Játrové řezy
Recept viz. https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/968160/re-pamlsky-po-kterych-se-vasi-psi-muzou-utlouct
Tak jsem to proběhla, díky za radu...trošku se ale bojím toho, že to je suché, ne? Mám psa žravce a krmím opravdu "na kila", zkoušela jsem třeba i škvarky, výsledek super, ale jak jsou suché, tak psovi zaskakovaly. Klasický kabanos mi přijde fajn, ale nechci ho dávat kvůli tomu, že je kořeněný. Pes mi sežere téměř cokoliv, takže vybíravosti bych se nebála.
Někdo tam psal, že to neupeče tolik a je to vláčnější...to by mohlo být řešení, ale i tak je to dostatečně mokré? :))
lesterka
napsal(a):
Tak jsem to proběhla, díky za radu...trošku se ale bojím toho, že to je suché, ne? Mám psa žravce a krmím opravdu "na kila", zkoušela jsem třeba i škvarky, výsledek super, ale jak jsou suché, tak psovi zaskakovaly. Klasický kabanos mi přijde fajn, ale nechci ho dávat kvůli tomu, že je kořeněný. Pes mi sežere téměř cokoliv, takže vybíravosti bych se nebála.
Někdo tam psal, že to neupeče tolik a je to vláčnější...to by mohlo být řešení, ale i tak je to dostatečně mokré? :))
Peču to jen tak, aby to právě suché nebylo, konzistencí bych to přirovnala právě k tomu kabanosu, jen o něco víc tužší. Zatím se mi žádný pes nedusil, ani mu to nezaskakovalo. Napeču, dám do mražáku a mám vystaráno...
Já si taky peču, podle výšky a propečení může být játroví jako tužší salám. Pozor ale, skladovat v lednici maximálně týden, má tendenci plesnivět, většinou dám polovinu dávky do lednice a druhou do mrazáku
inusanka
napsal(a):
Já si taky peču, podle výšky a propečení může být játroví jako tužší salám. Pozor ale, skladovat v lednici maximálně týden, má tendenci plesnivět, většinou dám polovinu dávky do lednice a druhou do mrazáku
Dle fotky, pesan evidentně čeká až mu do tlamy spadne játrovka...
Já raděj v lednici nechávám tak 3, max. 4 dny.
No, nám celej plech vydrží maximálně týden, v lednici skladujeme v uzavřené flašce, takže to fakt vydrží. Jinak ano, tohle je situace po povelu Ke mně - očekáváme odměnu. Jinak psům to moc chutná, já vím co jim dávám, spokojenost na obou stranách.
Eventuelně používám tvrdý sýr, ne salám
lesterka
napsal(a):
Díky za info...na druhé diskuzi jsem četla, že je to možné péct i z jiného masa než jsou játra...je to tak? Mladému zrovna vnitřnosti moc nešmakují...ikdyž je pravda, že pečené mu můžou chutnat jinak.
Ano, jde to. Já mám odzkoušené hovězí maso s přídavkem vepřového, kapra, filé, kuřecí prsa...
No píšu, že maso, zatím jsem dávala točeňák jenom proto, že syrové maso jako pamlsky dávat nechci...zkusila jsem to jednou na stopě a stačilo...:) Proto hledám jinou alternativu. Zrovna jsem skočila pro vločky a jdu zkusit něco uklohnit...tak doufám, že to nespálím :)
Btw. vločky dáváte celé nebo je posekáte na menší kousky?
lesterka
napsal(a):
No píšu, že maso, zatím jsem dávala točeňák jenom proto, že syrové maso jako pamlsky dávat nechci...zkusila jsem to jednou na stopě a stačilo...:) Proto hledám jinou alternativu. Zrovna jsem skočila pro vločky a jdu zkusit něco uklohnit...tak doufám, že to nespálím :)
Btw. vločky dáváte celé nebo je posekáte na menší kousky?
Vločky melu nadrobno.
Vločky sekám nadrobno, potom nasekám játra, nastrouhám česnek, vajec dávám polovinu, tedy 2 a zředím to trochu vývarem. Takže potom mám játroví vláčnější. Nedávám sušené bylinky, těším se na čerstvé, ale naše princezna preferuje ten česnek. Doporučuji krájet vlahé, minule jsem nechala do druhého dne a vyschlo to. Takže po obdržení odměny stojíme a usilovně žvýkáme
Tak jsem dala péct svůj první pokus. Nakonec jsem tam dala 500 g vloček a asi 800 g hovězích jater, zdálo se mi to stršně tuhé...tak uvidíme, co mi z toho vyleze...i tak se mi to zdálo pořád docela dost husté...ale já jsem hospodyňka na baterky :)
Vytáhla jsem poprvé mixér, co jsem dostala asi před 2 lety od švagrové a doufám, že jsem ho moc nezavařila, nějak divně smrděl...tak snad na něj nebylo posekání vloček a jater moc velká zátěž :))
Tak to vyšlo...pes se tváří spokojeně, že chutná, ale pořád se mi to zdá tuhé :)) Není to žádná sušenka, ale vláčnější by se hodilo :)))
Vejce jsem dala tři, v původním receptu jich bylo pět. Takže možná přístě zkusím ubrat ještě jedno vejce a zředit...asi vodou, vývar běžně nevedu :))
Nebo možná péct kratší dobu, dala jsem to na 160 stupňů a 20 min.
U nás jednoznačně vedou játrové sušenky:
http://www.zkracovatko.cz/32A1Lg
Jednu dobu jsem je pekla i na kšeft