Hlídací pes do rodiny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2013 21:21
chromik

XXX.XXX.188.27

Prosím o radu a zkušenosti. S přítelem jsme si pořídili domek a uvažujeme o "hlídači". Máme sice 3 malé psy, kteří ohlásí, že jde někdo kolem, ale klidně se nechají hladit a každého by pustili. Proto uvažujeme o nějakém hlídači, který by se snesl se psy, byl vhodný k dětem a mohl být celoročně venku. Bohužel je výběr omezený, protože příteli se nelíbí jakékoliv plemeno typu NO smajlík Velkého psa např. Bernardýn, Vlkodav apod. taky nechceme, takže si opravdu nevím rady ... líbí se nám Rhodéský ridgeback, ale ten určitě není vhodný na celoroční pobyt venku.
Poradíte někdo, jaké plemeno by bylo vhodné?

22.8.2013 21:47
velpap

XXX.XXX.219.2

chromik napsal(a):
Prosím o radu a zkušenosti. S přítelem jsme si pořídili domek a uvažujeme o "hlídači". Máme sice 3 malé psy, kteří ohlásí, že jde někdo kolem, ale klidně se nechají hladit a každého by pustili. Proto uvažujeme o nějakém hlídači, který by se snesl se psy, byl vhodný k dětem a mohl být celoročně venku. Bohužel je výběr omezený, protože příteli se nelíbí jakékoliv plemeno typu NO smajlík Velkého psa např. Bernardýn, Vlkodav apod. taky nechceme, takže si opravdu nevím rady ... líbí se nám Rhodéský ridgeback, ale ten určitě není vhodný na celoroční pobyt venku.
Poradíte někdo, jaké plemeno by bylo vhodné?

Zkuste kavkazana nebo obdobná plemena.

22.8.2013 22:09
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Šarplaninec .

22.8.2013 22:37
knedlyk

XXX.XXX.58.177

Nechtějí velkého psa typu bernardýn, tak dost pochybuji o těchto pastevcích. Co třeba fena howavarta? Nebo alespoň napiště typ psa, co se teda příteli líbí, ať se máme čeho odpíchnout. A taky, co s pejsou kromě hlídání plánujete.

22.8.2013 22:38
knedlyk

XXX.XXX.58.177

Pardon, toho ridgebacka jsem přehlídla...to ale taky není zrovna nejmenší pejseksmajlík.

22.8.2013 23:09
chromik

XXX.XXX.188.27

knedlyk napsal(a):
Nechtějí velkého psa typu bernardýn, tak dost pochybuji o těchto pastevcích. Co třeba fena howavarta? Nebo alespoň napiště typ psa, co se teda příteli líbí, ať se máme čeho odpíchnout. A taky, co s pejsou kromě hlídání plánujete.

No právě že on je spíš na lovecké psy, bral by nějakého ohaře apod. ale to taky nejsou typicky hlídací psi. Ridgeback je sice větší, ale štíhlejší než Kavkazan apod. takže to není takové "tele" :D Já jsem navrhovala Chodského psa, pak Holandského ovčáka apod. jenže prostě všichni se podobají na vlčáka smajlík Jinak kromě hlídání by se vidělo, k čemu by měl pejsan vlohy - loveckého by se "ujal" přítel, agility nebo poslušnost, obrana apod. není problém pro mě. Kousek od nás je cvičák, takže určitě by jsme s pejsanem něco dělali, nebyl by jen hlídač. Do cca 5 let plánuji svojeho koně, takže by možná i dělal doprovod, opět - pokud by na to měl smajlík

23.8.2013 07:12
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

loveckého by se "ujal" přítel
------------------------------
smajlíksmajlíksmajlík

23.8.2013 07:24
pidla

XXX.XXX.106.11

A co chesapeake bay retriever? Jako jediný z retrieverů má vlohy ke skutečnému hlídání, vzhledově by odpovídal tomu, co chcete, srst má vhodnou k pobytu venku, samozřejmě lovecký výcvik by mu seděl jak prdel na hrnec... ;-)

23.8.2013 07:31
bess

XXX.XXX.231.72

chromik napsal(a):
No právě že on je spíš na lovecké psy, bral by nějakého ohaře apod. ale to taky nejsou typicky hlídací psi. Ridgeback je sice větší, ale štíhlejší než Kavkazan apod. takže to není takové "tele" :D Já jsem navrhovala Chodského psa, pak Holandského ovčáka apod. jenže prostě všichni se podobají na vlčáka smajlík Jinak kromě hlídání by se vidělo, k čemu by měl pejsan vlohy - loveckého by se "ujal" přítel, agility nebo poslušnost, obrana apod. není problém pro mě. Kousek od nás je cvičák, takže určitě by jsme s pejsanem něco dělali, nebyl by jen hlídač. Do cca 5 let plánuji svojeho koně, takže by možná i dělal doprovod, opět - pokud by na to měl smajlík

Pokud loveckého, tak dobrý a ostrý hlídač je prý výmar. Osobně žádného teda neznám, ale jsou povahově někde jinde než jiní lovečtí psi. Je docela ostrý, ale většinou nesnese jiné domácí mazlíčky. Psi by pro něj ale neměli být problém. Akorát nevím, jak je to s celoročním pobytem venku, j sice i dlouhosrstá varianta, ale to bude asi jen exteriérová a ne funkční záležitost.

23.8.2013 14:13
conie

XXX.XXX.136.227

K výběru bych přidala i dlouhosrstou kolii, černého ruského teriéra, velkého knírače, briarda, flanderského bouviera, australského ovčáka - tito psi nemají s NO nic společného, hlídají, můžou být celoročně venku a se zvířaty budou vycházet tak, jak je to naučíte. JInak za mě - pastevec - šarplaninec, naprosto splňuje všechny požadavky.

23.8.2013 14:22
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

bess napsal(a):
Pokud loveckého, tak dobrý a ostrý hlídač je prý výmar. Osobně žádného teda neznám, ale jsou povahově někde jinde než jiní lovečtí psi. Je docela ostrý, ale většinou nesnese jiné domácí mazlíčky. Psi by pro něj ale neměli být problém. Akorát nevím, jak je to s celoročním pobytem venku, j sice i dlouhosrstá varianta, ale to bude asi jen exteriérová a ne funkční záležitost.

Může bejt venku .
Ani boudu nepotřebuje !

23.8.2013 15:04
bess

XXX.XXX.231.72

rapotacka11 napsal(a):
Může bejt venku .
Ani boudu nepotřebuje !

Psala jsem že nevím jak je to s celoročním pobytem venku a že dlouhosrstí jsou asi jen kvůli exteriéru, ne že si mají koupit krátkosrstého a hodit ho do -20. Výmar je navíc mnohem lépe uzpůsobený k pobytu venku než zmiňovaný RR. Jen jsem nabídla hlídacího lovečáka. Jiného hlídače mezi nimi neznám, snad jen fundlák (ano i ten se využívá, je skvělý na kachny), ale obludku nehledají, takže zase vaše nabídka šarplanince je zcestná.

23.8.2013 19:35
chromik

XXX.XXX.167.4

Děkuji všem za rady a návrhy. Psa typu Šarplaninec, Kavkazan apod. bych brala, kdyby jsme doma žádného psa neměli, ale když už máme 3 menší psy, chtěli jsme něco "menšího". S přítelem pouvažujeme a uvidíme smajlík
Pokud vás ještě nějaké plemeno napadne, klidně pište smajlík

23.8.2013 20:42
conie

XXX.XXX.136.227

chromik napsal(a):
Děkuji všem za rady a návrhy. Psa typu Šarplaninec, Kavkazan apod. bych brala, kdyby jsme doma žádného psa neměli, ale když už máme 3 menší psy, chtěli jsme něco "menšího". S přítelem pouvažujeme a uvidíme smajlík
Pokud vás ještě nějaké plemeno napadne, klidně pište smajlík

Pokud máte doma 3 malé psy, pak k nim pastevec od štěněte je vážně dobrá volba. Naše šarplaninka nám bezvadně hlídá smečku 6 trpaslíků, 1 střeďáka, 5 koček, slepice atd. Vše, co vysvětlím, že patří k nám, prostě hlídá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík