Napadlo mi, spytat sa tu, pretoze som bezradna
Prave som zistila, ze u Earthborn Holistic Coastal Catch sa zdvihla cena o 13 eur, netusim, preco vyrobca tak velmi zvysil cenu prave u tejto receptury. Zdrazeli aj dalsie receptury, ale nie az o tolko. Teraz mam dilemu, ci hladat nejaku alternativu, resp. ci je vobec mozne najst alternativu k tejto recepture u nas... mozno niekto by vedel, mozno pan Milos?!
Viac ako pol roka krmim tymito granulami svojho psika, ktory ma diagnostikovanu exokrinnu pankreaticku insuficienciu (EPI), a teda som velmi spokojna ako prospieva, a ze mu sadli skutocne vyborne. Problem je, ze v ramci jeho diagnozy je jeho spotreba takmer kilo granul denne, kedze musi mat navysenu krmnu davku na 150%. Teda realne mesacne potrebuje viac ako dva pytle krmiva a to uz nie je len o 13 eur zvysena cena krmenia. Okrem toho musim krmit dalsie 4 psy, takze toto zdrazenie urcite pocitim, i ked Coastal Catch dostava len nas EPI pacient.
V zaciatku sme skusali aj Primitive Natural, ale ten nesadol tak dobre ako Coastal Catch. Primitive Natural zostal v lepsej cenovej hladine, ale mam iste nezrovnalosti v zlozeni, kedze vyrobca na webe uvadza okrem ineho aj "kruti moucku", na pytly kupenom v CZ kruti moucka nie je, dokonca na pytly je rozdiel v zlozeni v ceskom a anglickom jazyku, v cestine chyba aj "kureci moucka"?!
Takze hladam alternativu ku Coastal Catch, ak vobec u nas existuje a je dostupna...
Moja predstava:
grain-free receptura
podla moznosti bez kuracej mucky, idealny zaklad ryba
proteiny okolo 30%, tuky okolo 18%
vlaknina maximalne 4%
cena okolo 50 eur za 12 kg pytel
Viem, ze najmoznejsou volbou je TOTW, ale vzhladom na vyrobcove recalls tymto recepturam neverim, tiez mnohi EPI pacienti maju s TOTW problem - plynatost, velky odpad, nedostatocne formovany trus, nadmerny prijem vody... Dalsou volbou by mohol byt Essencial food, tam mi je zas divne, ze grain-free granule maju taku velkost a tiez v analyze chybaju niektore dolezite udaje :(
Asi je to len vykrik do tmy, ale aspon som skusila a akokolvek dakujem za kazdu ideu!
Jako alternativu k TOTW používám teď Wolfsblut
http://www.wolfsblut.cz/
možná ta cena bude vyšší, nevím, jak na Slovensku. Parametry jsou odpovídající tomu, co požadujete
Dakujem velmi pekne za rychle reakcie!
Simpson’s (zoohit nie je problem) som pozerala, neviem co by spravili pivovarske kvasnice a repna duzina s travenim mojho psika, zdaju sa mi to byt riskantne suroviny v recepture, zvlast pre neho
Wolfsblut by bola asi lepsia volba, zvlast sa mi paci Wild Pacific, mozno by to fungovalo fajn, len zasa tie rozne bylinky... urcite to ale treba vyskusat, pravda! Ono cena by bola asi viac-menej porovnatelna, kedze Wolfsblut je 15 kg pytel a Earthborn len 12 kg. Ono Earthborn som kupovala len z CZ, tu na SK je este drahsi. Wolfsblut priamo na SK myslim, ze nepredavaju, a aj keby urcite by zasa bolacena vyssia ako v CZ. Takze urcite kuknem nejaky CZ shop, len bolo by fajn ak by spolupracoval s heurekapoint/ulozenka.cz
Oki, dakujem za nazory!