Dobrý den,
máme takový problém, máme doma 5-ti měsíčního stafbulíka a pravidelně poslední týden se v průběhu noci pokadí a většinou to je průjem. Udělá to i když jdeme na poslední venčení v půl jedenácté a vstáváme s ním pravidelně v pět hodin ráno. To samé udělá pokud jsme v práci,ale při odpolední dlouhé procházce nedělá žádné bobky... Jen večer při poslední procházce většinou jen jeden tuhý bobek. Proto je nám divné proč v noci průjem kdyýž večer pevná stolice.
Krmíme od začátku tj. od osmi týdnů granulemi 2xdenně Taste of the Wild + 1x denně vařeným masem (hovězí srdce + chrupavky). Vždy ráno v 5:30 hrst granulí v 15:00 maso a večer zase hrst granulí.
Prosím můžete nám někdo poradit zda neděláme nějakou chybu v krmení (málo/hodně?) nebo kde by mohl být problém ?
Mockrát díky !
michal01
napsal(a):
Dobrý den,
máme takový problém, máme doma 5-ti měsíčního stafbulíka a pravidelně poslední týden se v průběhu noci pokadí a většinou to je průjem. Udělá to i když jdeme na poslední venčení v půl jedenácté a vstáváme s ním pravidelně v pět hodin ráno. To samé udělá pokud jsme v práci,ale při odpolední dlouhé procházce nedělá žádné bobky... Jen večer při poslední procházce většinou jen jeden tuhý bobek. Proto je nám divné proč v noci průjem kdyýž večer pevná stolice.
Krmíme od začátku tj. od osmi týdnů granulemi 2xdenně Taste of the Wild + 1x denně vařeným masem (hovězí srdce + chrupavky). Vždy ráno v 5:30 hrst granulí v 15:00 maso a večer zase hrst granulí.
Prosím můžete nám někdo poradit zda neděláme nějakou chybu v krmení (málo/hodně?) nebo kde by mohl být problém ?
Mockrát díky !
Napadá mě, zda to nemůže být z toho horka posledních 14 dní....Mám 7 měsíční štěndo a máme naprosto stejný problém jako vy cca poslední týden. Ilona
michal01
napsal(a):
Taky nás napadlo, jestli to není z toho horka, je fakt, že to začalo s těmi vedry.
Asi ano, já konkrétně včera venčila večer cca v 21,30, kakala, normální bobky, ve dvě mě zbudila, znovu bobek....a ráno když jsem vstala, tak řídké hovínko na podlaze a ráno se venku opět vykakala a opět řídké. Žere furt stejně, takže tím to asi nebude a stalo se nám to takto za poslední týden už asi 3x..... ilona
Podle mě to poněkud přeháníte.. Na co ke kvalitním granulím přidávat ještě srdce (hromadu fosforu) a chrupavky? Nemíchala bych to a bu´d bych přešla na granule a nebo barf.
Tak samořejmě upravujeme množství dle aktuálního věku a váhy. On je hrozně žravej, kdybychom mu dali snad jaké koliv množství sežere to a ještě bude smutně koukat, že by si dal další. Nikdy problémy neměl a stolici měl vždy tuhou až teď má v noci průjem. Zkusím přesně odvážit množství.
michal01
napsal(a):
Tak samořejmě upravujeme množství dle aktuálního věku a váhy. On je hrozně žravej, kdybychom mu dali snad jaké koliv množství sežere to a ještě bude smutně koukat, že by si dal další. Nikdy problémy neměl a stolici měl vždy tuhou až teď má v noci průjem. Zkusím přesně odvážit množství.
Dávejte prosím u stafbulíka pozor s případnou nadváhou, je to zrovna plemeno, kde každé deka navíc může mít negativní dopad na klouby a pohybový aparát celkově. Zde platí méně je více.... Ilona
michal01
napsal(a):
Krmíte kvalitní granule,to maso bych nedávala.V tom musím souhlasit s impact.Smutný očíčka neřešte,musíte umět odolat.
tancoska
napsal(a):
Krmíte kvalitní granule,to maso bych nedávala.V tom musím souhlasit s impact.Smutný očíčka neřešte,musíte umět odolat.
Smutný oči neřešíme, to jsem psal jen jako příklad toho, že je snad bezedný
Jinak jsem včera přesně vážil krmnou dávku a krmíme takto:
Ráno 60g granulí , odpoledne 100g granulí + 30g maso+chrupavky, večer 60g granulí.
Na granulích je doporučená denní dávka 225 - 300g pro psi vážící v 5-ti měsících 10-15kg a Barny váží 10,5kg.
matilda
napsal(a):
Já si dovolím jen poznamenat, že to srdce vám tam může dělat neplechu. Tam bych se bála právě té řidké stolice - a u štěňátka vůbec. Zkuste to srdce nahradit klasickou svalovinou nebo třeba stačí i hovězí jazyk, který normálně seženete v řeznictví. JInak výborné jsou kuřecí skelety.
Mám přístup i k hovězí svalovině, tak nahradíme srdce za svalovinu a ze srdce uděláme omáčku
A jak připravujete ty kuřecí skelety ? Celé nebo rozsekané a povaříte je ?
To je perfektní! Jinak já tedy krmím Barfem, ale mám známé, co to kombinují a nevidím v tom až tak problém. U nás granule taky- nejsem fanatik, ale na cesty, popř. když někdo musí psiska hlídat. Skelet normálně dejte syrový. Nebojte se. Oddělte prckovi jen stehenní kosti. Dejte mu trup, křídla a krk. Teď zrovna měli v Kauflandu akci na kuřecí polévkovou směs. Ta je super!To kilčo bych mu dala na 3x. Ale zase pokud průjmuje, tak mu dejte pryč kůži!
michal01
napsal(a):
Smutný oči neřešíme, to jsem psal jen jako příklad toho, že je snad bezedný
Jinak jsem včera přesně vážil krmnou dávku a krmíme takto:
Ráno 60g granulí , odpoledne 100g granulí + 30g maso+chrupavky, večer 60g granulí.
Na granulích je doporučená denní dávka 225 - 300g pro psi vážící v 5-ti měsících 10-15kg a Barny váží 10,5kg.
Já se tabulkama moc neorientuju,krmím podle toho jak pes vypadá.Já bych možná spíš poradila když krmíte granule i maso tak tu odpolední misku nemíchat dohromady.Může se stát že Vám pes pak nebude chtít misku jen s granulema a hlavně maso se tráví jinak než granule.Když chcete dávat i maso dávala bych ho zvlášť,bez granulí.Přehlídla jsem to srdce,ono vnitřnosti celkově můžou psa prohnat.Ty skelety nevařte,dejte syrové.Vařením kost tvrdne a pak se štěpí.
tancoska
napsal(a):
Já se tabulkama moc neorientuju,krmím podle toho jak pes vypadá.Já bych možná spíš poradila když krmíte granule i maso tak tu odpolední misku nemíchat dohromady.Může se stát že Vám pes pak nebude chtít misku jen s granulema a hlavně maso se tráví jinak než granule.Když chcete dávat i maso dávala bych ho zvlášť,bez granulí.Přehlídla jsem to srdce,ono vnitřnosti celkově můžou psa prohnat.Ty skelety nevařte,dejte syrové.Vařením kost tvrdne a pak se štěpí.
Již třetí noc je bez obtíží, přestali jsme dávat k odpolednímu žrádlu tolik masa a dáváme jen ca 10g to jsou tak tři až čtyři kousky chrupavky a masa.
Zatím mu maso odpoledne mícháme s granulemi a sežere všechno. On je hrozně žravej, neodolá ničemu, na zahradě nám nejdřív otrhával z keříků zelené jahody,pak červené když už nejsou jahody, chodí v nestřeženém okamžiku na zelená rajčata, snad jen čili papriky mu moc nejedou to si vezme jen jednu a víc nechce. Je to hrozná popelnice chutná mu snad všechno a pořád ho musíme hlídat,ale ne vždy se nám to na zahradě povede...
Přidám obrázek,ale nepřijde mi že by byl tlustej nebo měl nadváhu.
Tak to je dobře, že jste bez obtíží!!!! Pejsek vypadá výborně. Bulíka teda nemám, takže nemohu nijak posoudit, ale dle toho jak se tváří, tak bude dost spokojený.
Osobně si myslím, že maso psům prostě patří a naopak, když si ho naučíte žrát všechno, tak se vyhýbáte i zažívacím problémům z jednostranné stravy. Já jsem již měla kdysi jednu fenku jen na granulích (rada veterináře) a už bych to nikdy neudělala. Také nic nepočítám, jen tak zhruba vím, kolik a co dávat. Není to věda, ale je třeba vědět, že vnitřnosti opravdu mohou u štěňat a nejen u štěňat při větším množství způsobit "lítačku" a k tomu teda patří i srdce, i když je to vlastně svalovina. Též si dejte pozor na těstoviny. Osobně bych teda taky asi nemíchala maso s granulemi, ale ...... Spíše to je pocitové.
michal01
napsal(a):
Již třetí noc je bez obtíží, přestali jsme dávat k odpolednímu žrádlu tolik masa a dáváme jen ca 10g to jsou tak tři až čtyři kousky chrupavky a masa.
Zatím mu maso odpoledne mícháme s granulemi a sežere všechno. On je hrozně žravej, neodolá ničemu, na zahradě nám nejdřív otrhával z keříků zelené jahody,pak červené když už nejsou jahody, chodí v nestřeženém okamžiku na zelená rajčata, snad jen čili papriky mu moc nejedou to si vezme jen jednu a víc nechce. Je to hrozná popelnice chutná mu snad všechno a pořád ho musíme hlídat,ale ne vždy se nám to na zahradě povede...
Přidám obrázek,ale nepřijde mi že by byl tlustej nebo měl nadváhu.
Určitě to dělalo to srdce,dávejte spíš svalovinu a ty chrupavky i když já bych je nemíchala s těma granulema.Moje čuba je taky pažravá,kdyby jí prasklo břicho a padalo to z ní tak bude při tom žrát .Ale dostane svojí misku a víc ne.Samozřejmě při výcviku jedem přes pamlsky,peška,balonek.Znám hodně psů co si trhaj ovoce a zeleninu,to bych neřešila z toho neztloustne ani se neposere.Já si teda myslím i když pes jenom sedí a není tolik vidět ale pupík má,na můj vkus větší.Myslete na to že štěně v růstu by mělo být štíhlý kvůli kloubům.Ono u stafíků se docela objevuje DKK tak bych to hlídala.Můj 5,5letej pes má 18kg,fena k 17kg ale je vyšší.A mým odchovům taky říkám aby ubrali nebo přidali žrádlo,nechci aby pak měli problémy
tancoska
napsal(a):
Určitě to dělalo to srdce,dávejte spíš svalovinu a ty chrupavky i když já bych je nemíchala s těma granulema.Moje čuba je taky pažravá,kdyby jí prasklo břicho a padalo to z ní tak bude při tom žrát .Ale dostane svojí misku a víc ne.Samozřejmě při výcviku jedem přes pamlsky,peška,balonek.Znám hodně psů co si trhaj ovoce a zeleninu,to bych neřešila z toho neztloustne ani se neposere.Já si teda myslím i když pes jenom sedí a není tolik vidět ale pupík má,na můj vkus větší.Myslete na to že štěně v růstu by mělo být štíhlý kvůli kloubům.Ono u stafíků se docela objevuje DKK tak bych to hlídala.Můj 5,5letej pes má 18kg,fena k 17kg ale je vyšší.A mým odchovům taky říkám aby ubrali nebo přidali žrádlo,nechci aby pak měli problémy
Tak přidávám fotku ve stoje,nemá tak propadlé břicho,ale řekl bych, že jeho váha je celkově v pořádku.
Mně připadá pejsek akorát, je krásnej a má pěknou figuru. Co se týká krmení - dělala jsem dřív totéž co Vy. Střídala jsem granule s masem. Zpočátku to bylo fajn, dělala jsem to tak i u předchozího psa (americký pitbullteriér) - ráno jsem dala granule a večer maso s rýží a bylo to ok. Jenomže tenhle náš prďola, co máme teď, přestal po nějaké době granule snášet. Ráno jsem mu dala granule a po nich měl poměrně rychle nutkání na stolici. Měl po nich muhutnou nepevnou stolici a kadil třeba na 3x. A když jsem mu dala večer maso s rýží a zeleninou, kadil až další den a měl krásnou pevnou a malou stolici. Tak jsem postupně přešla od vařeného masa až na samotný B.A.R.F. A nyní si vůbec nemůžu ztěžovat. Průjem neměl ani nepamatuju. Dokonce i po syrovém maso krásně zmohutněl a zhoustla mu srst. Dávám mu 2x denně... většinou krmím kuřecím masem (stehna, prsa, zadní čtvrtky, křídla, krky, ale i vnitřnosti - játra, žaludky, srdce), ale dopřeju mu i hovězí (i s kostí), kachní a rybí maso. Vepřové by psi vůbec neměli. K tomu dostane rýži nebo těstoviny s kořenovou zeleninou. Pozor ale - s vnitřnostmi se to nemá přehánět, střídejte raději svalovinu s vnitřnostmi a kosti mu také dopřejte. Granulím se úplně nevyhýbám, někdy se stane, že mi maso dojde (třeba na dovče), tak dostane granule a nic se mu nestane. Dostává občas i kvalitní konzervy pro štěňata. Tak uvidíte, co nakonec sedne Vašemu krasavci, třeba je ten průjem opravdu jen tím vedrem. ;-) Držím palečky a ať se mu daří!
sententiavitae
napsal(a):
Mně připadá pejsek akorát, je krásnej a má pěknou figuru. Co se týká krmení - dělala jsem dřív totéž co Vy. Střídala jsem granule s masem. Zpočátku to bylo fajn, dělala jsem to tak i u předchozího psa (americký pitbullteriér) - ráno jsem dala granule a večer maso s rýží a bylo to ok. Jenomže tenhle náš prďola, co máme teď, přestal po nějaké době granule snášet. Ráno jsem mu dala granule a po nich měl poměrně rychle nutkání na stolici. Měl po nich muhutnou nepevnou stolici a kadil třeba na 3x. A když jsem mu dala večer maso s rýží a zeleninou, kadil až další den a měl krásnou pevnou a malou stolici. Tak jsem postupně přešla od vařeného masa až na samotný B.A.R.F. A nyní si vůbec nemůžu ztěžovat. Průjem neměl ani nepamatuju. Dokonce i po syrovém maso krásně zmohutněl a zhoustla mu srst. Dávám mu 2x denně... většinou krmím kuřecím masem (stehna, prsa, zadní čtvrtky, křídla, krky, ale i vnitřnosti - játra, žaludky, srdce), ale dopřeju mu i hovězí (i s kostí), kachní a rybí maso. Vepřové by psi vůbec neměli. K tomu dostane rýži nebo těstoviny s kořenovou zeleninou. Pozor ale - s vnitřnostmi se to nemá přehánět, střídejte raději svalovinu s vnitřnostmi a kosti mu také dopřejte. Granulím se úplně nevyhýbám, někdy se stane, že mi maso dojde (třeba na dovče), tak dostane granule a nic se mu nestane. Dostává občas i kvalitní konzervy pro štěňata. Tak uvidíte, co nakonec sedne Vašemu krasavci, třeba je ten průjem opravdu jen tím vedrem. ;-) Držím palečky a ať se mu daří!
Už týden nemá žádné problémy a má opět pevnou stolici . Vyřešili jsme to tak, že dostává ráno granule, odpoledne granule + pár kousků masa ( ca 5 ) nebo vajíčko a lososvý olej a večer zase jen granule plus to co najde na zahradě momentálně nám obral keříky s angreštem, ten mu chutná moc.
sententiavitae
napsal(a):
Tak koukám, že Váš pejsek také sežere všechno. :-D Ten můj miluje především vše, co smrdí, včetně zdechlin. :-D Myslím, že s touto stravou bude naprosto spokojen. Tak hodně zdaru! ;-)
No on je opravdu popelnice a samozřejmě se ničemu smradlavému nebrání. Ale je to sviňák, protože když je na vodítku, vyhýbá se všemu co by mohl sežrat obloukem, protože ví, že to nesmí,ale jakmile je na volno, okamžite vše vezme do tlamy a snaží se to co nejrychleji zhltnout... Asi je to u většiny psů stejné
a co máte za rasu Vy ?
Igi
napsal(a):
Dobry den, mozem vas poprosit ze by ste mi poradili
se stravou pro Stb. Co moze a co nemoze papat.
Jaky druh granul a ci mu stacia granule, alebo mu
mam dvat i maso. Alebo nejake ine vitaminy ?
A jak casto dnne a velkost porcie jedla. Ma dva mesiace. Diky moc za info.
To jste si přivezli štěně a vůbec netušíte ani to, jak ho krmit?
Zavolejte chovateli a zeptejte se, čím štěňata krmil a kolik. V tom pokračujte. A mezitím si pročtěte zdejší diskuze - o krmení je tu toho víc než dost.
Igi
napsal(a):
Dobry den, mozem vas poprosit ze by ste mi poradili
se stravou pro Stb. Co moze a co nemoze papat.
Jaky druh granul a ci mu stacia granule, alebo mu
mam dvat i maso. Alebo nejake ine vitaminy ?
A jak casto dnne a velkost porcie jedla. Ma dva mesiace. Diky moc za info.
Důležité je si uvědomit, že pes je masožravec(ať si říká, kdo chce, co chce o nějakém všežravci) a maso něco stojí. Od toho se bude odvíjet cena kvalitních granulí, takže fakt nečekejte, že koupíte granule, co stojí 200, - za 10kg a pes bude mít všechno. Takže si nejdřív ujasněte kolik chcete do granulí dávat peněz a pak vám někdo může radit jednotlivé značky. Správný chovatel by vám měl dát granule do začátku, je možné, že budou kvalitní a můžete jimi krmit dál, pokud to bude šit, tak pomalu přejít na nové. Ne vždy platí, že vysoká cena rovná se vysoké kvalitě. A nebo si nastudujte krmení syrovým masem píše se o tom třeba na manwe.eu pod zkratkou BARF. Když budete krmit granulemi, tak klidně občas trochu masa přidejte, ale ne většinu dávky, rozhodně nedělejte takové experimenty jako dávat každý den vaničku tvarohu a podobné blbiny(paradoxně odvápňuje). Štěně se krmí zhruba 4x denně, nevím, už jsem dlouho žádné neměl, ale takovýhle základ se dá nastudovat v knížkách a tu byste si měl/a koupit Dávkování je napsaáno na pytli, podle něj se dá orientačně řídit.
simona1411

XXX.XXX.233.136
Ahoj mužů se zeptat? Mam stafika je mu 1 rok a 2 mesice. Chtěla bych ji začít ucit na pullingovym postroji. Tak se chci zeptat na jaké váze mohu zacit abych ji neznicila klouby atd... Dekuji moc.