Porodní váha štěněte kavkazana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2011 18:02
kessi

XXX.XXX.106.65

Zdravím, chtěla bych poprosit o radičku,protože jsem to nikde nenašla. Kolik má vážit po porodu štěně kavkazského pasteveckého psa, máme jich 8 a v průměru váží 600g je to v pořádku ?
Moc děkuji za odpovědi :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2011 19:11

Jo, to by šlo. Porodní váha není podle žádných do kamene vytesaných tabulek, záleží na velikosti feny, na množství štěňat, na to kdy přesně se narodila, štěňata narozená dřív jsou samozřejmě menší....A i kdyby byla menší, tak je to fakt jedno, spíš bych řešila jestli je vrh vyrovnaný.

600g na novorozené štěně je docela slušné a odpovídá velkému plemeni. Já jsem měla hovíky s průměrnou porodní váhou 350g. Ale zato jsem jich měla 14:) A v dospělosti jsou i na hovíky dost velcí.

21.7.2011 20:21
kessi

XXX.XXX.106.65

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, to by šlo. Porodní váha není podle žádných do kamene vytesaných tabulek, záleží na velikosti feny, na množství štěňat, na to kdy přesně se narodila, štěňata narozená dřív jsou samozřejmě menší....A i kdyby byla menší, tak je to fakt jedno, spíš bych řešila jestli je vrh vyrovnaný.

600g na novorozené štěně je docela slušné a odpovídá velkému plemeni. Já jsem měla hovíky s průměrnou porodní váhou 350g. Ale zato jsem jich měla 14:) A v dospělosti jsou i na hovíky dost velcí.

Děkuji moc, jsem si říkala že by to mohlo být v pohodě, fena má cca okolo 60kg a miminek je 8 + jeden mrtvý, dříve jsem chovala NO takže jsem si říkala že mají skoro stějná štěňata co do váhy ale je fakt že těch bylo přeživší většinou 10 kousků.ještě jednou moc děkuji:-)

22.7.2011 15:54

kessi napsal(a):
Děkuji moc, jsem si říkala že by to mohlo být v pohodě, fena má cca okolo 60kg a miminek je 8 + jeden mrtvý, dříve jsem chovala NO takže jsem si říkala že mají skoro stějná štěňata co do váhy ale je fakt že těch bylo přeživší většinou 10 kousků.ještě jednou moc děkuji:-)

Je to legrační, ale štěňata různých plemen se od sebe porodní vahou zas až tak neliší, rozhodně tam nejsou takové poměrné rozdíly jako v dospělosti. Novorození buldočci vypadali skoro stejně jako ti moji hovíci, novorození whippeti taky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík