KUPÍROVANÝ OCAS - VÝSTAVA ???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2013 14:32
vendi5

XXX.XXX.91.108

Dobrý den,
prosím o info zdali pes (yorkšírský teriér) může na výstavu s kupírovaným ocasem?
Děkuji za informaci

21.2.2013 17:52
burunduk

XXX.XXX.171.253

Jistě že nemůže. Kupírování je v ČR zakázáno. Tak tuplem kupírovaný pes přece nemůže být vystavován :)

21.2.2013 17:53
burunduk

XXX.XXX.171.253

Dodávám.. že se možná pletu a zákaz se týká jen kupírování uší.
Raději si to ověřte třeba u poradce chovu.

21.2.2013 22:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

burunduk napsal(a):
Dodávám.. že se možná pletu a zákaz se týká jen kupírování uší.
Raději si to ověřte třeba u poradce chovu.

Kupírování ocasů není v ČR zakázané a záleží pouze na tom, jestli má konkrétní plemeno změněný standard - pak by byl pes s kupír. ocasem nestandardní a z výstavy by ho vyhodili (např. RTW), ale YT má povolené obě možnosti, takže s kupírovaným ocasem na výstavu bez problémů může.

21.2.2013 22:58
pudlenka

XXX.XXX.83.185

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Kupírování ocasů není v ČR zakázané a záleží pouze na tom, jestli má konkrétní plemeno změněný standard - pak by byl pes s kupír. ocasem nestandardní a z výstavy by ho vyhodili (např. RTW), ale YT má povolené obě možnosti, takže s kupírovaným ocasem na výstavu bez problémů může.

No ono je jedna věc, jestli je to ve standardu povolené a druhá, jestli se to ještě většině případů dělá...U pudla je kupírování ocasu do teď povoleno, ale nedělá se to (psi s PP už nemívají ocas kupírovaný vůbec) a na výstavě za krátký ocas dostane pes VD jen to šmikne...Takže na výstavu můžete, ale nevím, jestli vám k něčemu bude. (opravdu netuším, jestli je kupírování ocasu u YT běžné...)

22.2.2013 08:53
cinkalu

XXX.XXX.245.18

u našeho plemene není kupírování ocasů zakázáno, je to na chovateli nebo majiteli, mám kupírovaného psa a na výstavách s přehledem poráží nekupírované psy, takže je to plemeno od plemene.

22.2.2013 09:05
cinkalu

XXX.XXX.245.18

cinkalu napsal(a):
u našeho plemene není kupírování ocasů zakázáno, je to na chovateli nebo majiteli, mám kupírovaného psa a na výstavách s přehledem poráží nekupírované psy, takže je to plemeno od plemene.

a nejen on

22.2.2013 09:34
vendi5

XXX.XXX.91.108

vendi5 napsal(a):
Dobrý den,
prosím o info zdali pes (yorkšírský teriér) může na výstavu s kupírovaným ocasem?
Děkuji za informaci

Děkuji za info, kamarádka od koupě yorka nakonec odstoupila, po zhlédnutí štěňat a rodičů, bylo hned jasné, že psa kupovat nebudeme. Já když jsem viděla co paní prodává za nemalé peníze, mě málem trefilo, sice s PP, ale množitelé rozhodně podporovat nebudeme !

24.2.2013 13:17
pudlenka

XXX.XXX.83.185

cinkalu napsal(a):

Je to určitě plemeno od plemene :) Však říkám, že nevím, jestli je to YT běžné :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík