Daruji Cane Corso-jen hodným a zkušeným chovatelům!!!!!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2012 12:09
honzaera

XXX.XXX.182.110

Dobrý den,
daruji 3letého psa Cane Corso s PP.
Pes je černožíhaný,zdravý,váha 55kg.
Zvyklý v bytě.
Důvod:Ač velice neradi-celá rodina,je to náš mazel,tak pes začal být šíleně dominantní a hlavně agresivní.
Už kousl manželku,dceru,syna.
Naštěstí vždy jen povrchově,ale i tak se ho dcera už bojí a manželka také.
Bydlíme v bytě a už je to neúnosné.
Zhruba do 2let byl v pohodě,pak jakoby mu hráblo :).
Chovali jsme dříve Německé Boxery,takže nějaké zkušenosti se psy byly,ale máme hlavně strach o dceru aby se nedej bože něco zlého nestalo.
Dcera má 5let a je na 1místě.
Pes je venku řekl bych nadprůměrně agresivní,nemá rád žádné děti!!!!
Malou doma tak nějak snese.
Při očkování na veterině je to o strach celého personálu-je velice agresivní a přestává poslouchat i mě,jako pána.
Je nám to líto,ale jediné řešení vidíme aby se ho ujal někdo zkušený kdo nemá děti.
Podmínkou samozřejmě bude že bychm rádi psa někdy mohli navštívit.
Prosím o zdržení komentářů které nejsou k věci.
Děkuji Sycra

Email:honzyh@seznam.cz

P.S.Jen opravdu vážným zájemcům ze zkušenostmi s velkými psi.Děkuju

25.2.2012 14:27
tancoska

XXX.XXX.64.4

Podle mě jste zodpovědný už jen tím že napíšete otevřeně co je za problém :-)
Možná by jste mohl napsat od kud jste,třeba by se našel někdo v okolí kdo by na psovi mohl zkusit zapracovat.Držím palce aby se našel někdo kdo plemeni rozumí a má opravdu veliký zkušenosti.
Hlavně ho dobře zabezpečte aby opravdu dceru nebo manželku nesejmul natvrdo.

25.2.2012 16:08
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Jestli si neděláte psinu ,
tak jste se mohl ještě víc rozepsat .
Má pes ZV nebo jiné zkoušky ? Co umí , atd .

25.2.2012 16:44
nexxi

XXX.XXX.16.59

nemáte známého u policie? nebo u vězeňské služby? někdy se stává, že hledají psa který si "nebere servítky" protože prostě tvrdého neustupného psa do praxe potřebují a váží si toho, že je to silná osobnost a hlavně, tihle lidi umí cvičit.. třeba je to blbost ale zkusila bych se poptat tam.ale je to vždycky lepší přes nějakého společného známého.ona se policie sice tváří děsně nobl ale vyloženě policejní chovy jsou spíš minulosti, ted si vybírají kolikrát psy aj sami

25.2.2012 17:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

nexxi napsal(a):
nemáte známého u policie? nebo u vězeňské služby? někdy se stává, že hledají psa který si "nebere servítky" protože prostě tvrdého neustupného psa do praxe potřebují a váží si toho, že je to silná osobnost a hlavně, tihle lidi umí cvičit.. třeba je to blbost ale zkusila bych se poptat tam.ale je to vždycky lepší přes nějakého společného známého.ona se policie sice tváří děsně nobl ale vyloženě policejní chovy jsou spíš minulosti, ted si vybírají kolikrát psy aj sami

oni sice potřebují psy, co si neberou servítky, ale zároveň psi ovladatelné, dobře cvičitelné, a zdravé - to při vší úctě molossi nejsou, takže nevím co by tam s paličatou neskladnou almarou dělali? A taky nikdy nevykoupí psa bez negativního rtg kyčlí a loktů, a to je myslím u CC spíš zázrak.

25.2.2012 17:20
nexxi

XXX.XXX.16.59

tak to nevím, ale slyšela jsem že se dost zajímají o bandogy, což je po fyzické sttránce podobné. a jinak si myslím, že chlap kterej čcvičí x let psy k tomu, aby hlídali a byli ostří si poradí i se psem. dle mě tento cc jen dospěl

25.2.2012 18:32
denulka

XXX.XXX.249.234

A zkoušel jste kontaktovat chovatele? Mohl/a by si psa vzít dočasně zpátky než se mu najde nový domov. Je super, že na to jdete takhle zodpovědně, budu Vám držet palce, ať brzy někoho najdete.

25.2.2012 19:03
tancoska

XXX.XXX.64.4

rapotacka11 napsal(a):

Víc rozepsat?Vždyť napsal dost o chování psa.
Co je ZV?A proč je důležitý jestli má zkoušky?Pes je agresivní nebo dominantní a majitel by ho klidně mohl šoupnout do útulku a víc se nestarat.Ale hledá východisko.

25.2.2012 19:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

rapotacka11 napsal(a):

Proboha, jak vás tohle napadlo? Vy znáte nějaké CC, které má zkoušky ZVV? Můžete je jmenovat?

25.2.2012 20:05
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Proboha, jak vás tohle napadlo? Vy znáte nějaké CC, které má zkoušky ZVV? Můžete je jmenovat?

Ptala jsem se : a jiné ?

25.2.2012 20:57
honzaera

XXX.XXX.130.25

Děkuju za příspěvky.
Pes nemá žádné zkoušky.
Ovládá základní povely jako ke mě,sedni,lehni.
Furt se to ve mě bije zda to ještě nezkusit nebo nevím.
Už i tak je špatné třeba když jsou klíštata tak si ho nenechá vyndat-musíme vždy nějak lstí.
On je jinak strašně hodný doma,furt se chce mazlit,leze za náme na gauč atd.
Venku nebo doma když uslyší poštáka,někoho projít atd.tak by se zbláznil jak hlídá.
Všem narovinu říkám že věřím tomu jít nás někdo vykrást tak z bytu živý neodejde.
Jako štěně cca.5měsíční dokázal urvat jak stahovací obojek,tak samozřejmě textilní.
Takže pes nosí obojky dva a pokud je venku na naší malé zahrádce tak je přivázaný na 2řetězích a horolezeckém lanu.
Ano,jeden řetěz urval,druhý tak napůl,tak pro jistotu i to lano.
Je to pes plný rozporuplných vlastností.
Doma mazel,venku NAPROSTO NEKOMPROMISNÍ KE VŠEMU CO KOLEM BARÁKU PROJDE.
Navíc jak jsem psal už od štěněte nesnáší malé děti-zvláštní,protože majitelé byly starší lidé.
Tož tak no,sám nevím zatím co dál.

25.2.2012 21:08
tancoska

XXX.XXX.64.4

honzaera napsal(a):
Děkuju za příspěvky.
Pes nemá žádné zkoušky.
Ovládá základní povely jako ke mě,sedni,lehni.
Furt se to ve mě bije zda to ještě nezkusit nebo nevím.
Už i tak je špatné třeba když jsou klíštata tak si ho nenechá vyndat-musíme vždy nějak lstí.
On je jinak strašně hodný doma,furt se chce mazlit,leze za náme na gauč atd.
Venku nebo doma když uslyší poštáka,někoho projít atd.tak by se zbláznil jak hlídá.
Všem narovinu říkám že věřím tomu jít nás někdo vykrást tak z bytu živý neodejde.
Jako štěně cca.5měsíční dokázal urvat jak stahovací obojek,tak samozřejmě textilní.
Takže pes nosí obojky dva a pokud je venku na naší malé zahrádce tak je přivázaný na 2řetězích a horolezeckém lanu.
Ano,jeden řetěz urval,druhý tak napůl,tak pro jistotu i to lano.
Je to pes plný rozporuplných vlastností.
Doma mazel,venku NAPROSTO NEKOMPROMISNÍ KE VŠEMU CO KOLEM BARÁKU PROJDE.
Navíc jak jsem psal už od štěněte nesnáší malé děti-zvláštní,protože majitelé byly starší lidé.
Tož tak no,sám nevím zatím co dál.

Nic ve zlém ale podle tohohle příspěvku možná nebude dominantní ale bohužel jen nezvládnutý a neví co si může dovolit a co ne.Dominantní pes si nechá vyndat klíště od svého pána,tohle je spíš že on je ten šéf a dělá si s váma co chce.V 5měsících jste ho nechal tahat že urval obojek,proč jste nepracoval na poslušnosti.To že chovatelé byli starší a asi neměli malý děti nehraje roli,důležitější je jaký měl pes pak u vás zkušenosti.Mám čubu která taky u chovatelky neznala děti a moje děti miluje.
Nevím jestli se dá moloss ještě převychovat ale když by šel do zkušených rukou tak by ho ten dotyčný možná zvládnul.Ještě jednou se zeptám odkud jste,třeba jen z jakýho kraje jestli nechcete psát město.Když by jste byl někde u nás třeba bych pomohla :-)

25.2.2012 21:18
nexxi

XXX.XXX.16.59

já bych pořídila psovi bytelný koš, který bude moc mět aj doma, ono uvidíte, že když pes bude jištěnej tak, aby vás nekousnul a vy to budete vědět, že se budete chovat o chlup jinak a líp sepsem budete komunikovat protože budete vědět, že vás nekousne. tím bych začla. za druhé, je to hnsuné, ale ten pes nemá ted nejlepší vyhlídky, takže bych neřešila tolik, jeslti mu něco trochu škodí nebo ne, ale zaměřila bych se na to, aby pes měl tolik pohybu, nebo tak náročného, že dojde domů a padne. pořidte postroj, vemte kolo, kolobku, vozík, běžky.. a at vás pes tahá a nepomáhejte mu. at padne unavou doma. zkuste kontaktovat cvičák. nevím odkad jste, tady doporučují v okolí polnou u jihlavy, ale můžete být aj na druhém konci republiky.

25.2.2012 22:24
czizecka

XXX.XXX.208.40

já jo měla jsem po jednom čubu . Argo miss mallorca a je jich jistě víc, tenhle má myslím ZVV2. Zas je tak nepodceňujte

25.2.2012 22:32
havi

XXX.XXX.8.41

Dobrý večer, už odpoledne jsem Vám psala email, ale vrátíl se, adresa je špatná. Jinak si taktéž myslím, že pes je v prvé řadě nezvládnutý a nevychovaný, nezná hranice kam může zajít.
A pro doplnění také znám caníky se zkouškami ZVV

25.2.2012 22:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

czizecka napsal(a):
já jo měla jsem po jednom čubu . Argo miss mallorca a je jich jistě víc, tenhle má myslím ZVV2. Zas je tak nepodceňujte

nepodceňuju je - už jenom protože dělat sportovku nikdy nebylo jejich posláním, ale Rapoťačka se ptala, jak kdyby to byla pro CC běžná zkouška, kterou má každej druhej v parku

26.2.2012 07:14
honzaera

XXX.XXX.130.25

Ano,může se zdát že pes je nezvládnutelný.
V podstatě jsem jediný koho pes respektuje a poslouchá.
V tom je ale taky ten problém.
Nejsem pořád doma a pokud už vyjel po děckách a ženě tak to není dobré.
Pokud je pes semnou,je v klidu,doma říkají že je jinačí,hodnější.
Hlavně nechci dopustit aby se stalo že pokud doma nebudu tak se stane třeba něco horšího.
Jak už jsem psal,psa máme v bytě.
Na zahradě je sice kotec,ale nevím zda by si zvykl bývat už nastálo jen venku-asi by si musel zvyknout,ale nevím jestli je tohle východisko.
Pravda že molos a německý boxer je sto a jedna,ale bezpečnost na prvním místě.
Děkuju za příspěvky a jsem rád za každou radu či řešení.
Email:honzaera@seznam.cz

Omlouvám se za špatnou adresu.
Jinak jsme z Kunovic-Uherské Hradiště.

26.2.2012 08:56
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Udat psa asi nebude jednoduché. Asi bych začala tím košem a pevným vodítkem- couračkou - i doma, jak již někdo doporučoval. A trochu bych mu přistřihla křídla.Například by nelezl na sedačku sám, ale až na mé případní pozvání ( a sama bych si několikrát rozmyslela, kdy ho pozvu). Po dobu vaší nepřítomnosti bych psa zatím dala do kotce (pokud je bouda zateplená, měl by to už zvládnout) a nenechávala manželku a dítě s ním samotné.
A pak bych doporučila domluvit si návštěvu u Rudy Desenského. Teď se tu všichni na mě sesypou, takže rovnou říkám: nelíbí se mi příliš jeho způsob obživy, tachyony jsou blbost, neumí moc komunikovat s lidmi, ale se psy komunikovat umí a mohl by vám pomoci situaci alespoň stabilizovat, než psa udáte. Ale počítejte s tím, že se od Rudy dozvíte, že jste si psa zkazili sami (což je asi pravda podle vašeho popisu) a to ne každý snese.

26.2.2012 09:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

jazzinka napsal(a):
Udat psa asi nebude jednoduché. Asi bych začala tím košem a pevným vodítkem- couračkou - i doma, jak již někdo doporučoval. A trochu bych mu přistřihla křídla.Například by nelezl na sedačku sám, ale až na mé případní pozvání ( a sama bych si několikrát rozmyslela, kdy ho pozvu). Po dobu vaší nepřítomnosti bych psa zatím dala do kotce (pokud je bouda zateplená, měl by to už zvládnout) a nenechávala manželku a dítě s ním samotné.
A pak bych doporučila domluvit si návštěvu u Rudy Desenského. Teď se tu všichni na mě sesypou, takže rovnou říkám: nelíbí se mi příliš jeho způsob obživy, tachyony jsou blbost, neumí moc komunikovat s lidmi, ale se psy komunikovat umí a mohl by vám pomoci situaci alespoň stabilizovat, než psa udáte. Ale počítejte s tím, že se od Rudy dozvíte, že jste si psa zkazili sami (což je asi pravda podle vašeho popisu) a to ne každý snese.

dělat kšefty takovýmu podvodníkovi mi příjde nanejvýš nevhodné! Jsou lidi, co psům opravdu rozumí, neparazitují na nich a jejich majitelích, a nezabíjí nepohodlné psy doma na dvorku! Ten náhubek, couračka, a kotec ve vaší nepřítomnosti je dobré řešení, a věřím, že to zvládnete i bez vychcánků typu Desenský, Dostál a podobných idividuí:-)

26.2.2012 09:52
jazzinka

XXX.XXX.226.101

dělat kšefty takovýmu podvodníkovi mi příjde nanejvýš nevhodné! Jsou lidi, co psům opravdu rozumí, neparazitují na nich a jejich majitelích, a nezabíjí nepohodlné psy doma na dvorku! Ten náhubek, couračka, a kotec ve vaší nepřítomnosti je dobré řešení, a věřím, že to zvládnete i bez vychcánků typu Desenský, Dostál a podobných idividuí:-)

V tom případě pánovi jistě nějakého odborníka doporučíte?

26.2.2012 09:59
nexxi

XXX.XXX.16.59

tak mě taky asi nebudou mít rádi ale to nevadí, za mých kynologických začátků byýval pan Eichler docela uznávaný odborník, udajně myslím bydlel u zlína, takže ne moc daleko od vás tak zkuste mrknout, třeba by vám pomohl
http://www.psi-tabor.info/clanky.php

26.2.2012 10:02
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

smajlík

26.2.2012 10:30
awake

XXX.XXX.184.85

tancoska napsal(a):
Nic ve zlém ale podle tohohle příspěvku možná nebude dominantní ale bohužel jen nezvládnutý a neví co si může dovolit a co ne.Dominantní pes si nechá vyndat klíště od svého pána,tohle je spíš že on je ten šéf a dělá si s váma co chce.V 5měsících jste ho nechal tahat že urval obojek,proč jste nepracoval na poslušnosti.To že chovatelé byli starší a asi neměli malý děti nehraje roli,důležitější je jaký měl pes pak u vás zkušenosti.Mám čubu která taky u chovatelky neznala děti a moje děti miluje.
Nevím jestli se dá moloss ještě převychovat ale když by šel do zkušených rukou tak by ho ten dotyčný možná zvládnul.Ještě jednou se zeptám odkud jste,třeba jen z jakýho kraje jestli nechcete psát město.Když by jste byl někde u nás třeba bych pomohla :-)

vidím to stejně jako vy.

26.2.2012 10:37
awake

XXX.XXX.184.85

Rozhodně bych nenechala psa aby lezl na gauč a už vůbec ne když chce sám. Jednou se Vám stane že tam nikoho z vás nepustí. Pes prostě dospěl a řekla bych, že se jeho chování bude zhoršovat. Udělala bych mu jeho místo.
Také bych ho v majitelovo nepřítomnosti raději zavírala do kotce (jak tady již někdo psal). Bylo by třeba s ním víc dělat - cvičit.
Není ve Vašem okolí nějaký chovatel Molosů který by Vám pomohl a poradil?

26.2.2012 11:19
nexxi

XXX.XXX.16.59

a ještě jedna poznámka.. jedna paní z města kde jsem kdysi bydlela psa vodila a uvazovala na tažném lanu pro auta. vydrží docela dost a zas až tolik nestojí. a ta karabina je taky vcelku festovní.to jen tak pro váš klid když pes je schopen vodítko přervat

26.2.2012 12:26
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

Zabezpečit psa festovním bezpečným náhubkem, stále nošeným vodítkem a ve vaší nepřítomnosti kotcem - rozhodně souhlas. A i s náhubkem a ve vaší přítomnosti nedovolit, aby se k sobě s dítětem příliš přibližovali - pětiletému dítěti může ublížit i rána náhubkem. Bezpečnost dítěte je každopádně na prvním místě.

Podle Vašeho popisu nepoznáme, jestli jde o psa nejistého, kterému jsou některé situace velice nepříjemné a vy jste nedokázali přečíst jeho předchozí "jemnější" varovné signály, takže se musel uchýlit až k chňapnutí - nebo o psa "dominantního", který nemá řádně nastavené hranice, a proto se snaží sám zjednat pořádek ve smečce. Nejlepší by bylo, kdyby se na vaši komunikaci přímo u vás doma podíval někdo zkušený a ukázal vám, kde děláte chyby.

Každopádně jestli rozumíte anglicky, zkuste si pročíst tuhle knížku: http://www.uloz.to/xu29oFz/clicktocalm-pdf - je o zvládání agresivních, reaktivních psů pozitivními metodami. Koneckonců na molosse nemůžete jít moc silou - je silnější než vy a podle popisu to dobře ví.

26.2.2012 12:49
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

A ještě doporučuju zajímavé články (včetně komentářů) od rodiny, která řešila velice podobný problém - u nich šlo bohužel o vážné napadení dítěte:
http://naszviretnik.net/2011/11/09/sos-hleda-se-domov-pro-badyho/
http://naszviretnik.net/2012/02/01/psi-hleda-se-novy-domov-pro-badyho-2-kde-jsme-udelali-chybu/

26.2.2012 12:49
nexxi

XXX.XXX.16.59

ono už jen to, že psa dáte do kotce, a jen a jen vy rozhodnete o tom, kdy do a z něj půjde bude pro psa ohromný přelom, který mu ukáže, že není všecko jen tak, jak si usmyslí. a ideálně (i když vím, že je to po ránu těžké se "ukecat") ho předtím utahejte, po vypuštění z kotce bych dala taky procházku a zkuste na psa jednoduchý výcvik.srozumitelný a za každý uspěch ho odměnujte.aby viděl, že poslouchat vás je výhodné

26.2.2012 14:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

jazzinka napsal(a):
V tom případě pánovi jistě nějakého odborníka doporučíte?

klidně toho Eichlera - mají to kousek, a narozdíl od toho podvodníka netrpí chorobným lhaním a něco vycvičil:-)

26.2.2012 19:50
sona janska

XXX.XXX.224.75

Mám molosse, úplně jiného, ale obra. Bohužel neporadím, nejsem ani blízko ani bych na to neměla znalosti a dovednosti. Psy miluji a nesnáším, když jim někdo ubližuje, ale mám rodinu a jednoznačně se přidám k ostatním.
Psovi okamžitě přistřihněte křídla a hlavně na prvním místě bezpečnost rodiny. Takže bez vaší přítomnosti, bude pes opravdu výhradně v kotci!!! Chápu, že vám to přijde pro něj najednou kruté, ale CC není čivava, což sám víte, podle toho, co zde píšete, jste velmi rozumný majitel, kterému se bohužel něco ve výchově vymklo, ale to se může stát, hlavní je, zjistit to a zkusit napravit nebo vyřešit.
Takže neriskujte zranění vaší rodiny, od CC by mohlo být opravdu dost citelné a u dětí i fatální! Jednoznačně bych psa zavírala, když nebudete doma. Ve vaší přítomnosti bych unaveného! psa brala do míst, kam směl i jindy (dům, byt), ale byl by s náhubkem a stále pod "dozorem" - žádný gauč nebo jiná privilegia! Bylo by fajn, kdyby se vám dařilo najít si čas na fyzické a psychické unavení psiska, ať nemá roupy.
Držím palce, ať najdete nového a vhodného majitele a vše do té doby ve zdraví přežijete!

26.2.2012 21:46
honzaera

XXX.XXX.130.25

Tak děkuju všem za příspěvky.
Uděláme tedy změny a psa se pokusíme zkrotit,takže tímto ruším pokud to jde darování.
Jen je u toho našeho hafana jak říká manželka zvláštní jeho grimasa.
Je naprosto v obličeji nečitelná i já si toho všiml a kolikrát není opravdu poznat zda se jen tak blbě dívá:-)nebo zda chce třeba tafnout,ale to jen tak bokem.
Zapracujem a pokusíme se udělat maximum a když to holt nepůjde tak to budeme muset řešit nějak jinak.
Děkuju

26.2.2012 21:53
nexxi

XXX.XXX.16.59

zkuste kontaktovat teho pana eichlera,není od vás daleko a třeba se s ním bude dát domluvit, že třeba dojedete a on poradí i takhle. nevím. ale nemáte ho tak daleko tak by to za zkoušku stálo (i když já nemám daleko desenského a nikdy jsem u něj nebyla ale to je jiná)

26.2.2012 22:14
tancoska

XXX.XXX.64.4

honzaera napsal(a):
Ano,může se zdát že pes je nezvládnutelný.
V podstatě jsem jediný koho pes respektuje a poslouchá.
V tom je ale taky ten problém.
Nejsem pořád doma a pokud už vyjel po děckách a ženě tak to není dobré.
Pokud je pes semnou,je v klidu,doma říkají že je jinačí,hodnější.
Hlavně nechci dopustit aby se stalo že pokud doma nebudu tak se stane třeba něco horšího.
Jak už jsem psal,psa máme v bytě.
Na zahradě je sice kotec,ale nevím zda by si zvykl bývat už nastálo jen venku-asi by si musel zvyknout,ale nevím jestli je tohle východisko.
Pravda že molos a německý boxer je sto a jedna,ale bezpečnost na prvním místě.
Děkuju za příspěvky a jsem rád za každou radu či řešení.
Email:honzaera@seznam.cz

Omlouvám se za špatnou adresu.
Jinak jsme z Kunovic-Uherské Hradiště.

Tak to nepomůžu,jsem z druhý strany republiky,od Karlových Varů.
Kotec by nebyl špatný,není to řešení ale určitě by byla aspoň rodina v bezpečí.Musel by jste s ním hodně makat aby věděl co si nemůže dovolit.Možná by byl i rád že někoho vidí když bude v kotci a ne 24h s rodinou.Je pěkný že jste se rozhodl to nevzdat ale určitě se snažte najít někoho kdo má zkušenosti s CC a pomohl by vám.
Dneska jsem viděla na cvičáku štěně rotvíka,asi tak 4-5měsíců a v životě jsem neviděla štěně který by šlo po majiteli jako on.Snad to pán zvládne,jestli ne tak bude pes hrozbou okolí smajlík.
Přeju vám hodně štěstí aby jste ho zvládl :-)

27.2.2012 07:51
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

honzaera napsal(a):
Uděláme tedy změny a psa se pokusíme zkrotit,takže tímto ruším pokud to jde darování.
Je naprosto v obličeji nečitelná i já si toho všiml a kolikrát není opravdu poznat zda se jen tak blbě dívá:-)nebo zda chce třeba tafnout,ale to jen tak bokem.
Zapracujem a pokusíme se udělat maximum a když to holt nepůjde tak to budeme muset řešit nějak jinak.
Děkuju

Držím palce!
Hlavně pamatujte, že bezpečí rodiny je na prvním místě - i za cenu velkého omezení svobody psa.
A ta "grimasa" bude možná důležitá - zkuste se domluvit s někým (co chovatel?), kdo by k vám přišel, pomohl vám ji "rozklíčovat" a poradit vám ve vaší komunikaci.

27.2.2012 08:04
inusanka

XXX.XXX.175.11

Nezlobte se, ale já bych hledala opravdu nového pána. Manželka a děti se ho bát nepřestanou, nebudou s jím zcela jisti. Jako každý molos dospěl později než jiní psi a vy jste jeho pubertu nezvládli. Teď ho můžete dát do kotce a pouštět ho ven jen s pánem - kolik času to pro něj bude? 3 hodiny denně? Stále bude mít méně a méně pohybu, toto opatření jistě celou situaci řeší teď, ale ne do budoucna. Nakonec ho nebude moct venčit nikdo jiný, i uklidit kotec si nechá jen od Vás. Je to mladé zvíře, zcela jistě plné energie, našla bych mu někoho, kdo mu dá pořádně do těla a určitě s ním bude jiná komunikace.

27.2.2012 09:35
mata

XXX.XXX.80.144

Souhlas s Inusankou, taky bych psovi hledala jiného, opravdu zkušeného majitele, který dokáže ocenit povahu plemene a rozumí si s ním.
Dle popisu zadavatele je naprosto jasné, že za celé tři roky nebyl schopen vybudovat základní kámen vztahu psa a pána, což je důvěra! Pes nevěří ani jemu, ani rodině ( nezvládnutelnost psa u veta, u tahání klíšťat, napadení rodiny apod. ) Dále majitel evidentně absolutně netuší, jak se pes vychovává a cvičí, nemá na něj čas. I když to možná myslel dobře...
CC není boxer smajlík
Na to, aby se pokusil svůj vztah se psem uvést do správné roviny, je obávám se, pozdě.
Držím pejskovi palečky, aby našel opravdového pánečka a mohl žít šťastně a spokojeně :-)

27.2.2012 10:19
cinkalu

XXX.XXX.11.162

netroufám si odhadnout co se dá se tříletým CC udělat, ale přikláním se k názoru, že kotec to vše ještě zhorší. Nepustí k sobě nakonec nikoho, možná ani svého pána. Na takového psa musíte mít především mentálně, ne fyzicky. To si myslím, ale nejde naučit, to musíte mít v sobě. Když majitel dopustí, že si pes os něj nenechá vyndat klíště, nemá šanci psa zvládnout. Pes si od svého pána musí nechat líbit vše, bohužel i týrání :-|

27.2.2012 10:40
v365

XXX.XXX.95.203

Je to těžký, nedávno tady proběhl inzerát, že někdo daruje cca 5-ti letýho velkýho psa.... Z paní nakonec vylezlo, že pes na ní vrčí když ho okřikne, ale že prý to nemyslí vážně.... takže ho dál rozmazlují a uhýbají mu...

Chudák pes, buďto zůstane tam kde je, když se nesnese s druhým psem, nebo si ho vezme nějaký jiný nešťastník co na něj bude ťuťu-ňuňu.

Pes by potřeboval do novýho prostředí, hned pořádně srovnat do laťě a snad by začal poslouchat. Jenže to by přece bylo "týrání"...

S tímhle pesanem to bude stejné. Snad se najde někdo, kdo mu dost důrazně "vysvětlí" že on je jen pes a bude poslouchat. Kažedopádně by to chtělo rychlu zásadní změnu prostředí, pánů i přístupu.

No a jak slyším výraz "couračka", tak se mi otvírá kudla v kapsesmajlík ... to hned víme odkud vítr fouká.

27.2.2012 13:04
inusanka

XXX.XXX.175.11

Když jsem byla malá, jeden strýc měl dvě dogy, v kotci, mohl k nim jen on. Když zemřel, museli je střelit přes ty mříže. Tak to byla moje noční můra.
S obříkama je trochu jiný život než s jezevčíkem, pokud se nevychovají a není důslednost, začnou - jako každý jiný pes - velet sami. Když velí pes 80kg huba plná zubů, tak je zle. Jednoznačně by pro všechny zúčastněné bylo neklepší kdyby pejsek dostal pána, který to s ním zvládne a pevně věřím, že se to dá. Když už je to holt pokakaným nahoru

3.4.2012 11:35
xarra

XXX.XXX.95.50

inusanka napsal(a):
Když jsem byla malá, jeden strýc měl dvě dogy, v kotci, mohl k nim jen on. Když zemřel, museli je střelit přes ty mříže. Tak to byla moje noční můra.
S obříkama je trochu jiný život než s jezevčíkem, pokud se nevychovají a není důslednost, začnou - jako každý jiný pes - velet sami. Když velí pes 80kg huba plná zubů, tak je zle. Jednoznačně by pro všechny zúčastněné bylo neklepší kdyby pejsek dostal pána, který to s ním zvládne a pevně věřím, že se to dá. Když už je to holt pokakaným nahoru

Ahoj všichni, objevila jsem tuto diskuzi až teď, náhodou. Mám doma 3 cane corso holky, jsou to členové naší rodiny, jsou to tzv. psi gaučoví. Chodíme občas na cvičák, jen tak pro radost, holky poslouchají jak švýcarské hodinky :-) Máme pořád návštěvy i s malými dětmi a mini pejskama, a nikdy k žádné "kolizi" nedošlo. Velmi ráda bych Vám pomohla s převýchovou Vašeho caníka, zvířata mě provázejí už od mého narození, a musím potvrdit, že pes si dovolí jen to co mu dovolíte Vy, ale pozor, je to jako u lidí, co zabere na jednu povahu, druhou může ještě více podráždit!! Jsem velmi ráda, že už i kolegové výcvikáři pochopily, že nelze cvičit německého ovčáka stejně jako molosa. Když se objevíme na veterině, tak se z ordinace ozve: ááá holky berouskovi jsou tady, je to opravdu jen o tom, jak si páníček svého caníka "naprogramuje", mám je 3, všechny stejné a přitom každá jiná,ale když mi kdokoliv řekne, že tak vychované nemají někteří ani děti, a já 3 takové obludy ovládám pohledem, je to pro mě pocta. Měla jsem a znám různé psí povahy i rasy, ale cane corso je srdeční záležitost, která pronikne až do morku kostí, a nikdy bych jiné plemeno už nechtěla, a všichni kod nás znají a báli se holek, nebo to byli zapřísáhlí odpůrci nás pejskařů, píšu byli, k nám jezdí na návštěvy v teplákách s pamlsky v ruce, aby se mohli válet, ňuchnit a relaxovat v objetí mých "zabijáků", jen poznámka, i když jsou paírové, na chov je nemám!! A ty druhé 2 u mě zůstaly omylem :-) je to krapet náročnější se třema obludama :-) ale stojí to za TO!! Zavolejte mi, třeba Vám bede v mých silách a čarování Vám pomoct. 725 85 4448

3.4.2012 12:25
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Upřímně pochybuju .

3.4.2012 20:12
atika

XXX.XXX.213.155

xarra napsal(a):
Ahoj všichni, objevila jsem tuto diskuzi až teď, náhodou. Mám doma 3 cane corso holky, jsou to členové naší rodiny, jsou to tzv. psi gaučoví. Chodíme občas na cvičák, jen tak pro radost, holky poslouchají jak švýcarské hodinky :-) Máme pořád návštěvy i s malými dětmi a mini pejskama, a nikdy k žádné "kolizi" nedošlo. Velmi ráda bych Vám pomohla s převýchovou Vašeho caníka, zvířata mě provázejí už od mého narození, a musím potvrdit, že pes si dovolí jen to co mu dovolíte Vy, ale pozor, je to jako u lidí, co zabere na jednu povahu, druhou může ještě více podráždit!! Jsem velmi ráda, že už i kolegové výcvikáři pochopily, že nelze cvičit německého ovčáka stejně jako molosa. Když se objevíme na veterině, tak se z ordinace ozve: ááá holky berouskovi jsou tady, je to opravdu jen o tom, jak si páníček svého caníka "naprogramuje", mám je 3, všechny stejné a přitom každá jiná,ale když mi kdokoliv řekne, že tak vychované nemají někteří ani děti, a já 3 takové obludy ovládám pohledem, je to pro mě pocta. Měla jsem a znám různé psí povahy i rasy, ale cane corso je srdeční záležitost, která pronikne až do morku kostí, a nikdy bych jiné plemeno už nechtěla, a všichni kod nás znají a báli se holek, nebo to byli zapřísáhlí odpůrci nás pejskařů, píšu byli, k nám jezdí na návštěvy v teplákách s pamlsky v ruce, aby se mohli válet, ňuchnit a relaxovat v objetí mých "zabijáků", jen poznámka, i když jsou paírové, na chov je nemám!! A ty druhé 2 u mě zůstaly omylem :-) je to krapet náročnější se třema obludama :-) ale stojí to za TO!! Zavolejte mi, třeba Vám bede v mých silách a čarování Vám pomoct. 725 85 4448

V prvním příspěvku je zadavatelův e-mail, pokud máte pocit, že mu dokážete pomoct. Třeba sem už nepřijde.

15.6.2012 00:49
dgacek

XXX.XXX.72.234

Já můžu jmenovat - Damon Mat Atison - zatím ZVV1 (a několik nižších) ...

15.6.2012 08:31
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Jak to se psem dopadlo ?
Přežili všichni ?

17.6.2012 17:58
sally999

XXX.XXX.29.98

dgacek napsal(a):
Já můžu jmenovat - Damon Mat Atison - zatím ZVV1 (a několik nižších) ...

:-):-)

17.6.2012 19:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

sally999 napsal(a):
:-):-)

to je jeden, a má jenom jedničku (a ani nikdo neví za kolik ji udělal) - to je dost málo na to, aby někdo tvrdil, že je plemeno vhodný na všestranný výcvik, ne?

17.6.2012 19:28
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

to je jeden, a má jenom jedničku (a ani nikdo neví za kolik ji udělal) - to je dost málo na to, aby někdo tvrdil, že je plemeno vhodný na všestranný výcvik, ne?

Kdo by si to troufl tvrdit ? smajlík

Je to nejspíš plemeno vhodné k sežrání celé rodiny . . . .přeci z něj pán neudělá ovladatelnýho psa . . .

18.6.2012 08:37
dgacek

XXX.XXX.0.37

Já jsem nikde netvrdil, že je to plemeno vhodné na všestranný výcvik - nevím kde jsi tohle tvrzení vyčetl(a) smajlík. Corso není ovčák, corso je molos ...
Byla to pouze reakce na tento příspěvěk citovaný v mé předchozí odpovědi:
"Proboha, jak vás tohle napadlo? Vy znáte nějaké CC, které má zkoušky ZVV? Můžete je jmenovat?"

Než začneš házet jedy, čti pořádně, ne ob deset řádků ... Díky.
A buď v klidu Damon Mat zkoušku neudělal s odřenýma ušima :-)).

Mimochodem - Apula Leny Fay má taktéž ZVV1 + množství dalších zkoušek smajlík.

18.6.2012 10:28
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

dgacek napsal(a):
Já jsem nikde netvrdil, že je to plemeno vhodné na všestranný výcvik - nevím kde jsi tohle tvrzení vyčetl(a) smajlík. Corso není ovčák, corso je molos ...
Byla to pouze reakce na tento příspěvěk citovaný v mé předchozí odpovědi:
"Proboha, jak vás tohle napadlo? Vy znáte nějaké CC, které má zkoušky ZVV? Můžete je jmenovat?"

Než začneš házet jedy, čti pořádně, ne ob deset řádků ... Díky.
A buď v klidu Damon Mat zkoušku neudělal s odřenýma ušima :-)).

Mimochodem - Apula Leny Fay má taktéž ZVV1 + množství dalších zkoušek smajlík.

Já v klidu rozhodně jsem.

rapotacka11 napsal(a):

Vložil: ketty sharp - 25.02.2012 19:14:23)

18.6.2012 11:07
dgacek

XXX.XXX.0.37

:-)
To bylo pro "ketty sharp" :-)

Scylla

19.6.2012 11:31
Scylla

XXX.XXX.147.86

nexxi napsal(a):
zkuste kontaktovat teho pana eichlera,není od vás daleko a třeba se s ním bude dát domluvit, že třeba dojedete a on poradí i takhle. nevím. ale nemáte ho tak daleko tak by to za zkoušku stálo (i když já nemám daleko desenského a nikdy jsem u něj nebyla ale to je jiná)

Jestli nechcete léčit psa obranami, uvazováním a bitím, p. Eichlera nekontaktujte.

Scylla

19.6.2012 11:48
Scylla

XXX.XXX.147.86

honzaera napsal(a):
Děkuju

Vy toho psa nepotřebujete krotit, vy se potřebujete naučit s ním komunikovat a vést ho tak, aby věděl, co má dělat a co je správně. Jestli jste na něj cpali už jako na štěně stahovák, asi tam zatraceně nebylo něco v pořádku už od začátku. Tihle pejsci vracejí lidem to, co do nich dali a mají naučené vzorce chování, ve kterých vyrostli. Jestli vyrostli v drilu, stahováku a síle, budou totéž uplatňovat vůči svému okolí. Takže to chce je naučit ty správné vzorce.
Dejte psovi pohodlný košík, nestahovací pevný kožený obojek, vodítko, které bude mít i doma a venku mu dejte dlouhé vodítko. Venku ho neuvazujte, protože vzpínání se na řetězu, až se urve obojek, ho podporuje v agresivitě a ve vyjíždění po všem, co se hýbe. Nastudujte si jeho reflexní oblouk, vlídně ho oslovte jménem, dejte povel - a asi tak po 1,5 až 2 vteřinách (reflexním oblouku CC) mu případně pomozte se splněním, pochvalte. Nezvyšujte hlas, nebuďte hrubý, protože pes by byl také hrubý. Trvejte na svém, neustupujte, ale veďe, vysvětlujte a motivujte, chvalte. Dejte si záležet na srozumitelnosti, spravedlnosti a hlavně klidu a nadhledu. Chce to trpělivost, hodně pohybu, pozornosti, důslednosti a hlavně naučte se ho číst. Všechno na pohodu a klid.
Důrazně nedoporučuju kontaktovat p. Eichlera, Labíka, p. Kadeřávkovou a podobné surové výcvikáře, bylo by to z bláta do h...a, s prominutím. Se všemi jmenovanými mám osobní zkušenost a opravdu vůbec nedoporučuju.

19.6.2012 16:34
darwi

XXX.XXX.95.174

Scylla napsal(a):
Jestli nechcete léčit psa obranami, uvazováním a bitím, p. Eichlera nekontaktujte.

vážně by mě zajímalo, kolik lidí z vás fandí RD a přitom házejí špínu na Eichlera, v životě jsem u jeho rad nečetla náznak bití vůči psu a obrany některým psům pod vedením zkušeného figuranta můžou dost pomoci!:-|
ale jestli bití považujete i takový výchovný pohlavek/šťouchnutí ve stylu "hej, probuď se" tak jsem asi byla týrané dítě...

19.6.2012 16:43
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

souhlas

19.6.2012 16:59
scylla

XXX.XXX.147.86

darwi napsal(a):
vážně by mě zajímalo, kolik lidí z vás fandí RD a přitom házejí špínu na Eichlera, v životě jsem u jeho rad nečetla náznak bití vůči psu a obrany některým psům pod vedením zkušeného figuranta můžou dost pomoci!:-|
ale jestli bití považujete i takový výchovný pohlavek/šťouchnutí ve stylu "hej, probuď se" tak jsem asi byla týrané dítě...

Mám s tímto pánem několik osobních zkušeností. Sám se opakovaně vyjádřil o tom, jaký styl "výchovy" je u některých psů nutný. Za sebe říkám - ani náhodou. Různé uličky, uvazování psa, aby se "ochodil", škubání na stahováku až vás bude bolet ruka, zákazové povely podpořené vrhačkou, přes které nejede vlak, obrany jako všelék na všechno - to jsou přímé citace z jeho knih a jeho poradny v PPČ. Takže - jaká špína? Vždyť to píše on sám, stačí si to přečíst, jeho poslední kniha je toho plná, i jeho poradna na jeho vlastních stránkách. Stejně jako mám zkušenost s p. Labíkem, musím říct, že ještě horší než s p. Eichlerem. Výsledky práce p. Kadeřávkové hraničily s týráním zvířat.
Mimochodem, když někdo napíše vlastními zkušenostmi podložený názor, hned křičíte o tom, že někomu fandí a "háže špínu". Já fandím jen psům a snažila jsem se pánovi účinně poradit. Za svými názory na uvedené výcvikáře si stojím.

20.6.2012 14:04
akara

XXX.XXX.151.25

darwi napsal(a):

Já s Vámi souhlasím, Eichler pomohl několika lidem. Rozhodně více než RD, když pominu poslední kauzy kolem RD, tak se mi jeho styl nelíbí o dost víc. Jeho chytání psa pod krkem, což je pro psa v podstě hrozbou a jeho další výcvikové metody, psa bych mu nedala. Několik lidí bylo svědkem toho, jak se ho jeho psi bojí.

23.10.2012 14:58
coudy

XXX.XXX.121.21

Já znám, tak se podívejte sem : www.dorican.estranky.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík