Advantix a divné chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2011 19:34
kook

XXX.XXX.4.54

Dobrý den,

mám dotaz. Včera jsme večer dali našemu bišonkovi advantix 10-25kg za krk a kousek od kořene ocasu. K ránu začal být divný. Lítal po bytě se stahnutým ocasem, pořád se otáčel k zadku a pak se začal i třepat. Ještě ted se otáči k zadní části těla a lítá. Je to nežadoucí reakce na větší množství?Měli bychom aplikovat menší dávku a jen za krk?Máte někdo podobné zkušenosti??
Děkuji

16.6.2011 22:16
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Přiotrávili jste si psa.

16.6.2011 22:31
kook

XXX.XXX.4.54

rapotacka11 napsal(a):
Přiotrávili jste si psa.

Cože!!!!!!!smajlíkTo snad NE!!!!!Co teď!!!!!

16.6.2011 22:41
zdenula

XXX.XXX.30.202

Stalo se nám s Advantixem před měsícem to stejné, také mám bišonka. Oželala jsem 200,-Kč za přípravek a psa okamžitě vykoupala a bylo po problému. Advantix ani nic podobného už na psa nepoužiji, stejné se nám stalo vloni s přípravkem Exspot.

16.6.2011 22:44
burunduk

XXX.XXX.209.124

Proč jste dávali bišonkovi, který váží kolem 5ti kilo, spot-on pro psy vážící 10-25 kg ???
smajlík

To mi hlava nebere.
Pak se nedivte, že jste si ho otrávili. smajlík

Vykoupejte ho a Advantix už nepoužívejte, nebo ho používejte SPRÁVNĚ :-)

16.6.2011 22:46
kook

XXX.XXX.4.54

burunduk napsal(a):
Proč jste dávali bišonkovi, který váží kolem 5ti kilo, spot-on pro psy vážící 10-25 kg ???
smajlík

To mi hlava nebere.
Pak se nedivte, že jste si ho otrávili. smajlík

Vykoupejte ho a Advantix už nepoužívejte, nebo ho používejte SPRÁVNĚ :-)

Tak on váží 10, 4 puvodne jsme dávali ten do 10 kilo,ale veterinář nám říkal, že máme používat tento!!

16.6.2011 22:54
zdenula

XXX.XXX.30.202

Moje bišonka váží 4,60 kg, dostala Advantix přesně na svou váhu a měla problémy stejně! Na veterině mi poradili buď zkusit podat čtvrt tabletky antihistaminika nebo vykoupat.

16.6.2011 23:03
burunduk

XXX.XXX.209.124

kook napsal(a):
Tak on váží 10, 4 puvodne jsme dávali ten do 10 kilo,ale veterinář nám říkal, že máme používat tento!!

10 kilo!? Co to máte za bišonkovou kouli? Jak to, že je tak velký/vypasený? :)

Veterinář je kkt, jak vidíte, špatně Vám poradil a skoro zabil pejska. Změňte veterináře.
Příště tedy používejte Advantix jako dříve - ten do deseti kilo. Předpokládám, že po tomto se pejsek neotrávil.
Doufám, že bude bez následků a brzo se zotaví.

16.6.2011 23:07
kook

XXX.XXX.4.54

burunduk napsal(a):

Veterinář je kkt, jak vidíte, špatně Vám poradil a skoro zabil pejska. Změňte veterináře.
Příště tedy používejte Advantix jako dříve - ten do deseti kilo. Předpokládám, že po tomto se pejsek neotrávil.

Tak jsme ho ted vykoupali a lítá ještě více!!!Tak jsem z toho na prášky!!!!Že by mu voda ještě ublížila???

16.6.2011 23:13
dorae

XXX.XXX.163.215

Také nechápu proč jste nepoužili ten na 10kgsmajlíkmoje fenka váží 11,5kg a dávala jsem jí na 10kg a fungovalo to.Nevím jestli pomůže vykoupání když se s tím může i do vody.Obrátila bych se ne nějakého dobrého veterináře a né na toho umělce který vám málem otrávil psa.

16.6.2011 23:19
burunduk

XXX.XXX.209.124

kook napsal(a):
Tak jsme ho ted vykoupali a lítá ještě více!!!Tak jsem z toho na prášky!!!!Že by mu voda ještě ublížila???

Zítra běžte k veterináři - JINÉMU než jste chodili doposud - a ať psovi udělají testy (krev - játra atd.), ať se prokáže, co se mu všechno odehrává v těle.. a dle toho Vám veterinář nasadí nějakou očistnou kůru pro tělo, nevím, co se dává.
Ale měli byste se psem zítra určitě někam jít na kontrolu.
Voda mu určitě neublížila, jen mu ta látka v těle dělá bordel a prostupuje do celého těla.. tak pes vyšiluje. Možná by nebylo od věci jet s ním na pohotovost-veterinu. Jestli toto ve svém městě nebo okolí nemáte, tak hned ráno s ním běžte.

16.6.2011 23:31
zdenula

XXX.XXX.30.202

Pokud máte doma nějaké antihistaminikum, zavolejte na veterinu, kde mají teď pohotovost, zda je možné podat pejskovi čtvrt tablety, tak jak to poradili mně.

17.6.2011 00:08
kook

XXX.XXX.4.54

zdenula napsal(a):
Pokud máte doma nějaké antihistaminikum, zavolejte na veterinu, kde mají teď pohotovost, zda je možné podat pejskovi čtvrt tablety, tak jak to poradili mně.

Tak jsem volala na jinou kliniku a doktor mi řekl, že je to alergická reakce. Co se týče antihistaminika, tak ten se podáva hned po začátku reakce a že většinou na psy nějak nezabírá. Máme počkat a kdyby se to nelepšilo či zhoršilo, tak přijít. Že advantix a podobne přípravky se stejným složením kupovat NIKDY nemáme!!!!!!To že se kouše a líta, tak je příčina, že ho něco svědí a dráždí!
Tak uvidíme. Asi se dneska moc nevyspím.

17.6.2011 07:47
corinka

XXX.XXX.0.6

Antihystaminikum pomůže.
Já řešila alergickou reakci minulý měsíc, u psa velkého plemene .
Po 3 hodinách po aplikaci jsme psa naložili a jeli k vetovi, dostal injekci -steroidů, na zklidnění a zmíněná antihystaminka, dostával je 2x denně.
Ještě druhý den jsme jeli k vetovi, znovu na injekci a tabletky bral celkem 4 dny...

S.

17.6.2011 11:24
denulka

XXX.XXX.249.216

Přijde mi to, nebo jsou bišonci celkově citliví na pyrethroidy (Advantix, Scalibor) ?

17.6.2011 15:49
salitka

XXX.XXX.186.42

je tu někdo kdo má s advantixem dobrý zkušenosti? já jsem ho měla tedka na štěněti labradora, doporučili mi ho ve zverimexu,i na něm píšou že je možný ho používat u štěnátek od 7 týdnů, moje bylo 8 týdenní, žádný problémy s tim čubina neměla a hezky to fungovalo, celej měsíc ani jedno klíště a to je v trávě pořád, chtěla bych ho ted koupit znovu jen štěně už má tak 11 kilo a oni mi už cpali ten od 10 kilo vejš, že to menší nebude mít účinky ale ted se teda bojim aby to nebylo moc silný, asi bude lepší ještě ten do 10 kil nebo nevim co myslíte máte to někdo odzkoušený na hafanovi tu dávku 10-30 kilo nebo jak to je na psovi co váží do těch 14-15 kil jestli mu to nedělá problémy?docela mě tahle diskuze vyděsila i když se tu jedná jen o bišonky co vidim

17.6.2011 18:16
denulka

XXX.XXX.249.216

salitka napsal(a):
je tu někdo kdo má s advantixem dobrý zkušenosti? já jsem ho měla tedka na štěněti labradora, doporučili mi ho ve zverimexu,i na něm píšou že je možný ho používat u štěnátek od 7 týdnů, moje bylo 8 týdenní, žádný problémy s tim čubina neměla a hezky to fungovalo, celej měsíc ani jedno klíště a to je v trávě pořád, chtěla bych ho ted koupit znovu jen štěně už má tak 11 kilo a oni mi už cpali ten od 10 kilo vejš, že to menší nebude mít účinky ale ted se teda bojim aby to nebylo moc silný, asi bude lepší ještě ten do 10 kil nebo nevim co myslíte máte to někdo odzkoušený na hafanovi tu dávku 10-30 kilo nebo jak to je na psovi co váží do těch 14-15 kil jestli mu to nedělá problémy?docela mě tahle diskuze vyděsila i když se tu jedná jen o bišonky co vidim

My jsme nikdy s Advantixem neměli problém u staf. bulteriéra a lidi kolem mě, co mají kavalíra, zlaťák, labrador, jezevčík taky v pořádku. Pokud se nějaká reakce objeví, hned vykoupat v šamponu a zajít na veterinu.

17.6.2011 18:25
tuilindo

XXX.XXX.128.35

burunduk napsal(a):

Typická Ifauna...vet je kkt, protože se řídil návodem od výrobcem - psovi vážícímu více jak 10kg dát spot nad 10kg. Kdyby paní psala že dostala na váhu 10,4 spot do 10kg a on jí nefungoval, tak bude vet zase kkt, protože to poddávkoval....otázkou zůstává zřejmě citlivost bišonků na tento přípravek, to je ale třeba nahlásit výrobci, a ne hned dělat blba z veterináře....

17.6.2011 19:04
denulka

XXX.XXX.249.216

tuilindo napsal(a):
Typická Ifauna...vet je kkt, protože se řídil návodem od výrobcem - psovi vážícímu více jak 10kg dát spot nad 10kg. Kdyby paní psala že dostala na váhu 10,4 spot do 10kg a on jí nefungoval, tak bude vet zase kkt, protože to poddávkoval....otázkou zůstává zřejmě citlivost bišonků na tento přípravek, to je ale třeba nahlásit výrobci, a ne hned dělat blba z veterináře....

Asi tak...myslím, že za to nemůže veterinář ani výrobce....v příbalovém létačku je napsané, že může způsobit reakci asi jako každý lék nebo preparát. Na internetu čtu docela dost špatných reakcí bišonků na některá antiparazitika.

17.6.2011 20:07
kook

XXX.XXX.4.54

denulka napsal(a):
Asi tak...myslím, že za to nemůže veterinář ani výrobce....v příbalovém létačku je napsané, že může způsobit reakci asi jako každý lék nebo preparát. Na internetu čtu docela dost špatných reakcí bišonků na některá antiparazitika.

Ja i přes tyto reakce, že vet je kkt..na něj nedám dopustut. Byli jsme uněj dneska a říkal, že to byla alergická reakce na to, co je v přípravku. U bílých psů se to stává nejvíce..mají jiné složení pigmentu atd. Tak nám doporučil obojek Scalibor, tak uvídíme. Máme ho nasadit až za týden.

18.6.2011 10:11
liala

XXX.XXX.216.113

Je to asi pes do psa, co jednomu nevadí, jiný nesnese. Můj pes měl zas dost silnou reakci na Scalibor, Advantix ale snáší naprosto v pohodě. Jinak k tomu dávkování, můj pes má 26,5kg, dostal pipetu 10-25 a stačí to úplně v pohodě, tu větší 25-40 bych se na něj neodvážila dát. Klíště neměl už 2 měsíce ani jedno (ani lezoucí natož zakouslé) a to denně běhá v lese, na louce ve vysoké trávě a vymete kdejaké křoví. Na 10,4kg bišonka bych rozhodně 25kg pipetu nedávala, vždyť to je dávka na dva půl psa smajlík

18.6.2011 18:32
vvikki

XXX.XXX.123.208

tak jen pro zajímavost my máme psa necelé 2kila, nepoužíváme teda advantix ale exspot kde 1pipeta je (od 0) do 15kg, takže poprvé sme dali půlku pipety jelikož mi jedna přišla šíleně moc, ale účinek nic moc, teď sme dali celou pipetu ten 1ml (15kg) na psa 2kg a žádný problém skvělej funguje a pes se nedrbe :-)

18.6.2011 20:17
kook

XXX.XXX.4.54

vvikki napsal(a):
tak jen pro zajímavost my máme psa necelé 2kila, nepoužíváme teda advantix ale exspot kde 1pipeta je (od 0) do 15kg, takže poprvé sme dali půlku pipety jelikož mi jedna přišla šíleně moc, ale účinek nic moc, teď sme dali celou pipetu ten 1ml (15kg) na psa 2kg a žádný problém skvělej funguje a pes se nedrbe :-)

Tak vet říkal, že na každého psa to působí jinak. Jednomu to sedí, druhé mu.

19.6.2011 06:08
iveta navratilova

XXX.XXX.43.142

kook napsal(a):

Psa musíte vykoupat několikrát po sobe -jde o to dostat z něj co nejvíc přípravku a pokud možno rychle na vetewrinu

Baruša

19.5.2017 21:35
Baruša

XXX.XXX.184.253

Dobrý den mám dotaz, minulý týden v sobotu jsme aplikovali stenatku pipetu, má hrozně divné chování odmítá přijít, celkově se chová hrozně divné, ale nic s ji nepřihodilo, dali jsme množství pro štěňata takže předávkování to snad být nemůže. Chci se tedy zeptat zda je možné že je to kvůli pipete nebo jestli nevíte co by to mohlo být? Děkuju.

19.5.2017 21:53
Ebi

XXX.XXX.104.139

Já dávám svým třem jezevčíkům Advantix stále, vyhovuje jim, nikdy žádnou negativní reakci neměli.Klíšťata také v pohodě.
Vždy kupuji jedno větší balení a rozdělím jim to podle váhy, dávám spíš méně, než víc.

19.5.2017 22:05
Tedysek

XXX.XXX.36.123

Setkala jsem se s tím, že granule ovlivnovali chování zvířete. Čím krmíte a jak dlouho?

Chybná aplikace

19.5.2017 23:21
Chybná aplikace

XXX.XXX.154.255

Tak protože jste tohle téma někdo znovu otevřeli, tak vám řeknu, že si myslím že hlavní problém byl u té pipety v aplikaci, aplikovali jste ji na místo kde si to pes olízl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík