Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2014 08:36
_denise_

XXX.XXX.72.5

Ahoj, dělám menší výzkum, a proto mám pro vás jednu otázku. Jaké plemeno je podle vás nejobtížnější na výchovu a výcvik? Doufám, že tu bude hodně odpovědí a děkuji za spolupráci. :)

20.2.2014 09:30
pidla

XXX.XXX.106.11

Nejobtížnější na výchovu a výcvik jsou obecně plemena, která byla šlechtěná pro samostatnou práci bez kontaktu s člověkem.

Ale i přesto není hlavní faktor "vycvičitelnosti" samotný pes, ale jeho majitel. Mezi lidmi jsou ve "cvičitelnosti" daleko větší rozdíly, než mezi psy.

20.2.2014 09:45
bilusik

XXX.XXX.168.4

Těžko se cvičí ( třeba poslušnost ) třeba všichni chrti a přírodní plemena.

20.2.2014 10:39
_denise_

XXX.XXX.72.5

Lidi, ptám se na plemeno, ne abyste mě tu poučovali. Takže šup. Jaké je podle vás nejobtížnější PLEMENO na výchovu a výcvik? :)

20.2.2014 11:53
knedlyk

XXX.XXX.58.177

Tak podle mého asi shiba, akita inu, husky, afghan, saluki, basenji... Ale nemyslím si, že by bylo těžké je něco naučit, spíš je u nich nadlidský výkon je v obtížných podmínkách motivovat.

20.2.2014 12:17
fram

XXX.XXX.70.158

To je těžké-znám poslušného a bezproblémového kavkaze, barzoje se superposlušností, čaua, který se v pánovi "vidí" ...a někdo není schopen naučit chodit u nohy NO.Takže problém nevidím v "plemenech psů, ale v metodách výchovy a výcviku-tedy v majitelích a jejich výběru svého parťákasmajlík

vera.va

20.2.2014 13:19
vera.va

XXX.XXX.118.1

Nejobtížnější pes na výchovu a výcvik je pes v rukách člověka, který to nemá v hlavě v pořádku...
Vycvičit a vychovat lze naprosto všechno, jak pastevce, tak lovecké psi, tak malé gaučáky...
Jen se musí chtít a výcvik i výchovu přizpůsobit charakteristice dané rasy. smajlík

20.2.2014 16:37
conie

XXX.XXX.196.13

_denise_ napsal(a):
Ahoj, dělám menší výzkum, a proto mám pro vás jednu otázku. Jaké plemeno je podle vás nejobtížnější na výchovu a výcvik? Doufám, že tu bude hodně odpovědí a děkuji za spolupráci. :)

Asi by to chtělo otázku rozdělit a upřesnit, o co vám vlastně jde. Výchova je něco trochu jiného než výcvik, něco jiného od psa očekávám a požaduji při výchově a při výcviku. Např. často uvádění pastevci - jejich výchova pro psychicky zdravého a vyrovnaného člověka celkem není problém, výcvik je již o něčem jiném. Taky nevíme, co vy chápete pod pojmy výchova a výcvik, takže se špatně odpovídá.

20.2.2014 20:31
bilusik

XXX.XXX.168.4

_denise_ napsal(a):
Lidi, ptám se na plemeno, ne abyste mě tu poučovali. Takže šup. Jaké je podle vás nejobtížnější PLEMENO na výchovu a výcvik? :)

Pokud nechápeš, že se to týká třeba celé skupiny plemen, že je těžko vybrat třeba z chrtů nebo afrických přírodních plemen to nejobtížněji vycvičitelné jedno plemeno ( když se to obecně týká všech těchto plemen ), tak je to s tebou těžké ti něco psát. Takže podle mne bude nejobtížněji vycvičitelné plemeno z jedné této skupiny, a které to už si můžeš vybrat.

21.2.2014 11:09
akiy

XXX.XXX.10.222

Tak mi si třeba vybrali údajně hodně těžce cvičitelné plemeno Akita inu. A po dvou týdnech slyší na jméno, povely ke mě, sedni, lehni, vstaň, chození na vodítku a do schodu nám nedělá žádný problém. Takže asi spíš záleží na přístupu a taky povaze psa. I když paličák to je smajlík To je má zkušenost doposud s těžce vychovatelným plemenem.smajlík

21.2.2014 14:33
pidla

XXX.XXX.106.11

akiy napsal(a):
Tak mi si třeba vybrali údajně hodně těžce cvičitelné plemeno Akita inu. A po dvou týdnech slyší na jméno, povely ke mě, sedni, lehni, vstaň, chození na vodítku a do schodu nám nedělá žádný problém. Takže asi spíš záleží na přístupu a taky povaze psa. I když paličák to je smajlík To je má zkušenost doposud s těžce vychovatelným plemenem.smajlík

Nebojte, štěňátka jsou perfektně cvičitelná a vnímavá prakticky všechna. Ten rozdíl se projeví v pubertě ;-) Ale souhlas, že je to hodně o individuální povaze psa. A hlavně o majitelích.

21.2.2014 14:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

akiy napsal(a):

jak už tu psala Pidla - počkejte si po pubertěsmajlík

21.2.2014 16:26
bohemica

XXX.XXX.168.11

Myslím, že nejobtížnější na výchovu a výcvik je to plemeno, po kterém chce člověk něco, pro co nemá dispozice, pro co nebyl po staletí šlechtěn.
A tím nemám na mysli takové extrémy jako borderku na vlečce, čaua v noře nebo jezevčíka
na obranách. Proto také nesnáším ty různé žebříčky tzv. inteligence různých plemen psů.

19.3.2014 20:03
kaligula

XXX.XXX.79.22

Řekly bych, že primitivní plemena... Ty to v sobě mají dané, ale je samozřejmé, že se mezi nimi najdou lépe i hůře cvičitelní jedinci, ale jsou to prostě psi se svojí hlavou... Jinak si myslím, že taky pastevci potřebují k sobě někoho zkušeného.

20.3.2014 05:48
lmusa

XXX.XXX.41.2

kaligula napsal(a):
Řekly bych, že primitivní plemena... Ty to v sobě mají dané, ale je samozřejmé, že se mezi nimi najdou lépe i hůře cvičitelní jedinci, ale jsou to prostě psi se svojí hlavou... Jinak si myslím, že taky pastevci potřebují k sobě někoho zkušeného.

S poslední větou nemůžu souhlasit. Není to o zkušenostech, ale o empatii.

20.3.2014 10:02
kaligula

XXX.XXX.79.22

lmusa napsal(a):

Inu asi máte pravdu smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2014 12:23

lmusa napsal(a):

No, vzhledem k tomu, že empatii se člověk učí (nejčastěji) a to zkušenostmi a ve vztahu člověk x pes pod slovo empatie musíme v prvé řadě zahrnout znalost řeči těla psa, tak zkušenosti jsou podstatné.

20.3.2014 12:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.67

TUP ec se jí nenaučí nikdy . . .

20.3.2014 13:51
lmusa

XXX.XXX.154.47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, vzhledem k tomu, že empatii se člověk učí (nejčastěji) a to zkušenostmi a ve vztahu člověk x pes pod slovo empatie musíme v prvé řadě zahrnout znalost řeči těla psa, tak zkušenosti jsou podstatné.

Opět nemůžu souhlasit s tímto tvrzením. Můj vůbec první pes byl KAO (r.1999) a do té doby jsem měla pouze kočky smajlík Od roku 1999 dosud jen samí KAO.

20.3.2014 16:23

Na pastevce jsou kočky dobrou přípravou

20.3.2014 19:38
lmusa

XXX.XXX.154.47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na pastevce jsou kočky dobrou přípravou

Já vím smajlík

21.3.2014 11:33
kalliope

XXX.XXX.10.214

zadavatelka možná neměla na mysli výcvik jako takový, ale jak už tu někdo nadhodil, zřejmě spíše myslela nejtěžší plemeno na výchovu a nejhůře motivovatelné plemeno.

takže já za sebe bych řekla Basenji (neboli kočka ve psí kůži) a pak tak nějak nepravidelně přírodní - primitivní plemena, obecně seveřani apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík