Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2011 08:55
lesterka

XXX.XXX.146.52

Zajímalo by mě, co dávat psovi při výcviku. Začala jsem docela dost cvičit na žrádlo a obyčejný točeňák chci nahradit, nechci aby ho pes žral na kila. Máte nějaký osvědčený psí salám, který se dá krmit ve velkém množství aniž by psovi ublížil, nebo si děláte pamlsky vlastní?

7.4.2011 09:38
lesterka

XXX.XXX.146.52

Tak jsem to proběhla, díky za radu...trošku se ale bojím toho, že to je suché, ne? Mám psa žravce a krmím opravdu "na kila", zkoušela jsem třeba i škvarky, výsledek super, ale jak jsou suché, tak psovi zaskakovaly. Klasický kabanos mi přijde fajn, ale nechci ho dávat kvůli tomu, že je kořeněný. Pes mi sežere téměř cokoliv, takže vybíravosti bych se nebála.
Někdo tam psal, že to neupeče tolik a je to vláčnější...to by mohlo být řešení, ale i tak je to dostatečně mokré? :))

7.4.2011 09:43
agro

XXX.XXX.17.86

lesterka napsal(a):
Tak jsem to proběhla, díky za radu...trošku se ale bojím toho, že to je suché, ne? Mám psa žravce a krmím opravdu "na kila", zkoušela jsem třeba i škvarky, výsledek super, ale jak jsou suché, tak psovi zaskakovaly. Klasický kabanos mi přijde fajn, ale nechci ho dávat kvůli tomu, že je kořeněný. Pes mi sežere téměř cokoliv, takže vybíravosti bych se nebála.
Někdo tam psal, že to neupeče tolik a je to vláčnější...to by mohlo být řešení, ale i tak je to dostatečně mokré? :))

Peču to jen tak, aby to právě suché nebylo, konzistencí bych to přirovnala právě k tomu kabanosu, jen o něco víc tužší. Zatím se mi žádný pes nedusil, ani mu to nezaskakovalo. Napeču, dám do mražáku a mám vystaráno...

7.4.2011 10:38
inusanka

XXX.XXX.197.84

Já si taky peču, podle výšky a propečení může být játroví jako tužší salám. Pozor ale, skladovat v lednici maximálně týden, má tendenci plesnivět, většinou dám polovinu dávky do lednice a druhou do mrazáku

7.4.2011 10:50
agro

XXX.XXX.17.86

inusanka napsal(a):
Já si taky peču, podle výšky a propečení může být játroví jako tužší salám. Pozor ale, skladovat v lednici maximálně týden, má tendenci plesnivět, většinou dám polovinu dávky do lednice a druhou do mrazáku

Dle fotky, pesan evidentně čeká až mu do tlamy spadne játrovka... :-)
Já raděj v lednici nechávám tak 3, max. 4 dny.

7.4.2011 10:53
inusanka

XXX.XXX.197.84

No, nám celej plech vydrží maximálně týden, v lednici skladujeme v uzavřené flašce, takže to fakt vydrží. Jinak ano, tohle je situace po povelu Ke mně - očekáváme odměnu. Jinak psům to moc chutná, já vím co jim dávám, spokojenost na obou stranách.
Eventuelně používám tvrdý sýr, ne salám

7.4.2011 11:37
lesterka

XXX.XXX.146.52

Díky za info...na druhé diskuzi jsem četla, že je to možné péct i z jiného masa než jsou játra...je to tak? Mladému zrovna vnitřnosti moc nešmakují...ikdyž je pravda, že pečené mu můžou chutnat jinak.

7.4.2011 11:42
agro

XXX.XXX.17.86

lesterka napsal(a):
Díky za info...na druhé diskuzi jsem četla, že je to možné péct i z jiného masa než jsou játra...je to tak? Mladému zrovna vnitřnosti moc nešmakují...ikdyž je pravda, že pečené mu můžou chutnat jinak.

Ano, jde to. Já mám odzkoušené hovězí maso s přídavkem vepřového, kapra, filé, kuřecí prsa...

7.4.2011 11:47
dav

XXX.XXX.49.48

...a proč zrovna salám? Já tahám kostičky tvrdého sýra, celkem se to osvědčilo, pes to zhltne okamžitě a pokud se to v kapsách nebo v pamskovníku trochu uleží, je to fakt mňamka:-)

7.4.2011 11:56
lesterka

XXX.XXX.146.52

Přijde mi, že na maso je motivovanější...takže proč mu nedat pro něj větší dobrotu...

7.4.2011 12:02
inusanka

XXX.XXX.197.84

MASO, ne točeňák. Pokud tedy maso, tak co sušené? Jinak lze péci i z jiného masa

7.4.2011 12:54
lesterka

XXX.XXX.146.52

No píšu, že maso, zatím jsem dávala točeňák jenom proto, že syrové maso jako pamlsky dávat nechci...zkusila jsem to jednou na stopě a stačilo...:) Proto hledám jinou alternativu. Zrovna jsem skočila pro vločky a jdu zkusit něco uklohnit...tak doufám, že to nespálím :)
Btw. vločky dáváte celé nebo je posekáte na menší kousky?

7.4.2011 13:44
agro

XXX.XXX.17.86

lesterka napsal(a):
No píšu, že maso, zatím jsem dávala točeňák jenom proto, že syrové maso jako pamlsky dávat nechci...zkusila jsem to jednou na stopě a stačilo...:) Proto hledám jinou alternativu. Zrovna jsem skočila pro vločky a jdu zkusit něco uklohnit...tak doufám, že to nespálím :)
Btw. vločky dáváte celé nebo je posekáte na menší kousky?

Vločky melu nadrobno.

7.4.2011 14:39
inusanka

XXX.XXX.197.84

Vločky sekám nadrobno, potom nasekám játra, nastrouhám česnek, vajec dávám polovinu, tedy 2 a zředím to trochu vývarem. Takže potom mám játroví vláčnější. Nedávám sušené bylinky, těším se na čerstvé, ale naše princezna preferuje ten česnek. Doporučuji krájet vlahé, minule jsem nechala do druhého dne a vyschlo to. Takže po obdržení odměny stojíme a usilovně žvýkáme

7.4.2011 15:01
lesterka

XXX.XXX.146.52

No jsem zvědavá, co mi z toho vyjde :)) díky za rady :)

7.4.2011 16:00
verug

XXX.XXX.84.25

Dobré jsou pamlsky Brti Care 100% sušené maso a není suché. A taky lososové keksy od Kronch. Ale jinak je dobré si rozdělit pamlsky na kategorie - normální (piškot), lepší (sušené maso) a nejlepší (třeba kuře) - samozřejměě záleží na psovi, každý preferuje něco jiného :-)

8.4.2011 14:18
lesterka

XXX.XXX.146.52

Tak jsem dala péct svůj první pokus. Nakonec jsem tam dala 500 g vloček a asi 800 g hovězích jater, zdálo se mi to stršně tuhé...tak uvidíme, co mi z toho vyleze...i tak se mi to zdálo pořád docela dost husté...ale já jsem hospodyňka na baterky :)
Vytáhla jsem poprvé mixér, co jsem dostala asi před 2 lety od švagrové a doufám, že jsem ho moc nezavařila, nějak divně smrděl...tak snad na něj nebylo posekání vloček a jater moc velká zátěž :))

8.4.2011 14:45
inusanka

XXX.XXX.197.84

To jsem teda fakt zvědavá, co z toho vypadlo. Já dávám půl kila a půl kila, 2 vejce a trochu toho vývaru + česnek

8.4.2011 15:07
lesterka

XXX.XXX.146.52

Tak to vyšlo...pes se tváří spokojeně, že chutná, ale pořád se mi to zdá tuhé :)) Není to žádná sušenka, ale vláčnější by se hodilo :)))
Vejce jsem dala tři, v původním receptu jich bylo pět. Takže možná přístě zkusím ubrat ještě jedno vejce a zředit...asi vodou, vývar běžně nevedu :))
Nebo možná péct kratší dobu, dala jsem to na 160 stupňů a 20 min.

12.4.2011 15:10
rachel

XXX.XXX.60.145

U nás jednoznačně vedou játrové sušenky:
http://www.zkracovatko.cz/32A1Lg

Jednu dobu jsem je pekla i na kšeft :-)

12.4.2011 15:17
inusanka

XXX.XXX.197.84

Pekla jsem v sobotu, udělala jsem je vyšší a jsou krásně vláčné. Nechala jsem je v kostičkách vystydnout a dala do sklenic a zbytek do mrazáku.

14.4.2011 05:50
agro

XXX.XXX.17.86

Dávám sem foto játrovek pro představu jak to vypadá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík