Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2013 18:17
ivanab

XXX.XXX.12.27

Zdravím,žádám o radu, vybrala jsem si jednoho hafana z útulku, jde přibližně o ročního kříženýho stafordíka, nemá očíčko, s největší pravděpodobností měl být na psí zápasy a nebo na něj nebyl nikdo moc hodný, ostatní psy moc nemusí. Když jsem za ním byla, tak byl moc milý a hravý, jenže se bojím, aby kvůli minulosti nebyl nějak zlý, tak se ptám, jestli s tím někdo nemáte zkušenosti a jestli je možné ročního hafana převychovat a nebo si ho radši nebrat, je to přeci jenom bojové plemeno, moc děkuji za jakékoliv rady.

6.6.2013 18:27
domcaast

XXX.XXX.234.23

Vzhledem k stylu psaní a uvažování bych Vás chtěla poprosit, vyberte si jiné plemeno. O tzv. bojových plemenech toho očividně nevíte vůbec nic. To neberte zle, berte to jako dobrou radu. Sama mám tři stafordy. A tím pádem vím moc dobře, že to je plemeno jen pro opravdového nadšence do plemene.
Agresivita ke psům je u "bojových plemen" zcela běžná, ta se nepřevychovává, maximálně hodně velkou dřinou naučíte psa jiné psy ignorovat. Jestli bude agresivní i na lidi nikdo nemůže vědět, protože jde o křížence. U čistokrevného staforda s PP se agresivita na lidi netoleruje a tudíž nepoužívá do chovu, to samé u většiny linií pitbullů. A není běžná ani u týraných jedinců. Ale u křížence nemáte jistotu, že nemá v krvi plemeno bez bloku kousat do lidí a pak je kombinace s krví staforda opravdu nebezpečná (díky jeho síle a zarputilosti spojené s ochotou kousat do lidí od plemene, se kterým je křížen).

6.6.2013 19:49
ivanab

XXX.XXX.12.27

Staforda jsme dřív měli, v kruhu rodinném zlatíčko, skvělý hlídač a s ostatními psy se toleroval, ale přesně jak říkáte, spíš se bojím té minulosti, že už je odrostlejší a že jde o křížence, v útulku je už několik měsíců, s lidmi vychází dobře, je hravý, není teda mazlivý, jen agresivně reaguje na ostatní psy. Ale radši dám na vaší radu.

6.6.2013 21:34
domcaast

XXX.XXX.177.207

ivanab napsal(a):
Staforda jsme dřív měli, v kruhu rodinném zlatíčko, skvělý hlídač a s ostatními psy se toleroval, ale přesně jak říkáte, spíš se bojím té minulosti, že už je odrostlejší a že jde o křížence, v útulku je už několik měsíců, s lidmi vychází dobře, je hravý, není teda mazlivý, jen agresivně reaguje na ostatní psy. Ale radši dám na vaší radu.

Myslím, že křižovatka bulla z útulku je opravdu velký risk. A pokud není vyloženě mazlivý, tak se očividně projevuje vliv toho druhéh plemene (či křížence plemen). Bohužel, jakýkoliv bull z útulku nebo prostě bez PP je v tomto veliký risk. Pokud chcete znovu stafíka, tak doporučuji jedince s PP. Dá se sehnat i odrostlejší kus, pokud netoužíte po štěňátku. A nebo štěňátko. Vrhu je vždy dostatek (taky jeden SNAD počátkem srpna očekáváme smajlík ). Tak jedině pozor na povahu a zdravotní stránku smajlík

6.6.2013 22:07
noemi

XXX.XXX.64.233

Máme útulkového "bojového" psa - dospěláka (křížence nejspíše stafbula s nějakým větším psem).
Moje zkušenost se psy byla nula, psa jsem si vybrala jen podle fotky z útulku, byly jsme se na něj podívat a hned si ho vzali domů smajlík - útulek patří Policii, takže nás pán přesvědčoval, ať si ho vezmeme domů na týden jen na zkoušku, což bylo pro mne nepřijatelné.....když jsem pak zjistila, jak má obrovské špičáky, myslela jsem, že omdlím smajlíksmajlíksmajlík.
Navíc jsme po týdnu vyjeli ještě se psem od kámošky na výlet a psi se samozřejmě při první zastávce porvali.
Absolvovali jsme cvičák. První lekce, pak další až po 3 měsících, protože jsem byla nemocná. Cvičitelka nevěřila, jak se změnil a přišla za námi i další, která nás poprvé sledovala s tím, že měly obě obavy, jak to s útulkáčem dopadne...a že je vidět, že ho máme rády a on tím pádem nás - pak už ho cvičitelka dávala za příklad (do doby, kdy měla zřejmě sousední fena před háráním smajlík, to měl oči jen pro ni - tedy fenku, nikoli cvičitelku smajlík).

Střih po 5 letech...je to naše veliké zlatíčko - i když introvert, pořídili jsme mu psí kámošku, která ho naučila, že i mazlení může být příjemné. Kolem psů chodí nevšímavě (bydlíme na vesnici), netvrdím, že je úplně bezproblémový, ale dá se to v pohodě zvládnout (v žádném případě není rváč a na prochajdy chodíme stále s tím psem, se kterým se poprvé porval a ještě další psí kamarádkou)....na horách chodí v pohodě navolno.
Je chytrý, občas má svou hlavu a pomalu nám začíná šedivět a stávat se z něj psí dědula - netušíme kolik mu bylo, když jsem si ho brali - v útulku říkali 2 roky, veterinář tipoval tak do tří let.
Chápu, že tady najdete spoustu škarohlídů, ale já jsem svého rozhodnutí vzít si ho, nikdy nezalitovala.

Maximálně můžu poradit - domluvte si v útulku venčení pejska a pomalu se spolu seznamujte...pak sama uvidíte, jestli ho zvládnete nebo ne...rozhodně bych neházela flintu do žita předem....
Dejte tady fotku, ať víme, jaký pes Vám padl do oka a do srdíčka...

7.6.2013 07:39
ilisek

XXX.XXX.196.15

domcaast napsal(a):
Myslím, že křižovatka bulla z útulku je opravdu velký risk. A pokud není vyloženě mazlivý, tak se očividně projevuje vliv toho druhéh plemene (či křížence plemen). Bohužel, jakýkoliv bull z útulku nebo prostě bez PP je v tomto veliký risk. Pokud chcete znovu stafíka, tak doporučuji jedince s PP. Dá se sehnat i odrostlejší kus, pokud netoužíte po štěňátku. A nebo štěňátko. Vrhu je vždy dostatek (taky jeden SNAD počátkem srpna očekáváme smajlík ). Tak jedině pozor na povahu a zdravotní stránku smajlík

Podepsala bych se pod váš příspěvěksmajlík. To jestli byl na zápasy nebo týraný by na povahu opravdového pita nebo stafa nemělo mít žádný vliv, možná spíš naopak co se týče povahy k lidem samozřejmě. Ke psům pes z arény už nikdy netečný nebude. Pokud je to křížovka, což asi je, tak bych se hodně bála, to už může být opravdu průserový. Pokud chcete staforda, vyberte si vhodnou chovku a od nich štěndo a bude spokojenost na obou stranách. Ilona

7.6.2013 07:43
ilisek

XXX.XXX.196.15

noemi napsal(a):
Máme útulkového "bojového" psa - dospěláka (křížence nejspíše stafbula s nějakým větším psem).
Moje zkušenost se psy byla nula, psa jsem si vybrala jen podle fotky z útulku, byly jsme se na něj podívat a hned si ho vzali domů smajlík - útulek patří Policii, takže nás pán přesvědčoval, ať si ho vezmeme domů na týden jen na zkoušku, což bylo pro mne nepřijatelné.....když jsem pak zjistila, jak má obrovské špičáky, myslela jsem, že omdlím smajlíksmajlíksmajlík.
Navíc jsme po týdnu vyjeli ještě se psem od kámošky na výlet a psi se samozřejmě při první zastávce porvali.
Absolvovali jsme cvičák. První lekce, pak další až po 3 měsících, protože jsem byla nemocná. Cvičitelka nevěřila, jak se změnil a přišla za námi i další, která nás poprvé sledovala s tím, že měly obě obavy, jak to s útulkáčem dopadne...a že je vidět, že ho máme rády a on tím pádem nás - pak už ho cvičitelka dávala za příklad (do doby, kdy měla zřejmě sousední fena před háráním smajlík, to měl oči jen pro ni - tedy fenku, nikoli cvičitelku smajlík).

Střih po 5 letech...je to naše veliké zlatíčko - i když introvert, pořídili jsme mu psí kámošku, která ho naučila, že i mazlení může být příjemné. Kolem psů chodí nevšímavě (bydlíme na vesnici), netvrdím, že je úplně bezproblémový, ale dá se to v pohodě zvládnout (v žádném případě není rváč a na prochajdy chodíme stále s tím psem, se kterým se poprvé porval a ještě další psí kamarádkou)....na horách chodí v pohodě navolno.
Je chytrý, občas má svou hlavu a pomalu nám začíná šedivět a stávat se z něj psí dědula - netušíme kolik mu bylo, když jsem si ho brali - v útulku říkali 2 roky, veterinář tipoval tak do tří let.
Chápu, že tady najdete spoustu škarohlídů, ale já jsem svého rozhodnutí vzít si ho, nikdy nezalitovala.

Maximálně můžu poradit - domluvte si v útulku venčení pejska a pomalu se spolu seznamujte...pak sama uvidíte, jestli ho zvládnete nebo ne...rozhodně bych neházela flintu do žita předem....
Dejte tady fotku, ať víme, jaký pes Vám padl do oka a do srdíčka...

Vážená slečno/paní, my nejsme škarohlídové!!! To, že jste měla zrovna vy štěstí, neznamená, že ho může mít i zadavatelka. Taky máme doma stafordku z útulku, ale my už si ji brali s tím, že trochu tušíme co a jak. Pokud někdo na dotaz váhajícímu odpoví tím, jak jeho kříženec bulla z útulku je zlatíčko a tudíž se ten dotyčný nemusí vůbec obávat si hafana vzít, promiňte prosím, ale tak ten ví o těchto psech vážně houbelec!! smajlík Ilona

Přidejte reakci

Přidat smajlík