Zdravím, moc prosím o zkušenosti či rady, jaké granule by byly nejlepší pro mého německého ovčáka - bude mu 11 let a právě jsme prodělali nejspíše silnou infekci střev, přitom se projevilo, že začíná mít problémy se zadníma nohama, jak nám bylo sděleno vetem, je to u této rasy typické. Z ničeho nic začal v sobotu kulhat na jednu zadní nohu a v neděli už se nemohl ani postavit na zadní, po velmi špatných třech dnech je ted na tom o mnoho lépe, ale stále má problém při vstávání se zadními nohami, samozřejmě je ještě hodně oslabený, ale podle všech vyšetřeních nejspíše ochrnuje na zadní.Vetem nám byly doporučeny granule calibra senior plus máme další vitamíny... moc díky.M.
martanek16
napsal(a):
Zdravím, moc prosím o zkušenosti či rady, jaké granule by byly nejlepší pro mého německého ovčáka - bude mu 11 let a právě jsme prodělali nejspíše silnou infekci střev, přitom se projevilo, že začíná mít problémy se zadníma nohama, jak nám bylo sděleno vetem, je to u této rasy typické. Z ničeho nic začal v sobotu kulhat na jednu zadní nohu a v neděli už se nemohl ani postavit na zadní, po velmi špatných třech dnech je ted na tom o mnoho lépe, ale stále má problém při vstávání se zadními nohami, samozřejmě je ještě hodně oslabený, ale podle všech vyšetřeních nejspíše ochrnuje na zadní.Vetem nám byly doporučeny granule calibra senior plus máme další vitamíny... moc díky.M.
Dobrý den,
granule žádné nevylepší jeho střeva a už vůbec ne problém s ochrnutím. Zpočátku je třeba po silném zánětu vařit a jen vařit, časem je možné přecházet na syrové nebo granule, ale pomalinku- rozestup cca měsíc. Co se týká ochrnutí, nemyslím si, že by souviselo se střevy a tudíž ani s granulemi, v tomhle věku to pes buď rozchodí, anebo zůstane ležet a granule na tom nic nezmění. Pes je jistě dost oslabený a proto potřebuje pořádně nakrmit, mít dostatek energie a co nejstravitelnější stravu- ze své zkušenosti můžu doporučit vařené kuře, mrkev a rýži, z kuřete tedy pokud ještě průjmuje dávat spíš libovější, kůži ani tuk moc ne, vývar je možný(vařila jsem v něm rýži). Dále se mi na průjem moc dobře osvědčila smecta, když jsme potlačovali dozvuky účinků laktulozy, po které TO jen lítalo.
Z granulí, pokud chcete vybírat, bych volila ty, které jsou založené na mase, pro mně je na prvním místě Acana, někdo jistě poradí další značky, ale mezi českými bych asi nevolila, tím spíš ne Calibru, po té i megažravec zhubnul, ač sežral kolik mohl! Psovi přidávat něco na klouby, mně se osvědčil hydrolyzát kolagenu- je to čistý kolagen, stojí kolem 300kč 1kg.
díky za rady, ohledně těch granulí jsem myslela do budoucna, které by byly nejlepší pro staršího psa s takovým problémem, zatím vaříme vývary s kuřecím masem a rýži..., ty střevní potíže spíše zesílily projevy nastávajících potíží se zadníma nohama, na klouby jsme dostali nějaké tekuté vitamíny a ještě máme antibiotika, průjem má ale asi ne tak silný, je to možná tím, že od soboty pořádně nezačal žrát, takže toho ještě moc ven nejde, případně zkusíme tu smectu...
Maryell

XXX.XXX.161.38
Ohledně granulí bych se podívala, kolik obsahují masa (některé mají napsáno velkými písmeny procento, ale když se otočí na druhou stranu, kde je složení, zjistíte, že je to masokostní moučka a podobně.) Některé také obsahují sůl. Nějaké holistické krmivo by bylo fajn.
Podle různých zkušeností by bylo vhodné začít krmit barfem - přírodní stravou, tzn. syrové maso, ráno syrové skelety nebo masité kosti (ale menší, pro staršího NO už by to mohlo být namáhavé na zoubky) a k tomu zeleninu, rýži apod.
A k tomu chřadnutí nožiček - vřele doporučuji dornovu metodu, protože může mít někde skříplý nerv nebo posunutou plotýnku nebo cokoliv, co není vidět, nemusí to s výživou kloubů vůbec souviset. Doporučuji mrknout na Dornovu metodu Plus - doporučení terapeuti, (všichni absolvovali několik školení a seminářů u Áji Dunové).
Hodně štěstí!
(Viděla jsem, že je to hodně staré, tak snad jste ještě v pořádku, ale typuji, že v tomto věku...
Ale určitě na to všechno mrkněte, může se vám to hodit příště...).