Kalci kosti a kroužky jsou vhodné pro šteně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2014 12:11
akiy

XXX.XXX.10.222

Zajímalo by mě jestli jsou kalci kosti vhnodné pro štěně? Máme štěně Akity inu má 2 měsíce a jeden týden myslíte, že je vhodné dávat jí na kousání kalci kosti konkrétně máme koupeny WANT Hovězí kalci kroužek omotaný kuřecím masem příjde mi o dost měkčí než třeba buvolí kosti. Kouše je náš York a ona se po nich muže zbláznit když ho vidí, jen nevím jestli ji je mohu dát ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2014 17:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

myslím že můžete ,já dávám štěněti i buvolí kosti , pořád je lepší když hryže buvolí kosti než kameny ,koberce, lino apod.

11.3.2014 20:06
enniekleka

XXX.XXX.118.1

určitě může, případně jen pozor až bude přezubovat ať si nerozdrásá dásně... já dávám od 8mi týdnů boxerce i sušený uši vepřový, šlachy a podobný, taky to miluje a je to obvykle o něco měkčí než ty kosti z kůže

11.3.2014 20:13
pidla

XXX.XXX.96.38

Já bych tohle štěněti nedávala. Je to samá chemie. Radši pořádnou hovězí kost od řezníka.

11.3.2014 20:20
enniekleka

XXX.XXX.118.1

pokud to není barvené tak to moc chemie nemá, však je to jen vysušená kůže a sušené masové plátky tam bude max. malinčko soli nebo cukru kvůli konzervaci, žádná hrůza...

11.3.2014 20:21
enniekleka

XXX.XXX.118.1

nehledě na to že na kosti od řezníka si štěně takto malinké vyláme zuby - mám to ozkoušeno...

11.3.2014 20:30
pidla

XXX.XXX.96.38

enniekleka napsal(a):
nehledě na to že na kosti od řezníka si štěně takto malinké vyláme zuby - mám to ozkoušeno...

Vyláme zuby? Proč by si proboha mělo štěně vylámat zuby? smajlík Žádné štěně není takový magor, aby kousalo dál i přesto, že by ho to bolelo. A věřte, že vylomení zdravého zubu sakra bolí, i když je to jen mlíčňák. Štěně prostě ohlodá chrupavky, šlachy a měkčí části kostí, toť vše.

A v těch "kalcikostičkách", "buvolích kroužcích" apod. je chemie kotel. Nejen barviva, ale i konzervanty, aromata, pojiva...

11.3.2014 20:40
enniekleka

XXX.XXX.118.1

tož teda nevím ale moje štěně si vylomilo zub, nebo vylomilo prostě vypadl i s kořenem - o kloub morkové kosti a po přezubení při žvýkání kusu hovězí oháňky taky tekla krev sic nic nevypadlo...no a předešlá čubu si 4letá tak vehementně kousala kost že taky tekla krev a zub se začal kývat a za týden vypadl taktéž i s kořenem- asi mám holt tupé psy, nevědí že když teče krev že by jim mohl zub vypadnout a asi jim to tak chutná že jim nevadí že to bolí a že si to odírají či co...

11.3.2014 20:45
enniekleka

XXX.XXX.118.1

jinak u mlsků koukám vždy na složení a u těchto bílých a béžových kostí obvykle je chemie minimum, samozřejmě že se musí brát ty nebarvené, ale myslím že je zase zbytečné striktně říkat že je to jen chemka, jelikož jsou mnohem mnohem horší věci, navíc teda než aby mi čuby tahaly syrový vepřový nohy po koberci, tak to jim dám raději tu kůži a kosti od řeznika nechávám až na zahradu...

12.3.2014 08:44
Šarina

XXX.XXX.231.146

enniekleka napsal(a):
jinak u mlsků koukám vždy na složení a u těchto bílých a béžových kostí obvykle je chemie minimum, samozřejmě že se musí brát ty nebarvené, ale myslím že je zase zbytečné striktně říkat že je to jen chemka, jelikož jsou mnohem mnohem horší věci, navíc teda než aby mi čuby tahaly syrový vepřový nohy po koberci, tak to jim dám raději tu kůži a kosti od řeznika nechávám až na zahradu...

Myslím, že ve většině "mlsků" právě chemie je- konzervanty, bělidla, barviva, ochucovadla atd.

Za1/ aby dlouho vydržely ve skladu a za 2/ aby vypadaly pěkně pro oko kupujícího. Proto ty tvary kostí a různé- i nepsí- vůně (třeba vanilka, že).

A jenom na okraj, kdysi dávno můj chovatel (v Belgii) přišel o psa, protože ten "buvolí kost" (opravdu z buvolí kůže) celou rozžvejkal a pak, když se z toho zase stal veliký kus kůže, tak to najednou spolknul. Nepřežil.

Navíc, na spoustě z těchto výrobků se ani nedočtete, odkud jsou. Resp. milimetrovým písmem se dočtete třeba dovozce, nebo "výrobce", ale už nezjistíte, odkud je samotná surovina... a často bývají jenom nasypány v koších, takže o těch se nedozvíte lautr nic....někde jsem četla, že se to ve velkém tahá z Číny a docela bych tomu věřila.

12.3.2014 08:49
pinoha

XXX.XXX.101.12

enniekleka napsal(a):

Jakpak si myslíte, že výrobce dosáhne té bělosti? Opravdu jste přesvědčená, že jen pouhým vysušením?
Prozradím Vám tajemství - ty kůže se louhujou a bělí chemickými přípravky! Docela drsnými chemickými přípravky. Psům bych to dávala jen zcela výjimečně a štěňatům vůbec!

Zadavatelko, jestli nechcete dávat syrové kosti, kupte sušené (NE uzené!) přírodní pamlsky - penisy, šlachy, mulce, uši... A necpěte psům uměliny.
Lucie

Přidejte reakci

Přidat smajlík