Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti.
Jak dlouho před porodem odchází hlenová zátka?Jaké je to zhruba množství?Odchází najednou nebo po částech?Mám fenku 61 den březosti hlenová zátka (čirý jakoby gel) nebo jak se to dá nazvat co z ní občas de (dnes byl kousíček i na struku) z ní de po částech už 3 den vždy jen trošku většinou si toho všimnu když mi fenka nastaví bříško nebo když měřím teplotu.Je mi jasný že ne veškerý fenky mají stejný nebo podobný průběh co fenka to jiný chování a podobně štěňata nebudu mít poprví ale nikdy se mi nestalo to co teď.
Jen přibližně teploty za včerejšek:
8:00 hod ráno 37,59
9:20 hod (po poradě s vet.měřím každou hodinu nebo hodinu a půl) 37,44
12:00 hod 37,50
13:00 hod 37,19
21:00 Hod 37,79
23:00 hod 38,5
Dnes
10:00 37,57
14:30 37,31
je to normální že takhle teplota hapruje? když sem na zkoušku měla 57 den měla taky kolem 37 stupňů
přeměřila sem i druhou fenku (malou štěně jestli teploměr opravdu měří dobře ) 39,0
střední fenka 38,5
tak nevím už si příjdu jako blázen chování má normální hladí se,pije i žere dokonce by byla schopná skočit do talíře kdyby to šlo
štěníci kopou vypadá to že je vše jinak v pořádku
večer má pes obvykle vyšší teplotu než ráno a klidně to může takto lítat. zase bych fenu zvytečně nestresovala tak častým měřením.. ráno a večer by mělo stačit abyste zaznamenala pokles... zátka nebo spíš čirý gel může vycházet i pár dní před porodem.. nebo taky třeba celou březost. pokud je klidná, štěňata se hýbají nechala bych to na přírodě. některé feny žerou i těsně před porodem, ta moje toho byla zářným příkladem...
Také jsem naši fenku hlídala, od 54 dne vypadala, že porodí už,už. Ležela, pouze v poloze daun, hluboce dýchala, byla nervozní a hledala si místo. Venku sotva lezla, je to jezevčík a táhla břicho po zemi. 3 dny měla ráno po močení dlouhou, hlenovou nudli u přezky. 58. den ožila a najednou se snažila i běhat venku. Přezka byla uplně suchá. Začala jsem měřit teplotu. Ráno od 37,3 do 37,7 večer 38,3. tak to bylo několik dnů. Čím se blížil den porodu více, rodila 64. den, vypadala, svým chováním, že nic nebude. Večer před porodem měla 37C a ráno v 5 hodin začala. Neměla žádné jiné příznaky, neodmítala jídlo, nehrabala. Prvorodička. No užili jsme si to čekání.