a koně, tak mám psa co smrdí (voní) jako kůŇ..
czizecka
napsal(a):
A kde jsou ty naše klacky..
Mně se zase líbí ta tvoje, jak je krásně tmavá.. takovou budu mít příště
já taky nevím, jestli mám psa nebo koně
tak dnes jdu zapít Chelsínu a zítra ráno kousat, to bude výkon
keimy
napsal(a):
Mně se zase líbí ta tvoje, jak je krásně tmavá.. takovou budu mít příště
já taky nevím, jestli mám psa nebo koně
tak dnes jdu zapít Chelsínu a zítra ráno kousat, to bude výkon
Dík a to jsem chtěla rexe, ale nelituju je moc šikovná. Ale nakrývat zkusím znakáčem, i když z toho stejně znakáči nebudou ... šance je malá. Budu muset pořídit jinde :)))) ale jelikož chci jen pracovní linii tak to je hodně těžký :D
Tak na tohle nemám nervy, dělat ze sebe blbečka na výstavě... Já ten postoj nedám, ona se mi schválně převáží dozadu a pak nemá kolmo ty přední nohy... Málem mi ruply nervy.. Zatím tady v okolí nioho neznám kdo by vystavoval.. děs běs že já si nepořídila kokra
czizecka
napsal(a):
Tak na tohle nemám nervy, dělat ze sebe blbečka na výstavě... Já ten postoj nedám, ona se mi schválně převáží dozadu a pak nemá kolmo ty přední nohy... Málem mi ruply nervy.. Zatím tady v okolí nioho neznám kdo by vystavoval.. děs běs že já si nepořídila kokra
ale prosímtě, ono to půjde, neboj.. ty zadní nohy má hezky rozjetý.
memmory
napsal(a):
No jistě - ani jsem ho netrénovala - neuměla ani tohle a pokud jsem u ní nestála a neštělovala ji tak by to nešlo vůbec - mě se zdá že to moc řešíš kvůli jedný výstavě ...
no, možná to moc řeší, ale pokud jde o fenu, kterou chce uchovnit, tak zas je škoda neumožnit jí ten nejlepší možnej výsledek. Zvlášť když je to něco co jde natrénovat .
My jdeme zítra na RTG kyčlí a loktů, a jak bude v Brně teď duocacib, tak čubu vezmu sebou ať se očumí, a možná se s ní potom i proběhnu v kruhu, ať si zvyká na šrumec
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
no, možná to moc řeší, ale pokud jde o fenu, kterou chce uchovnit, tak zas je škoda neumožnit jí ten nejlepší možnej výsledek. Zvlášť když je to něco co jde natrénovat .
My jdeme zítra na RTG kyčlí a loktů, a jak bude v Brně teď duocacib, tak čubu vezmu sebou ať se očumí, a možná se s ní potom i proběhnu v kruhu, ať si zvyká na šrumec
Je to kruté - je to tak .... je to vlkošedka která Včko nedostane
Dneska se to na výstavách tak bere
jinak u RTG - držím palečky ...
memmory
napsal(a):
Je to kruté - je to tak .... je to vlkošedka která Včko nedostane
Dneska se to na výstavách tak bere
jinak u RTG - držím palečky ...
no Výbornou nedostane, ale proč mít třeba dobrou, když může dostat VDčko.
Myslím, že Czizecka ji bude mít dobře připravenou, protože se tomu věnuje, a určitě to vypiluje - kromě těch předních už to má zmáknutý, a jestli ještě není nikam přihlášená, tak má na trénink času habaděj;-).
A já lempl to zase nechám až na poslední týden před výstavou, a budu se modlit v přirozenej psův intelekt a solidaritu
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
no Výbornou nedostane, ale proč mít třeba dobrou, když může dostat VDčko.
Myslím, že Czizecka ji bude mít dobře připravenou, protože se tomu věnuje, a určitě to vypiluje - kromě těch předních už to má zmáknutý, a jestli ještě není nikam přihlášená, tak má na trénink času habaděj;-).
A já lempl to zase nechám až na poslední týden před výstavou, a budu se modlit v přirozenej psův intelekt a solidaritu
Já jsem to předtím možná blbě napsala že jsem netrénovala - ale jo trénovala postoj , ale ne nějak extra - a stejně jsem po výstavě zjistila že jsem měla nervy úplně zbytečně ... zuby ukázala nejlíp ze všech , postoj asi minuta a potom hlavní a to nejdůležitější aby tahala při předvádění to je důležitější než "nějaký" minutový postoj .... myslím že by měla trénovat tahání na vodítku při přímém směru a v poklusu aby pes klusal dlouhými kroky a táhl rovnou do předu , neotáčel se po ostatních psech a šlapal v tahu do předu ... jinak řetízkovej obojek a doporučuji 2m nebo max 2.5vodítko , kratší je na prd - a delší už vůbec ne ... Jinak s tím taháním je velkej problém - teda u mě byl ... protože feně to zakazuju běžně tahat na vodítku - normálně je to pro mě nežádoucí činnost a tam jsem to po ní chtěla .
FOTO : dnešní prochajda
Jinak je pravda že i pracák se dá pěkně vystavit !!!!!!
Ury Majorův Háj - 12 měsíců
memmory
napsal(a):
Jinak je pravda že i pracák se dá pěkně vystavit !!!!!!
Ury Majorův Háj - 12 měsíců
Ještě
není to moc vidt ale tyhle 4 hlavy srnční nás celej den pronásledovaly
Já nevím co je špatnýho na tom se na výstavu připravit, rozhodně nepilujem od rána do včera jak to tady možná vyznělo, prostě jí občas postavím a vyfotím si jí abych viděla jak na tom jsme, rozhodně nehodlám jít na výstavu nepřipravená a nevím proč bych měla feně kazit známku tím že bude stát jako osel, už tak má smůlu že je to vlkošed a jestli narazíme na nějakýho de*ila rozhodčího tak budem rádi když bude pěkně stát a dostane dobrou. Ne že by byla ošklivá, ale prostě vlkošed :). Budu doufat že se dostanu na výstavu kde bude pískat p. Novotný, který nediskriminuje jiné barevné variace než jsou rexové. Běh v tahu samozřejmě trénujeme občas taky, to nám jde dobře docela. Více úsilí určitě věnujeme výcviku na zkoušky, které nás čekají v březnu. Jinak znám vlkošedku která výbornou dostala, což za nás vlkošedy mám velikou radost Včera jsme konečně dali stopu i když byl silný vítr 350m 1,5h. Nyní trénujeme povel vpřed jelikož vpřed jde ale běží rovně asi 15m a pak "ujede" takže se musíme vrátit o krok zpět k předmětu, ale není se čemu divit, zima byla a lecos se často utlumí :)).
Někdo má to štěstí že vezme osla na výstavu arabů a vyhraje, ale naše rodina je prokletá takže tady musíme vynaložit trochu úsilí abychom se alespoň umístili Prostě nechci být flegma a nechci nic zanedbat, každej jsme jinej
czizecka
napsal(a):
O to mi trošku jde, prostě chci aby dostala známku, kterou si zaslouží, aby si ji špatným postojem nepokazila, o nic víc mi nejde :)
Já si nemyslím že by jsi dostala Dčko ... to by musela mít klapaté uši nebo bezzubá tak něco -
ale to je jedno každopádně tady máš pracáku Uryho tak Deny tu fotku ukaž a vysvětli jí že když to jednou na výstavě udělá takhle pořádně nikdy to už po ní znovu nebudeš chtít
memmory
napsal(a):
Já si nemyslím že by jsi dostala Dčko ... to by musela mít klapaté uši nebo bezzubá tak něco -
ale to je jedno každopádně tady máš pracáku Uryho tak Deny tu fotku ukaž a vysvětli jí že když to jednou na výstavě udělá takhle pořádně nikdy to už po ní znovu nebudeš chtít
To by šlo ale nemám tiskárnu a takový prase do pokoje nevezmu, snad bych to mohla ofotit foťákem a ukázat jí to na něm... plácám z hladu
tak už máme splněno, a prý to vypadá moc dobře, tak uvidím, co nám příjde poštou ;-)
keimy
napsal(a):
tak to je dobře.. můžu se zeptat, na kolik to zhruba vyšlo?
Oficiální kyčle i lokty za 2500 Kč na VFU Brno
memmory
napsal(a):
To je hnus tenhle pohled co ?? Já jsem si připadala jako kdyby byla mrtvá ... hroznej pohled ... ale musí být
Mám ještě jednu morbidnější.
to bylo docela vtipný - udělali jsme kyčle, a já si odskočila vedle na ortopedii na převaz s barzojkou (je po úraze), a když jsem se vrátila, tak mi řekli, že už mi Báru nedají, že si ji tam nechají. A Baruše už byla probuzená, a šmajdala tam navolno mezi doktorama a medikama z kanclu do kanclu, a jazyk jí ještě trčel z huby, jak si ho zapoměla zastrčit, a byla úplně vysmátá . Když si vezmu, že před 3 měsícama to byl nesocializovanej, zanedbanej neandrtálec, co se bál lidí, tak mi to udělalo hodně velkou radost
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mám ještě jednu morbidnější.
to bylo docela vtipný - udělali jsme kyčle, a já si odskočila vedle na ortopedii na převaz s barzojkou (je po úraze), a když jsem se vrátila, tak mi řekli, že už mi Báru nedají, že si ji tam nechají. A Baruše už byla probuzená, a šmajdala tam navolno mezi doktorama a medikama z kanclu do kanclu, a jazyk jí ještě trčel z huby, jak si ho zapoměla zastrčit, a byla úplně vysmátá . Když si vezmu, že před 3 měsícama to byl nesocializovanej, zanedbanej neandrtálec, co se bál lidí, tak mi to udělalo hodně velkou radost
Tož to jo to znám a věřím - taky jsem měla nesocializovanýho magorka co mi každej pokrok udělal vééélkou radost - jen já jsem to měla naopak - ne strach ale agrese byl nejhorší znak nesocializace - ale z velké části jsme to zvládly
A hlavně ať RTG dopadnou dobře
vím, že to sem úplně nepatří, protože to není ovčák německej, ale nasmála jsem se u toho slušně - kamarád se mi nabídl, že mi udělá videosestřih ze cvičáku, a já čekala, že udělá nějaký seriozní video, a on to pojal naprosto originálně, a nevázaně:
http://www.youtube.com/watch?v=ZSQDJE3DJDU
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
vím, že to sem úplně nepatří, protože to není ovčák německej, ale nasmála jsem se u toho slušně - kamarád se mi nabídl, že mi udělá videosestřih ze cvičáku, a já čekala, že udělá nějaký seriozní video, a on to pojal naprosto originálně, a nevázaně:
krásnej, nejlepší je konec
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pěkný :)))
Když jsme u toho mladou jsem si brala ve 4 měsících, lidí se bála, se psy se rvala.... teď je z ní ten nejspolehlivější pes kterýho znám... Ale chápu že se lidi ovčounů bojí, teď na nás vyjela čuba známejch, nechají ji lítat po vsi a drbou. Je to nevychovanej a ze strachu agresivní pes, naštěstí se bojí víc ona mě než já jí
czizecka
napsal(a):
Když jsme u toho mladou jsem si brala ve 4 měsících, lidí se bála, se psy se rvala.... teď je z ní ten nejspolehlivější pes kterýho znám... Ale chápu že se lidi ovčounů bojí, teď na nás vyjela čuba známejch, nechají ji lítat po vsi a drbou. Je to nevychovanej a ze strachu agresivní pes, naštěstí se bojí víc ona mě než já jí
taky jsem v inzerci koukala už na starší štěňata, ale teta mě od toho odrazovala.. tak jsem si vzala 8týdenní Chelsuli.. Jsem ráda, že to takhle dopadlo..
keimy
napsal(a):
taky jsem v inzerci koukala už na starší štěňata, ale teta mě od toho odrazovala.. tak jsem si vzala 8týdenní Chelsuli.. Jsem ráda, že to takhle dopadlo..
já bych se starších psů nebála - poslední 4 psi během 2 let ke mě přišlo kolem roku, a všichni byli pak naprosto perfektní, i když 2 z nich byli řádně pokažení a bázliví. Naštěstí dostali do vínku dobrou povahu po rodičích, takže se z toho otřepali, a jsou z nich bezvadní, vyrovnaní psi
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
já bych se starších psů nebála - poslední 4 psi během 2 let ke mě přišlo kolem roku, a všichni byli pak naprosto perfektní, i když 2 z nich byli řádně pokažení a bázliví. Naštěstí dostali do vínku dobrou povahu po rodičích, takže se z toho otřepali, a jsou z nich bezvadní, vyrovnaní psi
tak teď už bych aspoň trochu věděla, jak na to.. ale tohle je můj první pes, když nepočítám rodinnýho jezevčíka čubina je taky hodná, děti se po ní můžou válet, na jezdeckých závodech jí najdu u stánku
atd.
czizecka
napsal(a):
Se mi po těch fotkách na ty kyčle nějak nechce... :))))
áááále to nic není -jen budeš mít gumu psa celej den mě teda dodnes sere právě že jsem si foťák nevzala nevyfotila si právě třeba ty nasvícené snímky ....
zdroj foto : http://www.american-bulldog.estranky.cz/ - stránky kámošky
memmory
napsal(a):
áááále to nic není -jen budeš mít gumu psa celej den mě teda dodnes sere právě že jsem si foťák nevzala nevyfotila si právě třeba ty nasvícené snímky ....
zdroj foto : http://www.american-bulldog.estranky.cz/ - stránky kámošky
mě tu sedaci psi snášeli až na jednoho dobře, a třeba Bára už za 2 hodiny po probuzení lítala jak praštěná, a dožadovala se cvičení.
Na VFU mají digitální rtg, takže mi na požádání pošlou snímky na mail - to je super, protože je můžu dál používat, a nezmizí nikde v propadlišti dějin u posuzovatele
na snímku noha mýho malina, a stejně mám rtg kyčlí od všech psů co jsem dělala (ale ty sem nechci dávat, protože jsou ofic, jsou na nich osobní údaje, a nerada bych aby je pak nějakej množitel stáhl a vydával za snímky svých "chovných" psů)
Já nechci mít gumu! Já chci svoji pumu!
Jen jsem si vzpoměla, když byla corsina malá tak jí vyhřezlo víčko, to jsme zakapali a vyhřezlo druhý, mezi tím i to první. Tak musela na odříznutí. Vetka říkala že za hodinu máme přijít, že už bude vzhůru. Nooo spací jsme ji vezli domů kde ještě hodinu chrněla a do večera ležela, i se počůrala, takže narkoza není moje hobby.. Je to divnej pocit prostě
Moje milé corsátko a její nejoblíbenější cvik - dlouhodobé odložení
czizecka
napsal(a):
Já nechci mít gumu! Já chci svoji pumu!
Jen jsem si vzpoměla, když byla corsina malá tak jí vyhřezlo víčko, to jsme zakapali a vyhřezlo druhý, mezi tím i to první. Tak musela na odříznutí. Vetka říkala že za hodinu máme přijít, že už bude vzhůru. Nooo spací jsme ji vezli domů kde ještě hodinu chrněla a do večera ležela, i se počůrala, takže narkoza není moje hobby.. Je to divnej pocit prostě
Moje milé corsátko a její nejoblíbenější cvik - dlouhodobé odložení
a dostala antisedan na probuzení? Bára byla vzhůru za 10 min, a byla úplně v pohodě (dokonce oni ani nesmí vydat neprobuzenýho psa). Ale dobrman s tím míval problémy, a do večera mu bylo zle a nechtěl si lehnout - pořed chodil a kňoural, a i když byl unavenej a nohy ho neposlouchaly, tak za nic na světě nelehl. U ostatních to bylo no problem, i když třeba malin byl uspávanej mockrát kvůli operacím té zlomené nohy.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
a dostala antisedan na probuzení? Bára byla vzhůru za 10 min, a byla úplně v pohodě (dokonce oni ani nesmí vydat neprobuzenýho psa). Ale dobrman s tím míval problémy, a do večera mu bylo zle a nechtěl si lehnout - pořed chodil a kňoural, a i když byl unavenej a nohy ho neposlouchaly, tak za nic na světě nelehl. U ostatních to bylo no problem, i když třeba malin byl uspávanej mockrát kvůli operacím té zlomené nohy.
JJ dostala ale vůbec jako...jsme jí malem neunesli sice štěně ale měla už 35kg
No mě fenule do 5 minut po "probouzecí" injekci ťapala po ordinaci ale cpala se ven - jak jsem otevřela dveře tak frrrrrrrrrrnnnk po schodech pryč .. v autě lehla a potom jsem ji nechala ležet i když nespala - za cca 2 hoďky taky lítala , ale byla taková nemotorná , zakopávala , podlamovaly se jí nohy - no říkám byla jak z gumy ...
czizecka
napsal(a):
Shodou okolností bylo ta canička taky jménem Chelsea Tak jestli nejsou nějaké citlivky
Fakt? ta moje je hysterka, začíná mě štvát, ptž pořád venku štěká, když jí zavřu do garáže, tak na truc štěká i tam.. dělá to jenom ráno, aby mě vzbudila potvora!
moc dobře ví, že já jsem doma, ale stačí se jenom projít po bytě, aby mě slyšela a drží hubu.. je vychcaná jak mraky..
keimy
napsal(a):
Fakt? ta moje je hysterka, začíná mě štvát, ptž pořád venku štěká, když jí zavřu do garáže, tak na truc štěká i tam.. dělá to jenom ráno, aby mě vzbudila potvora!
moc dobře ví, že já jsem doma, ale stačí se jenom projít po bytě, aby mě slyšela a drží hubu.. je vychcaná jak mraky..
Jo jo čelzinka naše, ta teď spí v posteli v teploučku :D Nemohla být venku kvůli nohám tak jí maj známí... stýská se mi
Teď jsem četla v jiný diskuzi o tom umírání.. taky mám bohužel zkušenost.. u koní jsme měli ovčandu, krásnou, v lese snědla návnadu na vydru a jen jsme stihli dojet k veterináři.. úplně se děsím, když Chelsina něco cumlá, naštěstí docela reaguje na fuj.. ale až jí budu brát s koňma do lesa, tak jedině s košíkem.. jo a ten odkaz na nějaký video jsem radši ani nezkoušela..
keimy
napsal(a):
Teď jsem četla v jiný diskuzi o tom umírání.. taky mám bohužel zkušenost.. u koní jsme měli ovčandu, krásnou, v lese snědla návnadu na vydru a jen jsme stihli dojet k veterináři.. úplně se děsím, když Chelsina něco cumlá, naštěstí docela reaguje na fuj.. ale až jí budu brát s koňma do lesa, tak jedině s košíkem.. jo a ten odkaz na nějaký video jsem radši ani nezkoušela..
Deny naštěstí není na žrádlo a je naučená (a hodně přísně, jelikož jeden pejsek se nám právě otrávil) venku ze země nic nežral, ale člověk nidky neví co vám idioti hodí za plot...
memmory
napsal(a):
No a já jsem právě ošetřovala už opět rozřízlej polštářek mě z ní jebje jednou už ....
Jinak holky honí vám psi vysokou ?? Srny ?? jestli jo za jak dlouho se vrací ??
ovčáci mi neloví - malinám jsem řekla, že to nemají dělat, a pochopili to celkem rychle, a ovčanda k tomu žádný sklony ani nikdy neměla. Ale máme hospodářství, takže psi jsou pořád mezi zvířatama navolno, takže jim to příjde normální, a na zvěř nereagují. Zato chrti, to je masakr - to jsou vrahouni, ale venku si dávám pozor (štěstí je že loví jen to co vidí, a zvěř aktivně nevyhledávají), takže mi zdrhli za 3 roky cca 2x, a to se vrátili hned jak jim zvířátko zmizelo z dohledu (pobitou drůbež a kočky nepočítám)
memmory
napsal(a):
No a já jsem právě ošetřovala už opět rozřízlej polštářek mě z ní jebje jednou už ....
Jednou jsem potkali srny před vánoci tak se tam jako tak rozběhla podívat se co to je ale má stopro přivolání takže poslechla. Ale věřím tomu že být tam sama tak si zaběhá :(.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
ovčáci mi neloví - malinám jsem řekla, že to nemají dělat, a pochopili to celkem rychle, a ovčanda k tomu žádný sklony ani nikdy neměla. Ale máme hospodářství, takže psi jsou pořád mezi zvířatama navolno, takže jim to příjde normální, a na zvěř nereagují. Zato chrti, to je masakr - to jsou vrahouni, ale venku si dávám pozor (štěstí je že loví jen to co vidí, a zvěř aktivně nevyhledávají), takže mi zdrhli za 3 roky cca 2x, a to se vrátili hned jak jim zvířátko zmizelo z dohledu (pobitou drůbež a kočky nepočítám)
Tak já když je čuba se mnou jí ani nemusím hlídat, to se tváří jak beránek, chodí mezi slepicema, kočkama... ale jakmile zmizím tak lítá peří
czizecka
napsal(a):
Tak já když je čuba se mnou jí ani nemusím hlídat, to se tváří jak beránek, chodí mezi slepicema, kočkama... ale jakmile zmizím tak lítá peří
ovčanda a malin neloví ani když u toho nejsem, ale malina co jsem měla na výcvik si zvířátek nevšímala, a chodila mezi zvířátkama asi půl roku bez dozoru, a pak najednou bum, a sejmula kozu - takže už si říkám nikdy neříkej nikdy!
... ta koza se tatíkovi blbě vysvětlovala (zvlášť když ji navíc oddělala kšefťačka)
memmory
napsal(a):
ale lovila mi dobrmanka. Docela brutálním způsobem - byla u toho v tranzu, takže nevnímala nic, a poté co si dala za zajícem asi 2km v protisměru po D1 jsem koupila EO, a byl pokoj. Pak mohla chodit u koně, srn si vůbec nevšímala, a měla možnost se denně vyběhat, aniž bych ji musela buzerovat, nebo trnout, že ji někdo picne, nebo přejede auto. Na jinýho svýho psa jsem elektriku už použít nikdy nemusela, ale tohle byl dáreček
My potkaly srnu asi jednou, vyskočila 2m od nás, než se Chelsea vzpamatovala, tak jsem na ní zakřičela a byla v pohodě.. Jinak když jsou daleko, tak jí připomenu, že nesmí a je ok.. no kočky ty honí a slepice pozoruje za plotem kdybych tam šla s ní tak bude asi v klidu, ale běda kdyby tam vlítla sama
přidávám fotečku naší devítiměsíční náhradní "psí mámy" stará se o maličkou jorkšírku jako by byla její vlastní... nedej bože, že k nám dorazí nějaká návštěva a chce si maličkou pochovat - Dája je hned u ní a hlídá si ji...
a ještě jednu :) maličké Samantě budou v neděli 4týdny, tak snad už máme to nejhorší za sebou
aneleh
napsal(a):
a ještě jednu :) maličké Samantě budou v neděli 4týdny, tak snad už máme to nejhorší za sebou
Tak to už je v pohodě, nejhorší je za vámi. Držím palečky
memmory
napsal(a):
No když za ní běží třeba minutu - tak to zase až tak hrozné nebude ...ale jinak s tím souhlasím taky :( není to magor že by ji hnala 10 minut to ne.e ... Spíš jsem potřebovala co s tím :( Koupím EO už je rozhodnuto
Myslíš, že to pomůže? Já s tím teda zkušenost nemám, jen vím, že ho má strejda na hluchýho psa.. Jinak přivolání má dobrý, ne?
keimy
napsal(a):
Myslíš, že to pomůže? Já s tím teda zkušenost nemám, jen vím, že ho má strejda na hluchýho psa.. Jinak přivolání má dobrý, ne?
pomůže to - existují vyjímky, na který to nefunguje, ale to jsou spíš molosi apod. Jinak je to asi to nejšetrnější, jak psa odnaučit štvát, protože neznám psa, co by to po 2 impulzech nepochopil. Kamarádi, co mají ČSV (máme jich na cvičáku moc) to zkoušeli všema možnýma a nemožnýma způsobama, protože po EO nechtěli sahat, ale teď se tlučou do hlav, že tahyli roky psy na zablácených šńůrách, jako idioti, a teď najednou můžou psi běhat navolno, vypohybují se, nejsou furt trestaní a peskovaní, a majitel nemusí trnout hrůzou, kdy o psa příjdou. Navíc při použití EO majitel psa netrestá (trestá "někdo" zhůry), a páneček jen chválí a odměňuje, takže je pro psa to pozitivní. Narozdíl od toho, kdy psa futr tahá, drbe apod. na vodítku
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
pomůže to - existují vyjímky, na který to nefunguje, ale to jsou spíš molosi apod. Jinak je to asi to nejšetrnější, jak psa odnaučit štvát, protože neznám psa, co by to po 2 impulzech nepochopil. Kamarádi, co mají ČSV (máme jich na cvičáku moc) to zkoušeli všema možnýma a nemožnýma způsobama, protože po EO nechtěli sahat, ale teď se tlučou do hlav, že tahyli roky psy na zablácených šńůrách, jako idioti, a teď najednou můžou psi běhat navolno, vypohybují se, nejsou furt trestaní a peskovaní, a majitel nemusí trnout hrůzou, kdy o psa příjdou. Navíc při použití EO majitel psa netrestá (trestá "někdo" zhůry), a páneček jen chválí a odměňuje, takže je pro psa to pozitivní. Narozdíl od toho, kdy psa futr tahá, drbe apod. na vodítku
Teď jsi mi to vzala "od huby" .... Přesně tak kámoška má taky NO kterou 2 roky nemohla pustit z vodítka .. znala jen stopovačku ..... nebo nic ....... u nich byl ale problém že fena se nevracela .... byla pryč třeba celou noc nebo tak ... mě teda když čuba uteče na 5 minut a víc tak to už je katastrofa - většinou vudím po polovině louky brzdía vrací se ... dneska se dá EO koupit i pod 1000,- takže jasná volba ... a bude klid a přesně jak říkáš žádné nervy a navíc já ji budu jen chválit trest nebude ode mně - pes si to nespojí se mnou ....
Zkusíme ... většinou stačí jen vysvětlit psovi ... příjde zvuk - nic , příjde vybrace - nic tak dostaneš šlupku .....
po pár šlupkách psovi většinou stačí zvuk ...
czizecka
napsal(a):
Zkusila jsi třeba mít s sebou plechovku s něčím uvnitř aby to chrastilo? Abys jí vyrušila reakci na ty srny a pak jí dala ke mě? Jinak do EO bych klidně šla
No to je taková střela že než bych z kapsy vytáhla plechovku tak je s prominutím v prdeli
EO je rozhodnut ... i schválen manželem ... takže počkáme na výplatu a objednáváme kdyby tak věděla co na ní zasu kuju za pikle ....
memmory
napsal(a):
No to je taková střela že než bych z kapsy vytáhla plechovku tak je s prominutím v prdeli
EO je rozhodnut ... i schválen manželem ... takže počkáme na výplatu a objednáváme kdyby tak věděla co na ní zasu kuju za pikle ....
NO jasně že s tím musíš počítat že tam ty srny budou a být připravená viď, ne že budeš mít plechvku v batohu na zádech Mě to fungovalo zatím u všech kšeftáků co se nedali poučit :D Ale fakt je že EO dá mnohem míň práce
czizecka
napsal(a):
NO jasně že s tím musíš počítat že tam ty srny budou a být připravená viď, ne že budeš mít plechvku v batohu na zádech Mě to fungovalo zatím u všech kšeftáků co se nedali poučit :D Ale fakt je že EO dá mnohem míň práce
Mě třeba nešlo o to jestli je s něčím míň nebo víc práce, ale o SPOLEHLIVOST. Pokud se mi pes vykašle na plechovku, nebo zjistí, že je dostatečně daleko, nebo zrovna není na šňůře, a vyběhne, tak už je pozdě. Nehledě na to, že pes není debil, a i na pánovi pozná, že je furt ve střehu, a působí jako neurotik, protože si není jistý. S EO může být v poho, i když je pes 150 m vepředu, a na psa psychika pána působí víc, než si většina lidí myslí. na té dobrmance to bylo hodně poznat - zklidnila se, a tím, že měla najednou daleko víc pohybu navolno v terénu, a viděla, že jsem v pohodě, a najednou ju furt nebuzeruju, tak se zlepšila o 400%
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mě třeba nešlo o to jestli je s něčím míň nebo víc práce, ale o SPOLEHLIVOST. Pokud se mi pes vykašle na plechovku, nebo zjistí, že je dostatečně daleko, nebo zrovna není na šňůře, a vyběhne, tak už je pozdě. Nehledě na to, že pes není debil, a i na pánovi pozná, že je furt ve střehu, a působí jako neurotik, protože si není jistý. S EO může být v poho, i když je pes 150 m vepředu, a na psa psychika pána působí víc, než si většina lidí myslí. na té dobrmance to bylo hodně poznat - zklidnila se, a tím, že měla najednou daleko víc pohybu navolno v terénu, a viděla, že jsem v pohodě, a najednou ju furt nebuzeruju, tak se zlepšila o 400%
JO určitě to je o psychice to jo.... nebudem to radši rozvádět jo :DD
Dnešní venčeníčko
czizecka
napsal(a):
Co říkáte na tohle?
Je to lepší .... vypadá to dobře ....a co říkáte na tohle
dnešní ...
Schválně co na fotce dělám ... .... vpravo nahoře letí míček a Ritule startuje ....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
heh, to je asi nějaká epidemie, protože mi teď taky přijeli z kousání (a zítra zas).
Haluz .... my až příští neděli
czizecka
napsal(a):
my(i) neeeee
Jedna čííča
Hej tak ta je podobná té mojí ... a taky miluje kýbl
memmory
napsal(a):
Hustý! My máme ještě jednu :))
memmory
napsal(a):
Hustý! My máme ještě jednu :))
Nebylo to plánované ale dnes jsme si byly zakousat ale fotky budou asi až zítra, fotila kamarádka tak až pošle :)
A taky Deny šlápla na hřebíka
czizecka
napsal(a):
Trochu si zalítáme... a zbytek si nechám na zítra
Pěkně zubatá fotka - takový mám ráda ... lítací a zubatý